Startsidan

Mitt superintressanta 2014

Beskriv året med tre ord.
Upp och ner.

Bästa köpet?
Min rymliga och bekväma ryggsäck som jag har till jobbet varje dag.

Vart reste du under 2014?
Låt se. Till Storuman, Lycksele, Örnsköldsvik och Hemavan. Living on the edge.

Vilka ser du som de största händelserna under året?
Jag klarade de två sista tyska A-kurserna, läkarsekreterarutbildningen och fick fast jobb. Att min tyska väninna kom på besök. Återträffen från nian.

Har du blivit bättre på något?
Medicinska termer och tysk litteratur.

Vad var extra dåligt med året?
En släkting lämnade jordelivet och springer nu runt på friska ben.

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut?
Jag vann två kilo choklad när vi var på en delfinal av Melodifestivalen!!!

Vad önskar du att du gjort mer?
Börjat med och gjort klart läxorna i tid så att jag kunde ha stressat mindre.

Vad spenderade du mest pengar på?
Världens mysigaste weekend i Örnsköldsvik.

Dina planer inför 2015?
Att ha flera veckors semester för första gången! Resten av planerna får ni ta del av om ni följer min spännande blogg!

 


Candy Crush-tips

Hej alla vänner!
 
Jag började ju tyvärr spela Candy Crush för något år sedan och först i går insåg jag en sak. Om jag spelar på datorn brukar det komma upp en ruta i början där det står att jag har fått liv av andra som spelar. Eftersom jag alltid har fullt liv när jag börjar spela, och det max går att ha fem liv, så klickar jag bara bort rutan och hoppas att den ska dyka upp igen när liven är slut. Det gör den inte fastän jag uppdaterar sidan och sådant. I går såg jag dock ett litet kuvert uppe till höger och när jag tryckte på det kom alla meddelanden med liv fram! Ett litet tips till er som inte heller har inspekterat sidan tillräckligt noggrant.
 
 

Die Feuerzangenbowle

Den här filmen fick jag låna av en kompis för kanske två år sedan OCH I DAG TITTADE JAG PÅ DEN! Jag hedde på undertext för hörselskadade så jag förstod den riktigt bra trots att den kom ut typ 1944. Den var riktigt rolig om ni undrar. Förmodligen finns den med svensk text på något bibliotek eller så om någon skulle vara intresserad.
 
 

Recept på snajsigt julgodis

Nu ska ni få receptet på två saker jag bakade inför julafton. Jag gjorde en saffranskladdkaka och citronlakritstryfflar.
 
100 g smält smör
3 dl socker
1,5 dl mjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
100 g riven mandelmassa
1 g saffran
 
Det här blandas ihop och skjutsas in i ugnen i kanske 10-15 minuter eller så, inte för länge för då blir den ju inte kladdig.
 
 

Årets sämsta julklapp

I år fick jag den här gräsliga ljusstaken i julklapp av min systers pojkvän. Han såg lite frågande ut men jag tittade ju såklart inte på honom utan på mitt paket. Det visade sig att min syster hade vunnit den här på ett lotteri på en julmarknad och eftersom den var så ful så slog hon in den och skrev mitt och pojkvännens namn på den. Ett smart tips till alla er som har saker ni vill bli av med men inte vill stå för det.
 
 

Min fantastiska jul

Jahaja, nu var julen över för den här gången och det är ju skönt och tråkigt på samma gång. Jag fick många och suveräna julklappar och för första gången fick jag i alla fall hälften av det som stod på önskelistan. Tyvärr började jag må risigt i tisdags så uppesittarkvällen med 13 av mina närmaste vänner, eller hanens vänner om en ska vara petig, blev ganska ansträngande. Jag och hanen skulle vinna en bil så vi laddade upp med två bingolotter var men det var tyvärr pengar i sjön. I dag känner jag mig frisk så nu ska jag städa hemmet och sådant där viktigt som jag inte har hunnit med.
 
 

Hoppas bara att det inte regnat bort

I dag hade vi världens finaste väder här i Umeå och det glädjer mig att det passar på att komma på helgen när jag kan gå ut i solen. Jag och hanen gjorde en favorit i repris, vi gick på stan och höll varandra i handen och köpte julklappar och fikade på Brobergs.
 
 

En oslagbar favorit

Jag har fått äran att baka till julafton så i dag började jag med rocky road. Det är ju lite knepigt att baka till framtiden för det får ju inte hinna bli torrt eller så men samtidigt får det heller inte hinna bli uppätet. Jag skar snasket i rätt små bitar så det inte finns någon risk att någon lämnar. Det är bland det värsta jag vet, slöseri med godsaker!
 
 

Vi gick i alla fall inte vilse

Nu har jag bara en enda fråga kvar att svara på på tyskan och sen har jag jullov! Jobb också naturligtvis men det är inte en så jobbig börda tycker jag. Det har ju sina inbokade tider alltså. I dag var jag och min kusin och tränade för första gången på alldeles för länge. Vi hade tänkt att vi skulle komma i någon gammal klänning till nyår men det kan jag lova er att jag inte kommer. Men vem bryr sig, då kan jag ju ha jeans och en tröja som vanligt, mycket mer bekvämt.
 
 

Sen blir det inte så ändå

Vilket härligt väder! Jag tog en promenad med två vänner i dag och det gav mig verkligen energi. Nu ska jag snart ta emot två nya vänner som jag ska julmysa med men först måste jag ta hand om tvätten. Det låter inte så stressigt kanske men jag har flängt runt som ett as hela morgonen. Kanske att vi ska försöka ha det lite mer städat hemma så att det slipper bli ett projekt att bjuda hem någon.
 
 

Alternativt i mitt vardagsrum

Alltså fy tusan vad avundsjuka ni är på mig i dag! Min största idol har skrivit mitt namn! Det är till och med coolare än när jag såg henne. Tyvärr är jag inte vaken efter 23.00 så jag får gråta mig till sömns. Snälla Annika Norlin, gör en gratis spelning utomhus i Umeå mitt på dagen en helgdag så att jag kan få se dig uppträda!
 
 

Upp och ner

I går hade jag mitt sista prov för terminen och liksom hos typ alla andra som bor i Umeå så fungerade inte internet. Jag gör ju proven över Skype så paniken som kom krypandes när klockan närmade sig sex var inte så trevlig. Min hackerpojkvän var tyvärr inte hemma så jag tänkte nästan börja gråta när jag kom på att jag har Skype på mobilen. Det fungerade felfritt men tyvärr verkar det inte fungera på datorn i dag heller. I dag lämnade jag blod och skänkte gåvan till Amnesty i stället för att ta det själv, tänk att jag har blivit vuxen! När vi skulle åka och handla såg vi att bilhelvetet hade punka men då myste vi i soffan framför julkalendern i stället.


Mysigt fika i Restaurangchansen

I dag var jag och hanen på stan och införskaffade julklappar till fyra personer. Det känns rätt najs för nu har vi bara en gemensam kvar och sedan tror jag faktiskt att det bara är oss själva kvar att köpa till. Hur som helst så ville vi utnyttja Restaurangchansen som vi har så vi gick och fikade på Brobergs som serverade ost- och skinkfralla och kaffe latte. Det var riktigt gott så den lilla kupongen borde ni använda er av. I övrigt råkade vi handla på fel affärer. Men ja, det drabbar ju ingen fattig.
 
 

Vilse i skogen

I dag skulle jag och min kusin träna för det hade vi bestämt. Hon tyckte att vi skulle springa nio kilometer och efter mycket tjat gick jag med på det. Vi tog inte med oss telefonerna för de är ju så jobbiga att få ner i fickan på löparbyxorna. När vi hade sprungit någon kilometer kom vi fram till avfarten som leder till niokilometerssträckan. "Oj, inga lampor, vilken tur, då behöver vi inte springa där" tänkte jag. Det tänkte inte min kusin. Så vi joggade på. Sen gick vi eftersom det var så mörkt och ojämt. Sen delade sig stigen och jag försökte locka henne att ta stigen som enligt mitt lokalsinne gick hemåt. Sen delade det sig igen, och igen, och igen. Och igen. Sen kom vi fram till en liten parkering med en skylt så vi kunde se var vi var. Tyvärr visste vi ju inte var norr var i verkligheten så vi litade på vårt lokalsinne och promenerade rätt ut i skogen. Jag var rädd för björnar och min kusin var rädd för mördare. Plötsligt stannade min kusin och stirrade in i skogen och bad mig vara tyst. Det fanns ungefär ingenting som hade kunnat göra mig räddare så vi sprang tillbaka till parkeringen. Jag kom på den briljanta idén att gå längs vägen, även fast den enligt lokalsinnet gick helt åt fel håll, så det gjorde vi. Efter några minuter kom vi fram till Holmsundsvägen. Tyvärr ville min kusin inte gå längs vägen eftersom hon var rädd att bli påkörd så vi tog oss fram i skogen i stället. Vi klev i blöta hål och fick kvistar i ögonen. Men ja, nu är vi hemma och hon får aldrig mer bestämma var vi ska springa.
 
Fågelvägen är det ungefär två kilometer till parkeringen.
 

Jag ska lära mig allt

I dag var första dagen på min "nya" arbetsplats och där hälsades jag med en liten notering på dagens datum i almanackan. Det bjöds på den största julfikabuffén jag någonsin sett men det var tydligen inte för min skull, även om jag hade tyckt att det var passande.
 
För ett tag sedan hade jag mitt näst sista prov i den här kursen som jag går nu och innan var jag så himla nervös. Jag fick inte riktigt ihop texten med uppgiften och dessutom skulle jag göra provet med en tjej som kommer från Tyskland och som därför inte behöver fundera det minsta innan hon säger någonting. Men ja, det gick bra och nu ska jag belöna mig själv med sömn.
 
 

RSS 0.91