Startsidan

Bild på brygga

En ful bild som jag tog en gång nere vid Umeälven.
En ful bild på en liten brygga vid Umeälven

Träningspass

Hej alla vänner!
Idag har jag, Eric, Lotta och Johan spelat badminton och jag vann hela tiden. Sen käkade vi lunch på ett väldigt dyrt ställe men jag slapp betala. Dessutom åkte vi förbi Stureplan men jag såg inga kändisar, vilken besvikelse. Nu ska jag duscha och äta middag och sånt och sen ska jag och Eric fara ut i skärgården. Imorgon tänker jag mig att jag ligger på en brygga och steker, hoppas bara vädret är bra. Glöm förresten inte att gratulera era mammor idag eftersom det är mors dag. Eric ska rita en teckning till Lotta och det är ju gulligt, om man är fem.

Bild - Sol mellan träd

En dag brann det nästan i skogen.
Sol och träd

En kungens man

När jag kom hit till Stockholm hittade jag en akustisk gitarr som jag genast började spela på. Jag har ju spelat på en elgitarr senaste året och det är så stor skillnad. Jag älskar ljudet av en akustisk gitarr!

Idag ska jag och Eric gå ut och promenera för vi vill bli smala. Tyvärr har det regnat så det kommer säkert krylla av sniglar och snusk men vi får hålla oss på asfalten så vi inte halkar eller så. Nu ska jag gå och äta frukost. Jag har sett på Bella & Tyra Show som jag missade igår på grund av sopeurovision. Varför gick inte Slovenien vidare? De och Ukraina var mina favoriter. Och att Sverige inte gick vidare är ju sorgligt och pinsamt. Första gången det händer va?

Kissnödig

Igår när jag just hade landat på Bromma ställde jag mig i toakön. Framför mig stod en man som verkade väldigt kissnödig. Han rörde sig oroligt och stod och pratade med sig själv som för att tänka på nåt annat.

-1,2,3,4,5, nej...1,2,3,4,5,6,7,8. Hahaha. Eller. 1,2,3,4,5,6,7,8,9, hahaha!

Jag fattade inte vad han skrattade åt och vad han räknade men då såg jag vars han tittade. En kulört familj med sju barn stod en bit bort och det var alltså den familjen han hade räknat.

Bild - Cafébåten i Umeå

En liten leksaksbåt kanske.
Cafébåten i Umeå

Kalldusch

Hej alla vänner!

Idag har jag tränat, tvättat, packat och umgåtts med Sandra. Hon kom hit med bussen från Skellefteå vid tolv och nu nyss for hon vidare. Jag åker ju till Stockholm ikväll så jag går mest och väntar på att det är dags att åka till flyget.

När jag var på IKSU och tränade skulle och också hämta ut CMS Travel Pass så att jag och Eric kan träna i Stockholm.

- Hej jag vill ha ett sånt där CSN.
- CMS.
- Ja, exakt, fast jag vill ha två för min pojkvän har redan åkt.
- Det går absolut inte, man måste hämta ut det själv.
- Men kul, jaha, då får jag väl träna själv då.

- Men du har silverkort, då går det inte. Man måste ha guldkort.
- Jaha, men sämst. Men jaha, det löste sig ju smidigt.

Sen tränade jag och hoppade in i duschen. Jag hedde i schampo i håret och rakade mig. När jag ska slå på duschen igen funkar den inte. Ingen dusch funkar. Jag väntar ett tag men ingenting händer. Då gick jag in på toan, naken och full i schampolödder, och började vaska av mig. Efter ett tag börjar strålen försvinna och det blir iskallt. Då hittade jag en slang som de tvättar duschrummet med och den funkade. det var iskallt men jag blev i alla fall ren. Härligt!

Lillringo

- ANNA ANNA RINGO ÄR FÖDD!!!
- Vad är Ringo?
- MEN KATRINS BARN!
- Vem är Katrin?
Tänk så spännande att få höra hur det är att föda, på riktigt. Katrin har ju sagt att hon inte ska försköna det på något sätt. Ett stort grattis till Katrin och Bingo i alla fall.

Bild - Påskliljor

Påskliljor

En sjungande kines

Idag köpte jag och mamma pizza till lunch och när jag gick därifrån med Urax mötte vi en kines. Just när han mötte oss lät han, jag trodde han skulle locka på Urax eller nåt men det visade sig att han sjöng. Han sjöng rätt högt faktsikt. Jag hörde honom i säkert en minut från mötet. Tänk vilken fantastisk människa! Tänk om alla spred en sådan glädje och fick folk att le. Men det törs man inte om man är en vanlig Svensson. Trist.

Vilken härlig dag!

Här är mina presenter, minus några.
Mina presenter
Jag har ändrat på färgerna för att få min tröja rosa som den är men jag ser lite lustig ut i ansiktet. Och så har jag rumphaka.
Dagens outfit

Det här är vad jag bjuder på

Stackars ni som inte är min vän!
Födelsedagsfika, cupcakes, sockerkaka, kladdkaka, schackrutor, hemmagjord saft
Mmm, gott med smörklumpar!
Cupcakes med smörklumpar i

Är det en vanlig dag?

Och så var dagen här! Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig lite tjusig, eller i alla fall försöka, och sen ska jag ta i tu med förberedelserna. Jag måste göra saft, baka muffins, bädda sängen, och sånt viktigt. Sen får man ju inte glömma att äta.

Jag sov rätt dåligt inatt. Jag vaknade flera gånger och en av gångerna var två minuter i sju, tiden då jag föddes. Då tänkte jag på en liten bejbys med svart hår som kom ut från mammas underliv. Härliga tanke.

Godkväll!

Nu har jag sett en granne som käkar hämtpizza två gånger på en vecka. Eric du vet han vi såg. Han kanske inte gillar att laga mat. Eller så är han lat. Särskilt fet var han i alla fall inte.
Nu ska jag ha en trevlig tv-kväll i min ensamhet. En låda gröna kärnfria vindruvor har jag vid min sida, härliga tider!

Vilken bikini?

Idag är det dan före dopparedan så jag ska städa och baka. Jag skulle också vilja börja packa men det kan jag inte för jag kan ju inte ha en stor väska liggandes när det kommer folk. Fast jag kanske kan fundera på vad jag ska ha med mig. Vilken bikini ska jag ta exempelvis? Den chockrosa, den svarta med chockrosa kant eller den helsvarta med paljetter? Det är den stora frågan. Eric säger att det inte spelar någon roll men det gör det ju, den svarta med rosa kant kan man till exempel inte simma i för då ser man tissarna. Och den svarta med paljetter har jag aldrig testat så den kanske är jättedålig. Det lutar nog åt den gamla vanliga chockrosa. Åh, den är så fin! Så fin att jag året efter köpte en till exakt likadan. Jag gör mig till och lägger in bilder på bikinisarna. Seså, rösta nu!

Chockrosa bikini med silverstenar
Svart bikini med chockrosa kanter.
Svart bikini med paljetter

Jag sitter och poserar

Jag och Eric stannade till och tränade på vägen hem en kväll. Alla bilder på mig var oskarpa utom den här. Fint.

Jag sitter och tränar

Hos mor och far

Idag åkte min käre Eric "hem" till Stockholm. Det är ju inte hans hem längre men det känns ändå som att det är hem för honom. Jag åkte med mamma på Maxi och så och nu är jag hemma hos dem. Jag har varit ute på en långpromenad med Urax och det var länge sen sist. Det var härligt förutom i början när jag gick just brevid två traktorer som vände på jorden eller nåt. Det kom massvis med jord flygande och det var inte alltför trevligt.

Ikväll ska jag äta här för de tycker så synd om mig. Jag har nämligen gråtit hela dagen sedan Eric for. Nej nu ljög jag. Jag är väl ingen mes heller. Nu ska jag sitta och läsa lite innan mamma kommer hem. Adjö!

Målning

För några dagar sedan satte jag mig på baksidan och målade. Jag kan ju inte måla men jag vill kunna så jag målade. Jag ska kanske måla om den lite senare om jag orkar. Sen kanske jag sätter upp den på väggen, vi får se. Men visst är jag väl en lovande konstnär? Hehe.
Oljemålning på canvas, abstrakt

Eric har shoppat

Eric har shoppat lite de senaste dagarna. Snygga T-shirtar från Dressman för 200 kronor, för båda, och en neongul bag från H&M, 150 kronor.
T-shirtar från Dressman
Neongul bag från H&M

Backslick

En backslickare som står och tittar ut över Umeälven.
En backslickare som står och tittar ut över Umeälven

Härlig dag i solen

Idag har varit en alldeles fantastisk dag! Vi började dagen med att cykla till Maxi och handla. Eric införskaffade en liten grill som vi senare lagade en fantastiskt god middag på. Dessutom har vi diskat och tvättat och jag har suttit ute i solen och läst två böcker. Och så har jag fått lite färg på armarna och bröstkorgen. Härliga tider!

Vår nya lilla grill, 150 kronorICA Maxi. Äckelfimpen under grillen är inte vår, något äckel på en balkong ovanför har säkert hett ner den.
Minigrill, 150 kronor på ICA Maxi
Det gick inte att missa vem som har namnsdag idag.
Eric hade namnsdag

Önskelista

Pengar

Fyrkantiga tallrikar, assietter och frukostskålar från Höganäs keramik. Svart

Dubbelsäng

Cykel med cykelkorg och fotbroms

Dyra chokladpraliner

Svarta converseskor med hål i, i läder, storlek 6

Ben & Jerry-glass, smak Chocolate Fudge Brownie

Lösögonfransar

Klocka, Jet Set Addiction utan stenar, svart eller vit med silver

UV-filter 58mm

Batteri till kameran (Olympus E-400)

Minneskort till kameran CompactFlash 2 GB (Olympus E-400)

Olympus Zuiko Digital ED 50/2.0 Macro

Fjärrutlösare som passar Olympus E-400
Första två paren från Din Sko och sista paret från Skopunkten, alla i storlek 40





Sko från Skopunkten.com

Härliga tider!

Vilket fantastiskt väder det var idag! Det är inte konstigt att bloggvärlden står stilla. Jag och Eric tog en härlig promenad med trekvartsbyxor och t-shirt och det var så skönt! Nu ska jag fortsätta slå in presenter, för en gångs skull är jag ute i tid!

Uppdrag

Hej alla vänner!

Jag ska skriva om Monier som är en leverantör av betong- och tegeltak att skriva om dem. Det första jag tänkte på när jag gick in på hemsidan var att den ser snygg och lättnavigerad ut. Eftersom jag inte vet så mycket om tak är det bra att den ser enkel ut. Något jag tycker är väldigt förvirrande är texten "Leverantör av betong & tegeltak" på förstasidan. Jag letade på hemsidan men hittade ingen betong förutom betongtaken, men det är ju inte det det står. Mycket oproffesionellt tycker jag. "Leverantör av betong- & tegeltak" ska det stå för att vara rätt. Sånt gör mig fruktansvärt irriterad! Vill man framstå som ett seriöst företag kan man väl åtminstone korrekturläsa sidan innan man publicerar den.

I övrigt tycker jag hemsidan ser bra ut. Bilderna där man ser hur de olika taken ser ut är väldigt färgstarka och snygga. Det är lätt att hitta det man letar efter och det finns svar på alla möjliga frågor, allt från hur man rengör ett tak till vilka fördelarna med betong framför tegel är. Man ser också alltid vilken sida man är på vilket gör att man inte kan tappa bort sig. Är man exempelvis inne och läser om takvård står det Sweden > Vårda ditt tak > Takvård längst upp. Alla orden är också länkar så man lätt kan gå tillbaka.

Grillmiddag

Nu har jag bokat flygbiljetten till Stockholm om ungefär två veckor. Ni som vill komma fram och hälsa kommer hitta mig kring Stureplan.

Nu ska jag och Eric och träna och sen ska vi till mor och far och hjälpa till. Igår sydde jag till exempel gardiner och det blev ju bra. Jag förstår inte hur mamma kan våga låta mig göra sånt. Men ja, vi fick i alla fall en fantastiskt god middag. Grillade ananasar, majskolvar och så kött såklart.

Till efterrätt åt vi grillad halloumi och mango med turkisk yoghurt, honung och valnötter. Pappa lyckades bränna det så det ser inte så aptitligt ut.

Efterrätt, grillad halloumi och mango med turkisk yoghurt, honung och valnötter.

Cykelhjämen på!

Nu ska jag ut och cykla! Vi ska fara till mamma och pappa och hjälpa till med lite grejer och sen ska vi äta där, grillat! Men först ska jag alltså inviga hjälmen.
Jag ska ut och cykla med min cykelhjälm

Kort skärpedjup

Bild med kort skärpedjup

Snabbläsaren Nina

Hej alla vänner!

Idag ska jag och Eric bege oss till stan för att göra viktiga saker. Bland annat ska jag lämna tillbaka två böcker på bibblan som jag lånade igår. Se så snabbt jag läser! Sen ska vi äta lite lunch och så. Viktiga saker alltså. Tyvärr står jag i kö på massa bra böcker på biblioteket  men jag kommer inte kunna hämta ut dem eftersom jag åker till Stockholm senare i maj. Då ska jag gå runt i Kungsträdgården och äta glass och sola. Och ha solglasögon och skinnjacka. Kanske. Nej, troligen kommer jag sitta hemma hos Erics mamma och inte orka fara in till stan. Men vi får väl se.

Nu ska vi som sagt cykla ner till stan. Det är så härligt att kunna cykla för man sparar hela 13 kronor på det. Fast hem är det inte lika roligt för det är uppför. Men spela roll, då slipper man gå och träna.
Senare idag ska jag lägga ut nån tjusig bild som jag har tagit så ni har något att se fram emot.

På med hjälmen innan det händer en olycka!

Hej hej, hemskt mycket hej.

Idag har jag och Eric varit och ätit kinamat med mamma, pappa och Anna. Jag håller på att kräkas och det blir ju lätt så när det är buffé. Det var i alla fall väldigt trevligt. På slutet tyckte dock pappa att vi kastade i oss för många kokosprickar så han hällde skitstark sås över dem så vi inte kunde äta mer. Kanske lika bra det.

Vi pumpade också cykeldäcken på vägen hem och fy tusan vilken skillnad det blev! Jag orkade till och med cykla upp för hela svingen och det har inte hänt på flera år. När det blir varmare ska jag ta fram cykelhjälmen för nu när jag cyklar så snabbt kan det bli farligt. Är det ingen annan som ska börja med cykelhjälm igen? Det kan bli det nya modet, kom igen!

Blondinbellas bok

Hej alla vänner!

Idag har jag ett tips till alla er som vill läsa Isabella Löwengrips bok Egoboost men som kanske inte vill köpa den. Låna den på biblioteket! Jag var inne där för några dagar sedan och såg att det går att reservera den. Smart va?!

Tur att jag inte alltid har dubbelhaka

Vad dålig jag är på att uppdatera. Kanske är för att jag har och har haft lite ont i min vänstra halsmandel. När jag trycker ihop hakan till en dubbelhaka gör det ont. Och när jag trycker där. Gör inte det då, tänker ni säkert nu, men jag kan inte låta bli. Som när man vickade på en lös tand. Fast det gjorde kanske inte ont, jag minns inte. Hur som helst. Ikväll ska jag och Eric se på två filmer på tv4+, 28 dagar och Underbar och älskad av alla. Och så ska jag äta glass för det är gott. Imorgon ska vi träna för att inte må alltför dåligt. Varför tycker jag inte att det är roligt att träna längre? Är det för att Susanne inte är med? Är det för att jag tränar för att bli smal och inte för att det är roligt? Det tål att tänkas på. Adjö!

Tapetsering och födelsedag

Hej alla vänner!

Idag har jag hjälpt min kära pojkvän med att tapetsera. Det gick väldigt bra och jag fick spackla och sånt. Jag kände mig nästan som Underbaraclara när jag höll på. Sen åt vi lunch med mamma på Scandic men det var inte så gott. Eric for tillbaka och jobbade och jag och mamma for på Expo. Jag införskappade ljushållare, presentpapper och presentsnören för det är ju alltid bra att ha. Sen åkte jag tillbaka till Eric och när vi var färdiga tog vi en sväng till stan. Det var ganska skönt att cykla faktiskt, och mycket miljövänligare än att åka buss. Eller ja, det spelar ju ingen roll eftersom bussen går hur som helst. Men ja, det var ändå trevligt. Eller nej, inte i backarna. Hur som helst. Jag gick på bibblan och Eric på äckelsystemet. Jag lånade Näckrosdammen av Annika Thor som jag ska börja läsa ikväll. Jag såg ju på En ö i havet förut och den gillade jag himla mycket.

För exakt ett år sedan föddes mitt kusinbarn Halvar. Tänk vad tiden går fort! Det roliga är att jag ju inte kan ringa och säga grattis för han kan ju inte prata. Därför skriver jag det här istället, man får ju inte vara dum.

Nu ska vi snart börja göra lite middag och umgås. Eller så ska Eric spela tvspel och jag ska ligga och läsa, vi får väl se. Adjö!

Bild på hagel

Idag gick jag på en liten fotopromenad för jag ville ha något att pryda bloggen med. Tyvärr fick jag inte till något suveränt foto så jag gick med nedböjt huvud och släpande fötter hem igen. När jag just hade stoppat in minneskortet i datorn för att föra över de få bilder jag hade tagit skrev Susanne på msn att det snöade ute. Jag tittade ut och det gjorde det inte alls, det haglade. Tack Kosmos, nu fick jag en rätt bra bild ändå!


Blå Volvo och hagel


Ben & Jerry´s Peanut Butter Cookie Dough

Igår testade jag Ben & Jerry´s nya pinnglas men det var ingen höjdare. Den kostade 26 kronor och det är ju rena rånet för en liten glass. Dessutom höll man på att kräkas innan man var klar, eller ja, inte jag förstås men Susanne. Hon gav mig slutet på sin glass men det kunde jag inte äta upp, då hade till och med jag spytt. Absolut ingenting jag kommer köpa igen.

Ben & Jerry´s Peanut Butter Cookie Dough, pinnglass

Chip´s Challenge

Det här spelet spelade vi hemma väldigt ofta när jag var liten. Vi hade det på diskett så tyvärr går det ju inte att spela längre KAN MAN TRO! Det går nämligen att ladda ner helt gratis. Googla på Chip´s Challenge eller nåt så hittar ni det. Busenkelt. Är det någon som har splelat det här?
Chip´s Challenge

Ryska

Idag har jag tränat ryska för det är ett spännande språk. Jag gillar inte att studera utan lär mig hellre själv för då behöver man inte känna någon press. Här har jag skrivit ner början av texten till min favoritlåt på ryska.

Första versen av Mamo av Anastasia Prikhodko

Marabou Polka

Idag testade jag nya Marabou Polka och den är himla god. Den smakar ganska likt Marianne men mer chokladig.

Nya Marabou Polka

Snäll pojkvän

Morotskaka och te

Bilder på naturen

Björkar genom persiennen
Röda tulpaner, tror jag.

Illustration på majbrasa med fulla ungdomar

Jag är glad att jag inte är en ungdom längre, bara jävulskap.

Majbrasa med massa fulla äckliga ungdomar

Deklaration och vädjan

Hej alla vänner!

Förra året när det var dags att deklarera var jag i Tyskland men i år kände jag att det var dags att lära sig. Jag har nämligen aktier så jag kan inte bara skicka ett sms med "ok" och sen är det klart. När jag kom hem till mamma och pappa igår så sa mamma att jag behöver ju min pärm för att kunna deklarera. Naturligtvis. vi gick ändå igenom hur man gör för jag ville ju lära mig. När vi hade suttit rätt länge och jag hade lärt mig allt, tror jag, läste vi på papperet och såg att från och med i år räknar skatteverket ut allt även för oss med aktier. Synd för mamma som i alla år har suttit alldeles ensam med det där och när hon äntligen ska slippa så behövs det inte.

Nu ska jag räkna igenom allt ändå så att de inte har snuvat mig på pengar. Jag har ju för övrigt sökt efter kurser i ekonomi på distans på universitetet men se det finns inte. Om det är någon som har något att säga till om på ett universitet i Sverige som läser det här så kan väl du starta upp det, grundkurs i ekonomi och grundkurs i företagsekonomi vill jag ha. Seså, fixa!

RSS 0.91