Startsidan

Insikter i dag

Jag har på riktigt trott att jag kan glida förbi som en vanlig person, alltså en ogravid person, när jag har en tjocktröja. Exempelvis när jag är på gymmet alltså, jag tränar ju inte så hårt nu så jag kör i tjocktröja. Jag gick dock förbi en spegel på gymmet i dag och då insåg jag att jag kanske ser lite mer gravid ut än jag tror.

I dag har vi städat och flytthjälpt. Pappa skulle backa med släp och efter mycket svärande fick hans rosahåriga dotter med kryckor göra det i stället. Han skämdes och det hade han inte behövt om det inte förväntades av honom att kunna det. Ni ser ju, det finns ingenting bra med könsstereotyper.


Vecka 35

Nu räknas jag som höggravid! Eller ja, egentligen var det i går eftersom ultraljudet flyttade bak den beräknade födelsen en dag men jag orkar inte bängla med magbilder och vägning på fredagsmorgnar när jag ska till jobbet så jag har inte ändrat i appen. Den här veckan har jag stått stilla i vikt och vissa dagar har jag inte alls känt mig gravid. I går promenerade jag halvvägs hem från jobbet, det rör sig om en promenad på cirka 20 minuter i mitt nuvarande tempo, och det gick bra. 
 
 

Crispy Mexican

Här har vi ett bra alternativ till greenburgaren! Crispy Mexican var lite stark och jättegod. Drömmen hade dock varit att ha en greenburgare i den här burgaren i stället för bönburgaren men det går säkert att beställa. 
 
 

Eftermiddagsfikat var det bästa med hela dagen

I dag var det sekreterardag för alla medicinska sekreterare i Västerbotten. Eller ja, för hälften, resten gick i går. Det var föreläsningar hela dagen och gratis lunch och fika. Jag skrattade faktiskt så att jag nästan grät en stund och det händer ju inte så ofta så det var kul. Nu är jag dock helt trött i huvudet för så där mycket intryck klarar jag inte av på en och samma dag. När det var färdigt mötte jag hanen på Brobergs där vi utnyttjade en kupong från Restaurangchansen som jag hade fått av en på jobbet. Sedan tog jag med mig shoppingfantasten in på några affärer där vi bara skulle titta och sedan kom vi hem några tusen kronor fattigare. Hoppsan, tur att det inte drabbar någon fattig.
 
 

Hemmagjort babynest

Alltså har ni sett vad världens bästa Susanne har sytt till avkomman? Vi har funderat på om vi ska köpa eller sy ett babynest och så från ingenstans fick jag ett mms från min väninna att hon hade sytt ett. Visst är det fint?! Jag blev till och med tårögd när jag såg det, så rörd blev jag. Nu har vi i alla fall ett första sovställe till ungen om hen skulle bestämma sig för att komma ut innan Ikea öppnar här i Umeå.


Jag har bakat bröd

Jag hade tänkt baka det där goda morotsbrödet för någon vecka sedan men det blev inte av. Nu höll jästen på att bli gammal så jag fick äntligen fingrarna ur arslet. Tänk på mig i morgon bitti när jag sitter och äter en nybakt macka med smör, ost och en kopp te. Härliga tider!


Babybox från Libero

Babyboxen från Libero är helt klart den bästa hittills! Den innehåller inte bara massa skräp utan många och bra grejer. Tror jag alltså, jag vet ju inte vad som behövs. Det är blöjor, bindor, amningsskydd, babyolja, babytvätt, trosskydd, en leksak som kan hänga och 50 PROCENT PÅ SMÖRGÅSTÅRTA PÅ ICA MAXI!!! Eftersom vi köpte smörgåstårtan när hanen fyllde år så vet vi att den är jävulskt god och den rabatten kommer vi garanterat utnyttja. Förmodligen kommer vi inte ens bjuda någon...
 
 

Cheeseburgarpizza

I går blev vi bjudna på middag hos några vänner till hanen. Det bjöds på hemmagjord pizza och en av pizzorna var en cheeseburgarpizza. Jag är ju inte speciellt förtjust i hamburgare men det var oerhört gott! Påläggen var köttfärs, bacon, inlagda gurkor, ost och typ ketchup och lök men vi ska be om receptet så att jag inte har missat något. Annars finns ju Google. Sådärja, då har ni fått ett middagstips, vad ska vi äta? 

Vecka 34

Den här veckan har jag gått upp ett drygt kilo och det märks för jag kan inte ha mina behåar längre. Det är inte brösten som har blivit större utan omkretsen på kroppen så de skaver på ryggen. Därför har jag haft en sporttop de senaste dagarna i stället och det går ju bra så länge de inte ligger i tvätten, jag har nämligen inte hur många som helst som är stora nog för att ha på sig en hel dag.
 
I natt drömde jag att jag födde ut barnet och jag minns att det gick jättebra och att jag till och med blev tårögd av lycka. Det känns ju bra för än har jag inte fått någon djupare kontakt med varelsen som huserar i min mage. 
 
 

Grisdräkten är naturligtvis med

I dag ringde jag min väninna som har alla svar när det gäller barn och frågade hur mycket barnkläder vi behöver ha med oss till förlossningen. Nu har jag packat ner det i BB-väskan så att vi är lite mer redo. Vi tvättade kanske hälften av barnkläderna i går men resten måste vi fota först eftersom vi har fått det av släktingar som kanske vill ha tillbaka det sedan.


BBQ pulled Oumph

I dag är ju första dagen Max har sina nya vegetariska rätter så naturligtvis åkte jag och hanen dit för att äta. Jag testade BBQ pulled Oumph men det var ingen höjdare. Jag är i och för sig inte så förtjust i barbecue-smak men i övrigt var den för stark och väldigt sölig. Helst hade jag velat ta halloumiburgaren men jag är inte säkert på att jag kan äta den i mitt nuvarande tillstånd.


Babybox från Lloyds apotek

Jag beställde en babybox från Lloyds apotek i Lycksele fastän jag inte bor där för gratis är ju som bekant gott. Som tur är har jag snälla släktingar som kunde hämta ut den. Den innehåller lite konstiga saker och små förpackningar med varuprover. Det underligaste är helt klart flaskan med vatten, ska jag spara den tills barnet är fött? Och öronpropparna? Ska vi strunta i om barnet skriker? Den här boxen lämnar så många frågor. Den innehöll förresten också ett nummer av Vi föräldrar men den gav jag bort eftersom jag fick den i boxen från Babyproffsen också.
 
 

Det kanske är bra att jag passar på att sova

I dag efter jobbet la jag mig i sängen för att vila lite. Nyss vaknade jag. Det var den dagen det. Jag hoppas att jag är piggare i morgon för nu är det kanske dags att ta tag i stöket. God natt! 

Nu ska vi inte köpa mer

Jag och hanen åkte till min kusin i Lycksele ett dygn i helgen och nu är vi så trötta att vi skulle kunna sova i en vecka. Det var dock väldigt trevligt och vi köpte och fick massa barngrejer eftersom mina kusinbarn inte är bebisar längre. Nu känner jag att vi måste sätta fart med tvättning av barnkläder, försäljning av våra gamla saker och städning av barnrummet. Men ja, först ska jag sova.


Vecka 33

Nu har jag gått upp ganska exakt tio kilo! Veckans bild kan dock vara lite missvisande eftersom jag råkade äta frukost innan jag tog kortet. Den här veckan har ju ungen lagt sig med huvudet neråt och det gör att det ilar neråt några gånger per dag. Det känns som att jag ska kissa på mig men det har jag inte gjort än så länge.
 
 

Jag har fått svar!

Precis som alla andra gånger då Gösta har satt upp ett papper i hissen på jobbet har jag klottrat på det. Det skojiga den här gången är dock att någon har svarat. Förmodligen är det inte Gösta men det gör inte så mycket, det var en härlig start på helgen! 


Häng på hälsocentralen

I går var vi på det andra och sista föräldrautbildningstillfället. Vi fick lära oss lite om amning och att vi inte måste införskaffa allt innan vi vet vad vi behöver. Jag förstår dock inte riktigt det här med tyginlägg i behån, blir de inte blöta om brösten läcker? 
 
I dag var vi hos barnmorskan, vår tredje under den här graviditeten, och allt såg bra ut. Barnet verkar också ligga med huvudet neråt och förhoppningsvis stannar hen där så jag slipper vara med om något vändningsförsök eller ett kejsarsnitt.

Babybox från Babyproffsen

Alltså smärtan i dag var inte att leka med. Varje steg var smärtsamt men det var inte i ryggen som i går utan i blygdbenet. Men ja, vem bryr sig? För några dagar sedan var vi och hämtade ut den första gratis babyboxen som vi har beställt. Den är från Babyproffsen och innehåller två haklappar, en napp, två blöjor och två tidningar. Inte sådär jätteupphetsande kanske men min väninna sa att de andra boxarna är bättre.
 
På tal om min kompis så steg hon fem våningar i dag när hon sms:ade en grej till mig, jag ska visa när jag har hämtat gåvan.
 
 

Storstädning

Här ni det så här städat i er klädkammare? Det har inte vi, vi har tagit ut allt och ska sortera och kasta och sedan ställa in allt igen. Hur det ser ut på golvet i hallen och i vardagsrummet får ni däremot inte se.

I dag har jag haft så nedrans ont i ryggen så nu vill jag bara sitta i soffan resten av kvällen och vila mig i form.


Vecka 32

Den här veckan har vi ju varit på den första föräldrautbildningen och det gjorde väl graviditeten aningen mer verklig. Vi har också fått hem papper från Försäkringskassan angående föräldrapenning och annat vi måste sätta oss in i. I övrigt är det ganska som vanligt, lite ont i ryggen och en viktökning på cirka ett halvt kilo. Barnet har också börjat sparka så våldsamt att jag kan vara en stor sked och hanen känner hur det sparkar i ryggen.
 
 

Första föräldrautbildningstillfället

I dag var jag och hanen på den första av två föräldrautbildningsträffar. Vi fick börja med att presentera oss med hjälp av en bild men det blev inte så bra för jag hittade inte min bild. Ingen fotboll, ingen kamera, ingen text, inget feminismtecken och inget annat suveränt heller. Eftersom alla satt och väntade på mig så tog jag en bild som föreställde en närbild på en blomma med en liten myra på. Jag berättade att jag tycker om att fotografera och att myran symboliserade att jag hatar djur. Sedan kom jag på att paret innan mig hade berättat att de har två katter så jag skyndade mig att säga att jag främst hatar småkryp. Som ni ser är jag ju en mästare på att framstå som en härlig person. Nej, det är jag inte. Men jag gillar ju inte att fjäska för andra bara för att ställa mig in, är jag trevlig så är det i alla fall genuint.
 
I övrigt fick vi lära oss lite om smärtlindring under förlossningen och vad som kan vara bra att införskaffa innan barnet kommer. 
 
 

Hallonsmoothie

I går var jag hos min väninna och där blev jag bjuden på en smoothie som var god. Jag känner att det är ett bra alternativ till godis så jag har införskaffat hallon och yoghurt. Nu har jag kokat hallonen så att vi inte får hepatit och snart kommer vi bli lika fräscha som hanen ser ut.


En man som heter Ove

I går gick jag och hanen på bio till ett bra pris, jag fick nämligen två biobiljetter i julklapp av jobbet. Dessutom hade jag ett presentkort som jag fått av morfar som vi handlade lite snacks för. Vi såg En man som heter Ove och jag gillade den trots att jag läst boken. Hanen tyckte också att den var jättebra och det är ett snajsigt betyg eftersom han inte brukar gilla svenska filmer.
 
Det enda dåliga var att när jag satt med tårar rinnande över hela ansiktet i slutet så tändes lamporna. Det var ju naturligtvis inte filmens fel men ändå rätt så störigt. Dock verkade det som att det var fler som snorade och lite diskret försökte torka sig i ansiktet.
 
 

Babyboost av Isabella Löwengrip Spångberg

Jag gav den här boken till min väninna när hon väntade barn och nu fick jag låna den av henne. Den är lättsam och innehåller mest positiva saker med att vara gravid och få barn. Trots att den är mognare och innehåller mer vettiga åsikter än Isabellas tidigare böcker tycker jag att det var hennes sämsta. Eller jag vet inte, det känns som att det behövs mer erfarenhet och fakta.
 
 

Snö!

Åh så härligt med lite snö! I och för sig var det inte så härligt i morse när jag inte såg isen under snön och halkade TVÅ gånger på vägen till bussen. Men ja, jag landade på rumpan så det är nog ingen fara.

Jag hittade förresten min cykel som jag trodde någon hade snott. Den stod utanför jobbet så förmodligen har jag fått skjuts hem och glömt den där. 


Jag hade otur när jag tänkte

I går åkte vi bil och eftersom hanen körde lite hetsigt i en rondell så höll jag i mig i handtaget på dörren. Han frågade varför jag höll i mig och jag sa att det ju är det handtaget är till för, varför skulle det annars finnas ett handtag på insidan av bildörren? För att kunna stänga dörren kanske, svarade han.

Som ni märker är min hjärna inte som den brukar, det är ju skönt att jag kan skylla på graviditeten.


Vecka 31

Den här veckan har ungen inte ätit någonting för jag har stått stilla i vikt. Alternativt har hen ätit fett eller annat smaskigt. I övrigt vet jag inte om det händer så mycket spännande, sparkarna blir hårdare och hårdare och ibland trycker det mot urinblåsan så jag är konstant kissnödig. Ja, det är väl det.
 
 

Vår nyårsafton

Vilken härlig kväll och natt det blev! Vi åt middag ensamma hemma i lugn och ro och naturligtvis åt vi typ samma mat som alltid om jag får bestämma: till förrätt Västerbottensostplättar med crème fraiche, rödlök och citron, till varmrätt kött med något potatisaktigt och sås och till efterrätt smördegsinbakad Västerbottensost med hjortronsylt och vaniljglass. När vi var mätta och glada var klockan typ elva så vi begav oss ner på stan och fotade fyrverkerier. Sedan mötte vi några vänner som bjöd in oss på en fest där vi stannade till halv två. Eftersom vi var nyktra båda två kanske vi far och tränar eller gör något annat vettigt i dag, vi får se.
 
 

RSS 0.91