Startsidan

Lista över 2016

Beskriv året med tre ord.
Trött, mysigt och coolt. 
 
Bästa köpet?
Huset hoppas jag. 
 
Vart reste du under 2016?
Till stugan i fjällen. 
 
Vilka ser du som de största händelserna under året?
Det föddes en liten gosegris. Min tyska väninna kom på besök med sin pojkvän. 
 
Har du blivit bättre på något?
Barn. 
 
Vad var extra dåligt med året?
Sömnbrist. 
 
Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut?
Jag födde ut ett barn. 
 
Vad önskar du att du gjort mer?
Skajpat med mina tyska barn.
 
Vad spenderade du mest pengar på?
Delar av huset och tomten. 
 
Dina planer inför 2017?
Vidareutbilda mig.

Tur att jag trivs

I går kom hanens mamma och bror till stan så vi träffade dem och åt pizza. Det var sjukt att se att brodern har blivit en riktig människa, sist jag träffade honom var han bara ett barn. I går fyllde Sammy nio månader men det firade vi inte alls, i och för sig fick han ett paket men det var en julklapp. I dag har jag fullt upp på jobbet eftersom de andra hellre är lediga än jobbar men det gör ingenting, jag älskar att få jobba i fred. Äta snask i fred...


Länge sedan sist

Nu får det vara slut på godsakerna. Massvis varje dag alltså, jag har inget intresse av att sluta helt. Förra veckan fikade vi på jobbet två gånger per dag och jag blev för första gången i mitt liv less på fika. I dag skuttade jag i väg på Iksu och körde ett bodypumppass och där var det mest vuxna. Folk över 40 alltså. Resten var väl på party i går och då är det ju inte jättevanligt att de dyker upp på gymmet dagen efter. Jag skulle gärna träna ifred den 1 januari men i år går ju inte det eftersom vi ska på bröllop då. Och jag ska fota. Fint.


Uppesittarkväll

I dag hade vi som sagt julmys på jobbet och det var trevligt. Och gott. Jag gick hem lite tidigare och hann städa i lugn och ro innan hanen och Sammy kom hem. På kvällen skulle vi egentligen åka till hanens päron men de blev tyvärr sjuka så vi åkte till mamma och pappa i stället. För första gången i mitt liv vann jag på Bingolotto, TVÅ SVERIGELOTTER. Så himla otur, jag som ville vinna en miljon och en bil.


Kyckling i olika former

Mormor har kommit till stan och fyller dessutom 80 år så i kväll bjöd hon oss på middag på Great Eastern. Nu är vi så mätta att vi funderar på att inte äta något i morgon. Det går dock inte för på jobbet har vi bestämt att vi ska äta mackor tillsammans och det kan jag ju inte missa. För övrigt så har jag fått hem den femte boken i Outlander-serien och min högsta dröm är att få lägga mig på soffan och läsa i lugn och ro. Om 20 år kanske. 


Babyshower

I dag skulle jag och mina två väninnor ha julmys men två av oss surprajsade den tredje med en babyshower. Hennes högsta dröm var att få en snipptårta så naturligtvis hade vi bakat en sådan: en grapefrukt fick bli bebishuvud, hallon blod och riven choklad könshår. Den såg inte så äcklig ut som jag hade tänkt men det kanske var bra eftersom vi skulle äta den sedan. Det var hur som helst mysigt att träffas, trots två barn som ville ha uppmärksamhet, och nu väntar vi med spänning på den nya avkomman.


Julknytis

Eftersom våra vänner ska bort över jul blir det ingen traditionsenlig uppesittarkväll så i stället träffades vi i kväll och fikade. Vi hade med oss pepparkakskladdkaka men den blev inte så bra tycker jag. I morgon och på tisdag händer inget juligt men på onsdag ska jag julmysa igen, det är bara synd att det måste bli jul för att det ska finnas tid att träffa vänner. 


Forslundas julmarknad

Det gick jättebra för Sammy att sova över hos mamma och pappa och det känns skönt. Nu har vi varit på Forslundas julmarknad och det var trevligt även fast jag inte köpte något. Det var jättefint väder i dag men tyvärr hann solen nästan gå ner innan vi kom dit så jag hann bara blunda mot solen och njuta en liten stund. Det är naturligtvis inte solen som syns på bilden utan en lampa. Vi tänkte gå in till djuren för Sammys skull men när vi stod utanför stallet eller vad det kallas var det någon som sov i vagnen. Jaja, kanske nästa år.
 
 

Lilla julafton

I dag börjar julen! Efter jobbet åkte vi till mamma och pappa där vi hade lilla julafton med min plastsyster och hennes familj. Sammy fick presenter men jag vann ingenting i julklappsleken. Nu ska Sammy sova över hos mamma och pappa och jag ska krypa ner i sängen och läsa innan jag sover ostört hela natten. Hoppas jag alltså. I morgon fortsätter julen med julmarknad på Forslunda.


Gammal är äldst

I dag hade vi hockeymatch mot Björklövens flicklag, typ tonåringar, och det var himla roligt. De trodde nog att de skulle vinna enkelt, det trodde i och för sig jag också så det var inget konstigt, men deras anledning var att vi "typ är 40". Där hoppade de allt i galen tunna för jag är ju exempelvis bara 28 och vi vann med 5-1. För första gången på tio år spelade jag en match på 3 x 20 minuter och det känns i benen, härligt! 


Jag hittade bara en julklapp

I dag var sista dagen vi var helt lediga innan jul så vi begav oss till stan för att köpa lite julklappar. Vi åt lunch/middag på Pure Fastfood där min plastsyster jobbar och det var jättegott! Jag tog en halloumiburgare med sötpotatispommes och en vitlöksdipp med timjan och det rekommenderar jag verkligen. När vi skjutsade hem henne blev vi inbjudna på fika och det tackade vi naturligtvis ja till. Nu har det gått ännu en dag då jag inte har fotat julkortsbilder så det blir spännande att se om det blir av eller inte. 


Bästa släkten

Oj vilken dag! I morse åkte jag, Sammy, mamma, pappa och min syster till Lycksele så att jag och min syster skulle kunna medverka på vår hockeymatch. På vägen upp fick vi veta att vår kusins fru skulle spela i motståndarlaget och därför var naturligtvis hela släkten på plats och hejade. Min syster gjorde två mål så hon slapp skämmas, själv är jag inte helt nöjd med min insats. Men ja, det var jätteroligt och vi vann och det är ju huvudsaken. Efter en mumsig middag och fika hos vår faster är vi nu på väg hem och det vore himla skönt att bara få lägga sig i sängen och sova. Det går ju alltid att drömma.

Bilden tog jag efter att vi hade fikat, jag har ju svårt att fokusera på annat än fikat innan jag är mätt. Gissa förresten vem som fick med sig en påse anisgrisar?!


Härlig jobbfredag

På jobbet har vi, kanske mest jag, börjat med fredagsfika så vi turas om att baka och sedan njuter vi. I dag fick vi dessutom gå på några föreläsningar på förmiddagen och det var kul och lärorikt. Det bästa var dock att de bjöd på massa gott godis så jag tror ingen somnade, det har ju hänt.
 
 

Det vore najs med en vecka i solen

I år orkar jag inte riktigt. Jag orkar inte julpynta, jag orkar inte baka lussebullar och jag orkar inte skicka ut julkort. Jag fokuserar på att vara duktig på jobbet, träna tre gånger i veckan, leka med Sammy och hålla hushållet på banan. Dessutom har vi alla papper och grejer som har med huset att göra som tar mycket tid och ork. Och förskolor som inte har tillräckligt med platser. Och cykeln som släpper ut luften (nu har jag dock fått hjälp med den). Jag ska i alla fall försöka fota julkort ändå och skicka dem digitalt för då försvinner några steg i arbetet men det är ju inte busenkelt att fota en perfekt bild när det är kolsvart ute. Men ja, Sammy sover i alla fall på nätterna.

Äntligen kan jag träna igen!

I dag kunde jag äntligen vara med på hockeyträningen igen efter tre veckor av snor och ibland även feber och det var jätteroligt. Det gick faktiskt rätt bra också och det bådar ju gott inför matchen på lördag.

Det jag var nervös inför i dag var att jag skulle hålla i en utbildning i särskrivningar med mera för mina kolleger men nu är det gjort och det gick bra. Jag har dock skött magen fyra gånger i dag, härligt med stressmage.

Efter hockeyträningen tänkte jag pumpa cykeln och till slut lyckades jag med det. Jag hann dock bli oerhört irriterad först eftersom jag inte riktigt visste hur ventilerna fungerar och därför råkade pysa ut all luft först. När jag äntligen var färdig och tillbaka inne i värmen kom jag på att jag hade glömt vantarna ute i cykelskjulet.


De övertygade inte mig

I kväll var vi bjudna på middag hos hanens päron och som vanligt fick vi god mat och efterrätt. Rätt som det var ringde det på dörren och ett gäng mormoner spelade och sjöng jättevackert för oss. Jag är ju lite rädd för folk som ringer på hemma hos okända men nu kunde jag stå i bakgrunden och kika så då var det trevligt.

I morgon händer en grej som jag är nervös inför och jag lär väl berätta vad det är i morgon. Jag önskar mig själv lycka till.


Nu blir vi snälla

Oj vad tiden springer i väg! Vi har fullt upp både fysiskt och psykiskt så just nu försöker vi bara hinna med att leva. I onsdags var vi på vårt årliga julpyssel med Anderssons och det var trevligt trots fyra barn som ville ha uppmärksamhet. I dag kom Jessicka och hennes farmor med ett gäng pepparkakor och knäck som de hade bakat och det är ju det snällaste någon har gjort på länge. 
 
Vi började förresten titta på julkalendern Selmas saga i dag och Selma, Ester Vuori, ser ju EXAKT ut som Susanne Thorson. Googla det får ni se!
 
 

RSS 0.91