Startsidan

Det bjöds på snickerskakor

I dag har jag varit på kalas hela dagen eftersom det övergick i middag och sällskapsspel. Jag vann inte men det var bara för att en annan hade fuskat. Vi spelade Cluedo om ni undrar, hade det varit ett frågespel hade jag förmodligen vunnit som vanligt.


Finn femhundrafemtiofem fel typ

I går snubblade jag in på de första mejlen från tyska familjen som jag senare var au pair hos. Åh så fantastiskt! Efter ett tag började jag mejla med lillpojken och då övergick jag till att skriva på tyska i stället för engelska. HAHAHA jävla sopa. Tur att det går att lära sig.
 
Det är minst tio fel i den här korta texten. TIO!
 

Nästan som semester

Vilken härlig helg! Jag har fått massa ljus och i dag till och med lite solljus. Snart ska jag åka till flygplatsen och hämta min favoritfavvis och det ser jag fram emot. Innan det hade jag tänkt studera lite men den ena kursen kan jag inte logga in på vilket förmodligen kommer resultera i en stor börda när det väl börjar fungera. Nåja, lika bra att jobba på med tyskan så att jag ligger bra till med den.

Egalias döttrar av Gerd Brantenberg

Enligt mamma så sa hon åt mig att läsa den här boken för flera år sedan men som den trotsiga tonåring jag var vägrade jag. Vem vill läsa böcker som ens mamma tipsar om? Mina barn förhoppningsvis.
 
I Egalias döttrar är det mesta omvänt; kvinnorna har makten och männen gör sig fina och passar barnen. Ena sekunder skrattar man till för att det är så absurt och nästa sätter man skrattet i halsen och inser att det är så det ser ut fast tvärt om. Jag tycker att den här boken borde läsas av alla. Den är faktiskt så himla läsvärd att den borde vara obligatorisk i skolorna.
 
 

Anna eller en tumme?

I helgen tog jag och min syster massvis med bilder på oss till vårt projekt som jag nämnde. Det var en ganska så dum idé eftersom hon inte kan bli fin på bilder. Eller ja, kan kan hon väl men hon försöker ju inte ens. Här ser ni exempelvis mig där jag står och ser mitt finaste ut. Eller oj, det är visst något som stör bilden (förutom tavlan som vi tog ner sedan), GISSA VEM?!
 
 

Temadag

I dag hade vi temadag med jobbet och det var himla intressant och gott. Vi fick lyssna på föreläsningar om positiv psykologi, ergonomi, skrivregler och hur vi ska göra för att inte slösa på vår energi. Nu är jag helt slut i huvudet och skulle helst vilja sova men det går ju inte för jag har fotbollsträning. Men ja, nu ska jag tänka positivt och bli en fantastisk människa! Korrekt när det gäller språket är jag ju redan.
 
 

"Hässlich Glückwusch sum Geburnstagen"

I går kom min syster hit och sov över för att vi skulle få massa tid för ett projekt vi har tänkt starta. Som vanligt när vi ska göra någonting så gjorde vi något annat så än så länge har vi inte gjort något vettigt. Vi tog varsin gitarr och improviserade fram några låtar och sen skickade vi en film till lilltjejen i Tyskland som fyllde år. Min syster försökte säga Herzlichen Glückwunsch zum Geburtstag och när hon äntligen hade fått ihop det med orden i rätt ordning på film så frågade hon om det var rätt. Fantastiskt roligt tyckte jag. Förmodligen ingen annan. Jag hade gärna lagt upp filmen här men då blir jag väl dödad och det känns ju lite tråkigt.
 
Nåja, jag hittade nyss en present till en kompis som ska få barn och då började jag nästan gråta av rördhet. Tänk att det ska födas en ny liten person?! Jag tror inte att jag har förstått det än.
 
 

Det går bra nu

I morse vaknade jag klockan fem av mig själv efter att ha drömt minst tio olika drömmar om hur jag hade försovit mig. Så blir det ofta när jag ska göra något speciellt på morgonen, precis samma sak hände exempelvis natten innan första dagen på jobbet. I dag jobbade jag ju extra och det var skojigt. Mest skojigt blir det dock när lönen kommer in på kontot för då ska jag titta på siffrorna och tänka på hur bra jag är. Jag har ju förresten glömt att berätta att jag inte, enligt Kissie (en bloggare), är fattig längre! Hon sa en gång att människor som tjänar mindre än 15 000 efter skatt är fattiga. För övrigt finns det nog ingenting jag älskar mer än att ha ett fast jobb, det skulle möjligen vara hanen. Och min familj. Och sådant. Men ja, ni fattar, trygghet är det bästa jag vet!
 
Om du också vill ha ett fast jobb tipsar jag dig om att bli sjuksköterska.

Jobb och jobbigt

Hej alla vänner!
 
Nu kanske ni tror att jag har helg men det har jag inte för i morgon ska jag jobba. Jag föredrar ju egentligen fritid före pengar men jag ska ändå jobba lite extra och tjäna en slant, vi ska ju trots allt införskaffa en ny bil snart.
 
Efter jobbet i dag, jag slutade tidigare och det var fortfarande ljust ute, drog jag på mig min nya löparjacka och joggade en liten sväng i halkan. Mitt stegräknararmband var i sovläge på grund av skumpig cykelväg från jobbet så när jag upptäckte det försökte jag slå på den medan jag joggade och det går tydligen inte. Det tog förmodligen mer energi än löpningen och det var kanske onödigt. Men ja, vem bryr sig.
 
 

Väglaget är i alla fall okej

I dag har vi haft 15 minusgrader här i underbara Umeå och eftersom min sambo är så snäll så skulle han hämta mig på jobbet. Jag kom kanske tre minuter före honom och hann bli rätt kall. När han äntligen kom hade naturligtvis bagageluckan fryst igen så det fanns inte annat att göra än att cykla hem. 

Snart påsklov

Nu är vi hemma från inlandet och vardagen är tillbaka vilket betyder att det är dags att gå och sova. I morgon börjar mina universitetsstudier igen, två kurser den här gången. Önska mig lycka till.
 
 

Mot vintern!

I morse skulle vi åka bil i några timmar så jag och hanen hade fixat frukost. Eftersom en är glutenintolerant så var vi naturligtvis väldigt noggranna med att skära det glutenfria brödet först och att smöra bröden med ett nyöppnat paket så att det inte skulle hamna smulor på mackorna. Eftersom det mesta går år skogen när jag försöker vara snäll så serverade vi den här drickyoghurten med MÜSLI.


Jag älskar röda dagar

I dag var jag ju ledig så då vandrade jag på stan med hanen och hans väninna. Nu ska jag vinna i sällskapsspel mot mina bästa väninnor. Härliga tider!


Snart ska jag dessutom småjogga till sängen

Innan nyår bestämde jag och min kusin att vi skulle börja med ett promenadschema för att få mer friskluft och bättre kondition. Sen fick jag en utmaning på mailen om att göra jägarsits varje dag och öka med fem sekunder varje dag under hela januari. I dag tyckte en väninna att jag skulle lära mig att springa en mil under 55 minuter innan maj. Det lät ju roligt så det sa jag att vi ska göra. Om jag har rört på mig i dag? Nej, inte mer än att jag har balanserat på cykeln till jobbet. Men det vet ju inte de.

Storshopparn

Nu kanske ni tror att det här är Blondinbellas blogg men det är det inte, jag har nämligen införskaffat en jacka för 1000 kronor. Det är inte ens en vinterjacka eller så, bara en löparjacka. Fast i och för sig så har vi ju Restaurangchansen så den kostade "bara" 800. Nåja, jag får väl springa ofta så att det lönar sig. Till mitt försvar så andas den och är vindtät och det är bättre än mina tjocktröjor som jag springer i nu som gör att jag först fryser och sen kvävs. 
 
Jag köpte den på Team Sportia och när vi lix var där och fick så bra hjälp så köpte jag ett par till fotbollsskor, precis likadana som jag har, eftersom jag fick off season-pris. Det är ju alltid bra med ett lager tänker jag.
 
 

Dom jävlarna ska skjutas

Nu kanske ni tror att jag citerar min stora idol Annika Norlin i rubriken men det gör jag inte, även om titeln kanske (troligtvis) kommer från hennes låt, vad vet jag. Jag är ju inte någon serietittare men här är en serie jag så sjukt gärna vill se! Om ni har en slant över kan ni skänka lite så att den blir av.
 
Oj, blev du kränkt? Serien Dexter handlar om samma sak och har gått i åtta säsonger. Gnäll på den i stället.
 

RSS 0.91