Startsidan

Men noga då

I går julpyntade vi och bakade lussebullar, det gick bra för min kusin gjorde jättefina bullar. Jag gjorde två men de dög inte så hon hedde tillbaka dem i degen. I övrigt har jag typ bara suttit med näsan i kurslitteraturen i veckan och alltså inte öppnat datorn. Om ni undrar.


Önskelista

Nu är det som bekant bara en månad kvar till julafton och här är min önskelista som ni säkert kan applicera på valfri vuxen människa.
 
En fiol
Dyr choklad
Sällskapsspel, gärna med frågor
Prenumeration på Språktidningen
Aktier
En bok med tysk grammatik
Presentkort på Cyberphoto
Ben & Jerry-glass, smak Chocolate Fudge Brownie
Pengar till en ny bil

Hanen är i alla fall nöjd

Fy tusan vad jag mår dåligt i dag. Jag har ont i huvudet och är himla trött. Och nej, jag drack ingen alkohol, jag blir bakis ändå. Jag for ändå ut och sprang i morse för att få i gång tarmarna efter allt fika och dessutom få lite friskluft. Nu måste jag hetsplugga i veckan inför nästa prov, ingen rast eller vila.
 
 

I morgon är det fredag!

God natt alla läsare! I dag hade jag en ganska så stressig och jobbig dag men nu är den över! Jag har, vad jag vet, bara två prov kvar på universitetskursen i tyska nu och dessutom är det ju snart jul. Jag köpte till och med en julduk av en kollega i dag för att kunna komma i stämning om en vecka. Eftersom min älskling passande nog jobbar natt i natt så har jag slagit in paket och fixat lite inför den kommande födelsedagen. 

Gott blev det också

I dag handlade jag och hanen allt som behövs inför hans kalas i helgen, han fyller nämligen år och då bör en ju bjuda på tårta och annat gott. Efter tyngdlyftningen uppför trapporna lagade jag jättemycket mat så nu har vi matlådor för hela veckan. Skönt, då kan vi äta stekta ägg till middag varje dag.


Nybakat bröd

I dag började jag morgonen med en kopp te och scones som jag slängde ihop. Nu har visst halva dagen gått så snart är det väl dags att börja med middagen. Tänk vad livet kretsar kring ätande, jag önskar hemskt mycket att jag älskade att laga mat. Men ja, det gör jag inte så i stället får jag försöka bli sugen på något och sedan laga det. Jag tror jag känner för någon slags kycklingwok.
 
 

Tips på bra dokumentär

Nu är min favoritfavvis och leker med en kompis så då passar jag på att handla lite födelsedagspresenter och julklappar. Det är ju himla smidigt med internet nu för tiden, exempelvis kan en ju kika på den här suveräna dokumentären.
 
 

Fränt att jobba på Bildmuséet

I går var det värsta fräsiga dimman över staden men jag var ju på jobbet så jag kunde bara fota med mobilen.
 
I dag och i går var jag och min kusin på gymmet så nu har vi så ont i stjärten att vi knappt kan sitta ner. Skönt då att det är dags att gå och lägga sig i sängen.
 
 

Middagstips som är rätt snabbt och enkelt

I går bjöd jag mina päron på middag och eftersom jag hade lite rabatt på de där nya pizzagrejerna från Santa Maria som brukar visas på tv-reklamer så tänkte jag att vi skulle testa det. Tyvärr var den där röda såsen slut men jag gjorde en egen av finkrossade tomater med basilika och lite vitlök. Sedan öste vi på skinka, champinjoner, ananas och mozzarella och sedan skjuts in i ugnen. När de var färdiga hedde vi på ruccola och den vita såsen och det är typ det godaste jag ätit! Pizzabotten var alltså sådana där "Pizza tortilla".
 
Den här pizzan åt jag i dag som matlåda så det är därför den inte ser så jättesmarrig ut. Det var den däremot.
 
 

Säsongens första åk!

I dag åkte jag och hanen skridskor och det är ju ungefär det roligaste jag vet så det var roligt. Tyvärr ville alla barn i Umeå också åka så det var trångt på isen. Konstigt nog var det bara jag och hanen där i vår ålder.


Tips på utflykt

Nu är vi hemma igen och jag tänkte berätta om vår semester i Örnsköldsvik. För någon vecka sedan sa jag till hanen att det vore mysigt med en hotellnatt i en annan stad och när jag föreslog Ö-vik sa han att det var himla passande eftersom han behövde hämta några fiskar som han köpt där. I går efter jobbet åkte vi och först gick vi till kinarestaurangen China Tower som har fräsch och asgod kinamat. Efter det rullade vi in på Candy Corner där de diskar skedarna mellan varje kund. Vi bodde på Scandic och eftersom vi ville utnyttja allt så tog vi en sväng till gymmet som var jättefräscht och bra. Vi tänkte bada i poolen också men det orkade vi inte. Det var för övrigt mycket bra service på hotellet och de hade till och med gratis motorvärmare.
 
I dag åt vi en smaskig hotellfrukost och sen begav vi oss till stan där vi shoppade i några timmar. Efter lunchtid gick vi till Café Lilla Paris som har suveräna mackor och annat.
 
Så himla värt att slösa pengar på sådant här ibland! Om en är så himla välbetald som jag alltså. Scandic har dock studentrabatt och det är ju snajsigt.
 
 

Semester

Här ligger jag i en hotellsäng någonstans i Sverige. Jag och min favoritfavvis har haft en fantastisk eftermiddag och kväll och förhoppningsvis blir morgondagen lika bra. Nu ska vi se vem som åker ur Idol.


Fira allt som firas kan

Nu är det snart helg och jag och hanen har bokat in en jättemysig sak för att fira vår två år och två månaders-dag. Mamma blev riktigt avundsjuk när jag berättade vad vi ska göra och ni andra får veta senare när jag har lust att berätta. Nu håller mina linser på att torka ihop så jag ska gå och kasta bort dem och hoppa ner i sängen. 

Jag funderar nästan på att åka buss

I dag hade vi ett fantastiskt väder här i Umeå så när jag var uppe på nionde våningen på jobbet passade jag på att fota. Tyvärr var det inte lika roligt att ta sig till och från jobbet, jag fick stå i olika trapphus för att få upp låset och det frusna slasket var inte det bästa underlaget.
 
 

Det ser trevligare ut än vad det är

I dag kom det "snö" och det är inte så roligt när jag ska cykla. Jag funderar på att köpa ett par smidiga kängor eller liknande så jag inte blir så blöt men det tänker jag mest på när jag är ute i slasket och inte när jag är på affärer. Det ser i alla fall trevligt ut när en står inomhus, förut hade det utanför fönstret samma färg som insidan av en kolsäck.


Snarare stökigare än när vi började

I går städade vi hela dagen så då kan en ju tänka att vi har det kliniskt rent här nu. Det har vi inte för vi städade nästan bara akvarierna. En liten fisk blev så glad att hen dog men den hade sett lite vissen ut ett tag så det kan ha varit därför.
 
Nyss hade jag prov i tyska så nu känner jag mig lite fri igen. Det kommer snart gå över så jag ska försöka börja med de nya böckerna redan i morgon. Om ni undrar. Nu ska jag sova för det är härligt!

Iron man

I går var min favorit på maskerad så då drog han på sig en kroppsstrumpa. Det skojigaste var dock att han inte kunde gå på toaletten själv utan han var tvungen att be någon dra ner dragkedjan åt honom. Tyvärr kunde han inte flyga hem så jag fick hämta honom. Men ja, det känns skönt att jag har mer uscados än han.
 
 

Härliga helg!

I dag tog jag en härlig promenad för det är ju trevligt. Dessutom kan en ju svänga förbi Lidl och köpa godsaker.
 
Nu ska jag nog hjälpa min syster med lite grejer och i kväll hade jag tänkt leka Vem vill bli miljonär eller annan frågelek. Och just ja, jag funderar på att fota hanen och lägga upp en bild på honom här också. Det vore väl skojigt?!
 
 

RSS 0.91