Startsidan

Var inte fjortiga!

I går grillade vi här och det var trevligt. Sen skulle barnrumporna leka lekar men det var jag naturligtvis inte med på. De doppade en tampong i röd saft och sen skulle en annan suga av det. Fy så äckligt! Nåja. Ikväll är det Valborgsmässoafton och då ska alla snorungar titta på den här bilden innan ni hittar på dumheter.

Hemmagjord ketchup

I går slängde jag ihop lite ketchup. Jag är dock inte nöjd med resultatet så jag ska göra mer en annan dag men lite annorlunda. Jag använde mig av det här receptet och sen slängde jag i lite chili för att få lite hetta. Det är väldigt enkelt att göra ketchup och det är ett bra sätt att slippa få i sig onödiga tillsatser.
Hemmagjord ketchup i glasflaska

Nya sommarskor

I dag var jag och Susanne och shoppade lite. Bland annat så införskaffade jag de här söta små skorna. Jag tänker mig att jag drar på mig dem när jag är barfota och bara vill gå ut en liten sväng i det härliga vädret. I sommar alltså, inte nu. 150 kronor kostade de på Skokanonen.

Svarta ballerinaskor med knytning snören skopunkten

Fy så taskigt 2

Idag ringde Eric och sa "jag kommer med några kompisar och grillar hos oss om ungefär en kvart". Jag satt med mjukiskläder, glasögon och ostädad lägenhet och hade tänkt plugga. Så fortsatte naturligtvis inte kvällen utan jag hetsade runt och snyggade till. Gissa hur jag kommer se ut ikväll när vännerna har gått, så här såklart!

Disktrasa med Lilla My

Fy så taskigt

Igår slog Eric alla rekord. Jag gick in för att väcka honom som vanligt på morgonen och då utbrast han "VEM ÄR DU?". Det känns ju kul att höra av sin pojkvän sedan drygt fem år tillbaka. Som ni märker är han helt borta när han vaknar så jag funderar på att utnyttja det. Jag kanske ska fråga om vi ska åka till Tyskland och hälsa på, han håller oftast med nämligen.

Lillpojken har kommit i målbrottet

Igår pratade jag med tyska familjen på Skype. Det var alldeles fantastiskt för det har jag inte gjort på länge. Vi pratade bland annat om vädret och det var inte så kul. Ni kan ju bara slänga ett getöga på bilden här nere och gissa var ni tror att jag vill vara.

De tyckte också att min blogg är tråkig eftersom jag inte skriver om dem. Jag tror ju dock att jag har berättat alla fantastiska historier redan men jag får väl leta i minnet. Nu ska jag leta i minnet efter lite pepp så att jag orkar cykla till jobbet.


En hel outfit nästan

Idag hetsade jag och Eric till H&M för att handla lite. Mest ville jag ha en BH och jag har fullt upp hela veckan, när rabattkortet gäller, så det blev idag innan tyskachatten. Vem bryr sig. Jag tog med mig alla mina presentkort så totalt betalade jag bara 100 kronor för allt. Lagom och bra. Här har ni de riktiga priserna om ni bryr er.

Ankelsockar 80 kronor.
Vax 70 kronor (det är det rea på nu).
BH 150 kronor.
Herrjeans till Eric 200 kronor.
Damskjorta 150 kronor.

Kläder från H&M shopping

Min önskelista

Om en månad fyller jag år så då passar det ju bra med en önskelista. Jag börjar ju bli så gammal så jag får knappt några presenter längre men de jag väl får kan ju vara bra.

Pengar
En cykel
Dyra chokladpraliner
Reflexskärm med guld
Bezzerwizzer, ett sällskapsspel
Hantlar
Ett bra hopprep

Varför är kvinnor gnälliga?

Eric och pappa diskuterar varför mamma var på dåligt humör. Filmen är från i somras.

Lite baskläder

Igår var jag på ICA Maxi och då passade jag på att köpa lite baskläder inför våren. Jag köpte två likadana gråa baslinnen i olika storlekar för 59 kronor styck och ett par hellånga svarta leggings för 79 kronor.

Gråa baslinnen från ICA Maxi
Svarta hellånga leggings från ICA Maxi

Att sälja guld

Jag har fått ett uppdrag att skriva om att sälja guld på nätet. Jag tycker ju att guld är fult men det går väl att skicka in vitt guld också kan jag tänka mig. Det framgår inte riktigt på hemsidan Guldpunkten där man kan sälja. Om man är insatt i guld förstår man säkert men jag vet inte hur många karat olika saker har och sånt. Om jag skulle ha lite guld som jag ville bli av med vet jag inte om jag skulle våga sälja det via internet. Tänk om någon snor paketet från posten eller om företaget luras och tar pengarna själv.

Har du sålt guld på internet eller skulle du föredra att gå till en affär? Finns det förresten sådana affärer? Det känns som att man vill vara väldigt insatt i guldsäljeri om man ska sälja guld på internet för annars kan man nog bli lurad. Det känns inte som någonting man bara gör spontant en torsdagskväll.

Bild på Urax med vante

Titta så söt min lille älskling var när vi var i fjällen! Visst vill man bara gosa in sig i hans fårpäls?! Fast lycka till hörrni, han gillar inte främlingar.
Grå pumi med vante i munnen i fjällen hund

Himla otursdag

I onsdags alltså. Det började ju med att jag inte kunde se webb-tv på morgonen och att det hade snöat ungefär tre decimeter. När jag gick ut till cykeln var den full med snö så jag tog tag i den och skakade den upp och ner så att det skulle fara av. Naturligtvis hedde jag inte upp stödet så det bankade jag ner rätt på stortån.

När jag hade cyklat en bit mot jobbet, härlig nedförsbacke, kom jag på att jag hade glömt matlådan. Det var bara att vända och cykla hem igen, jävulsk uppförsbacke.
En del av vägen var inte skottad, som vanligt, och där låg det alltså TRE DECIMETER SNÖ som jag fick cykla igenom.

Halvvägs till jobbet hoppade kedjan på cykeln av så jag fick smutsa ner mina vantar för att sätta fast den igen.

Jag kom försent till jobbet på grund av allt sattyg.

På jobbet gick jag in i saker hela tiden och var allmänt klumpig.

På kvällen skulle jag på möte och cyklade hemifrån i god tid. Glömde dock titta på klockan så när jag var framme var det hundra år kvar tills det skulle börja. Vandrade runt i kvarteret en stund för att inte verka alltför angelägen av att vara duktig.

Men nu mina vänner är det helg och jag ska vila upp mig. Hoppas ni får en trevlig kväll!

Övningskör gör jag ju inte heller

Hej alla 6248 vänner!

Igår hade jag en Blondinbelladag skulle man kunna säga. Eller ja, jag hann inte gå till frisören eller fixa naglarna men det var fullt upp. Jag kom inte hem förrän halv tio och då skulle jag duscha. Himla sent eftersom jag stiger upp klockan fem. Idag tog jag dock sovmorgon till halv sex men jag vet inte om det gjorde så stor skillnad.

Igår åkte Eric till Stockholm också så jag är ensam hemma i helgen. Det ska bli himla skönt för jag ska bara städa och vila mig i form. Jag tränade två gånger igår så kroppen är helt slut.

Senare idag ska jag berätta om hur olycksonsdagen fortsatte så att ni kan gotta er i min olycka.

Det snöar fortfarande

Imorse var jag skittrött när jag steg upp. Trots det tog jag mig i kragen och steg upp så att jag skulle hinna se Big Brother innan jag cyklar till jobbet. Tror ni de har lagt upp avsnittet på hemsidan? Naturligtvis inte. Inga sura miner här inte, jag kan ju se Top Model istället. Finns det? NEJ! Då kom sura miner ska ni veta. Den förbannade snön som jag måste cykla genom om ungefär 30 minuter gör det absolut inte bättre. Fan, jag skulle ha åkt till Tyskland och tillbringat våren där.

snö i umeå i april

Som ni ser har jag bytt plats på datorn

Är det inte underligt. När det gäller tyskan tänker jag "åh nej, är det redan tisdag" men när det gäller jobbet tänker jag "åh nej, är det bara tisdag". Tänk vad härligt det vore om det var tvärt om.
Ikväll är det i alla fall tyskachatt, lektion kan man också kalla det, så nu sitter jag och studerar lite. Ute snöar det, tack för det.

Undra när det blir kalas

Idag fyller min väninna Susanne 24 år så då köpte jag den här krämen från Make Up Store och ett presentkort på H&M till henne. HAHA GICK NI PÅ DEN LÄTTA?! Ofta jag skulle ge henne en så dyr present, hon får väl en hemmagjord kaka eller något.

De här sakerna fick jag hem i brevlådan idag. Är man en av Sveriges bästa bloggare så är man.

Rosa presentkort på H&M och the black creme skincare system från make up store

Stackars lilla kossan

Jag har länge velat ha ett par vita tumhandskar i skinn för det ser tjusigt och feminint ut. Dessutom är de ju skitvarma och sköna. De är ju dock rätt dyra men nu när vi var i fjällen hittade jag de här på rea. De kostade ungefär 330 kronor, jag minns inte exakt. Affären heter Cykel & fiskecenter i Hemavan.

Vita skinnhandskar

Skulle typ inte ens äta om jag fick en

Har ni smakat den nya Jappen, Japp Hazelnut? Gör inte det! Den var inte alls god. Så, nu vet ni det.
Marabou Japp Hazelnut

Oj vad jag är effektiv

Klockan är nio och jag har sett Big Brother, Vi i Femman (en tjej som jag tränar i fotboll vann), och så har jag sprungit fem kilometer. Man måste ju öva lite innan Blodomloppet.

Igår var Bettan här och då fotade jag henne. Se här vad man kan göra med Photoshop. Före och efter, hon är ju inte så snygg så då rättade jag till det så att det blev som på andra bilden.


Svar på kommentar

Jag fick en kommentar igår som jag tänkte svara på. Assietten är mammas och om jag ska gissa så tror jag att den är köpt på Expo i Umeå.

Är det inte en självklarhet?

Jag läser i Aftonbladet att de ska förbjuda kommunanställda i Karlskrona att röka på arbetstid. Är det inte en självklarhet? Finns det inte sådana regler redan? Varför inte? På mitt jobb, på sjukhuset, TROR jag att det är så att man får röka om man byter om. Det hinner man typ inte så jag vet inte hur äckelrökarna gör. Jag vet att många fuskar och röker i sina läkarrockar. Är det inte helt sjukt? Patienter kan vara allergiska och då är det ju inte så passande att doktorn som ska hjälpa dem gör dem sjukare. Fy, förbjud rökning överallt alltid, det är mitt förslag!


Sen kan man fråga sig vad han gör på bilden

Eric fyllde ju år i söndags och då bakade jag en tårta åt honom. Han älskar maräng så därför köpte vi marängbottnar, jag kunde inte baka själv för då skulle han ju märka det, och sen öste jag på med hallon och grädde. Som ni ser är det ett hjärta i mitten, man är ju lite konstnärlig av sig. Jävulskt god var den i alla fall!
Marängtårta med hallon och grädde

Jag är med i tidningen!

I lördags när vi var i stugan i fjällen kom en reporter från Västerbottens-Kuriren och fotade och intervjuade oss. Idag var vi i tidningen och om ni hittar mig på bilden får ni en länkning. Hehe, lycka till!
Tidningsartikel i Västerbottens-Kuriren. Ivebo fjällen påsk
Tidningsartikel i Västerbottens-Kuriren. Ivebo fjällen påsk

Du leder! Personligt ledarskap med Mia Törnblom

Jag är ju inte chef nu men jag ska bli det i framtiden så då är det ju bra att läsa böcker om ledarskap. Dessutom är jag ju fotbollstränare och då leder man ju. Det här är ingen bok man sträckläser men man kan ha den på toaletten och så läser man lite när man uträttar sina behov.
Du leder! personligt ledarskap med Mia Törnblom

Födelsedag!

Idag fyller min lille älskling 23 år! Naturligtvis väckte jag honom som på bilden. Närå, kanske inte. Bilden tog jag ju i onsdags eftersom jag inte har något internet här. Det var lite jobbigt för jag ville ju inte att Eric skulle se vad jag höll på med. Men ja, vem bryr sig. Grattis till Eric i alla fall!

Bra för gäddhänget

När jag lagar mat och man bara ska ha äggula så gör jag alltid ett par maränger av vitan/vitorna som blir över. Jag vispar för hand för då gör det inget att man äter lite socker, man får ju inte vara dum!
Marängsmet i svart Margretheskål

Äntligen lugn och ro!

Nu är vi i fjällen! Hoppas jag alltså. Jag har tidsinställt inlägget eftersom vi inte har internet i stugan. Hur som helst. Jag sitter säkert ute i en snödriva på en fårfäll och solar. Mamma skottar alltid fram en soffa i snön och där sitter vi och solar och fikar medan Eric och de andra barnen kör skoter. Jag tog ju skoterförarbevis när jag var 16 år så jag har ju kört några år och tycker inte det är lika roligt längre. Jag kanske börjar bli gammal.
1

Genom den trånga porten, mina sju år i kloster av Karen Armstrong

Jag är ju rätt intresserad av religion, mest eftersom jag inte kan förstå hur man kan vara troende, så den här boken var bra. Jag tror att det är bra att få en förståelse för sådant man inte tror på. Eftersom boken är sann är den inte så spännande men den är ändå inte långsam och tråkig.
Genom den trånga porten, mina sju år i kloster av Karen Armstrong

Present till mig!

Eric fyller år på söndag men då är vi ju inte hemma så han öppnade sitt paket från sin mamma idag istället. Eftersom Erics mamma är så snäll så hade hon naturligtvis skickat med en bonuspresent till mig. Det är en disktrasa föreställandes Lilla My och den kommer jag använda flitigt. Så fort Eric inte har dammsugit eller plockat bort sin disk så håller jag upp den såhär. Jag behöver inte ens säga något, smart!
Disktrasa med Lilla My

Hen borde skjutas!

När det var sjukhusvecka i Big Brother fanns det ju särskrivningar på vissa av skyltarna de hade på sig. Inte okej på något sätt men något som stör mig mer är när det är fel i undertexten. Som på bilden här. Vad är det för jävla puckon som får jobb? Anställ mig som korrekturläsare, jag hittar ALLT!

Axolotl Roadkill av Helene Hegemann

Idag kom boken som jag beställde från Adlibris efter att jag läst om den i Egoboost Magazine. I helgen när jag åker till fjällen ska jag läsa hela vägen. Har ni sett så snygg den är förresten? Svart med vitt och chockrosa!
Axolotl roadkill Helene Hegemann
Axolotl roadkill Helene Hegemann

Das heutige Wetter

Idag är det ju april och de senaste tre åren har jag befunnit mig i Tyskland då. Det vore inte helt fel att åka nu också men det går ju tyvärr inte eftersom jag jobbar. Det räcker med att titta ut för att längta bort. Än så länge har det snöat två decimeter och mer lär det bli.

Studenttips

Igår när jag sorterade tvätten hittade jag en socka med ett stort hål i. Naturligtvis var det Erics, det behöver jag inte ens berätta. Hur som helst så tog pyssel-Nina fram en sax och skapade en torgvante och ett armband. Billigt och bra, man får ju inte vara dum!
Hemmagjort svart armband med silvriga säkerhetsnålarSvart hemmagjord torgvante

RSS 0.91