Startsidan

Att starta eget

Hej alla vänner!

Jag har så mycket idéer! Om jag bara visste hur man gör en hemsida från grunden med inloggningsuppgifter och sånt så skulle jag kunna vara värsta rik nu. Jag vill starta så många olika företag men jag vet inte hur jag ska gå tillväga. Därför läser jag böcker, frågar folk som vet, läser på internet och så vidare. Förhoppningsvis blir jag smartare av det. Jag, Susanne och Bettan har en idé som kanske kan fungera. Jag ska sparka dem i arslet så de blir lika engagerade som jag bara. Någon annan som har det likadant?

Dagens middag

Jag gjorde en Cajsa Warg-omelett. Vi hade ingen mjölk hemma så det struntade jag i men det gick lika bra ändå. Sen hedde jag i det jag hittade i kylen, skinka, ost, tomat och lök. Fantastiskt gott och nyttigt! Som vanligt glömde jag fota innan jag började äta.
Omelett utan mjölk med tomat, skinka, ost och lök

Bild på Susanne i turban

Här har ni en bild på Susanne. Är hon inte söt? Jag hade väldigt högt ISO, därav kornigheten.
Susanne är fin i en turban

Amanda Jenssen skiter vi i

Idag tänkte vi fara och se Amanda Jenssen som uppträder på nya tågstationen men eftersom det regnade orkade vi inte. Istället vilar vi oss i form inför veckan som kommer.

Mamma har skaffat Facebook också så jag har hjälpt henne med det. Tänk alla äckliga fylleungdomar som lägger ut festbilder på sig själva på Facebook och sånt och så kommer föräldrarna dit och blir medlemmar. Att de inte skäms! Själv har jag ju bara fina bilder på mig själv så jag slipper skämmas.

Fredagsmys

Här är mitt och Erics fredagsmys, härliga tider!
Fredagsmys med chips, tacodipp och choklad

Tommy Körberg och inte Tove Styrke

Nu har jag och Eric varit och kollat på Tommy Körberg nere på nya tågstationen. Han var fantastiskt bra och rolig. Han anser bland annat att gud är en påhittad sagofigur och det håller jag med om. Tyvärr missade vi Tove Styrke och Eric som hade längtat hela veckan sjönk ihop i en hög på marken och grät.

Nu ska vi greja på lite och sen ska vi till mamma och pappa och äta middag. Härliga tider!

En anka

Den här lilla ankan var på våran baksida och vandrade i onsdags så då matade Eric den med bröd.
En anka som äter bröd

Hårdröm

Inatt hade jag en himla läskig dröm. Jag drömde att jag hade glömt raka mig under armarna och håret var säkert två centimeter långt. Dessutom skulle jag just fara på fest där jag skulle ha klänning. Jag hittade en välanvänd engångsrakhyvel som jag ansade med. Det sved och håren blev bara fler och längre. Sen kom jag på att jag skulle ha en bolero till så då struntade jag i rakningen.

Nu ska jag göra lite läxa men det börjar bli himla svårt och eftersom jag hade en så sjukt dålig musiklärare på högstadiet så kan jag inte så mycket musikteori. Min pianolärare lärde oss heller ingenting för hon tyckte det var bättre att lära sig utantill och strunta i alla termer och knep. Men ja, då är det väl dags att lära sig.

Ny design till Sandra

Igår slängde jag ihop en design åt Sandra för det tyckte hon att jag skulle göra. Jag vet inte om hon är nöjd men hon sa att hon ville ha den vit med svart text och den där bilden överst. Vi får väl se.

Sandras nya bloggdesign

Babykläder på H&M

När jag och Anna var i Storuman passade vi på att hälsa på vår kusin Sofia på vägen upp. Jag påpekade att lillhalvar bara har killkläder men Sofia sa att tjejkläderna är så himla puttinuttiga. Nu har jag hittat tjejkläder på H&M som småkillar kan ha.


Visit hm.com


Visit hm.com


Visit hm.com


Visit hm.com


Visit hm.com


Visit hm.com


Visit hm.com


Läxnina!

Idag har jag varit effektiv ska ni veta! Jag började med den ena kursen jag läser på distans och jag slutade inte förrän jag hade gjort allt arbete fram till oktober. Det känns skönt att inte ha läxor hängande över mig för det är det värsta jag vet.

Sen har jag tränat lite ryska men jag tycker min bok från bibblan är lite dålig. Men ja, det kan också vara jag som är dålig, jag är inte helt säker.

Nu ska jag börja göra i ordning för fredagsmys, vi ska ha det ikväll istället för imorgon eftersom det är bra saker på tv ikväll och inte imorgon.

Dessutom är jag på jakt efter en keyboard, har ju två pianon men de ryms tyvärr inte här. Är det någon i Umeåtrakten som säljer en billigt så hör av er!


Gratis goodiebag

Jag är medlem på en sida som heter Goodiebag.nu för då får man känna sig som en kändis. Man väljer ut de produkter man vill ha och sen får man dem på posten någon vecka senare. Det här fick jag i mitt förra paket, det enda dåliga var att rabattkupongen hade gått ut.

Goodiebag.nu

Åldern gör sig påmind

Nu är det bestämt, Nina Ivebo ska inte spela fotboll längre. Idag tränade jag med ett lag men i slutet dog knät så jag börjar väl inse att det inte håller längre. Jag får köra på powerwalkar och styrketräning och yoga i hemmet. Det är inte lätt att bli gammal. Tänk när man är så gammal som 30, eller 40. Då är man säkert död.

Dagens middag

Jag älskar den här soppan! I vanliga fall har vi i stekt kyckling, äggnudlar, wokgrönsaker, vatten, en buljongtärning, fisksås, grön currypasta och sambal oelek. Den här gången hade vi dock inga wokgrönsaker så vi körde en Cajsa Warg, man tager vad man haver. Rädisor och ärtor blev det, en härlig blandning!
Thaikycklingsoppa

Bilder från Storuman

Det här tycker jag är något av det vackraste som finns.
Tallar i Norrlands inland
En blå blomma jag hittade i farmors trädgård.
En blå blomma
Anna är ute och promenerar.
Anna är ute och går
Klädnypor
En hundgård

Hemma igen

Alltså hej! Jag har inte ens hunnit kolla igenom mailen än eftersom jag inte hade tillgång till någon dator på över ett dygn. Nu är det ju dags att sova så jag återkommer med lite bilder och så imorgon. Det var alltså min kusin Lovisa som är 13 år som gästbloggade igår. Jag tycker hon ska starta en modeblogg för hon är lång, smal, snygg och har fina kläder. Fast hon vill inte så jag får väl vänta nåt år med att tjata.

Förresten Sofia, det var inte farmor som hade gett oss Noblesse, det var en ask som Lovisa fick när hon fyllde år.

Coolingen bloggar

Sitter med Nina och hon käkar Noblesse. Snart börjar skolan, känns sådär. Ska snart spela kort med Nina, det kommer att bli skönt att se Nina grina! För hon kommer att förlora stenhårt! Haha. Ha det bra!

                                              F.r.o.m     Lovisa,  Ninas kusin


En till resa

Hej alla vänner!

Idag ska jag och Anna fara till Storuman och hälsa på farmor och farfar. Anna ville absolut åka klockan åtta så jag ska kasta mig in i duschen och göra mig färdig. Lilleric är fortfarande sjuk men han får klara sig själv. En hemmafru måste ju också få resa iväg ibland.

När jag kommer hem igen, imorgon, har jag förhoppningsvis tagit lite fina bilder som jag kan publicera. Dessutom har jag massa bilder på kameran som jag inte fört över än som jag ska göra inlägg av. Farmor och farfar har ingen dator förstår ni, så ni slipper mig till imorgon kväll. Adjö!

Bilder från partyt

Flaskorna framför mig är alkoholfri persikoläsk från Systembolaget, väldigt gott! Det var alltså det jag drack hela kvällen.

Fantastiska bilder på mig förresten, på den första ser det ut som att jag ska börja gråta och på den andra tittar jag snett på en kille som är bortklippt.

Jag är söt
Jag ser rolig ut

Nina på party

Oj, vars ska jag börja. Igår åkte jag ju till Skellefteå för att fira Sandra som fyller 20 år. Jag hade tränat på att vara uppe länge dagen innan men jag blev ändå trött vid åtta. Jag överlevde dock ända till två när de sista for hem, fantastiskt. Jag konverserade med massa spännande och mindre spännande människor och försökte få dem att sluta dricka alkohol och röka. Förhoppningsvis har jag fått några att tänka till lite. Jag förstår om folk inte bjuder mig på fester eftersom jag sprider en sådan sorgsen stämning runt mig med allt prat om cancer, illamående, beroende och så vidare. Men det är ju faktiskt sant och det är därför jag fortsätter.

Nu ska jag laga lite mat för lilleric är fortfarande sjuk. Sen ska jag sno bilder av Sandra så ni kan få se hur fin jag var igår.

Susanne har hälarna i marken

Om några timmar ska jag bege mig till Skellefteå för att gå på födelsedagskalas. Lilleric är sjuk så han kan tyvärr inte följa med. Jag måste packa en liten övernattningsväska och göra mig fin. Jag publicerar en bild på Susanne när hon fotar så att ni har nåt att skratta åt idag. Är det någon annan som kan sitta sådär flera minuter och tycker det är bekvämt?
Susanne sitter och fotar på en strand

Uppdrag om Icakuriren

Jag har fått ett uppdrag att skriva om Icakuriren. Jag trodde att den tidningen inte fanns längre utan att det var Buffé. En dag på jobbet såg jag dock en tidning och den var inte gammal så då insåg jag att jag hade haft fel.

"Icakuriren är Hela Sveriges veckotidning. Icakuriren är en kompis i vardagen och ger både tips och råd och sköna lässtunder i soffhörnet."

På Icakuriren.se finns det mängder av saker, bland annat Middagstips, tävlingar, bloggar, stickbeskrivningar, tester, en modejour och mycket mer. Tyvärr tycker jag det är svårt att hitta på hemsidan och den är väldigt rörig. Loggan känns också lite gammaldags och jag tror det är därför jag trodde tidningen inte fanns längre. Det känns som att det är väldigt mycket reklam på sidan och det stör, det ger inget proffesionellt intryck.

Jag hittar också några spel på sidan som ser gamla ut. Det är sudoku, taipei (mahjong), pussel och webtris (tetris). Det finns fler spel också men jag vet inte om de är värda att nämna. Är de till för barn undrar jag. Är det inte en hemsida för vuxna?

Skulle jag ge tips på vad Icakuriren.se kan förbättra så skulle jag säga att de ska inrikta sig på lite färre saker. Man måste kanske inte ha spel från sent nittiotal på en sajt med matlagningstips. Jag ser inte riktigt kopplingen. Fast sämst av allt är nog att jag inte visste att tidningen och hemsidan fanns.

Bild på bh-prydd tjej

Här har ni Bettan igen.
Halvnaken tjej med bh

Dagens middag en dag

Det här käkade jag och Eric en dag, han är så duktig på att göra marinader och grilla! Själv är jag bra på att göra såser. Och sallad. Fast ja, det är inte så svårt, bara att he i det man tycker om. Dagen efter värmde vi pitabröd och slängde i resterna, det var ännu godare!
Marinerad och grillar kycklingfilé med sallad och kall örtsås

Hemmagjort saft

I måndags gjorde jag saft av röda vinbär och den blev himla god. Jag plockade bären på mammas buske i söndags. Recept kan ni googla fram själva. Den tjusiga flaskan har jag fått av Lotta, köpt på IKEA.
Hemmagjord saft av röda vinbär i en snygg flaska
Hemmagjord saft av röda vinbär i en snygg flaska

Till alla företag!

Nu har jag varit ute på en powerwalk, fantastiskt! Jag ska hoppa in i duschen snart och sen laga mat till lilleric. Just ja! Jag gjorde saft igår som jag ska visa er. Det ser så fint ut i flaskan ska ni veta.

Idag har jag haft rätt mycket kontakt med ett företag som det har blivit krångel med. Inget fel på dom utan vad jag skulle berätta var bara att jag blir så glad när företag kan svara på frågor snabbt. Det borde alla göra. Igår mailade jag exempelvis Medborgarskolan men de har inte tagit fingrarna ur arslet och svarat än. Det gör mig irriterad. I dagens samhälle måste man raska på lite mer.

Bettan är nästan naken

Halvnaken tjej med sjal

Någon som har en diskmaskin till övers?

Jag älskar att ha projekt på gång! Igår fick jag gjort mycket och idag ska jag fortsätta göra viktiga saker. Jag hoppas bara att jag orkar diska också för det skulle behövas. Det skulle vara så himla skönt med en diskmaskin men det ryms inte här. Kanske när vi flyttar.

Senare idag kommer en till lättklädd bild på Bettan.

Behind the scenes från fotosessionen

Så här kan jag se ut när jag är på uppdrag. OBS, Susannes bilder. Det var förbannat halt på stenarna om ni undrar.
Behind the scenes från fotosessionen
Behind the scenes från fotosessionen

Bild på halvnakna Bettan

Senare kommer fler och ännu mer lättklädda bilder på Bettan.
Bild på halvnaken tjej på strand

Nu vet ni

Oj oj oj vad jag har kämpat! Nu släpper jag bomben, jag och Eric ska flytta. Idag kommer en tjej och tittar på lägenheten men jag trodde inte att man fick kolla förrän imorgon så jag hade inte städat ordentligt. Nu har jag hetsstädat så nu ser det väl okej ut. Eric jobbar fortfarande så han kunde ju inte hjälpa till. Nu ska jag bara vänta på att hon kommer.

Dagens visdomsord till er:

"Ha alltid städat hemma, man vet aldrig vem som kommer på besök"

Susanne fotar

Jag vill så gärna lägga ut bilder från fotosessionen i söndags! Tyvärr kan jag inte det förrän Susanne och Bettan har tagit sig hit så ni får nöja er med en bild på Susanne när hon fotar. I bakgrunden ser ni lite rekvisita och sånt. Fast paraplyet hade vi för att det regnade.
Susanne fotar

Om Eric

Eric är världens sötaste. Tänk om hans vänner fick reda på hur han beter sig när han är med mig. Jag ska göra mitt bästa för att förklara.

Igår kväll när jag hade gått och lagt mig skulle Eric säga godnatt. Då böjde han ner huvudet som ett barn som ska bekänna något och så sa han "jag glömde min tandborste i Stockholm så jag har använt din två gånger och jag kommer använda den ikväll också".

Igår när jag satt och bajsade och inte hade låst dörren (varför ska man göra det, vem vill komma in när någon bajsar, det luktar ju illa. Eller jo Anna, min syster, vill det för hon tycker det är roligt att skratta åt den som sitter och klämmer sitt allra hårdaste) öppnade Eric dörren och sa "det här är vårt första boende tillsammans". Sen gick han. Då skrattade jag i flera minuter bara för att han är så söt. Som en liten påskkärring som man vill nypa i kinden. Tänk vad Lotta kan vara lycklig som har fått en sådan fantastisk son (och en ännu fantastiskare svärdotter).

Kellogg´s Extra med choklad

Om ni inte har smakat de här flingorna så måste ni göra det! De är fantastiskt goda! Tyvärr är de rätt dyra och förpackningen liten. Och inte så nyttiga. Men ja, någon gång ibland kan man unna sig något extra på frukostbordet!
Kellogg´s Extra med choklad

Nytt armband

Det här armbandet köpte jag på Glitter. Tyvärr har jag glömt vad det kostade men det var någonting mellan 30 och 60. Kanske 40. Jag vet inte. Jag ska visa hur det ser ut på någon gång också för det ser inte så fint ut nu.
Mitt nya armband med svarta och silvriga nitar från Glitter

Om Optikbutiken

Jag har fått ett uppdrag att skriva om Optikbutiken som säljer Glasögon. Jag har aldrg hört talas om sidan förut men tänkte att det kan vara intressant eftersom Eric sa, idag faktiskt, att jag kanske ska köpa nya glasögon.
Jag har fått ett uppdrag att skriva om Optikbutiken som säljer Glasögon. Jag har aldrg hört talas om sidan förut men tänkte att den kan vara intressant eftersom Eric sa, idag faktiskt, att det kanske är dags att jag köper nya glasögon.

Första intrycket är väldigt positivt. Hemsidan är snygg och stilren men inte på något sätt b-ig . Jag hittar inga stavfel eller särskrivningar vilket ger ett seriöst intryck. Det är bilder på glasögon på förstasidan vilket jag tycker är viktigt, då ser man direkt vad det handlar om. Sidan är lättnavigerad och det finns mycket information om glasögonen. Det står hur stora de är, om de har en fjädrande skalm, vilka färger de finns i (naturligtvis) och massa annat.

Det bästa med Optikbutiken tycker jag är att man kan låna hem glasögon precis som på "vanliga" glasögonaffärer. Detta kostar ingenting, inte ens någon fraktavgift tillkommer. Frakten är för övrigt alltid gratis vilket är fantastiskt. Jag hatar när man blir lurad på priset för att man har glömt räkna med frakten. Glasögonen är också väldigt billiga, de ligger på mellan 400 och 1000 kronor, mycket bra!

För första gången, tror jag, har jag inte skrivit dåligt om en sida som jag skriver om. Jag skulle tro att det mestadels beror på det korrekta språket. Fast på riktigt så tycker jag det här verkar vara en bra sida. Testa den!

Dagens middag förra veckan

Ugnspannkaka med hallonsylt, vaniljglass, chokladsås, gröna vindruvor och kiwi.
Ugnspannkaka med hallonsylt, vaniljglass, chokladsås, gröna vindruvor och kiwi.

Härliga tider!

Idag har jag varit på hemligt uppdrag men jag vill inte berätta mer om det förrän om några månader eller så.

Imorgon kommer min älskade Eric hem igen och det ska bli så roligt! Tänk så fantastiskt det är att ha en partner som man verkligen älskar. Stackars alla er andra.

Ikväll ska jag iväg och fota värsta seriöst. Jag kommer ha en assistent och sådär. Vi får se om det kommer upp bilder på bloggen sen, det beror på modellen. GUD SÅ SPÄNNANDE!


Illustration - En vanlig dag på stranden

En vanlig dag på stranden

Sov i 11 timmar

Jag vaknade av mig själv fem minuter innan Blondinbella ska vara på tv. Sen blir det Melodikrysset och HAVET! Vi ska fara och bada förstår ni. Nu måste jag skynda mig, adjö!


Äntligen fredag!

Hej alla vänner!

Nu ska jag snart bege mig till jobbet men jag måste kolla en sak på internet först. Då tänkte jag blogga lite snabbt så ni ser hur tidigt jag är uppe och skuttar. Jag äter världens godaste flingor som jag ska tipsa om sen. Och så dödade jag en spindel så imorgon kommer det regna. Synd, jag som ville åka till havet.


Dagens härliga dag!

Jag älskar att bo nära universitetet och Ålidhem. Går man till affären hör man fem olika språk på vägen, fantastiskt! Idag när jag kom hem från jobbet bytte jag snabbt kläder och gick ut och gick en härlig promenad. Jag tänkte först ha tighta shorts och sen träningsshorts men medan jag bytte om tänkte jag "om jag var liten och smal skulle jag bara ha de här tighta shortsen". Sen kollade jag mig i spegeln och bestämde mig för att ha så. Ett oversize linne och tights, precis som alla smala som tränar.

Nu ska jag sätta mig och läsa en än så länge väldigt bra bok ute i solen. Tänk vad livet kan vara härligt!


Smart av mig

Igår köpte jag micropopcorn och idag tänkte jag äta lite. Då kom jag på att vi inte har något micro. Kanske dags att hämta in den från förrådet en sväng?


Varför är Eric aldrig hemma när man behöver honom?

Goddagens!

Erics nya dyra dator går inte att starta så jag får använda min minilaptop istället. Han försökte förklara över telefon hur jag skulle göra för att fixa den men se det gick inte, jag förstod inte ett dyft.

Snart ska jag ner på stan och träffa Vickan. Kul väder förresten, vad ska man ha på sig när det regnar? Dessutom borde jag kanske ta bussen men jag behöver min vardagsmotion så jag cyklar. Jag ska he in linserna bara för annars är regnet så jobbigt. Intresseklubben antecknar. Jag ska försöka rita en fin bild ikväll men nu när jag har den här datorn får vi se hur det blir med det.


Dagens frisyrer

Dagens frisyrer, visst var jag söt?! Kanske dags att tvätta spegeln? Observera att min hårfärg inte är någon av färgerna.

En fin frisyr som jag hade idag
Lite gammaldags frisyr, typ
Söt tjej med rosett i håret

Varsel om kommande tilldragelser

Hej alla vänner!

Idag har jag umgåtts med Viktoria efter jobbet så jag har inte hunnit parkera rumpan vid datorn och skriva ett inlägg. Jag lovade henne att jag skulle rita en bild så det ska jag försöka göra ikväll. Annars kommer den kanske imorgon eller så. Sen ska jag lägga ut lite fina bilder på olika frisyrer ni kan testa. De kommer kanske också upp ikväll. Den som lever får se!

Man skulle ha haft råd med en städerska

Jag har verkligen ingen lust att diska och dammsuga idag. Fast jag måste. Sånt måste man ju göra vet ni. Jag råkade somna nyss en stund. Jag förstår inte vad som har hänt med mig på sista tiden. Jag har somnat en stund efter jobbet nästan varje dag, även fast jag går och lägger mig i tid. Märkligt.

Jaja, jag ska inte försöka skjuta upp arbetet mer. INGEN MER DATOR INNAN DU HAR DISKAT OCH STÄDAT! SÄTT FART!

Skohylla

Eric tycker det är onödigt att jag köper så mycket klackar när jag aldrig använder dem (han skulle bara se när jag leker catwalk här hemma, men det är en annan historia). Jag har länge velat ha en hylla där de kan stå i all sin prakt men har inte orkat sätta upp någon. Sen såg jag hatthyllan och så var saken klar.

Mina klackar på hylla

RSS 0.91