Startsidan

Sammy sitter

I dag känner jag mig mycket bättre så jag och enhörningen tog en kort promenad med barnvagnen och satte oss i gräset och tittade på två ställningsbyggare. När det inte var så festligt längre var gräset intressant. Sammy har övat på att sitta senaste veckan och i dag förstod han helt plötsligt att det går att sitta utan stöd så nu kan han det. Plättlätt.
 
 

Halvårsfödelsedag!

Här är det inte så bra, barnet vägrar sova på nätterna och jag har nog feber. Det är oerhört jobbigt att vara sjuk när det inte går att sova, det är ju min vanliga medicin mot allt. Tack och lov har jag ju bara en natt kvar innan hanen tar över heldygnsjobbet så det är väl bara att stå ut. Om jag blir frisk ska jag jobba lite extra på lördag så att jag kommer in i jobbet utan att bli så störd och så att hanen får leka föräldraledig lite kortare än drygt nio timmar.
 
I dag fyller Sammy ett halvår och det är ju kul. Tyvärr blev det inget kalas men det är ju bara jag som äter socker i den här familjen så det gör väl inte så mycket.

Reta mig inte

Jag hoppas verkligen att min mens är på väg tillbaka för jag är så arg, chokladsugen och klumpig nu. Eftersom jag bara ammar två gånger per dygn nu så är det ju mycket möjligt. Hanen var vissen i helgen och i morse vaknade jag med ont i halsen så tyvärr blev det ingen mamma-baby-träning för mig i dag. Jag hoppas att jag kan gå dit på torsdag för från och med nästa vecka NÄR JAG BÖRJAR JOBBA måste jag ju börja gå på riktiga pass där det inte är lika okej att vila mitt i. 
 
 

Finns billigt på Childrens House

I dag ska ni få världens bästa tips som jag läste om på Facebook. Ni vet det där dryga fettdammet i köket som försvinner först efter hundra års skrubbning alternativt städning varje dag? Få bort det superenkelt med våtservetter! Jag har städat i köket så mycket jag har hunnit i dag och det var nästan en fröjd. 

Mimmis köttfärsgryta

Nu ska ni få ett recept på en maträtt som vi testade i dag. Den gick snabbt att laga och smakade bra vilket ju är det viktigaste. Tyvärr var zucchinin slut i affären så den skippade vi men det gjorde säkert ingenting. CF betyder förresten crème fraiche.


Bebis på restaurang

I går fyllde hanens vän år så vi var på O´Learys och åt med jättemånga andra vänner till vännen. Jag hade velat äta ryggbiff med pommes frites som jag åt för ett år sedan men det fanns inte längre så jag tog kyckling med pasta och det var helt okej. Barnet fick mycket uppmärksamhet och somnade sedan i vagnen så jag och hanen kunde slappna av och ha trevligt. I natt kunde jag däremot inte slappna av så nu är jag lite trött. Men ja, jag överlever, det är ju BARA NIO DAGAR KVAR TILLS JAG BÖRJAR JOBBA IGEN!
 
 

Den som väntar på något gott...

Pippi Långstrump vill inte somna så jag vyssar, bär och sjunger. Det här med att amma honom till sömns försöker jag ju sluta med, eftersom jag ska sluta amma, så det blir en del extra gnäll vissa kvällar. Som sagt, härligt med barn!


Storbebisen

Vi har äntligen kunnat hänga upp en mobil över Sammys säng så nu kan jag få lite mer lugn och ro på dagarna. I dag har vi dock varit ute hela dagen så det har inte blivit några försök till att nå zebran. Först var vi på BVC och där fick jag veta att ungen är 70 cm lång och väger 8685 gram. De delade också ut två sprutor men det blev inte alls lika mycket gråt som förra gången. Efter två timmars väntande var det dags för mamma-baby-träning på Iksu och nu är jag hemma och tittar på Idol från i går. Jag hejar på Saga men tyvärr var hon inte suverän så vi får väl se om hon går vidare på fredag.
 
 

Det är ju snart halloween!

Drömmen om Mozart är borta. I dag när jag satte Sammy vid pianot började han hamra på tangenterna och tyckte att det var jätteroligt, tidigare har han varit mer försiktig och lyssnat noga när jag spelat. Hatar när det händer.

I dag åkte jag och mamma och hälsade på mammas kompis som inte sett barnet sedan han var typ ett dygn. Min kompis som råkar vara dotter till mammas kompis var också där så det blev riktigt trevligt. Tyvärr kunde jag inte lura på mammas kompis mina gamla häxskor som knappt är använda så om någon vill köpa dem för en minimal summa kan ni höra av er. De är rätt bekväma och i storlek 39 mot 40.


Fika!

Vilken härlig helg! I går var vi och fikade hos några vänner och i dag var vi och fikade hos några andra vänner. Fikat i dag var något utöver det vanliga eftersom det var knytkalas och vissa verkade ha bakat hela veckan. När jag tog bilden hade bara hälften tagits fram så nu när vi ska äta middag hos mamma och pappa är jag inte jättehungrig. Hanen är inne i en period då han inte äter socker så vi tog med oss fruktsallad och det var populärt. I övrigt fanns bland annat en kolapaj med lingon som var jävulskt god, det måste ni testa!


Mör

I går promenerade jag en himla massa så i dag är jag helt slut i kroppen. Jag sov typ åtta timmar i sträck (!!!) och kunde därför hinna i väg på mamma-bebis-träning klockan tio dit jag gick. Efter en lunch med min kusin och en dusch promenerade jag ner till stan med njutarn i vagnen.
 
I dag ska jag försöka få lite viktiga saker gjorda och just nu sover rackarungen i sin spjälsäng så det kanske går vägen. HAHA, nu hör jag gnäll...
 
 

Lägg märke till banankartongen

I natt sov min lilla tussilago åtta timmar i sträck men tyvärr vaknade jag av lite gnäll mitt i så min sömn blev inte perfekt. Från och med i går matar vi honom med vanlig mat tre gånger om dagen i stället för två och det går jättebra. Det är ju i och för sig inte så konstigt med tanke på att han har en häst som pappa men det är ju fortfarande det här med amningen som tröst som är svårt. En liten sak som underlättar det lite grann är att nappen har börjat duga igen och nu behöver jag inte alltid amma honom till sömns. Så, nu vet ni det.
 
 

Latte i termos

Nu har jag promenerat ner till stan i det härliga vädret. Eftersom det tar ungefär en timme att gå så stannade jag halvvägs och fikade på en parkbänk. Det finns en damm med änder där jag stannade så passande nog sjöng jag den tyska barnvisan Alle meine Entchen för Sammy.

I kväll är det hockeyträning igen och förhoppningsvis går det bättre den här gången.


En knapp månad kvar...

Fy fan så jobbigt det är att amma ibland! I natt hade lillstackarn ont i tanden och tandköttet och det enda som dög var mina bröstvårtor. Jag blev väldigt öm och fick knappt sova, tur att det är helg så hanen kunde avlasta mig lite på morgonen.

Farmor är i stan så vi har umgåtts med henne de senaste dagarna, vi tar oss ju inte till henne lika lätt längre eftersom en i familjen inte uppskattar att åka bil. I dag har vi också tittat på amerikansk fotboll eftersom hanens kompis spelade och det var intressant. Personligen tycker jag mest att det såg ut att vara paus och det känns ju som en härlig sport.


God sallad

Middagen i dag blev så himla god! Jag vevade ihop ruccola, sallad, tomater och rödlök från grönsakskassen från i går och till det åt vi lax, potatis och fetaostkräm. Det här med grönsaker från MinFarm rekommenderar jag verkligen, jag har exempelvis aldrig ätit så goda tomater.


Närodlat

För några veckor sedan beställde jag lite dagsskördade grönsaker från UnderbaraClaras mans odlingar Marstorps mat via MinFarm och i dag åkte jag och hämtade dem. Jag kör oftast på samma grönsaker när jag handlar så det ska bli spännande att testa lite nytt.

I övrigt känner jag inte av hockeyträningen, än, så mitt på dagen begav jag mig till Iksu och körde ett pass mamma-baby-träning. Sammy var tyst hela tiden förutom de sista fyra minuterna så jag fick ett bra träningspass.


Hockey-Nina är tillbaka!

Sådärja, nu har jag dragit på mig min hockeyutrustning för första gången på tio år och spelat hockey. Det var himla roligt och jag fick inte så ont i fötterna som jag trodde. Innan första övningen sa tränaren att vi skulle dela upp oss i vana skridskoåkare och nybörjare och eftersom jag har spelat i åtta år så åkte jag till mästarsidan. Under den första övningen tog jag fart och insåg efter tre skär att jag inte hade några muskler genom att jag låg på isen.

Det var bara axelskyddet jag inte kunde ha och därför har köpt ett nytt så det måste ju betyda att jag har samma kropp som när jag var 18. Underligt bara att vågen visar på 15 kilo mer. Fast efter det här träningspasset lär jag i och för sig ha gått ner säkert fem kilo.


Mästerkocken

I går var vi ute i skogen hela dagen på den årliga endurotävlingen där vi grillar och säljer hamburgare för att vara snälla med framför allt pappa. Jag tycker det är himla härligt att få friskluft och slippa stirra in i en skärm på typ hela dagen så jag har ingenting emot det. Min plastsyster som var med skulle ta en fin bild på mig och barnet men jag blev tyvärr ful på alla bilder. Efter att den här bilden var tagen fick jag ett skrapsår på kinden av hörselkoporna, inte konstigt att jag grimaserar.
 
I dag har vi varit på viktigt uppdrag och det ska jag berätta mer om en annan gång. I morgon händer den där spännande saken som jag var så glad över förut så då får ni inte missa att klicka er in här.
 
 

Har jag blivit vuxen?

I dag har jag gjort flera vuxna saker och dagen är inte ens lite slut. Jag började dagen med att åka och fota mig till mitt nya körkort eftersom jag har haft det gamla i TIO ÅR. Bilden blev inte suverän men det är väl tyvärr så att jag inte ser suverän ut längre. Efter den förnedringen begav jag mig till en mäklare där jag fick information om ett drömhus och sedan åkte jag och tittade på tomten. Jag funderar på att lösa in några trisslotter som jag har vunnit 90 kronor på och vinna några miljoner så att det inte är något att fundera på.
 
I kväll kommer min plastsyster hit och ska sova över så då ska jag leka vuxen igen. Förhoppningsvis vill hon passa barnet lite så att jag hinner göra något vettigt. Och ja, jag erkänner, mamma följde med mig överallt i dag. Hanen jobbade om ni undrar varför inte han var med. Så, då har vi rett ut det.

Sista månaden

I dag kom mamma hit och vi promenerade till Iksu så att jag fick gymma. Om bara en månad är det ju tänkt att jag ska börja jobba igen och då ska jag träna varje dag efter jobbet. HAHA NEJ, men jag kommer inte behöva en barnvakt medan jag tränar eftersom jag har tänkt sluta amma innan dess. Hanen har börjat räkna ner till sin "ledighet" och jag ska skratta och låsa in mig i vårt sovrum åtta på kvällarna.

På morgnarna brukar det vara svårt att få barnet att somna om i spjälsängen så då brukar jag liggamma i min säng så att jag får sova lite till. I morse vaknade jag bredvid den här mysgrisen.


RSS 0.91