Startsidan

Törstsläckare

Via Smartson har jag fått Kiviks ekologiska måltidsdryck med smak av äpple gratis för att testa och utvärdera den. Jag dricker ju helst kranvatten men den här var så himla god! Jag tänkte spara lite till hanen så att han också fick smaka men sedan råkade jag ta lite till och lite till och sedan var den slut. Den är inte för söt och inte så stark att jag behövde spä ut den. Jag dricker ju det mesta rätt svagt som ni kanske vet, mjölk med lite kaffe, varmvatten med lite te och så vidare. Om ni vill ha något annat än vatten att svalka er med i sommarvärmen så har ni ett bra alternativ!
 
 

Fast då kanske ingen tar i mig

I dag var jag och rackarungen på BVC och mätte och vägde och allt såg bra ut. Distriktssköterskan sa att det var den finaste ungen hon någonsin sett, tror jag, jag kan ha hört fel, och sedan försökte hon få mig att börja jobba där i stället för på kirurgen. Det vill jag dock inte för jag kan inte tänka mig något mer spännande än att skriva om traumapatienter.
 
Barnet är förresten inte döende, han äter bara snabbare för att det finns så mycket annat att göra. På grund av alla intryck blir han också tröttare än vanligt och sover därför mer än förut. Skönt.
 
Nu kommer snart Sammys plastmoster hit så jag ska förbereda mig för att duscha, det gäller ju att passa på när det kommer en barnvakt. Jag luktar så himla mycket svett sedan förlossningen trots att jag duschar av kroppen och her på mig deo varje morgon och det är ju inte så roligt. Jag hoppas det slutar för jag vill helst inte lukta svett på jobbet.

Energicentrum

När bebisen blir något år äldre kommer vi ha jätteroligt på Umeå Energicentrum i Klabböle så i dag när vi var där hade vi bara trevligt. Vi fikade och kollade runt i det fina vädret. Tyvärr glömde jag kameran men jag har ju i och för sig aldrig tid att sätta mig vid datorn så det kanske var lika bra.


Sälj! av Fredrik Eklund

Jag läste ut Sälj! av Fredrik Eklund för några veckor sedan och den var rätt bra. Jag är ju på inga sätt någon säljare men jag tycker ändå att jag kunde lära mig något. Tips blandas med historier från Fredriks liv vilket gör boken lättsam och trevlig att läsa.


Nya bebiskläder

I helgen var vi ju på Avion och där införskaffade jag lite svala kläder till avkomman eftersom det är så vidrigt varmt nu. På Kappahl hade de halva reapriset så då passade jag på. De här söta kläderna på bilden kommer därifrån om ni vill ha tips från modeoraklet.


Jag använde den aldrig

Eftersom den nya trenden är att äta typ tio minuter på ena bröstet och sedan tio minuter på det andra så har jag ingen tid för varken bloggande eller min Outlander-bok. Dessutom är ju lite släkt på besök så det mesta är upp och ner. I dag har vi varit vid havet och i går åt jag en Oreo-kaka på Finas på Avion som jag inte rekommenderar. Den var så mäktig att jag var tvungen att ha en hink vid sängen i natt för säkerhets skull.


Helt nya rutiner

Vad hände? I natt sov bebisen i nio timmar i sträck, NIO TIMMAR! Jag sov lite drygt sju timmar och var tvungen att pumpa ut lite mjölk eftersom stocken vägrade vakna. Under dagen har jag ammat max 15 minuter i sträck och alltså inte typ en timme, helt ofattbart. Eftersom blöjorna är lika fyllda som vanligt så bör det ju inte vara några bekymmer, i annat fall så har vi tid på BVC till veckan.

I övrigt har vi haft att göra med en gaphals i dag som har velat bli buren och road men det har inte varit så jobbigt eftersom några släktingar har kommit till staden. Tänk vilken tur att så många älskar bebisar!


Årets första dopp!

I dag när hanen kom hem från jobbet åkte vi till havet och badade och det var så himla härligt! Hanens vän passade Sammy så vi kunde bada och sola i lugn och ro. I vattnet var det rätt kyligt men att bada är ju ändå att bada. Hanen har inte semester förrän i augusti så då är det säkert härligt i vattnet och vi kan hänga på stranden varje dag. Lillplutten blev trött av att vara på stranden och slocknade direkt vi satte oss i bilen, drömmen!


Framsteg

Något stort har hänt i dag! Jag tänkte berätta om hur lite jag har sovit men att jag trots det har fått ganska mycket gjort men det ska jag inte för Sammy vände sig från rygg till mage i dag. Jag lämnade honom på rygg där jag har ritat den svarta figuren och lite senare fann jag honom där han ligger på bilden. Jag såg faktiskt vändningen eftersom han grymtade till just innan så det var ju festligt. Tänk att det knappt är en bebis längre.


Läskigt

I går såg jag en polisbil här ute på gården men eftersom det händer lite nu och då så tänkte jag inte speciellt mycket på det. Jag stoppade in bebisen i bärselen och promenerade ut till tvättstugan för att boka tvättid och sedan gick jag till förrådet och började röja. Att vara ensam (vuxen) i förrådet är inte min favoritsysselsättning och så fort ljuset slocknade kastade jag mig på den röda knappen för att inte någon som gömmer sig i källaren skulle komma smygandes. Jag tömde en kartong och tog med en annan med skräp upp för att dubbelkolla med hanen innan jag slänger innehållet, om någon vill ha lite fula saker så kan ni höra av er.

Någon timme senare läste jag i tidningen att två främmande människor hade plingat på hos en granne och misshandlat och rånat honom. Vill ni ha något från vårt förråd bör ni alltså inte bara komma och ringa på dörren, jag kommer förmodligen inte att öppna.

På tal om att bli rädd så smög sig hanen in i badrummet när jag duschade och väl där lyfte han upp Sammy över duschdraperiet så att jag helt plötsligt såg ett barn som stirrade på mig. Inte så roligt eftersom jag hatar barn och dockor på fel ställe.


Hoppetossa

I kväll kom mamma och pappa hem från semestern så vi bjöd hit dem på middag, de har nämligen varit på Gekås så vi var ivriga att få hit grejerna vi beställt. Sammy tyckte att hoppgungan var festlig och det var ju bra, då kanske jag kan få mer gjort på dagarna. I övrigt har han fått en stol, en bok, kläder och några leksaker som kanske skymtar förbi här i bloggen någon annan dag.


Extrajobb

I dag har jag jobbat lite extra eftersom det är en sådan enorm brist på medicinska sekreterare, är du noggrann och duktig på svenska så vet du vad du ska studera till för att få jobb. Eftersom jag helammar fick jag ta med rackarungen så nu har jag ont i ryggen, jag har nämligen skrivit på datorn ammandes och med en stående bebis i knät. Tyvärr kunde jag inte sitta på min plats heller vilket såklart gjorde det hela lite mer krångligt. Men ja, jag fick i alla fall lite gjort, trots en urusel sömn, och det är väl det viktigaste. Jag tänkte att den här natten skulle bli bra men nu har jag sovit i knappt tre timmar och eftersom det första sovpasset brukar vara det längsta så tvivlar jag på det. Kul med barn hörrni, jättekul.


Nybadad

 

Onsdagsnöje

I kväll var vi bjudna på fika hos en familj som har en underbar utsikt från köksfönstret, bilden är dock tagen från gårdsplanen eftersom jag inte ville vara till besvär. Vi fick med oss en himla massa kläder och grejer därifrån och mest exalterad blev jag över en bärsele som jag ska testa i morgon. Jag tänker mig att jag kommer hinna med hur mycket som helst eftersom bebisen aldrig kommer behöva vara missnöjd. Önska mig lycka till.


Outlander

När jag var 20 år var jag i en bokaffär och snodde lite böcker. Nej, naturligtvis inte. Jag tittade, bland annat på en bok om Tyskland eftersom jag skulle dit som au pair. I den boken stod det förresten att Hitler skrev Mein Kampf i Landsbergs fängelse och det såg jag som ett tecken på att jag hade gjort ett bra val. Hur som helst. En äldre kvinna kom fram till mig och ville tipsa om några bra böcker som jag dock inte läste. Det jag minns är att det var flera tjocka böcker med tråkiga framsidor och att de handlade om en kvinna från 1940-talet som åkte tillbaka i tiden. Eftersom jag inte är så förtjust i varken historia eller hittepå så log och nickade jag och glömde bort böckerna. För någon vecka sedan startade hanen en serie och ganska snabbt insåg jag att den var baserad på böckerna som tanten tipsade om. Så himla spännande, sorglig och bra serie! Outlander heter den om ni är intresserade. Själv har jag lånat böckerna på bibblan eftersom nästa säsong kommer först nästa år.


Drömbesök

En väninna som jag träffar alldeles för sällan var på besök i dag och vi fick mängder av presenter. Hon hade med sig fika, hemodlad gurka, en leksak och solglasögon till Sammy, en krukväxt och, viktigast av allt, choklad till mig. Jag har tyvärr inte fotat något av det men jag antar att ni vet hur exempelvis gurkor ser ut.

I kväll såg jag och hanen klart en fantastisk serie som jag ska berätta om i morgon, nu ska jag nämligen sova (om inte den yngsta i familjen får för sig något jävulskap).


Utflykt

I dag åkte jag och min lilla familj ut till några plastsläktingars stuga vid havet. Det var fantastiskt att bli serverad mat och att få titta ut mot oändligheten medan någon annan lekte med rackarungen. På vägen hem var det en av oss som var missnöjd så vi valde att stanna och amma halvvägs, hatar när det händer.

Eftersom jag bara fick sova sex timmar uppdelat på tre tillfällen i natt så känner jag mig aningen sömnig nu och jag hoppas verkligen att nattens natt blir bra.


Vi ska kanske ha loppis också

I dag var Sammys plastmoster här och åt marängsviss, jag hade lovat det i utbyte mot att vi skulle städa mina garderober. Det var naturligtvis jag som städade medan hon passade barnet, något annat vore klurigt. Jag glömde tyvärr fota innan jag började rensa men alla kläder i korgen, plus en massa som jag ska skänka bort, låg bara i en stor hög. Det var när rackarungen började få en massa kläder som jag fick offra en hylla och då blev det som det blev. Det här är alltså inte min vanliga garderob utan den jag har mina träningskläder och sådant i.


Riktig föräldraledighet

I dag träffade jag två vänner som har småbarn och det var naturligtvis trevligt. Jag och Sammy hänger ju mest med oss själva om dagarna men annars är det personer utan barn som får äran att umgås med oss, därför var det roligt att ha en riktig mamma-barn-träff, även om det inte blev en latte på stan. Eftersom två av barnen är så små än kunde de inte leka så bra men om några månader lär det vara full fart, i dag var det bara ett barn som hittade på sattyg.

Nu har jag haft tre nätter med lite sömn så jag hoppas verkligen att den trenden vänder.


Ett paket!

Sammys plastfamilj i Tyskland, det finns många plastpersoner med i bilden, har skickat ett paket till oss med bland annat ett par Lederhosen som ju används under Oktoberfest i Bayern. Jag är ju inget fan av öl men däremot av Tyskland så därför är allt tyskt mycket välkommen, det går ju inte att vi åker dit för att hälsa på Sammys Patentante med familj och sedan kan de inte kommunicera. I paketet låg också The Djoans nya skiva som ni hittar på Spotify. Hetaste bandet just nu! 


Inköp till avkomman

Jag och hanen fick en rabattkupong på Polarn och Pyret när Sammy föddes och i dag stegade vi dit och handlade. Eftersom vi redan har massa vanliga kläder upp till storlek 80 typ så tänkte vi att vi skulle köpa lite ytterkläder till ett bra pris. Personen i kassan sa att vi var roliga för att vi köpte regnkläder till nästa vår och sommar men vi tycker att vi är smarta. Om storleken blir bra alltså, det återstår ju att se. Eftersom vi hade en rabattkupong så fick vi 25 procent på allt.

Vattentäta vantar 199 kronor. 
Galonvantar 149 kronor. 
Regnbyxor 249 kronor. 
Regnjacka 299 kronor. 
Stövlar 249 kronor. 
Sockar 99 kronor.


Drömboendet typ

Jag fotade lite, med betoning på lite, när vi var i fjällen och här är en bild som jag tycker är så himla vacker. Eller inte bilden direkt utan motivet. Den här blommorna, utom smörblommorna, växer typ bara i fjällen, i alla fall enligt mina egna referenser, och när jag ser sådana känner jag mig lugn. Plus det där lilla huset i bakgrunden som alltid har funnits där sedan jag var liten. Och det bästa av allt, inga fästingar i höggräset!
 
 

RSS 0.91