Startsidan

Både nyttigare och godare

Idag lagade jag tacos! Jag gjorde en egen salsa, egen kryddning och egen guacamole, då slipper man alla äckliga tillsatser. För att få det extra bra använde jag mig av ekologisk (såklart) älgfärs och ekologiska tomater. Nu är jag dyngmätt och håller på att kräkas. Vill ni ha recept på grejerna jag nämnde klickar ni här!

Pinsamt av mig

Heliga makaroner vad jag har varit social senaste veckan! I fredags var jag hos Susanne med Bettan och två av Susannes vänner, i måndags träffade jag Sandra från Skellefteå och idag träffade jag Ida som jag var på ridläger på Gotland med och två av hennes vänner. Alla gåner var trevliga men nu känner jag nog att jag måste få vila mig lite. Lite Idol och godis i soffan låter som en härlig idé!

Jag visade i alla fall Ida och hennes kompisar Umeå, de kommer nämligen från södra Sverige. De tyckte att det är en fantastisk stad och de funderar på att flytta hit. Mötet med dem började dock väldigt pinsamt. Vi skulle träffas på Max så jag stegade in där och såg en Ida. Jag log fånigt mot henne och hon log tillbaka. När jag kom närmare såg jag att det inte alls var hon så jag skyndade mig förbi. Hon måste i och för sig ha det värre, hon funderar säkert på vem fan jag är.

Resultat av Baby Foot

Min kusin ringde för ett tag sedan och frågade hur det egentligen gick med Baby Foot, fungerar det eller inte? Jag skulle nog säga nej, det fungerar inte. I början lossnade hud från fötterna men sen slutade det och resten försvann aldrig. Fötterna ser ut som innan så jag får fila och smörja själv istället.

FAAAAN!

Klantigt av mig (och Susanne)! Idag såg jag på svt.se att sista antagningsdagen till Melodifestivalen 2012 har varit. Vi som har skrivit en text som vi skulle skicka in. Men jaha, bara att göra klart melodin, spela in och vänta på nästa år. Observera att det inte är jag och Susanne som ska sjunga.

Carpe Diem

Carpe diem är ju oftast rolig men idag var den fantastisk!
Carpe Diem serie Västerbottenskuriren
Får den här klänningen min bak att se stor ut Gösta?
Nä, jag tror det är kvällsmackorna!

Bra, då kan jag skriva på boken

Hej alla vänner!

Idag var Sandra från Skellefteå här och hälsade på. Det var ju såklart trevligt för vi träffas ju inte så ofta eftersom hon bor i Skellefteå.

Den här veckan har jag inga nya tyskauppgifter så jag är ledig hela veckan. Jag var helt säker på att det var nästa vecka men det var det alltså inte. Jag förstår att ni undrar så ni spricker när jag har tyskaläxor och inte. Nu vet ni.

När får Andreas Larsson komma in som Wildcard i Idol?

Dagens otips

Eric köpte de här chipsen idag och det är fanimig det värsta jag har varit med om. Jag tog ett litet chips och munnen svämmade över av forsande saliv. Det var sjukt starkt alltså. Ingen speciell smak heller utan bara starkt.

Mitt tips till er, SMAKA INTE!

Blair´s death rain, Habanero Kettle Cooked Potato Chips XXX Hot. America´s favorite spicy chip

Debatter på internet räknas inte eller?

För några veckor sedan skrev jag ju ett inlägg om en kvinna som vägrade sluta röka under tolv veckor när hon skulle opereras. Det genererade flera hundra extra besökare till min blogg och i kommentarsfältet diskuterades det hej vilt. Mot henne och med henne, mot varandra och med varandra.

Mamma berättade om mitt inlägg för en på sitt jobb och då sa en kvinna "men det borde hon ju skriva en insändare i tidningen om så att det blir en debatt". Dagens gamlingar...

Rätt ska vara rätt!

Igår hade jag ju chatt med tyskaklassen. Jag tycker det är ett fantastiskt sätt att ha lektion på! Hur som helst. Vi pratade i grupper och en tjej i min grupp höll på att skriva en mening. Eftersom jag inte kan vara tyst när jag ser ett fel så rättade jag henne flera gånger. Till slut kom jag på att hon kanske blev ledsen så jag sa "förlåt, jag är en besserwisser". Just då kom läraren in i chattrummet och skrev en glad smiley. Lärarna brukar inte säga något alls när de kommer in i chattrummen men nu gjorde hon alltså det. Jag och min stora käft.

Recept på pannacottarutor med hallon

Förra veckan bakade jag pannacottarutor med hallon. Det var alldeles fantastiskt gott så testa ni med!
Pannacottarutor med hallon
Pannacottarutor med hallon, recept

True Talent och Bonde söker fru

Jag hade tänkt visa er ett par snygga skor jag vill ha men jag vet inte om jag får använda bilden från affärens hemsida så jag väntar tills jag har fått svar på mitt mail. Så måste man göra förstår ni, man får inte sno bilder hur som helst.

Idag har jag gjort tyska nästan hela dagen så nu är nästan alla veckans övningar klara. Imorgon är det chatt med klassen och det är ju spännande för sist var mitt internet för långsamt (?) så min röst hördes tio år efter att jag hade sagt något.

Ikväll ska jag bege mig hem till Bettan och se på tv och konversera. Hon längtar efter mitt sällskap så jag får väl ge med mig. Hoppas bara hon har något gott att bjuda på.

Om Stockholm

Jag har fått ett uppdrag att skriva om mina stockholmserfarenheter. Min kära pojkvän kommer ju därifrån så jag brukar befinna mig i huvudstaden några gånger per år. Eftersom jag är bloggare bör jag ju hänga kring Stureplan och det skriver jag ju att jag gör men mest hänger jag faktiskt på ICA Maxi i Nacka.

I somras lekte jag ju guide i Stockholm då tyska familjen var där och hälsade på. De tyckte det var väldigt vackert och de stod och spanade ut över vattnet med något drömskt i blicken. Vem vet, de kanske vill flytta dit? Det var dock lite konstigt att de inte ville gå in någonstans och titta. Jo förresten, i en Mac-affär och på Vapiano där vi åt lunch. Båda ställena finns för övrigt i Tyskland.

Den dagen i Stockholms stad var en av de bästa dagarna det här året. Jag kände mig som den lyckligaste människan på jorden och jag ville aldrig att den skulle ta slut.

Mitt lag vann såklart i kubb

I somras hade jag på mig min nya fina tröja från Fashion Club i München. Jag kom på att jag inte har visat den på förut. Nu vet ni hur den ser ut.

Slut på shortstider

Jag drog upp tröjan för att visa skärpet men det syns inte ser jag. Kamerabatteriet dog efter första kortet. Nåja, det var i alla fall ett helt vanligt nitskärp. Jag håller på att spara ut sidecutten så därför har jag en slapp fläta på sidecutsidan.
Tröja Sisters.
Jeans Rut m.fl (tror jag).
Armband Ur & Penn.

Bloggdesign

Idag slängde jag ihop en header till Frida. Hon säger att hon blev nöjd och jag hoppas att hon inte ljuger. Själv är jag inte så nöjd men det är jag i och för sig aldrig. Skönt att ha fått bort en börda från axlarna i alla fall. Det är därför jag sällan hjälper folk med bloggdesignen längre, jag gillar inte måsten.

Det finns dock inget facit till övningarna

Idag var jag på biblioteket på universitetet och hämtade ut en bok. Jag har ju hittat all kurslitteratur på bibblan så jag har inte betalat en enda krona om ni undrar. Hur som helst så tog jag upp mobilen ur fickan för att se vad författaren hette och då passade en tampong på att följa med och hoppa ner på golvet. Tur för mig att jag är tjej, annars hade det kanske varit pinsamt.

Flugsvamp

Idag fotade jag flugsvampar. Det hade blivit bättre bilder om jag hade lagt mig i gräset men jag är ju en tjej så jag gjorde inte det.
Flugsvamp

Jag och Urax modellar

Bettan har fotat. Tänk vad långhåret växer.

Tur att hon inte ringde

En dag när jag hälsade på tyska familjen när de var i Sverige satt vi och spelade kort. Jag satt i en soffa bredvid Lilltjejen och från ingenstans frågade hon "vem är Alibaba?". "Men det är ju han som är med i Tusen och en natt, han med de 40 rövarna", sa pappan. "Men nej, inte han", sa Lilltjejen. Då vände jag på huvudet och såg att hon hade min mobil i händerna. Alibaba är alltså en pizzeria som jag har numret till. Hon är så rolig.

Jag väntar bara på att google translate ska översätta rövarna till stjärtarna istället för banditerna.

Bluff och båg

I True Talent säger de att de bara bryr sig om rösterna. Rätta mig om jag har fel, men åkte inte Gonza ut för att han var för nervös? Rösten är det ju inget som helst fel på.

Dagen i kras

Idag tänkte jag leka Underbaraclara och sätta tyglock på burkar med torkad svamp i men det blev inte av för jag kom på att jag inte ville klippa sönder mina tyger.

Istället tänkte jag studera lite tyska men det gick inte för fröken har inte lagt upp nästa veckas uppgifter. Kul kväll då. Dessutom är det Idol och True Talent samtidigt så då får man välja. Jag väler True Talent eftersom det är live.

Dagens middag

Lördagsmiddag utan ansträngning. Lövbiff, potatisklyftor i ugnen med rosmarin, bearnaisesås och Cantadou med vitlök och örter.
Lövbiff, potatisklyftor i ugnen med rosmarin, bearnaisesås och Cantadou med vitlök och örter.

Vad ska hon nu ge honom?

Idag har jag lånat tre böcker på biblioteket och det är kul för då har jag mycket att läsa. Jag älskar ju att läsa när det är bra böcker. Sen har jag umgåtts med Susanne och det var ju mindre roligt. Vi åkte och köpte ett tv-spel till hennes pojkvän som fyller år nästa vecka och tror ni inte han åkte och köpte samma epel efter jobbet? Karlar alltså, vad ska man ha dem till?

Nu ger ni Susanne alla tips ni har på bra pojkvänspresenter!

Jag har åtta andra

Idag drog jag på mig mitt första par Converse när jag skulle gå ut. De var svarta en gång i tiden men är nu bruna på grund av för mycket vistelse i solen. Eftersom jag tycker brunt är en ful färg så använder jag dem inte längre. Att slänga dem är dock inget alternativ, de är ju fullt funktionsdugliga!
Svarta slitna Converse som blivit bruna

Boka hotell online

Jag har fått i uppdrag att skriva om att boka hotell online. Jag har ju släkt och vänner överallt dit jag reser så jag bor ju sällan på hotell men något jag älskar med hotell är frukosten. Om man ska boka hotellet på internet tycker jag att det är viktigt att det finns mycket information på hemsidan.

Om man ska boka hotell Köpenhamn kan man göra det via den länkade sidan. Jag tycker det danska språket är så fult så jag reser hellre till andra länder. Om jag skulle dit skulle jag dock kunna tänka mig att boka hotell via den sidan, de har tips på sevärdheter vilket är smart!

På sidan hittar jag en del stavfel vilket ser väldigt oprofessionellt ut, som att de bara har slängt ihop en text utan att ens läsa igenom den. Sådant kan få mig att inte handla därifrån så felen bör rättas snarast innan någon annan lika gnällig som jag hittar dit!

Tips på språkövning

Här kan ni ladda ner ett program helt gratis som heter Selingua. Där kan man lära sig svenska, engelska, tyska, spanska eller franska. Man kan också göra egna ordlistor. Smart tycker jag!
Selingua, träna svenska, engelska, franska, tyska och spanska

Bild på mig

Bettan tyckte att jag skulle ta lite i håret så då gjorde jag det, det är ju fotografen som bestämmer. Som ni ser gick det inte så bra att hålla reflexskärmen samtidigt som man fotar så nästa gång får vi nog ta med oss en assistent.

Au pair-jobbet i Tyskland gav mig alltså mer än vänner

Oj vilken respons det blev på mitt inlägg om rökaren. Men ja, jag gillar ju inte rökare och det kanske märks. Hon måste ju inte ens sluta röka för alltid, det rör sig om tolv veckor.

Nu går vi vidare. Jag sparar i princip alla mail från vanliga personer och det första mailet jag skickade till Lillpojken i Tyskland kan ni läsa här nere. Jag var så fruktansvärt dålig och det verkar som att jag inte hade tillgång till en ordbok heller. Fruktansvärt! Jag översätter på dålig svenska så ni ska se hur dåligt det är.
> Hello :)
> Wie viele English versteht du?
> Ich habe eine Cousinen das ist geboren dieselbe
> jahr als du, aber sie kann nicht English sprechen.
> Aber ich kann auch nicht Deutsch so gut sprechen :P

> /Nina

Hej (på engelska, inte tyska)
Hur många engelska förstår du? (engelsk stavning på English, fel form på förstår)
Jag har en kusiner som är född samma år som du, (väldigt fel ordföljd dock)
men hon kan inte prata engelska. (fel stavning på engelska igen)
Men jag kan inte heller prata tyska så bra. (Ett rätt hade jag i alla fall)

Då får hon fan ha ont i knät!

Den här kärringen är ju dum i huvudet! Hon vill operera knät men läkarna säger att hon inte får röka fyra veckor innan operationen och åtta veckor efter på grund av att komplikationsrisken halveras om man inte röker då.

"Jag är medveten om att läkningsprocessen blir sämre men då är det mitt val om jag ändå fortsätter att röka." säger hon. Nej det är det inte! Om hon får komplikationer och måste in på sjukhuset igen så gör ju hon att andra personer måste stå i kö. Rökare belastar samhället och när det börjar gå ut över andra så har det gått för långt! Visst, en ynka person kanske inte spelar så stor roll men tänk alla som ligger inne med cancer som orsakats av rökning. Så fruktansvärt onödigt!

Tränare/spelare sökes?

Idag följde jag med och tittade när min gudsyster spelade fotbollsmatch. Tyvärr förlorade de. Jag skulle vilja träna småtjejer men jag vet inte hur man går tillväga. Det är väl i och för sig bara att fråga men. Helst skulle jag väl vilja spela själv men alla lag är så seriösa. Spelar du i ett fotbollslag i Umeå som behöver en fantastisk, hehe, spelare som är lattjo men ändå inte sämst. Hör av dig!



Endurotävling

Idag har jag och Eric hjälpt pappa på en Endurotävling. Vi tog inträde och sen var vi funktionärer vid banan. Jag har gjort det varje år de senaste fem åren, minst.

Här ser ni varför självutlösaren är bättre än Eric på att fota. Han fotar med auto och ändå lyckas han få till det så här.
Årets bilder blev väldigt dåliga, det var för mörkt ute för att jag skulle kunna använda mitt andra objektiv.
Endurotävling Norrcupen på Kalvberget i Umeå 3 september 2011. Nummer 641

Första bilden på Bettan

Här är en bild på Bettan från igår.

Dagens outfit

Jag och Bettan fotade idag så bilder på mig och henne kommer senare om vi inte blev jättefula.
Svarta jeans med nitar H&M.
Tröja Gina Tricot.
Nitarmband Ur & Penn.
Vita Converse i skinn.

Onoppade ögonbryn

Börjar man bli för bekväm när varken jag eller Eric märker att mina ögonbryn ser ut så här? Äh, vem bryr sig, jag ska ju inte på någon skönhetstävling idag.

Skönt med vinter snart förresten, då blir jag blek och slipper fräknarna.


RSS 0.91