Startsidan

Hjälp från ovan kanske

I helgen sov jag och Sammy hos mamma och pappa eftersom vi skulle till tomten och fälla träd både lördag och söndag. Tyvärr sov jag inte så bra men pappa tog Sammy på morgonen så jag fick sova några timmar till, härliga tider! På bilderna här nere kan ni se hur det såg ut när vi började fälla träd och hur det ser ut i dag. Sakta men säkert går det framåt.
 
I dag tog jag bilen och åkte och handlade, jag hade Sammy i barnvagnen och en korg att lägga varorna i. Eftersom jag köpte två stora förpackningar med toalettpapper så rymdes inte allt i korgen så jag hade lite problem med att kånka runt med allting. Dessutom var Sammy trött och ville att jag skulle bära honom och det är ju ganska tungt och svårt när man har massa annat att släpa på. När jag hade betalat satt Sammy i alla fall tyst och stilla i vagnen men jag insåg att jag skulle få det oerhört svårt att få ut allting till bilen. Jag såg säkert svettig och hjälplös ut så en kvinna kom fram till mig och frågade om hon skulle hjälpa mig ut till bilen. Så himla snällt! 
 
 

Hjärngympa

I dag är sista dagen att svara på universitetsantagningen så jag har tackat ja till en kurs. Jag tycker ju om att ha mycket att göra och jag hoppas och tror att jag ska ha tid för en härlig kurs i höst. Tyvärr kommer jag inte hinna med någon kurs i tyska, jag vill gärna underhålla mitt tredjespråk så jag inte tappar mina kunskaper, men kursen i svenska som jag också kom in på känns mer vettig så jag valde den.
 
I dag har jag dammtorkat lite och när Sammy har vaknat och ätit ska vi nog ta en promenad till någon lekpark så att vi får lite friskluft. I helgen ska vi fälla lite fler träd så det gäller ju att vila sig i form till dess.
 
Det här hade varit en fin bild om den hade varit skarp. Skarp på rätt ställe alltså, det var ju inte busken jag ville fota.
 
 

Hemma igen

Jag, Sammy och min syster har varit hos Peter Forsberg några dagar, nej just ja, det var ju Blondinbella. Vi åkte till farmor i Norrlands inland och i dag kom vi hem igen. Egentligen har jag inte gjort så mycket annat än att jaga Sammy så av den anledningen är det ganska skönt att vara hemma igen, här är det ju lite mer barnsäkrat. Jag hade tänkt att jag skulle hinna sitta och läsa men det gick ju inte, kanske framför allt eftersom jag glömde boken hemma. Nu har jag äntligen duschat av mig dagens badparksvatten, vi stannade till där med vår kusin i Lycksele, och ska bara borsta tänderna och krypa ner i sängen. Det ska som vanligt bli skönt att sova i min säng, farmors utdragssoffa från 1950-talet är till för något kortare personer.
 
 

Annars städar jag

Vi fick en riktigt trevlig dag i går hos min väninna, vädret var bra och barnen var snälla. Sammy var alldeles till sig eftersom det fanns gungor, rutschkana och sandlåda på gården så jag kunde sitta och jäsa ganska mycket. Dessutom lyckades vi få alla tre barnen att sova samtidigt så vi kunde konversera och dricka kaffe i fred.
 
I dag tvättar vi och blir vädret bättre kanske vi åker och badar i havet. Jag ska också packa lite eftersom vi åker på en liten semester i morgon.
 
 

Timber!

I går började vi äntligen ta bort träd från vår tomt och det gick bra. Pappa fällde träd och jag och mamma bar stammar, drog ris och passade Sammy. Det var jobbigt men som tur var så regnade det ibland och då kunde vi sitta i bilen och vila och fika. Pappa har gått en trädfällarkurs och eftersom han är helt lyrisk över sina nya kunskaper kunde han inte låta bli att berätta för mig hur man går till väga, något jag är oerhört intresserad av.

Nu ska vi smörja in oss i solkräm och sedan ska vi åka till min väninna där vi ska sitta i solen och konversera medan barnen leker fredligt på gräsmattan. Önska oss lycka till! 


Fräcka barnkläder

Mamma och pappa har varit på semester och de lyckostarna stannade till på Gekås i Ullared. Eftersom de älskar mitt barn mer än allt annat i världen så köpte de en hel hög med snygga kläder till honom. Det enda plagget som är från pojkavdelningen är t-shirten näst högst upp, resten på den avdelningen var depparedystert och sådana kläder vill ju inte ett glatt barn ha.
 
Jag tycker att det är sorgligt att alla barn inte får tillgång till allt och att kunder ska behöva springa runt mellan två avdelningar i stället för en. Men det är ju sedan gammalt.
 
 

Jag kanske ska hålla mig till chokladbollssmet

I går kom mamma på besök så vi begav oss till en lekpark för att snuttebullen skulle få springa av sig. Som ni ser på bilden var det tydligen jätteroligt att åka rutschkana och vi behövde inte ens hjälpa till, varken i trappan eller under färden.
 
Jag bakade också tigermuffins i går eftersom jag blev bjuden på det i lördags och det var så gott. Tyvärr råkade jag glömma att kakaon bara skulle i halva smeten så alla blev lite halvbruna i stället för tvåfärgade. Det hade ju inte gjort något om de hade varit goda men det var de tyvärr inte heller. Tur att det bara blev sex stycken.
 
 

Storslagna planer

Nu skulle man kunna säga att min semester börjar på riktigt, förra veckan var ju hanens syster här så då var jag tvungen att anpassa mig lite efter henne. Inte på något dåligt sätt men jag kunde ju exempelvis inte bara göra som jag ville och lämna henne helt ensam hemma. Jag har skrivit en lista på allt jag ska göra under ledigheten och jag har redan lyckats bocka av tre punkter. Dessutom gör jag en lista för varje dag och enligt dagens lista ska jag vika tvätt, vilket jag redan har gjort, gå ut med återvinning och lämna tillbaka en bok på biblioteket. Naturligtvis kommer jag göra annat vettigt också men det har jag inte hunnit skriva ner än. 
 
Den här bilden tog jag när snuttebullen tjuvkikade på några andra barn i lekparken.
 
 

Jag ska klättra

Eftersom ni frågar om hur det gick på fotbollsmatchen i tisdags så kan jag ju berätta att jag gjorde mål! Jag väntar med spänning på matchreferatet som vår tränare alltid skriver, oerhört ambitiöst i Korpen, för jag borde komma upp en bit i poängligan. En i laget sköt på mål men bollen tog på en motspelare och studsade tillbaka till mig som stod och fiskade där bakom så jag sköt på volley och bollen flög in under ribban, härliga tider!
 
I går bjöd vi min syster och hennes pojkvän på middag och eftersom jag inte orkade laga mat så ställde jag fram massa pålägg och ett sådant där pizzakit så fick de göra sin egen mat. Min pizza blev väldigt god förutom brieosten som var vidrig. När vi hade ätit klart begav vi oss till vår tomt och tittade på grannens hus som har påbörjats. Vi försökte också räkna träd men det var jobbigt. Snart ska vi dock börja ta ner dem!
 
 

Sammy sa vov, vov till vargen

I går var jag och Sammy på Lycksele djurpark med hanens syskon och det var trevligt och sorgligt. Jag tycker inte om att se instängda djur men det är ju festligt att fota läskiga varelser på nära håll. Ekorren på andra bilden var dock fri och lycklig och jag hade kunnat komma ännu närmare om det inte hade dykt upp tre gapiga ungar.

 

Eftersom vi var i Lycksele passade vi på att hälsa på några släktingar och det var kul. Dessutom hann vi shoppa på Dollarstore två gånger, jag råkade visst glömma bort att köpa det jag egentligen for dit för första gången.

 

När vi kom hem åkte vi och fiskade vid havet och det var också trevligt. Trevlig dag för oss, mindre trevlig dag för djuren.

 

En dag på stan

I dag var hanen tvungen att jobba, det är tydligen inte alla som har semester nu när jag har det. Eftersom hanens syster är och hälsar på i stan och bor hos oss några nätter så har jag försökt roa henne i dag. Vi promenerade till stan och där köpte jag en fin tröja. Eftersom Sammy älskar böcker så gick vi till biblioteket och där var det en person som trodde att färgen på jackan visar vilket könsorgan man har, konstigt nog blev inte jag felkönad trots mina blåsvarta kläder. Efter en tur till Kvinnohistoriskt museum köpte vi glass av en tjej som jag tränade i fotboll, tänk att hon har blivit en riktig människa, och sedan tog vi bussen hem. En lagom ansträngande dag. 


En perfekt semesterdag

Vilken fantastisk dag vi har haft i dag! Vi var ett härligt gäng som åkte ut till Kont och badade i havet och grillade och alla var glada. För första gången i år var det inte vidrigt kallt i vattnet utan vi kunde vara i och leka vilket ju naturligtvis är roligt. Nu är vi lite röda men det får det väl vara värt. Sammy hade också jätteroligt och det var tur för det är så jobbigt att ha med sig ett grinigt barn.
 
 
 

Vi äger en tomt!

Vilken effektiv dag! Hanen vabbade så jag cyklade till jobbet en timme för tidigt för att tjäna in lite flex. Efter jobbet åkte vi på ett möte på banken där vi skrev under ett papper och betalade vår tomt så nu är den vår! Då är det bara ett år kvar tills huset är på plats ...
 
När vi hade känt oss vuxna ett tag åkte jag till min väninna som var snäll och hjälpte mig med en svår grej som jag ska berätta om ifall jag får min vilja igenom. Som vanligt när jag träffat någon av mina vänner känner jag att vi borde ses oftare. Efter i morgon är jag ju föräldraledig i fyra veckor så då kanske vi hinner träffas några gånger, önska oss lycka till.
 
 

Brödbak

I dag ringde de från förskolan efter typ en timme och sa att Sammy hade kräkts så jag skyndade mig dit. Jag ville inte att dagen skulle kännas bortkastad så jag bakade bröd. Vi hade torrjäst för söta degar som var gammalt, gammal fil och massa gamla mjölsorter så det hedde jag ner i assistenten. Sedan tog jag lite sirap, havregryn, solrosfrön och salt eftersom det kändes bra. Som degspad hade jag smör och mjölk. Jag höftade alltså bara i alla ingredienser och brödet blev gott. En lite konstig bismak som jag inte kan identifiera men det duger. Billigt blev det också eftersom mycket av det jag hedde i borde ha kastats. 


Skönt att få ligga ner och vila lite på Blodcentralen

I dag har jag känt mig lite stressad och det är ju inte så festligt. Jag skrev långa diktat på jobbet vilket gjorde att det kändes som att jag inte hann med någonting. Dessutom försvann en del av dagen eftersom jag var på min första genomgång av diagnoser jag kodat. Jag hade ganska många rätt och det känns bra att jag inte är helt ute och cyklar. Jag har äntligen varit och lämnat blod också, jag skulle egentligen dit i januari men jag har inte hunnit förrän i dag. Nu sover Sammy så jag ska redigera lite bilder från dopet och sedan ska jag lägga mig i sängen och läsa.
 
 

Dop

I dag döptes Sammys kusin så vi klädde på oss våra finaste kläder och begav oss till kyrkan. Tyvärr var inte kläderna väderanpassade så det kunde ha blivit en begravning samtidigt eftersom vi höll på att svettas ihjäl. I övrigt har vi inte gjort så mycket i dag, hanen var och besiktade en grusväg och jag och Sammy gled runt hemma. Vilken härlig dag! 


En dag vid havet

I dag åkte jag och hanen med våra syskon, minus hanens lillebror och min minsta lillasyster, till havet med våra barn. Vi badade i det iskalla vattnet och några körde vattenskoter. Sammy hade sin bästa dag i hela livet och i bilen på vägen hem hörde vi inte ett ljud från baksätet. I morgon ska vi på dop så då byter vi ut badkläderna mot något utan fläckar.
 
 
 

RSS 0.91