Startsidan

Adventsfika

Glögg med smak av choklad och chili med mandlar i och en halväten hemmagjord lussebulle.

Glögg med choklad- och chilismak. Lussebulle.

Ingen julefrid utan snö

Hej alla vänner!

Igår bjöd vi över mamma och pappa på julfika och då testade vi den nya glöggen. I vanliga fall dricker vi hjortronglögg men nu testade vi den med choklad- och chilismak. Jag tycker den var god men den smakade inte direkt glögg. Sen käkade vi middag hos dem och det var smarrigt.

Idag sitter jag och hoppas att det ska sluta regna och börja snöa för det känns konstigt med adventsmys när det inte ens är snö. Jag tänkte visa julpyntet jag hett upp så det kommer senare.

Mamma är förresten på IKEA i Haparanda idag och jag har beställt lite saker som hon ska köpa. Vi pratar i telefon samtidigt som jag kollar på internet hur det ser ut. Smart va?!

En ring

Den här ringen fick jag av Åsa för kanske 5 år sedan. Jag tyckte den var jätteful men det sa jag såklart inte. Nu har jag dock ändrat uppfattning och tycker den är himla cool. Jag kanske till och med ska använda den någon gång när jag ska vara fin. Vad tycker ni?

En svartvit plastring

Eric kan tvätta själv

Vill ni gissa vilken av handdukarna Eric har tvättat?

Vit handduk tvättad med mörk tvätt.

En tysk vän i Umeå

Hej alla vänner!

Idag har jag en världsrolig grej att berätta, tycker jag i alla fall. Jag är medlem på en tysk community sen rätt länge tillbaka och idag skrev en kille till mig och ville träffa mig. Han är tysk men bor i Umeå och verkar inte kunna svenska. Jag som alltid har önskat mig en tysk vän att träna med. Hurra!

Lunch på stan

Hej alla vänner!

Idag har jag ötit lunch på stan med mamma. Vi åt på Great Eastern och det var nedrans gott. Eric har varit duktig och tvättat alldeles själv idag men när jag kom hem och skulle vika ihop tvätten såg jag att de vita handdukarna skiftar i blått. Jag frågade om han möjligtvis hade tvättat dem tillsammans med mörka grejer och det hade han naturligtvis.

Vi tvättade också mina gardiner så nu har jag hängt upp dem. Det ekade en massa i köket innan men nu är det borta.

Ikväll är det Idol och om inte Calle åker ut nu så börjar jag nog gråta.

Rocky Road och "maränger"

Igår bakade jag och Eric, mest jag, Rocky Road. Det blev nedrans gott ska ni veta! Idag skulle jag göra mig till och göra maränger. Naturligtvis råkade jag he i lite ägggula så det blev ingen porös smet utan istället en sås. Jag hedde in den i ugnen och tänkte att den kanske skulle bli som en marängbotten. Det blev den inte. Ytan blev hård, och gulfärgad, men resten var fortfarande såsig. Den har stått i ugnen i flera timmar men ändå blir den inte fastare. Jag som trodde jag var mästaren av bakning.

Rocky Road, choklad med jordnötter, pistagenötter, dumle och marshmallows.
Kladd som ska likna maränger

Recept på skinksås

Här har ni ett recept på en maträtt som är god och enkel men inte alltför dyr. Rätt billig faktiskt. Eller det beror ju på om man jämför med Underbaraclaras nässelsoppa. Hur som helst.

He i rökt skinka (sån man har på mackan), champinjoner och ärtor i en wokpanna eller stekpanna eller nåt. Koka spagetti. Eller makaroner om ni hellre vill det. När det i wokpannan har fått färg och ärtorna inte är frysta, allltså klara, så her ni i grädde så det blir en god sås. Salta och peppra. Vill man spejsa till det lite kan man hälla i lite soya också. Klart!

Det verkar som att jag hade ätit upp alla champinjoner när jag tog bilden.

Fullkornsspagetti med skinksås

Chokladkalender

Ingen riktig jul utan varsin chokladkalender. Eric paxade den undre.

Chokladkalendrar.

En till klänning

Lillpojken tyckte jag skulle göra den rosa klänningen fast i den blåa färger så då gjorde jag det. Här kan ni rösta på den!

En klarblå klänning

Lussebullar

Idag har jag bakat lussebullar. Utan russin förstås, dem plockar man ju lix bara bort.

Lussebullar utan russin.

Önskelista

  • Pengar
  • Mikrovågsugn
  • Ben & Jerry´s Chocolate Fudge Brownie
  • Extern blixt till kameran
  • Cykel, lagom stor som jag kan sitta rak i ryggen på, tänk på att jag har långa ben
  • Boken "Lathund för låtskrivare - Allt en singer-songwriter behöver veta" av Eva Hillered
  • Chokladpraliner
  • Pärmar, svarta och vinröda
  • Höganästallrikar, fyrkantiga, även skålar och assietter, svarta
  • En snygg vattenkanna
  • Höganäskaraff, svart
  • Saftsil

Svart pall med förvaring

Titta vad som har flyttat in i vår hall! Jag har letat jättelänge efter en sån och nu hittade jag en för 200 kronor Granngården. En pall med förvaring alltså. Finns i två olika storlekar och i massa olika färger.

Svart pall med förvaring.
Svart pall med förvaring. Titta vad mycket som ryms!

Tävling!

Rösta på ditt favoritpepparkakshus!

Vårt pepparkakshus med kärleksfull inspiration.

Kärlekspepparkakshus med inneboende tomtar.
Anderssons pepparkakshus med Björklöveninspiration.
Björklövenpepparkakshus

Sen struntade vi i husen och drack glögg och åt pepparkakor och lussebullar.
Lussebullar.

Fullspäckad helg

Hejsan alla vänner!

Igår var jag och Eric på julpyssel hemma hos mor och far. Det blev pepparkakshustävling och bilderna från det kommer senare, troligen imorgon. Vi kom hem rätt sent och eftersom jag skulle upp tidigt idag gick jag och la mig. Idag åkte jag från stan klockan åtta imorse och kom hem klockan sju. Nu har jag tagit ut linserna och käkat lite. Äntligen kan jag slappna av lite. Nu ska jag läsa igenom alla bloggar jag missat och sånt viktigt. Och sova, jag är dyngtrött.

Gud behöver ingen hjälp


Idol-Tove

Tove med Himlen är oskyldigt blå ikväll kommer bli gudomligt, kom ihåg vem som sa det först!

Här är genrepet.

Dammsugare

Titta vad jag fick i julklapp av min arma moder idag! Nu ska jag städa!

Electrolux Ze360P

Klänningar

Hej alla vänner!

Idag har jag gjort tjusiga klänningar som ni ska rösta på.
Gå in här för den rosa och här för den blåa!

Min Your Moda-klänning.
Min klarblåa Your Moda-klänning.

Dålig service!

Idag åt jag och mamma på Subway och där jobbade en tjej som var väldigt oserviceminded. Hon såg uttråkad ut och pratade otydligt. När jag berättade vilken sallad jag ville ha fick jag något helt annat. Jag ville ha tomat, gurka och rödlök och det jag fick var sallad, gurka, oliver och jalapenos. Ett rätt alltså. Tur för mig att jag hann se eländet så de kunde ändra.

Crazy Bacon

Hej alla vänner!

I somras var ju jag och Eric i Klabböle på Kraftskiva och då spelade en tjejgrupp som heter Crazy Bacon. Nu har de skaffat en
MySpacesida där man, naturligtvis, kan lyssna på deras låtar. Himla bra tycker jag! Jag har alltid drömt om att spela och sjunga i ett sånt där band men jag har tyvärr inga musikaliska vänner. Jag får väl helt enkelt fortsätta som jag gör nu, spela allt själv. Det går ju det med.

Lyssna på låten Throw.

Crazy Bacon i Klabböle 2009.

Gårdagens middag

Det här åt vi till middag igår. Susanne tycker att vi alltid äter kyckling men det är nog bara för att jag bara visar bilder på det. Stekt kycklingfilé, couscous med paprika och tomat i och creme fraice med vitlök och roasted garlic and pepper-krydda. Sen ostkaka till efterrätt.

Kyckling och couscous med vitlökssås.
Lyxkryddor
Ostkaka med grädde och hallonsylt.

Datorn dör

Den här datorn dör en gång varje dag så jag kan inte börja med nåt viktigt innan den gjort det. Jag tänkte lägga in lite bilder och så men de kommer alltså senare. Nyss ringde det på dörren och jag sprang runt i trosor och t-shirt så då fick jag tvärklä på mig. Nu har jag duschat och ska klä på mig igen. Sen ska jag gå till affären.

Snigelpost

Idag har jag skrivit brev till Julia i Tyskland. Jag måste bara gå till posten nu och skicka det. Får se om jag gör det idag eller imorgon. Jag vet inte när det är öppet.

Nu ska jag börja på min önskelista, den publiceras här på bloggen den 24 november.

Fjortisar

Halojsan!

Imorse for jag hemifrån halv tio och nyss kom jag hem igen. Jag spelade innebandymatch i Örnsköldsvik förstår ni. Nu ska jag och Eric äta ostkaka och sen ska jag nog nästan sova. Jag är helt slut i kroppen.

Förresten sa nästan alla i innebandylaget "jag skojade bara" i slutet på varje mening. Störande. Det värsta är att de inte ens säger allt utan allt som hörs är "ah sk". Vars är världen på väg?

Hets till fest

Hej alla vänner!

Nu kommer snart pappa hit och hämtar oss för vi ska åka med på Obs. Vi ska ju på fest ikväll där vi ska dansa bugg och foxtrot och äta. Alla ska ha emd sig en present värd 30 kronor och sen blir det någon lek med dem och då fick jag världens roligaste idé. Jag hatar ju att folk alltid ska dricka alkohol för att ha roligt så jag ska köpa ett alkoholfritt vin. Jag är så rolig! Mamma sa att det slutar väl med att jag får den själv och det skulle inte förvåna mig.

Nu måste jag välja dansvänliga byxor och skor och packa ihop smink och linser och sånt. Det är förresten ostkakans dag idag, glöm inte det. Ha en trevlig kväll!

Bästa gratissidan

Hej alla vänner! Igår damp det ner ett brev från Gratisbio i brevlådan med ett presentkort på 100 kronor. Tyvärr har jag redan handlat upp det annars hade ni fått se en bild. Dessutom hade jag ett presentkort på 50 kronor kvar så den har jag också handlat upp. Det är suveränt att vara medlem där om man är fattig för man kan använda presentkorten på ICA och andra affärer där man faktiskt måste handla. Som jag har skrivit förut så måste man ju bara ha 200 poäng för att få ett presentkort på 50 kronor vilket är jättebra eftersom man inte hinner ledsna.

Bli medlem helt gratis här.


Underlägg

Idag var jag på stan och bytte underlägg till mina Höganäsmuggar. Jag hade fått träfärgade och inte svarta som de andra jag har. Nu är det Idol, ut med Calle!

Svarta träunderlägg för Höganäsmuggar.

3 år

Vad är det för fel på statistiken? Den stämmer inte.

Igår firade jag och Eric treårsdag. Mamma och pappa kom hit och åt middag och så skruvade vi, okej Eric och pappa, upp lite saker på väggarna. Jag tycker det känns som mer än tre år faktiskt. Jag börjar bli lite less. Nej nu ljög jag, men det känns som att vi har känt varandra mycket längre.

Efter Tio

Nu har jag sett på Efter Tio igen och det är ett trevligt morgonnöje tycker jag. Inte som dagens barnprogram som är hetsiga och man får ont i huvudet av. Inte för att Efter Tio är ett barnprogram men. Susanne undrade om vi pratar lika brett som Foki och det gör vi nog. Fast jag bryter inte på Thailändska. Är det någon som vet när hon flyttade till Sverige?

Kenza har jag aldrig sett på tv förut för jag missade när hon var med i radio. Fast i och för sig har jag ju sett filmerna från EMA och sånt. Hon verkade lite nervös tycker jag.

Gåvor

Idag kom Åsa och Mats förbi med lite gåvor som deras vän inte behövde. Så väldigt snällt!

Golvlampa
Jag har kommit på att jag kanske kan ha skor i de här, smart va?!
Tidningshållare i metall
Sist men inte minst en spegel som hela jag ryms i. Naturligtvis ska den inte stå i hörnet.
Smal helkroppsspegel.

Dust it, troll it

Nu har vi tvättat igen och det är sista gången vi tar en morgontid. De är ju praktiska eftersom de alltid, nästan, är lediga men fy så trött jag är på morgonen.

Jag hedde i massa Dust it i håret igår för skojs skull och idag var mitt hår himla trollaktigt. Styvt och äckligt, nästan som tagel. Jag duschade men det känns fortfarande lite konstigt. När det har torkat ska jag borsta det och se om det blir bättre. I vanliga fall använder jag bara schampo och borstar det aldrig och ändå har jag ett glänsande och vackert hår. Jag kanske ska bli en sån schampomodell. Nej, det ska jag inte.

Nu ska jag äta lite lunch och sen dansa naken för Eric ska på jobbet. Jag kanske ska baka kakor när jag ändå är i farten. Den som lever får se.

Flyttkort

Jag skrev flyttkort för någon dag sedan men korten till Erics mamma och pappa tyckte jag han skulle få skriva själv.

- Vad ska jag skriva då?
- Men typ "Nu hoppas vi att ni kommer upp och hälsar på".
- Nej, jag skriver "Nu kan du skicka gåvor och godis".

Det gjorde han också.

Kyckling med ris och currysås

Jag glömde ju visa vad vi åt till middag igår. Se så gott!

Kyckling med ris och currysås.

Call of Duty - Modern Warfare 2

Idag skjutsade vi min kusin till flyget och på vägen hem stannade vi till på Elgiganten och köpte ett spel. Eller alltså Eric skulle köpa ett spel. Ett töntigt dataspel. De hade inte öppnat när vi kom så vi satt kvar i bilen och väntade. När dörrarna slogs upp klev massvis med töntiga killar ut ur bilar från alla håll och skyndade sig in. Efter några minuter kom de ut igen med ett fånigt leende på läpparna och ett töntigt spel i handen. Själv satt jag såklart i bilen och gömde mig, jag skämdes.

Snygga skor från H&M

299 kronor.
Gröna klackar från H&M
129 kronor.
Gröna tygskor från H&M

Recept på mördegskakor

Mördegskakor är väldigt enkelt att göra. Dessutom kan man variera dem mycket.

200g smör
1 1/4 dl socker
4,5 dl vetemjöl
Dela smöret och blanda snabbt ihop det med sockret och mjölet. Jag brukar knåda med händerna. He in degen i plastfolie och he in det i kylen i ungefär 30 minuter. Har man bråttom kan man he den i frysen istället fast kortare tid. Ta ut den och gör dina kakor.

Vill man göra schackrutor her man ungefär 2 matskedar (ekologisk) kakao i halva degen och nån tesked vaniljsocker i andra halvan. Sen gör man fyra långa rullar, två bruna och två vita. Man lägger dem på varandra, två och två, så att det typ blir en fyrkant. Sen trycker man ihop dem litegrann, fast inte för mycket så att de blandas. Jag hoppas verkligen att ni läsare inte är så korkade så ni inte förstår, det känns fånigt att förklara såhär i detalj. Skär i centimetertjocka bitar och skjutsa in i ugnen på 175 grader i 10-12 minuter.

Vill man göra hallongrottor rullar man bara ihop grunddegen till bollar, gör en grop med fingret och her i lite hallonsylt. Busenkelt! Och så in i ugnen såklart.

Trevåningskakfat med nybakade kakor och pepparkakor på.

Efter Tio

Nu har jag sett på Efter Tio där Blondinbella och Nils var med. Det var kul att se Nisse i rutan men Isabella sa ju ungefär det hon alltid säger i tv. Man har hört de där sakerna så många gånger. Det är ju inte hennes fel utan Malous som ställer samma frågor som alla andra.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska vi gå och hämta lite saker på mammas jobb.

Om musik

Klumperic glömde mobilen, plånboken och nycklarna hos mamma och pappa. Jag säger ju det, man ska ha en väska. Fast han tycker väl det är bögigt. Men faktiskt så har han en snygg väska någonstans. Gissningsvis är den i Stockholm. Han är ju nämligen inte så smart.

Jag hatar datorer för att de aldrig gör som man vill. Sen kommer Eric och då funkar allt. Idag gjorde det dock inte det. Jag behövde ett trumkomp till min reggaelåt och Cubase vill inte funka som det ska så då bad jag Eric om hjälp. För en gångs skull så blev det jag som fixade det. Jag hittade nämligen en loop på internet som jag klistrade in. Åh jag är så smart. Det sämsta med den här låtskrivarkursen är ju att man måste kunna göra en låt rent tekniskt, alltså med datorer. För mig skulle det vara mycket lättare att få ett riktigt piano, riktiga gitarrer, trummor och en bas. Som tur är har jag ju ett piano och Anna har en elgitarr och så så jag överlever. Tur för mig att jag gick medieprogrammet så jag lärde mig grunderna i ljudproduktion.

Som sagt, nu har jag skrivit låten och trummorna är klara, bara att börja spela in gitarrstyckena. Det bästa är att elgitarren går att koppla in direkt i ljudkortet så det behöver inte vara tyst i rummet när jag spelar. Suveränt. Har jag förresten nämnt att Eric, som är tondöv, ska sjunga?

Fars dag

Idag är det ju fars dag så självklart har jag ringt pappa och gratulerat. Jag ringde ungefär klockan tolv men han låtsades sova för att det skulle bli som att han blev väckt. Hemma får man ju alltid fika på sängen när det är sånna dagar. Till saken hör att pappa aldrig sover längre än till åtta. Senast alltså.

Snart ska vi fara och handla  och sen ska vi käka middag hos mamma och pappa. Eric vet inte om det än för han lyssnar inte på mig. Men det är bra för då får jag bestämma. Det gör jag i och för sig ändå men.

Nu ska jag gå och äta lite så jag är klar att fara och handla. Svett-Eric vet ju ingenting än som jag sa men jag ska nog få fart på honom. Bara att slå av strömmen till datorn.

Lämmen

Fy tusan så trött jag är nu! Jag har ju spelat innebandymatch så nu vill jag bara sova. Matchen gick bra om ni undrar. Nu ska jag hoppa in i duschen och he på mig myskläder. Eftersom det inte är nåt värt på tv ikväll ska jag nog gå och sova rätt tidigt. Adjö!

Snö!

Mina läppar är så torra så jag kan inte le utan att det gör ont. Jag har dränkt dem i allt möäjligt men det hjälper inte.

Idag har jag innebandymatch så jag ska sätta mig och kasta lite boll nu. Jag har ju tappat all känsla i händerna så jag måste träna upp det. Hoppas man kan göra det på någon timme. Hehe.

Igår kom Åsa, Mats och Jessicka hit helt oanmälda. Som tur var hade vi ju en nybakt kladdkaka i kylen så den kunde vi bjuda på. Det är därför jag alltid vill ha kakor i frysen, det kan ju komma förbi folk. Tyvärr åt Eric upp alla småkakor när jag var på stan igår så jag får helt enkelt ställa mig och baka nya. Sen ska jag ge dig receptet lillpojken.

DET HAR FÖRRESTEN SNÖAT INATT, JAG ÄLSKAR SNÖ!

Snö i Umeå

Jeans med nitar

Idag har jag på mig mina nya fina svarta stuprörsjeans med nitar från H&M. Visst är de tjusiga?! Armbandet kommer från Fashion Club i München.

Svarta stuprörsjeans med nitar från H&M.

Fina blommor

Tänk att hela dagen kan gå åt när man far en sväng på stan. Vi fick blommor och verktyg av mamma och så handlade jag en tvättpåse och lite mat. Det blev massa stora påsar som jag fick släpa på på bussen. Fast det gör inget. Nu ska jag och Eric baka en kladdkaka som vi ska avnjuta till Idol senare ikväll. Här ser ni de tjusiga blommorna. Två av den första och en av den andra fick vi. Krukorna kan ni strunta i för jag har glömt mina fina hos mor och far.

En Schefflera.
En annan blomma.

Mot centrum

Goddagens!

Idag tog vi sovmorgon så jag fick lite bråttom. Jag har ätit frukost och  duschat och nu ska jag snart börja gå mot stan. Jag ska nämligen möta min arma moder för en lunch. Fick just ett sms om att hon blir sen så jag kan slappa lite till.

Men oj, nu fick jag lite panik, jag som skulle he in linserna och sminka mig, dags att sätta fart. Adjö!

Bilder på bakverk

Ikväll ska mamma och pappa, och förhoppningsvis Urax, komma hit och fika. Därför har jag bakat schackrutor och hallongrottor. Jag moterade också ihop mitt kakfat och eftersom det är tre våningar och bara två sorters kakor så får jag bjuda på Annas apelsinpepparkakor också. Om ni inte har smakat dem MÅSTE ni göra det!

Vi har ekologisk kakao och ni förstår inte vilken skillnad det är. När man exempelvis gör kladdkaka med det smakar det som att det är choklad i. Testa det också när ni ändå är igång!

Trevåningskakfat med nybakade kakor och pepparkakor på.

Lakan

Eric har bäddat sängen alldeles själv, visst är han duktig?!

Eric bäddar sängen.

Bearnaisechoklad

Godmorgon!

Nu har vi tvättat litegrann och väntar på resten. Det var jobbigt at gå upp sju så nästa gång tar vi nog en senare tid.

Igår drack vi varm choklad till kvällsfikat. Eftersom vi inte har någon mikro så kokade jag det på plattan. Eric hade lagt sig i min matlagning till middagen så bearnaisesåsen var bränd. Om ni kan lägga ihop ett och två så förstår ni att chokladen smakade bränd bearnaisesås. Inte så vidare gott. Naturligtvis hade vi diskat kastrullen men tydligen inte tillräckligt.

Tjocka tanter

Jag och Eric slog på tvn. Där ser vi två tjocka engelska tanter som lagar mat. De är gamla också om ni undrar. Även fast den ena tanten gjorde nån chokladpaj blev jag inte sugen.

Grahamsbullar med fil

Nu har jag bakat grahamsbullar. Ja jag erkänner, samma som Blondinbella och Nils bakade igår. När jag läste inlägget mindes jag när vi bakade det på hemkunskapen i högstadiet och då blev jag så sugen. När jag hade bakat klart blev det grahamsmjöl och mjöl över så jag tänkte slänga ihop en pannkakssmet så att vi får oss någon lunch imorgon. Då insåg vi att äggen vi "köpte" igår inte följde med oss hem. Gissningsvis glömde vi bort att köpa dem. Eftersom vi har tvättid imorgon är det kanske bäst att vi pallrar oss iväg till affären nu med detsamma.

Grahamsbullar

Bakning

Alltså hej.

Idag har jag och Eric varit duktiga. Vi har och hämtat ut paket och nu håller jag på att baka bröd. Dessutom har vi bokat tvättid. Och duschat. Tyvärr hade jag glömt min rakhyvel men nu har jag fått hit den. Vi skulle få lingon och svarta vinbär också eftersom jag har plockat det men det glömde vi. Nu måste jag gå och baka ut bröden, kanske kommer bilder sen när jag har kopplat in alla saker i datorn.

Just ja Sofia, jag bor ungefär vid sjukhuset skulle man kunna säga.

Första natten

Halojsan!

Idag har vi hållit på och flyttat hela dagen nästan. Vi var och handlade massa som behövdes och det räknas ju som att flytta. Inatt ska vi i alla fall sova här för första gången och det blir ju spännande. Nyss när jag kom hit hade jag fel jacka, alltså inga nycklar, så jag trodde att jag skulle behöva köra hem och hämta den. Som tur var så hade jag den rätta jackan i skuffen.

Eric är och spelar curling med arbetskamraterna. Själv ska jag roa mig med att packa in mina kläder i garderoben. Jag förstår inte hur det ska rymmas utan att jag skjuter Erics kläder lite åt sidan. Sen har jag kommit på att vi kan ha vissa högar tillsammans, typ träningstshirtshirtar, mjukisbyxor och sånt. Man får ju inte vara dum.

Bilder

Susanne lämnade ett meddelande.
Meddelande på kylen.
Fusk att Eric och jag ska ha lika stor plats i garderoberna, jag har ju mycket mer grejer. Jag har ju inte ens packat upp alla mina skor än.

Urax är söt som vanligt.
Urax och Boris.
Eric sminkade ju mig i lördags. Passade ju bra att det var Halloween.


Arbete

Eric bara jobbar och jobbar. Nu ska han vara där en och en halv timme tidigare idag så han hinner inte fara till lägenheten och fixa. Fast desto bättre för mig för då får jag bestämma vars allt ska stå. Det gör jag i och för sig ändå men.

Nu ska jag packa ihop lite mer grejer och sen ska vi fara. Härloigt väder idag förresten, ösregn. Jag drog på mig mina gula regnbyxor och log mot regnet. Testa det så ska ni känna hur härligt det är!

Hjälper Eric

Goddagens!

Nu har jag diskat allt porslin och sånt och nu sitter jag på Erics jobb och är snäll. Han arbetar effektivt och jag tittar på. När det blir långtråkigt ska jag läsa min hästbok som jag tog med. Alltid redo förstår ni.

Igår sminkade jag Eric och han sminkade mig. Alltså jag sminkade honom som en kille så att han bara fick jämnare hy och sånt. Jag såg inte klok ut när han var färdig. KANSKE att det kommer bilder på det senare idag, jag vet inte om jag vill visa mig sådär. Den som lever får se.

Nu måste vi gå och kolla lite i rummen om det är städat och sånt.

Bortskämd hund

Inatt klockan halv tre vaknade jag av att Urax skällde. Jag trodde han hade ätit något olämpligt och ville gå ut och spy/bajsa. Jag klädde på mig och gick ner och hedde på honom kopplet men han ville inte gå ut. Alltså han stod och skällde vid dörren. Sen gick han och drack en skvätt och jag tänkte att jag kunde byta vatten åt honom. Vi byter ju alltid vid frukost och middag men jag gjorde det ändå. Iskallt vatten fick han. Då drack han säkert en halvliter och asen ville han sova igen. Han ville alltså gå ut och dricka det vattnet som finns på bron för det är alltid iskallt. Bortskämda hund!

Sen gick jag och la mig i sängen igen. Urax gick upp för trappen och kom in i mitt rum. Han sover aldrig där men det ville han inatt. Det kanske var en screamgubbe utanför fönstret som skrämde honom, vad vet jag. Han hoppade upp i min säng och låg där och var mysig. Sen brer han ut sig mer och mer men jag har ju inte hjhärtsa att väcka honom och flytta honom. Fast sen råkade jag stöta till honom så han hoppade ner och gick och la sig nere. Nu ska vi åka, adjö!

RSS 0.91