Startsidan

Lix bättre kort på björn

Idag trotsade jag och Eric regnet och begav oss till Skansen. Det var faktiskt riktigt trevligt men jag vet inte riktigt om det var värt 165 svenska kronor. Jag tog i alla fall massa kort, dom flesta blev sämst eftersom det var så mörkt eftersom det inte var sol, och så fick vi röra en orm. Nu höll jag förresten på att glömma, vi fick en sån knapp också. En sån som man kan sätta på jackan. Det stod "Björnberget Skansen" på dom. Och så var det en bild på en björn. Jag tog faktiskt en fräsig bild på en älg om någon undrar.

Idag såg vi klart Sunes Jul. Det var roligt! Inte att det var slut utan själva avsnitten. Sunes Sommar har jag inte läst ut än dock. Men jag försöker läsa sakta så den inte ska ta slut så fort. Numera har vi inte högläsning längre.

Förresten sprang jag inte imorse. Det var dåligt gjort. Men jag hade huvudvärk så mest var det därför. Men om det blir som jag har tänkt ska jag springa två dagar i rad nu för att komma ikapp. Om jag inte har huvudvärk vill säga...

På bio utan krig

Idag skulle vi ha farit till Skansen så att jag skulle ha kunnat fotografera fula eller fina djur men så blev det alltså inte. Vi, jag, Eric och Johan, gick på bio istället. Egentligen skulle vi se Die Hard 4 men Johan fick inte komma in så då blev det Spider-man 3 istället. Jag har inte sett ettan eller tvåan och visste inte alls vad den skulle handla om. Jag trodde att det bara skulle vara massa krig och sånt tråkigt. Det var det alltså inte så jag tyckte den var riktigt bra! Det tyckte däremot inte Eric, "det var ju bara två actionscener på typ tre timmar". Herreguuuuuud vad barnslig man kan vara. He...he.

Jag såg sånna högklackade converseskor på Nacka Forum härom dagen men då hann jag inte prova dom. Sånna vill jag i alla fall ha. Men jag vet inte vad dom kostar eller om dom är sköna, troligtvis inte, men det spelar mindre roll. Det finns nog inga snyggare skor. Eller jo, ett par med hög klack från Din Sko. Dom är svarta med en dödsskalle på. Kanske huuuur snygga som helst. Såhär ser dom ut. http://www.dinsko.se/imagesShoes/Large/214785.jpg Men dom kostar 340, tror jag, och det kan man göra annat kul för än att inte kunna gå som folk.

Citat från Sunes Sommar

Jag och Eric håller ju alltså på att läsa boken Sunes Sommar. Här kommer ett citat från den, sidan 13, i mitten.

Pappa står och studsar av fjantig fjäskighet. Sune och Anna tittar på honom med trötta ögon. De säger med en mun:
-Det hjälper inte, pappa. Vi röstar inte på dig!
Pappa slutar fjäskstudsa. Han tittar en lång stund med tomma ögon på sina barn. Sen vänder han på klacken och går ut.

Sunes Sommar forever in my heart!

Jag vaknade vid  sju imorse och trodde att klockan var ett. På dagen alltså. Men det var den inte. Klockan tio gick jag upp och for ut och sprang. Jag slog inte min tid. Jag förstår inte varför det går så sjukt tungt. Jag kanske måste bestämma mig mer psykiskt att jag ska klara det.

Igår blev jag jätteglad för just innan jag spelade monopol med Johan så tittade vi lite i deras bokhylla. Jag hittade Sunes Sommar! Det är ju inte sant vad glad jag blev! Så nu har jag och Eric högläsning. Eller jag läser för jag blir bara så irriterad när han läser. Ja, i alla fall, Sunes Sommar är bäst!

Igår for vi och köpte godis och det ångrar jag minsann. För det första mådde jag jättedåligt efter inte så mycket godis. Det kan vara för att jag snålade lite och köpte sånt godis som är lite gammalt, och alltså mycket billigare. För det andra käkade Eric upp det mesta av mitt godis vilket kanske inte var så snällt. För det tredje så finns det inget för det tredje.

Mamma om du läser mina oerhört trevliga inlägg får du gärna kommentera så att jag vet att ni lever och så för jag orkar inte ringa.

Dagens dag idag

Imorse var jag ute och sprang igen. Det var massvis med dagisbarn med fröknar längs spåret så jag var tvungen att springa med lätta steg och andas lugnt jättemycket. Det blev riktigt jobbigt efter ett tag så jag fick nog inte så bra tid. Jag vet ju egentligen inte vad som är en bra tid eftersom jag inte tog tid sist. Men nu har jag alltså bärjat ta tid så nästa gång ska jag minsann vara snabbare. Det kan inte bli alltför svårt eftersom jag sprang så dåligt idag. Intressant, verkligen.

När Eric och Johan har sett klart nåt tvprogram och Eric har duschat ska vi fara till Nacka Forum. Eller egentligen heter det Forum Nacka men det säger tydligen ingen. Det låter i alla fall dummare. Dit ska vi i alla fall och troligen ska vi väl ta bilen eftersom det är en bit och vi inte kan låna Lottas cykel eftersom hon har den till jobbet. Men jag funderar på om Eric törs åka med mig igen eftersom han tyckte att jag körde som en galning sist. Det var faktiskt bara för att jävlas eftersom han åt äckelmat från McDonalds i bilen. Så nu vet alla det. Tjingeling!

PS. Elin du fyller år imorgon så om jag glömmer säga grattis så har jag i alla fall skrivit det här. GRATTIS!

En fästing och så

Imorse var jag ute och sprang minsann. Det var inte så jättemånga sniglar så jag överlevde. Jag sprang 4,4 kilometer plus lite till eftersom jag sprang fel. Om någon undrar alltså. Jag mötte bara en person under min tur så jag behövde alltså bara låtsas vara vältränad en liten bit. Så gör jag alltid när jag möter någon, springer med spänstiga steg och andas som en sovande katt. Blir dock jobbigt i längden så på fotbollsmatcher och sånt fungerar det inte. Om någon undrar alltså.

Jag glömde förresten skriva förut att jag hade en äcklig liten fästing på mig häromdagen. I torsdags var det. Den satt just under örat men jag trodde att Eric skämtade när han sa att jag hade en men det gjorde han alltså inte. Det var hur som helst äckligt. Jag som ju, tack och lov, bor i norrland har aldrig haft någon förut men nu kan jag alltså inte skryta med det längre. Förresten är fästing ett rätt roligt namn. Den fäster ju som. Smaka på ordet!

15-0 är inte ens bara klantigt

Idag fick jag höra att vi förlorat med 15-0. Alltså, det är inte ens okej. Jag som trodde vi var på väg uppåt, men icket! Jaja, jag var i alla fall inte med så mitt fel är det då inte. Eller, jo, det kanske det är. Det kanske var för att jag inte var med vi förlorade med så mycket. Man kan ju alltid hoppas.

Imorgon ska jag i alla fall ut och springa. Det kan behövas. Jag måste verkligen börja nu och inte skjuta på det, igen. Jag måste hur som helst duscha så då är det lika bra att vara svettig innan. Men idag, och igår, har det regnat en massa och det ser inte ut att vilja sluta. Det betyder alltså att det troligen kommer vara fullt med sniglar på vägen och då kan jag inte springa normalt utan måste hoppa mellan dom.

I Stockholm

Nu har jag varit i stora staden ett bra tag, fast mest har jag varit på landet, som dom säger här nere. I stugan skulle jag ha sagt. Men i alla fall. Vi har varit i skärgården för Eric var barnvakt åt sin syster och hennes kompisar. Alla tre pratar flytande engelska vilket är ganska så irriterande. Bara för att jag inte kan. Nämnde jag att dom är ungefär 7 år? Det är dom i alla fall. Nu får jag kanske inte skriva mer för Eric har duschat klart. Hejsvejs!

En natt utan sömn antar jag

Ikväll ska vi på middag hos Lillian och Björn. Dom brukar laga god och spännande mat så jag får hoppas att det blir så även idag. Sen inatt vid kanske tre har jag lovat att skjutsa Elin och hennes vänner. Kanske dumt av mig men jag får väl pallra mig upp helt enkelt. Det är skoj att vara ute på natten för då är det inte så många ute. Hur som helst Elin kommer jag att tigga skjuts av dig alltid sen när du blir lika stor som jag och har körkort. Bara så du vet. Men jag ska i alla fall köra lugnt för jag vill inte veta av att någon spyr i bilen.

Nyss såg jag en liten film om världens tjockaste barn. Hon väger 222 kg om jag inte hörde fel. Helt sjukt! Hon kunde typ inte ens gå utan krälade fram på golvet. Huvva!

Idag har jag gått in min bikini, eller, bara överdelen. Om möjligt älskar jag den ännu mer nu än jag gjorde förut. Eftersom det här inte är någon tråkig modeblogg kommer jag inte lägga upp någon bild på den. Och ännu minde en bild på mig i den.

Studenten och allt som hörde till

Jag älskar att jag hällde ut min tequila och jag älskar att det regnade på studenten och jag älskar att jag ser ut som en gris på alla kort och jag älskar att jag tappade ner skålen jag fick i stengolvet så den gick sönder  och jag älskar att vi inte kom in på den där jävla studentskivan och jag älskar att Susanne fick panik för att vi ramlade och att jättemånga började grina. ELLER INTE! Men det var i alla fall superkul hos Julia och tack alla och hejdå alla som jag aldrig mer kommer se.


Pengar, pengar i massor

Idag innan skolan åkte jag, Susanne och Johanna till skogen och skövlade lite björk, rönn och ett annat spännande trädslag. Det var roligt för vi var rädda att någon skulle se oss. Johanna åkte lite i bakre delen av skåpbilen vilket var skoj. På skolan var det utvärdering med rektorn och sedan skuttade vi iväg till matsalen för att äta studentlunch. Jag vet inte om det var så mycket att hänga i julgranen men vi fick i alla fall äta på porslin och inte plast. Häftigt!

När jag kom hem såg jag inte mindre än fyra kuvert som inte var räkningar eller aktiegrejs. Jag antog att dom var till mig men två av dom var till min far. Sorgligt men sant. Jag fick i alla fall två kuvert med spännande innehåll, ett från mormor och ett från skolan. Det från skolan var matersättningen och det var inte fy skam. Dom är duktiga som hinner få ut det på drygt ett halvår. En stor applåd till ekonomitanten. Eller inte. Fast det är ändå lite roligt att få pengarna nu eftersom man nästan har glömt bort att man har lagt ut massa pengar på mat. Så nu får en del av dom gå oavkortat till morgondagens bravader. Då blir det kalas vill jag lova, hipp hurra för studenten!


En bal på slottet, typ

Och så var balen avklarad. Det är ju inte sant vad jag, och kanske ännu mer mamma, har jäktat och slitit och funderat inför denna stora händelse. Och så var den över, lika fort som ett blixtnedslag. Oj vad poetisk jag blev. Hur som helst. Balen var rolig men inte så sofistikerad som jag hade hoppats på. Det var alldeles för mycket discodans och liknande hemskheter. Jag fick mig en Wienervals med Susanne men det var också allt. Det var ett pyttelitet dansgolv och Susannes klänning var för snäv. Inte så lyckat alltså. Dessutom fick vi ont i fötterna och jag blev av med mitt kaffe, två gånger. Men helt klart en rolig kväll!

Mutter des Punk

               image6

Alltså det finns nog inte någon snyggare tröja! Direkt ur Nina Hagens kollektion.

I love my life IGEN!

Idag redovisade jag sista uppgiften i skolan. Det var skönt! Ännu skönare var det dock att vi hade betygssamtal i tyska. 200 poäng MVG på en termin. Jag är kalasnöjd vill jag lova! Som jag har slitit. Men det var det värt. Nu känner jag mig väldigt peppad på att resa till/jobba i Tyskland för att lära mig mer. Jag är inte nöjd förrän jag kan språket flytande.

Efter lektionen (bjöd Carina oss på det vi ville från cafetérian, sen) cyklade jag hem och for ut och sprang. Det var skönt. Nu snart ska jag tillbaka till skolan för att fika, hoppas jag. Det är i alla fall utspark för oss på medieprogrammet och då brukar man få både det ena och det andra. I övrigt har jag nog inget att berätta. Hejsvejs!


BMW

Då var bil till balen fixad. En sån spännande bil utan tak tror jag bestämt. Kalas!

Minnen

Lili & Susie - Bara du och jag. Det var inte igår man hörde den.

Hoppas framtiden ser mörkare ut än idag

Urax är då för rolig. Vi hade varit ute och gått och när vi kom hem ville han ligga ute på bron ett tag. Han ställde sig och tittade på sin vattenskål där ute som att "det där tänker då inte jag dricka". Så frågade jag om han ville att jag skulle hämta nytt vatten och då viftade han på svansen. Jag gick in och hämtade nytt vatten och då drack han. Bortskämda hund!

 

När vi blir gamla kommer vi skratta åt gamla kort och minnas den här tiden som den då vi gick utan byxor, eller vi och vi, jag springer då inte runt och dallrar med låren. Jag förstår inte hur det kan vara mode att gå byxlös. Är det inte sjukt? "Den här tröjan skulle vara skitsnygg med ett brett skärp i midjan och ett par leggings till" hörde jag en tjej säga en gång. Alltså, jag vet inte vad jag ska säga. Skärp ska man ha för att hålla upp byxorna och inte för något annat. Det ser enbart dumt ut. Och sen alla äckliga färger som folk bär tillsammans med en annan äcklig färg. Det skär sig ju! Men det verkar de inte lägga märke till. Men som sagt, vi kommer att skratta åt det om några år, det lovar jag!


Slututställning och sånt

Jag vill gråta för Lina sjunger så fint (men William du är också duktig) och jag vill gråta för att så många var så kallsinnade och pratade samtidigt. Tack så hemskt mycket för att ni ställde upp i alla fall. Jag hann aldrig säga det. Men nu vet ni. Förresten vann "Hannabajs" 3e pris. Det var lite lustigt.

Nu har jag bara tyskan kvar. Sen kommer jag inte göra ett skolarbete på i alla fall några år. Hoppas jag. Men tyskan är i och för sig inte så bara. Jag kanske måste ta tag i det nu eftersom jag bara har skrivit en halv sida. Jag får helt enkelt prata sakta, som vanligt när jag ska presentera någonting. Men men, inte mycket att göra åt.

Dagens dag i stora drag

Idag följde jag med min mor till stan för att träffa min kusin och faster. Det var roligt. Jag köpte ett par skor som jag ska ha på studenten. Dom uppfyllde inte alla mina krav men jag tror inte att det existerar ett par sådana. Dom går i alla fall att gå i vilket är huvudsaken. Sen är dom vita också och det är ju bra. Resten är väl skitsamma. Egentligen.

Nu har jag bokat flyg till huvudstaden. Det är bra. Jag hoppas bara att vi får fara till Göteborg och gå på Liseberg för det är kanske det bästa som finns. Men den som lever får se.

Vi spelade match idag och det var ganska roligt. Jag tycker faktiskt att vi spelade riktigt bra när vi väl rullade boll. Det var dock lite svårt att se i motljus. Det var därför vi inte vann. Eller nåt. Hur som helst tycker jag att vi hade roligt och det är det viktigaste i vårt lag. Så det så!

Både det ena och det andra

Nu är Eric en fri man. Jag tycker faktiskt att det är lite fuskigt att han får ta studenten nästan två veckor innan mig. Men han har väl kämpat mer än mig de här tre åren så han är nog värd det.

Jag och Susanne var mycket flitiga idag vill jag lova. Vi åkte till stan och framkallade några fotografier som vi ska ha på skärmarna på slututställningen. Jag kan lova er alla att dom blev väldigt fina. Jag är helnöjd! Eftersom det tog en timma att framkalla bilderna införskaffade jag en väska under tiden. Den tycker jag är fin men det tycker kanske ingen annan. Det gör mig dock ingenting.

Innan vi åkte till stan hade vi lite grafisk kommunikation och då fick vi snacka betyg med fröken. Både jag och Susanne tappade våra hakor när vi fick veta vars vi skulle hamna. Hur nöjda som helst vill jag lova (vi fick inte MVG). Fröken sa också till mig att jag är väldigt fyndig, eller nåt, med ord så jag borde bli copywriter. Jag blev riktigt glad för det måste ju betyda att hon har märkt att jag finns.

När det var dags för foto fixade vi frågesportslapparna och åkte senare iväg till ÖB för att köpa diverse saker till slututställningen. Jag älskar att handla när jag slipper betala. I och för sig får jag ju inte grejerna men det spelar mindre roll.

Ikväll verkar det som att alla ska på Sommardroskan men det verkar tråkigt. Jag är för trött och dessutom sparar jag hellre lite pengar till andra viktigare tillfällen.


RSS 0.91