Startsidan

Efter förlossningen

Hur känns könet?
Jag hade läst att det skulle kännas som att ha blivit släpad naken sittande på en grusväg men så kändes det verkligen inte. Jag blev ju sydd på några ställen så jag var ganska rädd för att det skulle göra ont, framför allt att det skulle svida när jag kissade. Jag var ju dock bedövad så i början kändes ingenting och sedan var det bara lite ömt, ingenting som var hemskt eller så. Att bajsa är dock fortfarande lite obehagligt så jag försöker hålla avföringen relativt lös.
 
Vad händer med magen?
Eftersom de tog bort Sammy till ett annat rum ganska snabbt efter förlossningen så hann jag känna på min mage i lugn och ro ganska direkt. Jag låg på rygg och magen kändes som en deg. När jag gick och kissade någon timme efter förlossningen passade jag på att titta mig i spegeln och magen var då ganska stor och väldigt mjuk. Varje dag blev magen mindre, men jag såg länge gravid ut, och nu fyra veckor efter förlossningen är den bara mjuk. Så här i efterhand ångrar jag att jag inte fotade magen varje dag.
 
Var det äckligt att få upp barnet på bröstet?
Nej. Jag var dyngsur av svett, hade blod lite överallt och hade dessutom bajsat på golvet så en slemmig bebis gjorde ingen större skillnad. Jag pussade dock inte honom.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-mailadress:

URL:

Kommentar:

Trackback