Startsidan

Vilohelg

Eftersom hanen skulle jobba hela helgen så åkte jag och Sammy till mamma och pappa i fredags och sov där två nätter. Jag har typ inte gjort något vettigt på hela tiden men det har varit rätt skönt i orkeslösheten efter magsjukan. I dag lyckades jag fösa ner min mobiltelefon i ett stengolv så nu är den helt förstörd. Eftersom det kostar så mycket att laga den har jag beställt en ny. Jag hatar sådant där, mobiler och annan elektronik ska bara fungera och aldrig gå sönder.
 
I morgon har vi mycket ärenden att göra inför förskolestarten, tyvärr ligger min lista på det som ska göras i mobiljäveln som är trasig.

Test av välling

Vi har fått ett paket fullkornsvälling från Nestlé via Smartson som vi har testat och det var bra. Hej då!
 
Närå, lite mer bör jag nog skriva. Tyvärr drabbades vi ju av magsjuka här i veckan så vi har inte haft hur mycket tid som helst till att provsmaka. Vällingen löser sig i alla fall lätt i vatten, lättare än den vällingen vi brukar köpa, och det är ju naturligtvis ett plus. Sammy tyckte det smakade gott och somnade mätt och belåten så jag har ingenting att anmärka på. 
 
 

Jag lever igen!

För typ första gången i mitt liv drabbades jag av magsjuka för någon dag sedan, jag har inte haft så bra koll på tiden. Nu har jag dock inte kräkts på 12 timmar och jag mår mycket bättre så nu är det nog lugnt för min del. I natt började dock hanen kräkas så än är det inte över. Tyvärr skulle vi behöva posta ett viktigt förskolebrev och handla mat men det går ju inte så jag kanske måste ringa pappa och fjäska. Inte för att det går åt någon mat just nu men...
 
Sammy mår dock bra och det var lite jobbigt i går när hanen var på jobbet. Det hela slutade med att en klåfingrig hand fick tag i min båbärssoppa så att vi hade den över sängen och golvet. Kul med barn!

Föris

Fastän det är en månad kvar till min födelsedag så orkar jag inte lägga ut någon önskelista. Eller ja, om ni undrar så önskar jag mig den nya utgåvan av Svenska skrivregler från Språkrådet och en solskyddskräm för ansiktet från LCC.
 
I dag var jag och Sammy på BVC för att en av oss skulle vaccinera sig mot vattkoppor. En läkare på diagnoskodningskursen tipsade om det så jag litar på att det är bra. Efter det besökte vi Sammys nya förskola där vi börjar med inskolningen REDAN NÄSTA VECKA!!! Det dök upp en plats i fredags så nu måste vi införskaffa allt som behövs. Alla barnen på förskolan sov när vi kom så Sammy fick vandra runt i lokalerna i lugn och ro, det ska bli kul att se reaktionen när det är fullt med barn där.

Stackars snuttebulle

Nu är vi hemma från fjällen och helt plötsligt blev det vår i stället för vinter. Det är skönt att kunna gå ut i lite tunnare kläder men jag kommer inte kunna åka mer längdskidor i år.
 
I natt vaknade jag av att Sammy gnydde så jag gick till spjälsängen för att stoppa in nappen. Då kände jag att det var helt blött och luktade spya. Sedan jag slutade amma har vi inte haft att göra med sådant, tack och lov, så det kom som en överraskning. Det verkar dock inte vara magsjuka för i dag har Sammy varit pigg och som vanligt, kanske var det en reaktion på ny välling eller min asgoda middag. Vi avvaktar och ser om det kommer något mer, synd bara att jag äntligen skulle få träffa mitt kompisbarn för första gången i dag men det blir inte av.
 
 

Utlandsresa och bad

Jag förstår att ni väntar på en uppdatering! I veckan har vi njutit av härligt väder och i går kom snön. Vi skottade bort några decimeter snö och i morse när vi vaknade hade det kommit lika mycket till så då var det bara att börja om. I förrgår var jag, hanen och pappa i Norge och handlade lite viktiga saker och i går var vi på badhuset och det var bland det roligaste Sammy varit med om. Det var skönt att vi var två föräldrar där och att jag dessutom hade min kusin som hjälp i omklädningsrummet.

I dag fick vi ett hisnande besked och det ska jag berätta om så fort jag berättat för alla inblandade. 


Längdskidåkning i fjällen

Vilken härlig dag! I morse fick jag ett fantastiskt meddelande om en nyföding och sedan ringde jag en väninna som fyller år. Efter det åkte jag och pappa längdskidor i ett fantastiskt vinterväder och det har jag ju längtat efter i två år. I övrigt har jag glidit runt som vanligt här i stugan och gjort minsta möjliga. Sammy har fått leka med sina tremänningar och åkt bob, och sovit gott i vagnen några timmar. Härliga tider! 


Nya böcker till Sammy

I går var jag utomhus flera timmar och mobilen låg inne, så skönt att slippa internet och skärmar. Sammy fick en fantastisk present av mamma och pappas kompisar som är här över helgen så nu ska vi läsa de här böckerna om och om igen. Vi har ju önskat oss böcker från Olika förlag eftersom de inte är så normativa och könsstereotypa så det var verkligen kul att få ett par.

I dag ska vi kanske sitta i snösoffan som jag skottade fram i går, det är nämligen strålande solsken i dag också! 


Påsklov!

Den här dagen har jag längtat efter sedan i höstas. Inte för att vi åker till fjällen för att fira påsk och sitta i en snödriva utan för att jag nu är en färdig diagnoskodare. Jag gjorde ju slutprovet i går och det gick bra. Tyvärr slipper jag inte koda nu utan nu börjar det riktiga jobbet. Eller ja, förmodligen är jag föräldraledig till i höst så jag hinner vila från kodningen ett tag. Nu är vi alltså på väg till fjällen och det ska bli så skönt med semester. Över påskhelgen är vi åtta vuxna och Sammy så jag kanske till och med hinner ligga på soffan och läsa! 


Min lilla docka

I dag hade jag tänkt ta en härlig promenad men tyvärr insåg jag att vagnen låg i bilen som hanen hade på jobbet så det gick ju inte så bra. Som tur var var mamma ledig och kunde komma med en annan vagn så jag åtminstone kunde gå och handla. Dessutom fick varorna åka bil hem och det var najs. Sammy har aldrig åkt framlänges förut så det var en hel värld som öppnade sig, för mig kändes det dock som att jag styrde på en dockvagn.

I övrigt har jag studerat eftersom jag har prov på onsdag. Och köpt godis till det naturligtvis. Och just ja, en väninna var här och fikade och nästa gång vi träffas kommer hon ha ett barn i famnen. Så spännande! 


Roligt slut på kursen...

Om vi hade fått sluta en timme tidigare på kursen i dag hade jag förmodligen befunnit mig vid Åhléns på Drottninggatan när lastbilen körde in i människor och en byggnad. Jag skulle just gå från Rival när jag hörde vad som hänt och eftersom någon som hade en kontakt på polisen sa att vi absolut inte skulle gå till centralstationen så stannade jag kvar där. Jag ringde till morfar som kom och hämtade mig och sedan fick jag lite att äta hos dem innan de skjutsade mig till Arlanda. Nu sitter jag här och väntar på ett försenat plan och förhoppningsvis får jag gosa in mig i Sammy och hanen i kväll. 


Sista vilotillfället

Nu ligger jag i en hotellsäng i Stockholm för sista gången på väldigt länge, antar jag, och i morgon är det sista dagen på diagnoskodningskursen. När undervisningen var slut för dagen tog jag en ganska lång promenad i det våriga vädret, den gräsliga bilden på mig är dock från i morse. Medan jag stod och väntade på att en turfzon på en kyrkogård skulle bli oblockad läste jag på några gravstenar och då såg jag Christian Falks grav. Det kändes lite okänsligt att ha en turfzon så nära aktuella gravstenar där anhöriga vill vara i fred.

I dag har jag varit himla trött så nu ska jag borsta tänderna och försöka sova. 


Några dagar

I går vaccinerades Sammy och det gick jättebra. Eller ja, först blev det ledsamt men sedan blåste sköterskan såpbubblor och helt plötsligt mindes han inte vad som hänt. När vi skulle gå därifrån var det ett barn som sa "kolla gubben, kolla gubben" till sin mamma. Då förklarade mamman att till så där små barn, som Sammy alltså, säger man pojke, inte gubbe.
 
I dag var Susanne här med sitt barn och det var trevligt, vi har inte träffats på tre månader så det var ju dags. Jag hade köpt kakor och som tur var kunde inte Bettan komma för en råtta hade ätit upp nästan hälften av dem.
 
Till middag bjöd jag på Mimmis köttfärsgryta (HÄR har ni receptet) och det tyckte vi alla tre var supergott.
 
 

Ettårskalas

I går hade Sammy sitt första födelsedagskalas och det blev lyckat. Det är ju alltid lite svårt att hinna prata med alla men det var ju trots allt inte mitt kalas. Vi bjöd på fruktsallad så att Sammy skulle kunna äta samma som alla andra och det var gott men jobbigt att göra, som tur var fick jag hjälp. Sammy fick massa fina presenter men roligast var naturligtvis snörena. Jag tror att jag har fått med alla presenterna från i går på bilden, se så mycket bra grejer! 


RSS 0.91