Startsidan

Nu är det nära!

I förmiddags åkte jag och Sammy till vår nya lägenhet och skrev under kontrakt och fick nycklarna så nu är det fritt fram att flytta in! Jag och pappa körde ett lass på kvällskvisten och jag tog naturligtvis med mig lite viktiga saker på förmiddagen, typ toalettpapper, tvål och en handduk. I kväll ska jag försöka packa ner det mesta för i morgon får jag hjälp att frakta allt och då är det ju passande om det är färdigt. Dessutom hade jag tänkt hinna träna innan dess så då är det inte så många minuter kvar innan flyttlasset går. Sammy har åkt till sin pappa nu och jag ska vara ifrån honom i två veckor, det längsta jag har varit ifrån honom förut är typ fem dagar så det känns lite jobbigt. Men ja, när han kommer tillbaka ska vi åka till Berlin!
 
Nu ska jag göra mig en kantarelltoast, jag försöker nämligen äta upp så mycket som möjligt så jag slipper flytta det.

Lunchdejt

I dag tog jag och Sammy cykeln till mitt jobb där vi lunchade med mina bästa kolleger i solen. Sammy fick testa sin nya cykelhjälm och den dög mycket bra. Det var fantastiskt trevligt och tydligen smygfotade min väninna oss mitt i en härlig grimas.




En fantastisk föräldraledig dag

I dag lät jag mamma ta hand om Sammy lite så att jag kunde träna och det var kanske dumt för jag blev förnedrad. Jag och min träningskompis körde ben i gymmet och jag råkade fastna i en maskin så att han var tvungen att ta bort massa vikter och sedan hjälpa till att pressa bort stången. Men ja, en av oss tyckte i alla fall att det var roligt. När jag hade duschat kom mamma och hämtade mig och då gled vi runt på Ersboda. Jag införskaffade lite träningskläder på rea så nu måste jag hitta en till barnvakt så att jag kan gå och träna igen och testa mina fynd. På vägen hem till min väninna hämtade jag ut Sammys pass och det var fint. Hos väninnan lekte Sammy med hennes barn och vi försökte hinna med att berätta allt som hänt sedan sist vi pratade.Vi blev bjudna på tacos och när vi skulle åka hem fick jag med mig en hel kasse med kläder och skor till Sammy, så snällt!
 
 

Lite för varmt klädd

I dag har jag fått lite tråkiga men viktiga saker gjorda och i övrigt har jag och Sammy mest varit utomhus. Vi gick till affären, lekte i lekparken och hälsade på på jobbet. Först bjöd jag mina kolleger på fika och sedan gick jag till min väninna som jobbar på en annan klinik och snickesnackade lite. När vi kom hem satte vi oss på balkongen med varsin bok och lite vattenmelon. Nu ska jag laga middag och sedan hoppas jag att bebisen somnar klockan 19 som i går så jag hinner fortsätta med det tråkiga som måste göras. Borde jag börja packa också kanske, jag får ju nyckeln till nya lägenheten på fredag.




Midsommar

I går morse skjutsade jag Sammy till hans pappa och sedan åkte jag till Anna och Imse. Jag och Imse hade av någon underlig anledning bestämt oss för att springa en mil på förmiddagen så det gjorde vi. Det var lite jobbigt med regn och blåst, för att inte tala om ett vidrigt mjälthugg som höll i sig i 4 km, men vi gjorde det i alla fall. Efter en värmande dusch gjorde vi oss lite fina och åkte till en båt och en bastuflotte. Vi konverserade och åt och på kvällskvisten bastade och badade vi.




Uppmärksamhet

I dag var det Sammys lyckodag för jag och moster Jessicka tog med oss honom till Leos lekland. Vi hade rätt kul alla tre och maten vi köpte till lunch var god. Klockan ett ville Sammy åka hem så då gjorde vi det, det blev inte jobbigare än så. När jag var vid studsmattorna med Sammy kom det ett annat barn som sa "titta på mig!". Jag tittade och sedan frågade jag om det var roligt att hoppa. "Ja, det är roligt när någon tittar på mig", svarade barnet. Så hemskt! Var var föräldrarna?

Nu har jag lyckats göra kaffe hos mamma och pappa och jag tänkte stanna här eftersom vi lix ska äta middag här. I kväll har jag fotbollsträning och det ska bli helfestligt!

Jaha, ni undrar om jag vågade åka den blåa läskiga rutschkanan trots att jag ser rädd ut i den på bilden? Ja, jag gjorde det! 




Kul med ett akustiskt piano

I morse åkte jag och Sammy till polisen och gjorde ett pass till Sammy. Han uppförde sig exemplariskt och blev jättefin på bilden, vilket ju är det viktigaste. Tyvärr såg vi ingen polisbil och det var ju lite av en besvikelse. Egentligen skulle vi luncha med min väninna men hon var tvungen att vabba så vi trakasserade mamma och pappa i stället innan vi åkte och handlade. 

När vi var hemma igen var jag i köket och pysslade och då hörde jag plötsligt att Sammy sa "ajaj". Jag smög dit och då satt han och kramade en docka och strök den över huvudet där den tydligen hade ont. Tur att i alla fall en av oss är omvårdande.





De vann stort

I dag åkte jag och Sammy till Umedalen där mitt kusinbarn hade fotbollsmatcher. Det var trevligt men tyvärr sålde de bara godis och hamburgare så jag fick leka vanlig och äta snabbmatskött. Sammy roade sig med att hälla vatten i nacken på sina släktingar, det märks att de är släkt. Mitt andra kusinbarn som inte spelade fotboll stod och flossade och då frågade jag om han kunde flossa (dum fråga, jag vet). Han undrade hur jag kunde veta vad det är och då svarade jag såklart att jag kan allt. 

Efter matcherna åkte vi till Anna och Imse och hängde med dem lite. Jag fick med mig ett snajsigt skrivbord från Imses kompis som jag ska ha när jag har flyttat, så himla snällt av dem att tänka på mig! Jag berättade flossahistorien för Anna och hennes oförstående svar var "Flux flourskölj?". 

I kväll har jag gjort klart melodin till min senaste låt, vi får väl se om någon kommer få höra den eller inte.






Jag har tagit bort maskaran under ögonen nu

I morse for jag ut och sprang och det var ganska härligt. Jag fick inte i gång Runkeeper så jag struntade i tiden och njöt av naturen i stället. Kolla in bilden förresten, visst ser det ut som att jag har lite muskler i axeln?!

Nu ska jag åka och hämta Sammy som har varit hos sin pappa och till veckan är jag föräldraledig. Härliga tider!



Nytt år, nytt liv!

I år är mitt motto "nytt år, nytt liv" och det har jag ju än så länge lyckats riktigt bra med, inte ens halva året har gått och jag mår bättre än på väldigt länge. Jag har inte låtit någon rädsla stå i vägen för mig vilket gör att jag har vågat testa massa nya saker. Självklart har jag fått hjälp av människor som jag tycker jättemycket om, i form av hån eller stöd, men mycket har jag gjort själv. Några lattjo grejer som jag har gjort är dansat, gymnastiserat, sjungit, tagit tag i jobbsaker, yoga, gått på en båt och öppnat mig. 
\n
 
\n
Den största förändringen är såklart att jag är singel och det känns alldeles fantastiskt. Jag har inte skrivit om det på grund av huset eftersom jag inte tyckte att de som sålde det till oss och banken behövde veta innan allt var klart med bygget. Huset ska såklart säljas och om några veckor flyttar jag till min första alldeles egna lägenhet. Eller ja, Sammy kommer ju bo med mig varannan vecka men jag kommer vara den som får bestämma allt, drömmen!
\n
 
\n
Det jag har planer på för resten av året är att åka till Berlin med Sammy, ta sånglektioner, föreläsa för läkarstudenter, umgås med mina vänner och gå upp på Ryfjället, härliga tider!


Det var dessutom sommar

Vilken härlig dag! Jag fick mycket gjort på jobbet och trots chocken över mängden arbete i morse kändes det under kontroll efter några timmars slit. På eftermiddagen sprang jag och köpte kaffe till mig och min härliga väninna och det avnjöt vi i solen till lite skvaller. Efter jobbet cyklade jag till Iksu och tränade för första gången sedan i torsdags, jag har varit förkyld, och det gick bra. Jag körde bodypump och eftersom det var en ny release för mig och jag dessutom inte har kört på länge så tog jag rätt lätta vikter. Efter träningen kände jag en sådan lycka och frihet så jag åt två kokta ägg till middag, spelade piano och sjöng och tog en lång dusch. Nu är jag fylld av energi, livet!



Båtliv

I dag åkte jag och Sammy till moster Anna och Imse där vi åkte båt. Sammy tyckte att det var helfestligt och efter några gånger gick jag ganska avslappnat av och på båten. Första gången jag skulle skutta över till båten från bryggan var jag dock livrädd och Imses bror fick hjälpa mig, så förnedrande.
 
I förmiddags bokade jag en resa för mig och Sammy till Berlin där vi ska träffa nästan hela tyska familjen och det kommer bli så himla roligt! Bara typ en månad kvar!
 
 

I och för sig var det typ åt mig

I dag bytte jag och mina närmaste kolleger kontor så vi hann knappt jobba utan var i stället tvungna att bära grejer och packa upp kartonger. Det var inte världskul men en sak som var det var det jag berättade för en vän. På bilden här nere ser ni svaret jag fick, kul att vissa tycker att jag är helfestlig i alla fall.

I morgon blir förhoppningsvis en fantastisk grej bestämd så det längtar jag efter, det ska jag, till skillnad från det jag nämnde här ovanför, berätta om.

Sammy hade sin sista dag på förskolan i dag och nu är han ledig i tio veckor.



Den är mörkblå

I dag var jag och Sammy med mamma och pappa på stan och tittade på en brandbil och lite andra tråkiga fordon. Sammy, och pappa, tyckte dock att det var helfestligt så det var ändå värt det. Efter spektaklet gled jag och mamma in i första bästa affär för att värma oss och där införskaffade jag ÄNTLIGEN en sommarjacka; jag brukar spatsera runt i en regnjacka och det är ju inte jätteläckert.



Mammas lilla bebis är borta

I dag på jobbet fick jag föreläsningsschemat för läkarstudentdagen i september och tydligen ska jag säga samma sak sex gånger; det betyder alltså att jag måste ha sex läckra ingångsskämt eftersom jag hatar att dra samma skämt flera gånger. På lunchen cyklade jag till Iksu och cyklade och det var tungt, även om jag var mycket starkare än datorn på cykeln tyckte att jag skulle vara. Dessutom blev jag hyschad och det var ju taskigt eftersom jag ville prata med min träningskompis som jag inte hade sett på en vecka.

Efter jobbet tvättade jag och mellan tvättarna fick Sammy gunga, titta vilket riktigt barn jag har som kan sitta på gungan och inte i!



Snart lika bra som Bettan

I dag hade jag bokat in total training på morgonen eftersom Sammy sov hos moster Anna och Imse. Det var dock något speciellt i dag så vi var i en typ brottningslokal med mattor på golvet och körde gymnastikövningar. Eftersom jag är otroligt ogymnastisk tyckte jag att det skulle bli kul att testa lite gymnastik med andra sopor och jag växte som person hela två gånger under passet! Första gången var när jag stod på händer med bara lite stöd för balansen av en annan person och andra gången var när jag hoppade jämfota upp på en låda. Dessutom har jag gjort kullerbyttor framåt och bakåt, hjulat, stått på huvudet och massa annat jobbigt och roligt. Jag hoppas verkligen att det här passet kommer fler gånger så att jag kan bli lite läckrare i mina handståenden.