Startsidan

Vi kom tvåa i gruppen

I dag var det äntligen dags för den årliga fotbollscupen och jag skadade mig inte! Tyvärr gjorde jag inga mål eller assist heller men vi spelade ändå ganska bra. Min syster ställde upp och jobbade i kafeterian så trots att jag var kökschef kunde jag glida runt och göra ingenting ganska mycket.Kul att se sjukvården från patienthållet

I dag jobbade jag extra och när jag var på väg hem till den efterlängtade ensamheten ringde mamma och sa att hon var på väg till primärvårdsjouren med Sammy eftersom han var svullen i ögat. Jag begav mig dit och efter en himla massa väntande, dock tillsammans med mamma, pappa och Anna, fick vi åka till akuten för att träffa en ögonläkare. Till slut fick vi i alla fall antibiotika och efter bara fem timmar fick vi åka hem.Jag och tre till hade sockar

Min söndag började 6.15 eftersom någon hade glömt stänga av sin väckarklocka och jag, som den morgonpigga person jag är, inte kunde somna om. Det resulterade i frukost i lugn och ro vilket i och för sig var fantastiskt. Klockan 11.05 satt jag på en yogamatta bredvid min kusin och sedan följde 70 minuter med uppvärmning, balans, styrka, stretchning och avslappning. Det är förmodligen jättebra för mig att öva på medveten närvaro och töja ut min ganska stela kropp men jag kommer ändå inte gå på yoga igen. Det känns inte som att jag har gjort något så innan jag duschar ska jag göra lite armhävningar och sådant. Kanske att jag startar sh'bamspellistan på Spotify och dansar lite.Stepmuskel 55

Den här dagen har jag längtat lite efter eftersom min härliga träningskompis hade lovat att vi skulle gå på stepmuskel i stället för bodypump. Jag gillar ju egentligen inte step up men eftersom jag gillar att vara bättre än andra kändes det som en rolig grej. Nu för tiden är ju jag lite dansig så jag tyckte faktiskt jättemycket om att hoppa i rätt takt över en låda. Om jag ska säga det själv, vilket jag ska eftersom det är min blogg, så var jag riktigt duktig, oftast. Kanske var det när jag tittade åt vänster och hånflinade som jag tappade bort mig, vem vet.

 Dagens festliga middag. Obekvämt

I dag blev jag upptvingad i en sådan där situpsställning där man hänger uppochner med rumpan 180 cm från golvet. Eftersom jag är fruktansvärt höjdrädd började jag nästan gråta och jag har något svagt minne av att jag klamrade mig fast vid min träningskompis, charmigt. Hur som helst så släppte jag till slut och gjorde en situp och jag är så nöjd över mig själv! Tänk vad mycket jag har utmanat mig själv i år! Mitt nya dansmål är dock att dansa på krogen, jag kan inte tänka mig något värre. 

När jag hade duschat insåg jag att jag hade glömt ta med en bh så jag fick glatt låtsas klia mig på axeln resten av dagen. 

Jag lekte Britney

I dag fick jag äntligen börja skola in nya läkare för att höja kvaliteten på diktaren bland annat. Det var skönt att den första läkaren som kom var en som jag har jobbat med förut för då blev det lite enklare. Dessutom är hon trevlig och lättsam så det var inte det minsta jobbigt.

Jaha, ni undrar hur det gick på dansen i går? Först var jag ju på cxworx och den nya releasen tycker jag mycket bättre om än den förra. På sh'bam körde vi en blandning av olika releaser och jag var skitdålig. Jag hade väldigt svårt att veta vilken hand jag skulle vifta med, precis som första gången, men som tur var kunde jag röra mig aningen mjukare än då. Alltid något.

I övrigt har jag blivit lovad en skitrolig, och lite läskig, sak som jag kan berätta om på fredag eller lördag. SPÄNNANDE VA?! 

Bollarna är falafel

I dag jobbade jag och det gick bra. Jag satt i receptionen ganska mycket och efter att jag hade förklarat hur patienterna skulle ta sig till endoskopienheten var det flera stycken som frågade om de skulle ta samma hiss som de tagit till mottagningen. Jag svarade vänligt att jag inte visste vilken hiss de hade tagit. I matlådan hade jag en intressant blandning men det var faktiskt oväntat gott.

På vägen hem slängde jag ett öga in i skogen en gång och fick se tre hjortar/rådjur/hästar som stod och glodde på mig. Jag förstår att ni är avundsjuka på mitt spännande liv.Vilken härlig dag!

Kolla in det här svinnöjda trafikljuset! Jag fick för mig att jag skulle springa i stället för att köra bodypump på lunchen och jag slog mitt gamla rekord med över 2 minuter. I dag tog 5 km bara 25 minuter och 19 sekunder, trots vidrigt mjälthugg! I och för sig har jag inte sprungit 5 km på löpband på flera år så jag vet ju inte hur dålig eller bra jag har varit. Det känns väldigt bra inför Blodomloppet då jag vill springa under 25 minuter, önska mig lycka till.

Träningslinnet, som jag var tvungen att ta på grund av obefintlig tvättid den senaste veckan, har jag fått av min väninna eftersom det var för stort för henne. Nu har jag äntligen krympt i det men det har fortfarande en rätt opassande färg för min kalla smak. Och ja, det är ett snorpapper jag håller i handen. 

I övrigt hade jag på mig ett fräckt linne som jag köpte i Tyskland 2009. Jag stängde naturligtvis den blåa tröjan, man kan ju inte klä sig hur som helst på jobbet.Jag undrar vem jag räddar

I dag tog jag mig i kragen och gick och lämnade blod. Jag har fått sms om att det är akut brist på min blodgrupp så då kände jag att det var dags. Eftersom jag har varit aktiv blodgivare i tio år fick jag en ask med pennor utöver fika och en trisslott, härliga tider!

Eftersom de bytte fönster på mitt kontor i dag satt jag på mottagningen och det var roligt. För att byggarna skulle kunna få tag i mig skrevs mitt mobilnummer på en whiteboardtavla i korridoren. Tur att det inte fanns någon bild också, då hade jag väl inte fått en lugn stund. Tydligen var Nordnytt eller något och filmade när de bytte fönster så det ska jag leta upp nu.