Startsidan

Middagstips

I dag slängde jag ihop en kycklingtacopaj och det var himla gott! Jag stekte kyckling i tacokryddor och sen blandade jag det med passande grönsaker, creme fraiche och majonäs och sen hedde jag det i ugnen på en förgräddad pajdeg. Lite tacosås och jordnötter till så fick jag med hela kostcirkeln, typ.
 
 

Glöm inte att ICA:s är godast

Här sitter jag och sitter. Tyvärr har jag just ätit upp vaniljkvargen så nu ska jag börja bege mig mot sängen. Jag hade match nyss men det gick inte så bra. Jag kände mig i ganska bra form men jag fick vara back och då känner jag mig mest som en kon som motståndarna kan runda med vilken fint de vill. Eller ja, framför allt kan de jogga förbi mig eftersom de är så äckligt snabba.
 
 

En utmaning

Nu ska ni få höra vad jag gjorde i går! Min jobbiga kusin tvingade mig att köpa alkohol på Systembolaget åt henne eftersom hon glömt sitt körkort i sin hemstad. Hon är alltså 20 år, viktigt att tillägga eftersom jag aldrig skulle köpa åt någon snorunge. Jag har inte handlat på Systembolaget på över fem år, förutom någon enstaka alkoholfri dryck, så trots att jag är 26 år blir jag nervös och förmodligen röd i ansiktet. Hon hade sagt att hon ville ha lite cider så jag tänkte att jag skulle ta typ en av varje så att hon i alla fall gillade någon. Efter en stunds letande och läsande på flaskor och burkar kom jag på att det kanske såg lite misstänkt ut, som att jag skulle köpa ut åt någon, så jag låtsades vara självsäker och tog några flaskor av samma sort och ställde ner i korgen. Min kusin hade berättat att jag skulle ta två kassar så även i kassan låtsades jag som att jag brukar hänga där flera gånger i veckan. JAG FICK INTE ENS VISA MIN LEGITIMATION!!! Vilken besvikelse, ser jag så gammal ut?
 
För övrigt har jag varit nykterist i över fem år nu, den 3 augusti 2009 drack jag alkohol senast. Det är bra att ha ett bloggarkiv ibland.

Dock inte så roligt för anhöriga

Oj så skönt med helg! I kväll ska vi ha myskväll med Idol och godis och det ser jag fram emot, jag hejar på Mollie, Fanny, Lisa och Josefine.
 
På jobbet i dag var det roligt för det berättades om en patient, kanske aningen dement, som sa roliga saker. Här kommer några exempel.
 
-Du är den värsta människan jag någonsin träffat.
 
- Var kommer du ifrån? frågade läkaren.
- Från helvetet.
 
- Varför har ni satt mig här (på toaletten)?

Kvällstips

Ja, jag lever! Jag klarade att läsa ut boken och jag klarade provet så nu är det lite lugnare igen. Men ja, nu har jag gåshud för jag såg det här klippet som har cirkulerat på internet ett tag. Se det!!!
 

Än är den inte spännande

I dag har jag varit väldigt aktiv! Jag steg upp strax innan sju eftersom hanen åkte till jobbet då och sedan dess har jag hunnit med en hel massa. Jag hämtade exempelvis den här boken som kom efter mer än en vecka, jag ska ha prov på den på måndag så jag måste hetsläsa till dess. Eftersom jag skulle plugga har jag städat och sådant som ju känns oerhört viktigt att göra med detsamma. Boken är förresten en barnbok så jag tänkte att jag skulle läsa ut den på en kväll men tyvärr visade den sig ha 300 sidor.
 
Till middag lagade jag bland annat rotsaker i ugnen eftersom vi fick potatis och rödbetor av hanens pappa och hans fru när vi var och åt där i går. Det var asgott, både i går och i dag, så nu är jag mätt och belåten.
 
 

Ginas värld

För några dagar sedan funderade jag på vart Gina Dirawi har tagit vägen. I dag hittade jag en ny serie som hon har spelat in. Det är säkert bra.
 
http://www.svtflow.se/video/2267755/avsnitt-1-snoop

Det som inte dödar det härdar

I går var min bästa dag med armbandet Fitbit Flex. Jag klarade av att röra mig över 10 000 steg för första gången och dessutom hade jag hela 46 very active minutes. Min kusin verkar ha hört en annan kusin säga att jag är den andra kusinens favoritkusin och därför vill ha ihjäl mig så att hon kan bli den nya favoritkusinen. Därför tvingade hon ut mig i motionsspåret och i morgon måste vi tydligen ut igen. Hon verkar tro att jag inte har annat för mig.


Skärpning!

Hur ska dagens ungdom lära sig att stava rätt när inte ens tidningar skriver korrekt? Den här artikeln snubblade jag över i Umeå Tidning och alla understrykningar är särskrivningar, stavfel eller andra språkliga fel. Pinsamt.
 
 

Heja F!

I helgen har jag varit hos min syster och då passade jag på att fota lite äpplen och plommon för det är ju skojigt. Nu ska jag kika på valvakan och hälsa vår nya inneboende välkommen.
 
 
 

Jag kanske borde öva

I dag har jag haft en härlig dag. Jag gick och höll handen med min älskling på stan och så köpte vi lunch på den europeiska matmarknaden. Sen åkte jag med mina föräldrar hem till min syster där vi åt en världsgod middag och spelade spel. Vi hedde på oss läppstift också och det var festligt, jag har nog inte haft det på över tio år. Aldrig någonsin seriöst för övrigt.


Vardagslyx

Det där med att föda upp fiskar gick inte så bra för i morse hade hanen hoppat ut ur barnkammaren. Fiskhanen alltså, inte min hane.
 
I dag hade jag långfredag på jobbet, vilket innebär att jag är ensam kvar på eftermiddagen, och då passade jag på att lyxa till det med latte macchiato och en chokladpralin. Härliga tider!
 
 

Uppfödare

Nu har vi jättemånga fiskar och dessutom försöker vi para två så att det ska bli ännu fler. En av oss, inte jag, har fått fiskvansinne och om jag inte drar i nödbromsen snart bor jag väl i ett akvarium. Men ja, än så länge är det trevligt.
 
 

Synd att jag har ett stillasittande arbete

I tvåårspresent av hanen fick jag ett armband som är en stegräknare och massa annat skojigt. Vi har varsitt och just nu leder jag när det gäller antal steg. På jobbet passade jag på att få lite extra rump- och lårmuskler så jag tog trapporna åtta våningar uppåt. I och för sig gav det bara 174 steg, jag räknade, men muskler är ju alltid bra att ha.
 
 

Grattis till oss!

I dag firar jag och min älsklingsperson två år tillsammans och det firade vi med att äta middag på vår favoritrestaurang Mhenam. Tänk så fort tiden går samtidigt som det känns som att vi har varit tillsammans för alltid.
 
Nyss hade jag muntligt prov i tyska och det gick rätt dåligt. Jag vet inte om det var min dator eller de andras som strulade men jag hade svårt att höra vad de sa. Men ja, jag klarade det i alla fall så nu ska jag börja med nästa uppgift innan den börjar kännas stressande.
 
 

Billig inredning

Sådana här gamla fina smideskrokar har jag velat ha ganska länge men de brukar ju vara ganska så dyra. Nu hittade jag de här på Expo här i Umeå för endast 30 kronor styck och då var jag ju såklart tvungen att slå till. I vår klädkammare har vi en vägg där det inte ryms någon hylla så där tänkte jag hänga dem så att vi kan hänga väskor och sådant där. När jag kom hem med dem kom jag dock på att jag vill ha två till så att jag kan ha två i sovrummet där kläder av någon anledning brukar hamna på golvet.
 

Nästan som i Tyskland

När jag lix var nere i frysdisken på affären passade jag på att köpa croissanter också eftersom jag inte har ätit det på länge. Det ser ju kanske inte så gott ut eftersom jag inte lyckades skära upp croissanten på ett snyggt sätt. Det är redan nutella i den som ni kanske inte ser.
 
 

Billigare än på café

När jag var och handlade i veckan dök jag ner i en frysdisk och hittade pain au chocolatisar som jag var tvungen att köpa, som trogen läsare av Josefin Knaves blogg så är jag liksom alltid sugen på det. De blev väl inte suveräna men helt ok. Bra att ha i frysen om det kommer oväntat besök i vilket fall, eller ja, om en blir sugen på något gott.
 
 

Lättläst och suverän bok

Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra av Liza Marklund och Lotta Snickare borde ni läsa. Den förklarar på ett busenkelt sätt hur kvinnor och män behandlas och förväntas vara olika, ändå från födseln till när en är chef på ett stort företag. Därför passar den alla åldrar. Om jag bara får tipsa om en bok i år så blir det den här! Naturligtvis finns den på en bibbla nära dig!
 
 

The Fox, The Hunter and Hello Saferide

Det är ju inte klokt hur fort tiden går! Det var ju nyss i går och nu är det dags att sova igen. Jag har i alla fall hunnit med lite saker som jag skulle göra men tyskan råkade jag visst glömma. Hur som helst så släpptes min största idols nya skiva i dag. Annika Norlin är ju Sveriges bästa textförfattare och efter ett par lyssningar ska nog även jag förstå vad de nya låtarna handlar om. En mening uppfattade jag dock direkt, låten handlar om några som simmar.
 
"I´m not good at talking while exercising, if you say something funny Andrea, I´ll drown"
 
 

Prioriteringar

Jag har väl förresten inte nämnt att jag helt hux flux kom in på den där universitetskursen som jag ville gå. Det rör sig om tyskspråkig litteratur och om jag klarar den är jag färdig med Tyska A!!! Det lär bli en kämpig höst men det är det väl värt, jag har ju klarat av att studera tyska och ryska samtidigt en termin när jag jobbade så det ska nog gå bra. Fast just nu känns det som att jag borde börja med första uppgiften som jag ska ha muntligt prov på på måndag.

Hoppas de inte dör direkt

I dag städade vi akvariumet och hanen införskaffade tre nya sugfiskar. När det är nystädat blir det luftbubblor på växterna och det tycker jag ser fint ut.
 
 

RSS 0.91