Startsidan

Sen köpte de lite bröd

I dag var jag med mamma och pappa i Olofsfors på julmarknad och det var trevligt. Tyvärr har ju inte snön kommit än och det förstör ju julstämningen lite men det var najs ändå. Jag hittade så himla fina ljuslyktor men de kostade tyvärr alldeles för mycket för en fattig student så jag köpte två halsband för fem kronor styck i stället.
 
Pappa smakade på ett fröknäckebröd som några skolelever hade bakat och sen sa han "det där var ju inte så jävla dåligt". Det gladde ungdomarna och det var säkert härligt för dem för det såg ut som att de frös.
 

Heja Elin och lite Erik

Var det bara jag som blev rörd av Erik Rapps andra framträdande i Idol i kväll? Han hade ju bytt ut she mot he och det var så fint. Kul förresten att få se mina barndomskvarter i Elins inslag.




Hatet av Maria Sveland

Hatet av Maria Sveland är bra och viktig men tyvärr är den lite svårläst om en inte är insatt i det ena och det andra. Vissa delar är lätta att förstå och så himla bra men stundtals hade jag svårt att koncentrera mig, men så lider jag ju av stora koncentrationssvårigheter också. Men ja, läs den.
 
 

Helg för mig nu!

I dag hade vi en muntlig diskussion i medicin och det gick bra. Det känns som att jag kan det mesta om njurarna, urinvägarna och urinvägsinfektioner nu men tyvärr kommer inte det på provet som vi ska ha sen. Förut när jag inte hade läst om urinvägsinfektioner funderade jag på att smeta lite bajs i urinröret för att framkalla en, på så sätt skulle jag ju lära mig hur det känns och så utan ansträngning. Men ja, det gjorde jag inte.
 
Från lektionen fick vi ett häfte med övningar och eftersom jag gillar korsord blev jag glad över i alla fall den första grejen.
 
 

När kommer snön på riktigt?

I dag när jag skulle hem från praktiken sa min handledare att jag skulle cykla försiktigt. Jag påpekade att det var plusgrader och alltså inte halkigt. HAH! Tack och lov märkte jag av det när jag i princip stod stilla i en uppförsbacke så mig gjorde det inte så mycket. En annan tjej däremot, utan hjälm, skulle svänga i en kurva och vips så låg hon på marken. TÄNK PÅ DET!

Så fint det ska bli

Min ömma moder var på IKEA i lördags och införskaffade en hel del grejer till oss. Jag började skruva i går men just nu går alla skoluppgifter före.

Ni kanske undrar vem som skriver förresten? Det kan jag tala om, det är hulk-Nina som i går bar sin hundrakiloskarl (muskler) på ryggen och dessutom gjorde några knäböj. SUG PÅ DEN SNORUNGAR SOM GNÄLLER ÖVER LITE HÖGA HOPP!




Min önskelista

Det är en månad kvar till julafton och då passar det ju bra med en önskelista. Jag lär ju inte få så mycket julklappar i år men kanske kan listan hjälpa någon annan som känner en 25-åring (HAHAHA SOM ATT MÅNGA ANDRA ÄR LIKA NÖRDIGA SOM JAG (=vill ha grammatikböcker)).
 
  • Dyr choklad
  • Ben & Jerry-glass, smak Chocolate Fudge Brownie
  • Sällskapsspel, gärna med frågor
  • Böckerna Svenska skrivregler och Språkriktighetsboken från Språkrådet
  • Presentkort på Cyberphoto
  • Att skriva texter i vården av Elisabeth Legl
  • En bok med tysk grammtik
  • Spännande ekologiska råvaror
  • Prenumeration på Språktidningen

Bara disken kvar nu...

Hanen har fyllt år så i dag hade han kalas. Min dag började med att hanen kom hem från jobbet strax efter sju och då tyckte jag att jag lika gärna kunde stiga upp. Sen städade jag lite, duschade, åt frukost och kastade ihop en kaka. Pappa hämtade upp mig och så  åkte vi och käkade lunch och kikade runt i olika affärer. Efter det hetsade jag hem och vi gjorde i ordning det sista innan gästerna skulle komma, bland annat tårtan på andra bilden som hanen och en väninna till honom designade. Det kom mycket folk så nu är jag helt slutkörd.
 
Frukost på sängen på födelsedagen.

Hej Aaron Carter!

Jag läste i Aftonbladet att du har stora skulder och det låter ju inte så roligt. Eftersom typ alla i min ålder var kära i dig när vi var ungefär tio år så borde du göra en liten 90-talscomeback. Vi är nu i 25-årsåldern och har därför råd att gå på en nostalgikonsert. Sjung dina gamla låtar, fast kanske lite mörkare eftersom du troligen inte sjunger som en pojke längre, och försök göra allt lite 90-talaktigt. Tänk dig tusentals unga singelkvinnor som sjunger med i låtarna och får känna sig som tioåringar igen. Och förresten, sluta med droger och sånt skit om du inte redan har gjort det, det är ju därför du har hamnat där du är i dag.
 
 

Det sämsta med vintern

I morse när jag skulle till skolan fick jag dra in cykeln i trapphuset, som vanligt, så att låset skulle tina. Halvvägs till skolan bromsade jag för att inte krocka med en bil men då hade bromsarna frusit så jag fick köra ut i gräset för att inte dö. Resten av vägen fick jag cykla sakta och gå i nedförsbackarna och naturligtvis kom jag för sent. När jag skulle hem cyklade jag försiktigt igen men i en nedförsbacke chansade jag och självklart kom en bil runt hörnet. Då bromsade jag så hårt jag kunde och det fungerade. Tyvärr fastnade bromsarna på hjulet så resten av vägen fick jag dra cykeln. Om ni undrar.
 
I morgon tror jag att jag tar benen till skolan för då blir jag inte så irriterad och svettig.

Det är tydligen någon fotbollsmatch på tv

Nu är veckans praktik avklarad så resten av veckan blir ganska slapp. Vi har precis varit och handlat så nu ska jag duscha och sen blir det myskväll. Och ja, jag har varit väldigt aktiv på Blondinbellas och Odds bloggar i dag, nyfiken som jag är.

Recept med D-vitamin

I helgen var jag och hanen på ICA Maxi och då pratade vi med en dietist som berättade om vikten att få i sig D-vitamin under vinterhalvåret. Tydligen ska en äta fisk tre gånger i veckan eller ta kosttillskott. Vi köpte lite torsk som var på rea men eftersom jag inte är så förtjust i vit fisk ville jag ha ett snajsigt recept av henne. Det fick jag och i går åt vi det till middag. Naturligtvis glömde jag fota men i dag när jag åt min matlåda kom jag ihåg det.
 
Blanda pesto och crème fraîche och ös på det på fiskfiléerna i en ugnsform. Skjutsa in i ugnen på kanske 200 grader i kanske 15-20 minuter. Torrosta lite solroskärnor i en stekpanna och ös över det innan servering och ät potatis till. Enkelt och rätt gott.
 
 

Umeås höstljus

I fredags invigdes Umeås höstljus så då var jag där och kikade med mamma och pappa. Tyvärr regnade det lite så jag ville inte ha framme kameran mer än nödvändigt. 
 
När vi stod vid de här ljuslyktorna som typ dagisbarn i Umeå har gjort så var det en mamma som frågade sina barn "vilken färg var det på era lyktor då". Lycka till att hitta dem.
 
 

Leos lekland

I dag var jag på Leos lekland med min kusin och hennes barn och fy tusan så uttröttande det var! Nu är jag helt slut så jag funderar helt seriöst på att ta en liten eftermiddagsslummer. Mellan allt spring hann jag i alla fall fota lite.
 
 
 

Synd bara att det regnar

Nu har vi tittat på och fotat Umeås höstljus och nu äter vi middag, härliga tider!




Och bergen svarade av Khaled Hosseini

Och bergen svarade är inte alls lika bra som Flyga drake och Tusen strålande solar men den är helt klart godkänd. Jag är dock lite besviken på slutet. Om inte annat borde ni läsa den här boken för att få förståelse för andra människor.
 
 

Det är din tur nu Lillpojken!

I förrgår skaffade Lilltjejen i Tyskland Snapchat så nu skickar vi filmer till varandra hela dagarna. Det gör mig så lycklig när jag får se och höra min andra familj när jag är hemma. Jag print screenade mitt i en video som hon skickade men de blev som ni ser inte så bra.
 
 

Tänk själv!

I dag hörde jag en sak i en podcast som gjorde mig irriterad. En man berättade om sina barn och sa typ "jag tror att vi har uppfostrat våra barn precis lika men ändå är tjejen tjejig och pojken pojkig". Okej, så han tror på allvar att det bara är föräldrarna som påverkar ett barn? Inte leksaksaffärer där allt är uppdelat? Inte dagisfröken som säger att flickan är fin och pojken tuff? Inte barnprogram där flickorna är försiktiga och pojkarna orädda.
 
Nej, så kan det ju förresten inte vara, jag vet ju ingenting om barn. Jag har ju bara ett sunt förnuft och det kan en ju inte lita på.

Skönt att en inte har barn att ta hand om

Oj oj oj vad jag sov dåligt i natt, jag drömde att jag var med i Bron och det utspelade sig här i Umeå. Jag vaknade flera gånger med andan i halsen så i morse när alarmet ringde var jag inte alls redo att stiga upp. Jag hade tänkt studera lite nu men jag tror faktiskt att jag ska krypa ner i sängen med en god bok istället. Härliga tider!
 
Ungefär så här har dagen känts.
 

Bästa kvällen!

Den här helgen har vi typ inte gjort någonting. Eller ja, om en ska vara petig så har ju hanen jobbat på nätterna men det märkte jag ju knappt av eftersom jag sov. I dag skulle vi gå till ICA Maxi för att äta provsmak men till vår besvikelse fanns det bara knäckebröd med ost och marmelad så vi fick nöja oss med att handla. Nu är det ju snart Solsidan, Hellenius hörna och Bron så jag går bara och väntar på att klockan ska ticka framåt.
 
 

Här har ni kvällens glödlampa!

Jag satt just och funderade på vad jag skulle blogga om i dag, det är ju inte så enkelt när jag inte har gjort någonting speciellt under dagen. Som ett tecken från högre makter postar HanaPee ett fantastiskt inlägg som alla, speciellt vita män, borde läsa och därför länkar jag till det.
 
 

Economista av Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius

Jag skrev ju lite snabbt om boken tidigare men nu när jag har läst ut hela tänkte jag recensera den lite mer utförligt. I det stora hela är det en bra bok eftersom den tar upp lite ekonomiska grejer som kan vara bra att kunna på ett enkelt sätt. MEN, den känns inte trovärdig, om en inte är ett överklassbarn naturligtvis, och det finns många störande uttalanden i den. Det känns som att det är bra tänkt men dåligt utfört.
 
Var en sann economista, som jag, och låna den på bibblan!
 
Som vanligt duger inte kvinnor.
Och jag som aldrig rengör min hy då?
 

Städat var det också

I dag tog jag bussen den långa vägen hem till min väninna som har blivit tvåbarnsmor för typ tre månader sedan. Tvillingar alltså. Hon bjöd på lunch och fika och jag lärde henne hur hon ska hantera sin kamera. De har ett jättefint hus och jag tycker att hon ska börja blogga men det vet jag inte om hon är så sugen på. Den som lever får se.
 
 

Jag känner en kändis!

Jag såg nyss på den senaste delen av drömmorgon på Saltå Kvart med Underbaraclara och i det här avsnittet är Annakarin Nyberg med och hon är rätt intressant. Eller alltså, min relation till henne är intressant. Jag har läst om henne i Claras blogg i flera år och dessutom läst hennes bok Digitalt entreprenörskap. I våras började en Annakarin spela fotboll i mitt korpenlag och jag kopplade inte att det var samma person. Nu har ju vårt lag typ försvunnit så jag har aldrig kunnat upplysa henne om min upptäckt.
 
 

Snart är det jul!

I dag såg jag att det var rea på Annas pepparkakor så då köpte jag min favoritsmak apelsin. Tänk att få komma hem från skolan och sen slå upp ett glas mjölk och äta upp halva paketet, den drömmen är snart verklighet! Pepparkakorna ska doppas om ni inte förstod det.
 
 

Kiss och sånt

I dag skickade jag in etikläxan och det känns skönt, nu ska jag bara lära mig allt om kiss och allt annat i njurarna och urinvägarna. Tyvärr har jag aldrig råkat ut för urinvägsinfektion så jag får inte så mycket kunskap gratis. Men ja, kissar gör jag i alla fall. Och nej, det blir ingen bild.

IKVÄLL ÄR DET BRON!

I går upptäckte jag att vi ska skriva två-tre sidor om det ena och det andra i Etik. Jag blev lite panikslagen först men nu har jag kommit igång ganska bra. Jag försöker jobba på i förväg så mycket det går eftersom vår praktik har börjat och då försvinner många studietimmar varje vecka. Dessutom har jag ju tyskan som dyker upp där jag minst anar det. Nu ska jag studera vidare och sen ska jag laga middag till min älskling som är på jobbet.
 
 

Glömde fråga om recept, hade fullt upp med att äta

I kväll kom hanens pappa och hans fru hit och bjöd på middag och det var himla trevligt. Jag slickade alla skålar så jag är fortfarande mätt. Om ni undrar. Nu är det dags att sova.




Sovmorgon också

Åh vilken härlig dag jag har haft i dag! Jag har bara pysslat hemma och det behövdes efter praktikveckan då det var mycket nya intryck. Dessutom har jag skruvat ihop en hylla som jag köpte på Dollarstore och ställt mina aloe vera-produkter som jag säljer där. Finemang!




RSS 0.91