Startsidan

Hoppas ni har det bra på jobbet

I dag har jag haft en jättehärlig dag och det beror faktiskt inte bara på vädret. Jag fick sova tillräckligt i natt och efter en promenad kom mamma och vi picknickade i gräset. Ungen har varit snäll så jag har hunnit dammtorka och det finns ju ingenting som är härligare. Ungefär klockan sju gick jag till tvättstugan i shorts och linne och det var alldeles perfekt varmt och jag passade på att blunda mot solen och njuta.

Varje gång jag är ute i solen mitt på dagen brukar jag tänka lite på mina kolleger som sitter inomhus, det är väl snällt av mig?! 


Matvrak

Jag har tyckt att Sammy har blivit tung, och dessutom lång eftersom alla byxor är för korta, och i dag på BVC fick jag veta att han har gått upp ett kilo den senaste månaden. Med tanke på det är det ju inte så konstigt att jag knappt får göra annat än att amma.


Hej hej

I dag är det ju morsdag. HAHA GICK NI PÅ DEN LÄTTA?! Inte ska vi gå runt och morsa på varandra i dag heller. Nej, det är ju mors dag och Sammy överraskade mig med ett fint paket.

I kväll ska vi i väg på middag  och innan dess ska jag sitta och vänta på mer uppvaktning, kanske i form av en bakelse eller så, det vore gott.


Olika lager

I dag har Sammy fått massa presenter från sin mormor och morfar som han naturligtvis ville testa på direkten. En grej var den här festliga overallen som var aningen stor. Det gör dock ingenting för då kan han ha den i höst.

I dag har jag pumpat ut lite mer mjölk och stoppat i frysen så om någon vecka kan jag kanske sova en hel natt och låta hanen ta hand om barnet. I och för sig sprängs väl mina bröst då så det kanske är en dum idé.


Solen gör susen

Har ni sett vad jag har hunnit med i dag?! I natt sov jag väldigt dåligt så först tänkte jag bara vara hemma hela dagen och försöka sova så fort jag inte skulle amma men sedan tog jag mig i kragen och gick ut. När jag kom hem igen sov barnet i vagnen ungefär en timme så jag hann montera ihop en ny bokhylla och ställa dit lite leksaker och grejer. Det blev väl tjusigt?! 

Jag har också testat mjölka ut lite mjölk så att jag så småningom ska kunna vara borta kortare stunder. Det gick bra så nu ska jag börja spara så att jag kan jobba lite extra snart.


Effektiv dag

Nu tänkte jag skriva "vilken härlig dag" igen och så tittade jag ut genom fönstret och insåg att det är fint väder och förmodligen är det därför jag känner glädje. Jag fick i alla fall sova sex timmar i sträck i natt och bara det gör ju att dagen lätt blir härlig. På förmiddagen köpte jag nödvändiga saker på Ikea med mamma och åt lunch där. Sedan kom min plastsyster hem till oss och vi fikade födelsedagsfika och konverserade. Eftersom jag hade barnvakter så hann jag börja med Ikea-hyllan och sedan de begav sig hem till sina familjer har jag lagat mat, ätit, badat bebisen och börjat med tvätten.

Den här bilden är från förra gången bebisen badade och jag tycker det ser så mysigt ut när han har på sig sin huvtröja.


Halloumisallad med caesardressing

I dag fick jag för mig att jag skulle testa halloumisallad med caesardressing när vi skulle äta på Max och det var faktiskt riktigt gott. Den var inte torr och tråkig och jag blev mätt. Jag skulle gissa att det blir nyttigare med en sallad än med en hamburgare med strips så känns det viktigt har ni nu fått ett strålande tips.


Födelsedag och Blodomloppet

Så där ja, då var min födelsedag slut och jag har nog inte fått ett enda paket, jag har ju tänkt fira i morgon eftersom det var Blodomloppet i kväll och jag som vanligt ville delta. Eftersom jag inte har varit på den där nedrans efterkontrollen efter förlossningen så ville jag inte springa, och dessutom har jag ju ett barn som bör vara i närheten av mig, så jag promenerade. Trots att jag var en sådan där jävel med barnvagn så ville jag döda alla som var i vägen för mig, jag tror aldrig att jag är så arg som på Blodomloppet. Jag gick fem kilometer på 57 minuter och det är jag mycket nöjd med med tanke på hur mycket folk som slöade. Jag ville så gärna köra in i vissa med vagnen men det kunde jag ju inte för då kanske mitt barn hade fått en hjärnskakning och det ville jag inte riskera.


Två tips

Jag hittade den här Daimen med apelsinsmak när jag var och handlade en gång och i dag när jag ammade i Utopia så hittade jag den i min bottenlösa ryggsäck. Den var himla god så den kan ni pröva. Utopias amningsrum, eller familjerum, var väldigt bra, enda minuset är att det bara är ett rum så det går inte att amma i fred.


Bästa besöket!

Det härliga vädret är tilbaka och vi har varit på ett ettårskalas där det bjöds på mycket och gott fika. Vi träffade några med barn i typ samma ålder och det var trevligt och en av dem jobbade jag med förut så det var jätteroligt att se henne.
 
Om typ en halvtimme kommer Julia från Tyskland och hennes pojkvän hit och jag har inte riktigt förstått det än så jag är inte jublande glad. Tyvärr stannar de inte så länge men några dagar ska de i alla fall vara här!
 
 

Skvaller

I går berättade mamma om ett rykte som jag tyckte var festligt. Någon hade berättat för henne att det ryktades om att hon och pappa hade skilt sig och att pappa hade träffat någon ny ung snygg kvinna. Tydligen såg någon pappa och mig när vi var och fikade tidigare i våras och fick alltså för sig det här. Att jag var höggravid verkar människan inte ha lagt märke till.
 
I dag har jag och barnet lekt med mamma och pappa, som vanligt när hanen jobbar, och dessutom hann vi träffa min faster en snabbis. Nu kommer snart min plastsyster hit för lite lördagsmys. Härliga tider!

Sommaren är tillbaka!

I dag hade jag en sådan där härlig föräldraledig dag igen, jag och mamma var nämligen ute på en långpromenad i solen. Egentligen är det nog solen och värmen som gör att jag tycker dagarna är så bra...
 
Nu sitter jag och väntar på att barnet ska vilja sova men eftersom han sov typ fyra timmar på dagen så är jag rädd för att natten blir jobbig för mig. Men ja, sova får jag väl göra i graven.
 
 

Som en födelsedag

I dag tog jag fingrarna ur arslet och hälsade på mina kolleger på jobbet och det var trevligt. Jag har tydligen uppfört mig på jobbet för jag fick jättefina presenter. Det är tur att Sammy inte förstår vad det är för presenter för mina kolleger hade bland annat slagit in små resväskor som de tyckte ska användas vid en framtida rymning. Nu kommer ju jag vara den perfekta föräldern så det kommer inte bli aktuellt. Trots det blev jag glad över presenterna.
 
 

Snacka snyggt av Elaine Bergqvist

Om ni vill ha lite enkla tips på hur ni kan få andra att lyssna och hur ni kan avslöja härskartekniker i vardagen så kan ni läsa Snacka snyggt av Elaine Bergqvist. Den är lättläst och när jag får tid över ska jag läsa hennes andra retorikböcker, typ om tio år kanske. Jag hade ju trott att jag skulle hinna läsa jättemycket när jag ammar men på nätterna är jag för trött och på dagarna sitter jag hellre framför tv:n eller datorn. Men ja, lite hinner jag i alla fall läsa så några boktips får ni stå ut med.
 
 

Tyvärr var mitt Lidl-fika slut

I dag skulle jag gå till biblioteket, naturligtvis med genvägen förbi Lidl, så jag packade ihop allt och bar ner barnvagnschassit och sedan barnet i liggdelen två trappor. Det är lite småtungt så jag var glad när jag var färdig och kunde gå ut. Den lyckan varade inte länge för ute spöregnade det och eftersom jag inte ville lämna barnet i trapphuset tog jag med hela liggdelen upp för att hämta regnskyddet. I övrigt gick promenaden bra och eftersom jag ska gå Blodomloppet om en vecka försökte jag öka på tempot lite. Det känns ju sjukt att jag tycker fem kilometers gång är jobbigt men som tur är har jag ju något att skylla på.
 
 

Ny vecka

Oj vad tiden rinner i väg! Mamma kom hit på förmiddagen och sedan promenerade vi en sväng innan vi åt lunch och handlade. Helt plötsligt var klockan halv tre och nu är ju dagen nästan slut. Men ja, jag är ju föräldraledig och enligt läkaren vi träffade på BVC så ska jag ju bara ta hand om barnet om dagarna och inte bry mig om att städa eller laga mat.
 
Jag funderar på att hälsa på på jobbet i slutet av veckan för tydligen är det några som tycker att det är intressant att titta på någon annans unge. Själv vet jag inte hur jag ska bete mig med andras ungar, det rör sig ju inte om söta hundvalpar direkt.
 
 

En god gärning

I dag har jag varit på en träning för flyktingtjejer för min syster har fixat det. Eftersom en liten bebis kom emellan så har jag inte varit med förrän i dag men nu ska jag försöka vara med varje gång. Tyvärr får jag inte springa än eftersom jag inte har varit på efterkontrollen så det var lite klurigt att vara med och spela fotboll, tur att jag är så oerhört teknisk att jag kunde vinna ändå. Eller ja, det är möjligt att de andra vann men det är väl inte så noga, det var ju bara träning.

Just ja, Eurovision. Jag vet inte om jag vill skriva någon låt till Melodifestivalen för jag vill inte åka till Ukraina, jag hoppades på något tysktalande land eller kanske Island. Men ja, Ukraina kanske är ett härligt land och jag har ju studerat ryska som ju är rätt likt ukrainska, tror jag.

Kalas!

I dag var vi på kalas hos min syster och det var trevligt för jag gillar ju att fika. Tyvärr bjöds det inte på snickerskakor så jag kanske måste baka det till min födelsedag. Däremot fanns det en glasslastbil och det gjorde alltid mamma till våra kalas när vi var små, kanske är det därför min syster jobbar som lastbilschaufför och jag älskar sötsaker.
 
Nu har hela dagen gått så vi ska snart äta middag och sedan är det ju Eurovision! Jag har laddat upp med chips och dipp eftersom det känns som att det är det som passar bäst.
 
 

Det verkar vara en trevlig middag

I dag kom min morfar och hans fru till stan så vi äter middag hos mamma och pappa. Eller ja, om jag ska vara noga så äter de andra och jag ammar i vardagsrummet. Det är så kul att bli bortbjuden på middag! Kanske att jag får äta efterrätt med dem, barnet kan ju få för sig att sova en stund.


Världens godaste kanelbullar fick jag

Här sitter jag och ser på Eurovision och de flesta låtarna är ju rätt tråkiga. Barnet har skött sig i dag så jag har hunnit få en hel del gjort vilket naturligtvis känns fantastiskt. Min plastmoster kom hit med fika på eftermiddagen och det var trevligt, jag tycker att det är kul att umgås med bara henne ibland. Att hon, liksom alla andra, bara kommer hit för att träffa barnet låtsas jag inte om.


Amningsbh

Nu när jag ammar är det ju rätt snajsigt med amningstoppar i stället för vanliga bh:ar och jag har köpt de här på Lindex för 250 kronor för två stycken som jag gillar väldigt mycket. Jag har största storleken så ni med stora bröst eller stor omkrets runt kroppen får nog köpa något annat. Som vanligt.


Nu kan ni skicka pengar!

I dag har det gått sex veckor sedan förlossningen så i torsdags hörde jag av mig till min barnmorska om en tid för efterkontroll. Eftersom den ska göras typ sex till åtta veckor efter förlossningen trodde jag att jag skulle få en tid i veckan men jag fick en den 3 juni. TREDJE JUNI!!! Jag som vill veta om det är okej att träna i dag.
 
När hanen hade slutat jobba begav vi oss till banken för att öppna upp ett konto åt barnet så att vi kan spara lite varje månad. Tyvärr gick det inte att göra klart det eftersom vi fortfarande inte har skickat in hans namn till Skatteverket. Vi kan ju inte enas om efternamnet så därför har det inte blivit gjort, det får väl bli lottdragning.

Synd att inte natten var lika härlig

Vilken härlig dag! Jag och mamma åt brunch på Ikea och sedan införskaffade vi lite nödvändiga saker. Jag köpte bland annat ett kisslakan med resår till vår säng så att det inte gör något om bebisen hittar på sattyg. Det heter Gökärt och kostar 349 kronor om ni känner att det är något ni också behöver. Jag hann också testa två amningsrum på Ikea och de var snajsiga. När jag kom hem promenerade jag till affären och införskaffade lite nödvändiga saker samt en glass så att jag inte skulle svettas ihjäl på vägen hem. Sammy sov i vagnen ungefär 30 minuter efter att vi kommit hem så jag hann städa lite och göra färdigt en låda som vi köpt till skötbordet. Så fort jag började fundera på om jag inte skulle lägga mig ner och försöka sova lite så började det låta i vagnen.
 
Nu har jag ammat och ska försöka flytta det sovande barnet någonstans så att jag kan laga mat. Önska mig lycka till!
 
 

Björkarna har börjat slå ut!

I dag var vi alltså på ett ett års kalas. HAHA nej men gick ni på den lätta? Vem orkar ha kalas i ett år? Naturligtvis var det ett ettårskalas. Jag kunde tyvärr inte medverka så mycket eftersom en i vår familj ville äta tre gånger under de tre timmar vi var där. Tyvärr glömde jag fota så det blir ingen bild på den härliga sommardagen. Det bjöds i alla fall på massvis med gott fika och det vimlade av barn där så det var skönt att komma hem. Inte på grund av fikat alltså.

Modellfamiljen

I dag fikade vi lunch med pappa och min syster och där togs det här fruktansvärda kortet. Jag kanske måste börja fota mig själv till bloggen lite oftare så att jag lär mig att sträcka på mig. Vi åkte hem till mamma och pappa en sväng där jag ammade på altanen, rätt najs faktiskt. När vi kom hem igen slog jag in en present eftersom vi ska på kalas i morgon och jag fick hjärnsläpp och började öppna kartongen som presenten låg i. Tur att det är en ettåring som ska få den.
 
 

Tyvärr blev det ingen promenad

I dag har vi fått besök av barnets plastmoster och hennes farmor och de hade med sig fika, blommor och choklad, som naturligtvis redan är slut. Vi fikade på balkongen men sedan började grannarna röka så vi var tvungna att gå in. Gästerna slogs om att få hålla i bebisen så jag och hanen kunde relaxa lite. Nu har vi precis ätit middag och så fort sista amningen är avklarad ska jag krypa ner i sängen.


Bild på barn

Den här bilden tog jag av rackarungen för några dagar sedan och den är väl ganska fin. Jag tänker att jag kan ta bättre bilder sedan när nacken inte är lika svag så att golvet inte måste vara med på bilderna.
 
 

Vi kanske kan förvara bajsblöjor på balkongen

I dag tog jag en sådan där härlig promenad igen och jag passade dessutom på att fota några blommor som jag hittade längs vägen. Ja, det var väl ungefär det som har hänt i dag. Eller nej förresten, jag har ätit isglass på balkongen också och det var fantastiskt tills grannen under oss började röka.
 
 

I stället för att räkna får

Jahaja, nu har en ny dag gått men i dag har jag faktiskt fått mycket gjort, i alla fall med småbarnsföräldramått mätt. Jag har tvättat lite fönster och kläder, promenerat i en och en halv timme och städat lite. Dessutom är hanen oförmögen att stödja på sin ena fot så jag måste passa upp på honom också.

När jag ligger i sängen och ska sova brukar jag alltid tänka på allt bra som har hänt och allt bra jag har gjort under dagen för då somnar jag på bra humör. Ett tips till er alla!

Lite glass på det här så...

Men kolla drömmen, så himla härligt väder! Det verkar ska vara typ lika fint hela veckan så jag ska promenera och njuta av föräldraledigheten. Under maj kommer vi få ganska mycket besök så vi skulle behöva lägga all vår bebislediga tid på att städa men det känns ju inte som det roligaste. Kanske att jag kan städa på balkongen eller tvätta fönster så att jag kan vara utomhus samtidigt och slå två flugor i en smäll.
 
I natt hade jag en drömnatt ska ni veta, barnet sov i sin spjälsäng sex timmar i sträck och sedan efter en timmes amning sov vi två timmar till. Livet!
 
 

RSS 0.91