Startsidan

Carpe Diem gör det igen


Snart går en dröm i uppfyllelse

OMGÅENDE! Idag ska jag fara på stan och troligtvis köpa alla dyra sakerna som jag tittade på förra veckan. Jag längtar tills jag har kopplat in allt och fattar hur det fungerar.

Igår skrev läraren att vissa av oss ska be någon annan sjunga för det ger ett så mycket bättre intryck om tonerna sitter och sången är bra. Jag undrar om jag är med i den gruppen. Om jag är det så blir det lurigt för jag känner ingen som kan sjunga. Fast jag sjunger ju inte falskt så jag vet inte. Vi får helt enkelt se.


Vad är det som är så svårt att förstå?


Ut med Jon ur Idol

Hej alla vänner!

Jag hatar Jon i Idol. Jag tycker han är äcklig. Han har en äcklig och gnällig dialekt. Han säger att han inte kan samarbeta. Varför söker man till Idol då? Om man är sångare kommer det alltid finnas människor du ska samarbeta med, musiker, kameramän, och så vidare och så vidare. Att han är ful ska jag inte ta upp för då blir folk bara arga.


Snart kommer tomten

Imorse var det förresten frost på bilrutan. Snart är vintern här!


Gaphals

Hej alla vänner!

Idag var jag med Susanne och det var trevligt. Vi var på stan och gjorde ärenden sen åkte vi till Ersboda och tittade i affärer. Susanne ville testa om folk hör om man skriker i bilen så när vi stod på parkeringen skrek hon en massa men ingen reagerade.

Sen hämtade vi Eric från jobbet och så for vi på Maxi och handlade. De hade Lindt chokladkakor för 10 kronor så jag köpte en, såklart. Jag fick förresten min mascara som jag beställde från Bellme idag. Ska testa om den funkar sen nån dag.



Ingen slående titel

Hej alla vänner!

Idag gick jag upp klockan 06.15 för pappa skulle till sjukhuset och jag var tvungen att skjutsa honom. Nu har jag kommit hem igen och ska snart gå ut med Urax. För tillfället sitter jag och funderar på texten till skolan men det känns så fånigt. Fast det gör ju ofta det när man skriver på svenska. Jag kanske ska byta spår helt. Jag vet inte.

Senare ska jag i alla fall fara ner på stan och byta lite saker. Jag ska träffa Susanne också och det är ju alltid trevligt.


Recept på maränger

Hej alla vänner!

Idag bakade jag och Eric maränger och de blev så himla goda! Eftersom jag är så snäll så tänkte jag ge er receptet. Det är busenkelt!

Vispa 6 äggvitor och 1 dl socker med en elvisp tills det är ett hårt skum. Då vänder du ner 2 dl socker till i smeten. Klicka ut det på en plåt, det här är dubbel sats så det blir ungefär två plåtar, och he in det i ugnen på 100-120 grader i 45-60 minuter.



Slösöndag

Hej alla vänner!

Idag sov vi ända till halv tio och det behövdes verkligen. Nu ska jag snart duscha och sen ska vi kanske fara och kolla på Annas innebandymatch. I annat fall ska vi bara slappa och vila upp oss inför veckan som kommer. Jag har funderat på text till melodin och jag tror jag har kommit på något bra. Jag vill inte skriva texter som inte betyder något för jag tycker texter är en viktig del av en låt.

Jag ska retuschera bilder från dopet igår också så att jag kan skicka dem till min kusin. Får se om jag hinenr klart med det idag. Sen ska jag göra en bloggdesign till
Bettan också. Fast först vill jag nog ha kommit en bit på läxan.


Dop

Hej alla vänner!

Idag har vi varit i Lycksele på dop hela dagen. Vi fick massa god mat och trevligt sällskap. Jag tog lite bilder men ni får bara se de fula på maten och så eftersom mina kära släktingar kanske inte vill vara med på bild.

Pelarna var målade, det är alltså en platt vägg.

På väg till maten och fikat

Underbart god mat!

Tummen upp!


Fika

Tårta


Buzz på engelska

Hej alla vänner!

Nu är lilla Eric klar med sin skoterförarbevisutbildning så nu kan han slappna av lite. Skönt för honom. Vi har just ätit en smarrig middag med gopizza och sallad. Vi äter ju bara en halv pizza var för annars blir det så onyttigt. Dessutom blir man spymätt om man äter en hel. Snart är det Idol och till det ska jag trycka i mig en Plopp och en dubbelnougat. Himla gott kommer det bli.

Vi köpte förresten Buzz igår och när vi testade spela det såg vi att det var på engelska. Inte konstigt att det var så billigt. Men spela roll gummiboll, vi fattade frågorna och svaren och lite språkträning har ju ingen dött av.


Hets

Hallå alla vänner!

Idag ska jag mest skjutsa runt folk, ibland är det jobbigt att ha körkort. Nu måste jag dock hoppa in i duschen för jag ska hämta mamma om 20 minuter. Hur ska jag hinna det? Glöm inte tiden var det sista mamma sa till mig innan hon for. Jaja, adjö!


Skotereric

Trots att Eric är stockholmare så fick han alla rätt på teoriprovet för skoter idag. Är det inte sjukt? Jo det är det. Mallig är han också. Och nöjd. Mest nöjd.


Hemmastudio

Goddagens alla vänner!

Idag var jag och mamma på stan igen och idag gjorde vi viktiga saker. vi var inne på Musikanten för jag ska införskaffa massa dyra saker. Jag kommer bli ruinerad men förhoppningsvis är det värt det. Nu ska jag kolla runt lite på internet på de där sakerna och se om de finns billigare någon annanstans. Sen ska jag kolla på ett par tapeter till mamma. Hon såg några bruna i Simon & Tomas för ett tag sen och de vill hon ha.

Sen ska jag skriva en text till musiken jag fått. Det blir nog inte så svårt eftersom text är det jag är bäst på. Det är lite dåligt bara att han "sjunger" i en melodi som går både mörkt och ljust så jag vet inte hur jag ska kunna sjunga det sen. Men ja, det ordnar sig.


Shopping på Jysk

Idag for jag en sväng på Jysk där jag hittade en himla massa bra och billiga saker. Eller vad sägs om en dörrmatta för 3,50, en liten handuk för 3 kronor och en helt vanlig filt för 15 kronor. Billigt och bra, just det.




Stan

Åh sötpojken från Tyskland läser min blogg fortfarande! Nu ska jag och mamma fara på stan en sväng. Adjö!


Idol på internet

Anna ska spela innebandymatch så jag och pappa ska fara och kolla. Tyvärr missar jag Idol så jag måste se det på internet ikväll istället. Men det gör kanske inte så mycket. Sen är det ju Superstars också men det ser jag alltid på internet så det blir ju inget konstigt. Om jag har riktigt tur ringer Eric alldeles snart och säger att han är färdig på skotergrejset, annars hinner han inte följa med på matchen. Inte för att det gör honom något men.

Jag tog på mig en tröja nu som jag inte har haft sen jag var i Tyskland. Det betyder att den blev tvättad där och luktar Tyskland. Då saknar jag det underbara landet. Jag undrar när jag ska ha råd att åka ner igen. Snart hoppas jag.

Shopping - Löpare

Igår var jag och mamma på Ica Maxi och då hittade jag de här snygga löparna! 39 kronor för en.


Shopping - Eric

Sjal 99 kronorKappahl.
Svart jacka i skinnimitation 600H&M. Är skitsnygg på! Det bästa är att jag också kan ha den så jag ska tjyvlåna den ibland.



Barnvakt nästan

Hej alla vänner!

Idag är jag hemma och passar pappa. Han sa att jag måste torka honom i stjärten när han har bajsat men det var som tur var bara ett skämt. Eric jobbar och sen ska han direkt på skoterförarbevislektion. Det betyder att han inte är hemma förrän kanske halv åtta ikväll. Tråkigt. Jag vet lix vad jag ska laga för mat så det känns inte som någon börda. Jag hatar bördor. Nästa låtskrivaruppgift kommer typ imorgon så jag kan inte studera heller. Himla skönt måste jag säga.

Nu ska jag hänga tvätt och gå med lilla hunden. Spännande va?! Vad gör ni för kul idag?


Latmask

Här sitter Eric och tar upp potatis.


Rösta i kyrkovalet!

Hej alla vänner!

Idag är sista dagen på ett tag som jag är ledig från skolan så idag ska jag slappa. Naturligtvis ska vi gå och rösta i kyrkovalet också och det hoppas jag att ni också gör så att de där idiotiska Sverigedemokraterna inte kommer in.

Igår tyckte min kusin att jag hade himla tjusiga skinnhandskar, vilket jag ju också har, och hon frågade vars jag hade köpt dem. De kommer från Maxi så hon åkte dit och hittade två tjusiga saker som hon köpte. Det finns många fynd där ska ni veta!


En ö i havet

Jag har alltid velat läsa En ö i havet men det har aldrig blivit av. Nu såg jag att den gick på tv men jag har missat några avsnitt så nu ser jag det i SVT Play. Suveränt bra! Här är en länk. Det är förresten hon som spelar Lina i Linas kvällsbok som har huvudrollen. Men de pratar tyska litegrann och det är ingen text. Så ni vet. Fast Eric säger att det går att välja att ha text.


Skadad

Idag körde pappa omkull när han körde enduro så han bröt nyckelbenet och ett revben. Mamma for till akuten och var där med honom så jag och Eric gick själva på stan med min kusin med barn och mamma. Lilla barnet var mycket stabilare idag och nu kunde han hålla upp huvudet själv. Trots det fick jag kramp i armarna av att hålla honom. Idag var han dock mycket roligare för han skrattade och sa Nina flera gånger. Okej nu ljög jag. Men han skrattade i alla fall. Söt unge det där.

Eric köpte lite kläder som jag ska visa sen. Lotta du har en sådan tjusig son nu!


Gårdagens outfit

Igår var jag, Eric, mamma och pappa och åt på en restaurang som heter Göteborg. Bild på maten kommer sen när jag har fått den av mamma.

Idag ska vi ner på stan och träffa min kusin. Jag ska kika på lite spännande saker också för Eric är så smart! Jag vet inte om jag vill berätta än men kanske ikväll eller så. Det är ju inte säkert att jag köper idag ens. Men ja, vi får se. Ikväll kanske vi ska gå på bio.

Igår på restaurangen hade jag på mig det här!

Klänning H&M
Leggings Vero Moda
Skor Fashion Club
Armband Fashion Club


Möbler hittade på loppis

Svarta möbler från IKEA. Stolarna kostade 10 kronor styck men jag fick alla sex för 50. De andra sakerna vet jag inte priset på. Saken längst ner är ett bord som man her fast i väggen och sen kan fälla upp. Tredje saken är ett soffbord/en tv-bänk.


Kissie i The Voice

Hej vänner!

Idag är det sista dagen på arbetsveckan och det är skönt. Eric har ju bara varit ledig en ynka dag på hela tre veckor. Jag vet inte vad vi ska hitta på för kul ikväll men imorgon har vi i alla fall planerat in lite. Troligtvis ska vi bara se Idol och slappa ikväll.

Hur som helst så tittade jag på Kissie på The Voice och hon verkar ju normal. Okej hon pillar kanske lite väl mycket med håret och har för mycket brunfärg i ansiktet men i övrigt är hon nog normal. Jag tycker det är skrämmande hur de framställer sig själva på sina bloggar. Fast det klart, alla Kissiekopior är nog dumma i huvudet på riktigt.

När jag tänker efter tycker nog vissa att jag är dum i huvudet också men det är jag ju inte. I bloggen skojas jag ju bara. Fast det har blivit lite för lite skoj på sista tiden, jag ska skärpa mig med det. Jag spelar mest piano och gitarr och orkar inte blogga och skojas.


Hannah Montana

Skitblogg.se. Mitt inlägg försvann.

Idag har jag sett Hanna Montana-filmen och den var trevlig tycker jag. Jag gillar sånna lättsamma filmer med lyckliga slut.

Eric ringde från jobbet och frågade om jag ville ha två till servetthållare och det ville jag ju såklart. Jag tycker han har ett himla bra jobb!

Nu ska jag fundera på vad jag ska laga för middag, adjö!


Idol i Umeå

Goddagens vänner!

Idag har jag gått och tittat på klockan hela tiden för ikväll är det ju Idol från Umeå! Jag tycker det är så roligt för man känner igen så många. Snart ska jag fara och handla och sen laga mat. När det äntligen är färdigt borde det vara tid för Idol. Längtar ni inte ihjäl er?!

Nu måste jag göra lite viktiga grejer. Dessutom svarar inte Eric på mobilen så jag kan inte få tag på honom. Stjärt.


En börda är borta

Nu har jag skickat in inspelningen när jag sjunger. Jag går ju en kurs på universitetet där man lär sig hur man skriver låtar. Jag kan ju det redan men jag tänkte att jag kanske kan lära mig något nytt. Nu har jag alltså gjort en melodi till texten vi fick och spelat in den. Det ska bli intressant att se vad Calle Kindbom tycker om den. Jag hoppas man får massa tips! Och nej, jag ska inte lägga upp låten så ni kan få höra den, så roligt ska vi inte ha.


Jag blir så upprörd!

Ikväll är det ju dags för Idol igen. Jag blev fruktansvärt irriterad förra veckan när jag tittade på det. Idol är mitt favoritprogram men i år spelar de massa bakgrundsmusik istället för att spela upp ljudet från de som sjunger. SOPIGT!

På tal om störande saker, idag IGEN hittar jag fel i Ungdelen i VK. Hur kan de anställa snorungar som inte ens kan skriva? Och jag som trodde att jag inte kunde vara med där för att jag var för dålig. Fast det var nog mest för att jag jämförde mig med
Carolin som är proffs.


Shopping - hink

Den här tjusiga hinken köpte jag på Ica för kanske en vecka sedan. Nu har jag ingen anledning att inte städa. Eller jo förresten, jag måste ju ha en liten skurborste också.


Svinnina

Hej alla vänner!

Idag känner jag mig himla vissen. Jag har ont i halsen och hostar. Det kanske är svininfluensan som spökar?

På morgonen har jag varit och hämtat lite möbler så nu ska jag bara orka torka av dem och kanske måla. Det är ju inte sant hur mycket pengar man kan tjäna bara man letar på rätt ställe.

Igår var jag, Eric, mamma och pappa på ett hemligt uppdrag och Lotta om du vill veta så kan du ringa Eric eller så. En väldigt spännande sak är det i alla fall. Ni läsare får veta senare.

Susanne var här och klippte mig igår också. Jag vet inte om det blev fint men jag tror att skidbacken är borta och det var ju det viktigaste. Jag håller ju på att spara ut håret nu så det var ingen stor förändring hon gjorde.

Nu ska jag fortsätta dricka varmvatten med honung i. Honungen har citronsmak och det är så nedrans gott.


Shopping på loppis

Ni som missade loppisen på KFUM i Umeå idag borde gråta. Eric köpte 40 par sockar och 10 par kalsonger eftersom han förbrukar så många.

Tjocktröja till Jessicka, 20 kronor.¨

Sport-bh 20 kronor.

Massa sockar, 5 kronor styck.

Trosor, 5 kornor styck.

Tio tygkassar för 15 kronor.

Servetthållare, båda för 5 kronor.

Sak som man kan ha mat i, 10 kronor.


Tips på Loppis i Umeå!

Hej vänner!

Idag har jag känt mig väldigt trött och nästan bakfull. Det är jag dock inte eftersom jag ju inte dricker alkohol. Idag har jag och mamma plockat lingon och kantareller och snart kommer främmande. Vi var också på KFUM där Eric jobbar och kollade på det som ska säljas imorgon på loppisen. Vi köpte stolar och sockar och sånt viktigt. Imorgon ska jag jobba där också om någon undrar. Ni som bor i Umeå, KOM TILL KFUM IMORGON! Det finns väldigt mycket snygga grejer och massa nya kläder.

Nu måste jag fixa lite grejer innan främmandet kommer. Adjö!

Robin Bengtsson

Goddagens!

Idag har jag städat litegrann. För första gången på nån vecka har jag sminkat mig och hett in linserna. Jag kanske ska göra det oftare så att inte Eric tror att han har en ful flickvän. Nu ska jag börja med maten för ikväll får vi främmande. Jag hoppas bara att vi hinner äta innan Idol börjar för det får man ju inte missa.

På tal om Idol, var inte Robin Bengtsson hur bra som helst igår? Det är han ju alltid men vissa kanske inte förstår hur bra han sjunger. Jag har ju lix sett han live men då sjöng han Mercy och den är tråkig.


Rädda liv!

Varje gång jag har lämnat blod brukar ju jag skriva hur viktigt det är så att alla ni andra också ska göra det. Om man tar med sig en kompis så får man en betald fika och hälsoundersökning. Nu har jag exempelvis börjat ta sånna tjusiga glas som finns på Inspiration eller vars det nu är. Man får ett varje gång och idag var mamma så snäll så jag fick ett av henne också. Alltså, man får ju förresten fika och en belöning om man går själv också, men det är ju roligare om man har med sig någon.

På tal om glasen, jag hade dem i en påse och innan jag skulle lämna blod gick jag på toa. Jag hängde upp påsen på en krok och sen kissade jag och allt vad det innebär. Sen gick jag ut från toan utan påsen. När jag hade fikat efter blodgivningen undrade jag vars glasen var. Jag tänkte att mamma hade dem eller så. Men sen kom jag ju på vars jag hade hett dem. Tur det!




Jag är som Gud eller så

Hej vänner!

Idag ska jag ge lite liv för jag ska lämna blod. På morgonen har jag gjort hjortronsylt och nu sitter jag och tittar på alla Idolauditions från igår. Jag har borstat håret idag också för det var några månader sen sist.

På tal om Idol, hur kan folk gå dit och bara stå rätt upp och ner och sjunga som att de är helt uttråkade? Tror de att de ska gå vidare då? Ochy gamla människor som inte är det minsta duktiga, hur korkade är inte de? Idioter. Men ja, det är ju kul att se och höra på.

Mathjälp?

Hej alla vänner!

Idag har jag ringt till olika trafikskolor för Eric vill bli lika duktig som sin flickvän och ta förarbevis för snöskoter. Han skulle springa dit på fikarasten och troligen anmäla sig. Spännande va!

Jag sitter och funderar på vad jag ska laga för middag. Jag har tagitr fram kyckling men jag vet inte vad jag ska göra med den. Jag ids inte gå på affären fast ändå vill jag göra nåt speciellt. Inte typ kyckling med ris och currysås, det äter vi ju titt som tätt. Någon som har förslag?

Ikväll ska jag och mamma på Aloe Vera-möte. Det slutar klockan nio så vi måste tokköra hem så vi inte missar massa Idol. Tur att det finns på internet i alla fall.


Luleå? Boden? Hemavan?

Klockan är bara tio och jag har gjort massa viktiga saker redan. Jag har ätit frukost, gått med Urax och skrivit klart melodin jag har i läxa. Det viktigaste jag gjort är dock det här.

När jag var ute med Urax slängde jag en blick på marken en gång. Vad tror ni jag såg då? EN MÖRDARSNIGEL! I UMEÅ! Jag ville kräkas men det gjorde jag inte. Istället dödade jag den. När jag hade gått tio meter med ögonen i backen SÅG JAG EN TILL! Den dödade jag också. Sen gick jag hem. De var inte så stora, kanske fem centimeter eller så. Fy tusan, jag måste flytta norrut.


Gårdagens måltid

Igår åt vi en himla god middag, stekt fläskfilé och pommes frites med bearnaisesås. Till det åt vi kantarellstuvning. Det ser inte så gott ut på bilden men jag iddes inte skaffa en hemmastudio bara för det.


Frukost!

Hej vänner!

Jag tycker att frukost är dagens viktigaste mål för det är så gott. Idag åt jag havregrynsgröt av färskpressad havre med vaniljyoghurt, ett glass färskpressad apelsinjuice och en flerkornsmacka med ost, sallad och tomat. Då blir man en lycklig person och håller sig mätt och belåten hela dagen. Okej inte mätt kanske men man mår i alla fall bra.

Idag ska jag försöka komma på en melodi till texten jag har i läxa. Jag har fått lite ideér så det ska nog gå bra. Det är ju som sagt inspelningen som känns jobbig. Fast just ja, jag ska gå upp och se om jag har ett sånt hål i pianot uppe så att jag kan spela in direkt på datorn, det vore suveränt! Adjö!

Shopping - neongul tröja

Den här tröjan köpte jag idag på H&M för 149 kronor. Den är neongul men det syns inte riktigt och sen är det dragkedjor på axlarna.


Inatt

Inatt var en händelserik natt. Jag skulle ju hämta pappa från middagen med Endurofolket så när Eric gick och la sig vid ungefär tio läste jag. Efter en timme bestämde jag mig för att sova så då gjorde jag det. Halv ett ringde pappa och sa att han stod på bron. Jag gick ner och låste upp och sen gick jag och la mig.

Klockan halv fem kom pappa och väckte mig och sa att jag var tvungen att köra till ett ställe. Vars har ingen att göra med. Klockan sex var vi hemma igen. Då somnade jag och sov till nio. Åtta timmar har jag alltså sovit inatt och det är ju inte så lite. Fast konstigt nog känns det som att jag har sovit kanske tre timmar. Eller nej förresten, jag är pigg faktiskt.

Idag ska jag och Eric åka och handla tror jag. Och slappa. Imorgon är det ju vardag igen.


Heldag i skogen

Hej vänner!

Idag har jag, Eric och pappa varit i skogen mellan åtta och fem. Det var final i Norrcupen så viu var funktionärer. Enduro pratar jag om nu. Jag och Eric sålde hamburgare och nu är vi dyngtrötta. Vi har precis ätit lövbiff, pommes frites och bearnaisesås och klockan åtta ska vi se en film på tv. Nina Frisk heter den, någon som sett den?

Sen ska jag duscha och vänta på att pappa ska ringa så jag kan hämta honom. Det är ju party efter finalen, jag förstår inte hur de orkar.

Nu ska jag gå igenom mina 28 nya mail. Ibland känns det jobbigt med Bloglovi´n.


Recept på lingonsylt

Idag har jag gjort lingonsylt och jag tänkte berätta för er hur man gör. Busenkelt!

Värm två liter lingon och två dl vatten i en kastrull. He i åtta dl socker och koka rätt länge, typ en timme eller så. Rör ibland. Ta bort skummet och det är klart!


Ingen Subwaykaka

Igår när jag skulle spela gitarr såg jag att det saknas en sträng på varje gitarr, då går det ju inte att spela. Tråligt. Därför spelade jag piano istället och försökte komma på en svängig melodi till texten jag fått i läxa. Jag har kommit på en melodi men jag vill ha den i en annan tonart.

Idag var det tänkt att jag skulle fara till stan och möte Eric för en lunch. Det regnar skitmycket så vi ångrade oss och han fick ta matlåda.

Imorgon ska vi jobba utomhus hela dagen så då hoppas jag att det är bättre väder.


Du är vad du äter!

Nu blir det tvkväll med Erics chokladbollar, smaskens!


OMGÅENDE!!!

Nu har jag kommit in på hemsidan så nu kan jag börja studera flitigt. Första uppgiften är att komponera ihop musik till en text. När vi skickar in det ska det vara MED SÅNG! Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Men ja, jag är ju inte tondöv i alla fall. Snälla kosmos hjälp mig!


Dagens görningar

Hej alla vänner!

Idag har jag gjort en lista på vad jag ska göra för att få det gjort. Jag tänkte börja med det tråkiga så jag bara har roliga saker kvar på slutet. Det kanske vore en bra idé att klä på mig först för att gå ut med Urax i morgonrock är ju inte det roligaste.

Om ni undrar varför jag är uppe så tidigt så kan jag berätta att det är för att jag åt frukost med Eric vid sju. För ett tag sen, ganska länge sen, for han och nu sitter jag här och tycker synd om mig själv. Nej kanske inte. Hur som helst så har ni listan på vad jag ska göra här nere.

dammsuga
gå med urax
fika
lunch
fika
gå långt med urax
klä på mig
spela gitarr
tvätta
tömma diskmaskinen


Fullt upp, typ

Hej alla vänner!

Det är ju inte klokt vad tiden rinner iväg! Eftersom jag läser så många bloggar om folk som har fullt upp så känns det som att jag också har det. Dagarna passerar och jag hinner knappt pilla i naveln. Idag har jag varit på Ica två gånger och det är typ allt jag har gjort. Nu ska vi fika för det måste man ju göra. Eric har köpt negerbollar och kakor som han ska ta med till fikarasterna på jobbet. Det tänker jag inte tillåta för jag vill också smaka. Han är lix inte tjej så han behöver inte choklad lika mycket som jag.

Just ja, jag spelade lite piano idag och då trillade en polett ner. Jag kopplade ihop två saker som har med durskalor att göra. Inte så intressant kanske men det var härligt att jag fick en sådan suverän uppenbarelse. Imorgon ska jag i alla fall spela gitarr för det har jag inte gjort på mer än åtta månader. Tror ni jag fortfarande kan?


Fototips

Igår fick jag min reverseringsring. Det är en ring som man sätter mellan kameran och objektivet för att objektivet ska kunna sitta bak-och-fram. Det gör att man kan fota jättenära och med jättekort skärpedjup, det jag tycker är snyggast alltså. Någon dag när det inte regnar ska jag gå ut och fota lite blommor med den. Hur som helst. För att ni ska se hur nära man kan komma så har jag tagit två bilder. Den första bara med objektivet så nära som möjligt och den andra med reverseringsringen. En ring kostar ungefär 150 kronor till skillnad från ett makroobjektiv som kostar från 2000.



Ordspråk av HanaPee

Hej vänner!

Igår fick jag låna ett ordspråk av
HanaPee. Ni har väl inte missat henne? Läs hennes (och min) blogg och skippa Kissie och Tissie.

När det går bra i minigolf så blomstrar världen!















Skoönskningar

Hej alla vänner!

Idag var ju jag på stan och då hittade jag några tjusiga skor som jag vill ha. Fast ja, om jag ska handla på Skopunkten vill jag ju köpa tre par så att jag får ett par gratis. Det är en bra affär tycker jag. Är det förresten bara jag som har missat att Monki har en affär i Umeå? I Up 2-gallerian om ni undrar. Dessutom hittade jag Only som har snygga kläder. Och Sisters, fast det visste jag ju att det fanns. Om jag var rik skulle jag handla där och på MQ. Men ja, det är väl några år tills dess. Här är i alla fall några snygga skor!

Första från Skopunkten, 249 kronor.
Andra paret från Bianco, 500 kronor.


Pumps från Skopunkten.com


Försenad

Hej alla vänner!

Idag har jag mycket att göra. Jag ska posta mitt brev till Julia, jag ska på stan, jag ska se om jag kommer in på den där kursen jag ska läsa. Alltså inte om jag blir antagen utan om jag kan logga in på hemsidan. Jag fattar inte. De har inte skickat något mail eller nåt och igår började jag fundera när kursen startar. 31 augusti 12.00 går vi igenom moodle. Det hade redan varit när jag kollade. Men ja, jag har ju använt moodle förut så om jag bara kommer mig in idag så får jag nog vara med.

Jag och Eric hade bestämt att vi skulle cykla hem tillsammans från stan idag men då hinner jag inte laga mat så så blir det inte. Latarslet tog bussen också så även om han slutar tidigare kan vi inte cykla.

Nu ska jag i alla fall ta en härlig promenad med Urax. Adjö!


RSS 0.91