Startsidan

Oj, hoppas han inte märker något

Tandborste i toalettstol

Resa!

Idag har jag bokat flygbiljetter för jag ska åka utomlands!

Ett rosa flygplan

Shopping till Eric - Chockrosa piké

Den här tjusiga chockrosa pikén lurade jag på Eric igår. I och för sig var det jag som betalade men. Den kommer från H&M och kostar 100 kronor.

Chockrosa piké från H&M

Svart nagellack

Det här nagellacket köpte jag häromdagen på H&M för 40 kronor.

+ Lätt att måla på
+ Torkar fort

- Måste måla två lager
- Lite för stor, målar man bara ibland blir den gammal.

Mitt nya svarta nagellack från H&M
Ett lager, syns dåligt men det ser grått ut. Titta på lillfingret.
Svart nagellack från H&M, ett lager.
Två lager
Svart nagellack från H&M, två lager.

Scones

Idag har hemmafrunina bakat scones till brunch. Se så goda de blev? Himla enkelt att göra också. Här har ni ett recept.

Scones

Videoblogg

Jag leker med Erics dator.


Skrattar så jag gråter

Alltså kolla in det här. Det är inte ofta jag skrattar högt åt saker på tv men det här tar priset! Speciellt Rabih och Willy på slutet.


Dagens mellanmål

Physalis och mörk choklad.

Mörk choklad från Hemköp och physalis

Den stora äggjakten

Är det bara jag som älskar Hemköps "Den stora äggjakten"? Idag var jag riktigt sent ute eftersom jag glömde bort det men ändå fick jag en chokladkaka. Hittils har jag fått fem stycken och det är ju bra eftersom jag älskar choklad. Tyvärr finns det ju bara mörk choklad men det är väl lika bra det eftersom det är nyttigare.

Ni som inte fattar vad jag pratar om kan ju bli medlemmar på Facebook och sen bli ett fan av Den stora äggjakten. Klockan elva varje dag kommer det en ledtråd och sen är det bara att leta i internets underbara värld.

Några av mina chokladkakor som jag fått helt gratis i Hemköps tävling Den stora äggjakten

Läskig farfar

Erics farfar har ringt mig två gånger nu och lämnat röstbrevlådegrejer. "Hej lilla gubben, du måste ju svara så jag vet vad du gör". Sånt säger han. Jag har aldrig träffat honom så nu när jag såg att det var hans nummer svarade jag inte med flit. Rolig gubbe det där.

Ikväll har jag varit på After Work med Åsa Eric och Alexander och sen for jag på bowling med innebandylaget. När jag kom hem var klockan inte ens åtta men det känns som att det blev en helkväll så snart ska jag väl gå och sova. Imorgon är det 50-årsfest som gäller så då måste jag vara uppe länge. Om man särskriver 50 års fest så betyder det att man festar i 50 år. Tänk på det!

Bröllopsfotografen

Igår lånade jag Bröllopsfotografen av Åsa för de hade hyrt den. Idag såg jag den och den var bra. Inte kanske jättebra utan bra. Lättsam. Fast inte så rolig. Nu vet ni.

Bröllopsfotografen

HAHAHA JAG DÖR!

Mamma skickade med en påse med mina saker som jag har glömt. Jag hittade en cd-skiva som det bara stod Nina på. Jag hedde in den i datorn och där var bilder jag fotat på fotolektionerna i gymnasiet. Här är två bilder på mig som Susanne har tagit och längst ner ser ni hur Susanne såg ut. Haha hon kommer döda mig.

Jag för några år sedan.
Jag för några år sedan.
Susanne på den gamla goda tiden.

Rakning på gymmet?

Idag började vi dagen med att träna på IKSU. Vi körde mage, rygg, stjärt och lår. Vi får väl se imorgon om jag får någon träningsvärk, jag har ju vältränade ben till skillnad från Eric. Efter den uppfriskande duschen där jag för övrigt rakade mig, är det konstigt tycker ni?, åkte vi och handlade på Maxi. Jag handlade åt mamma och pappa och Eric handlade åt oss. Mamma sitter ju i rullstol efter bilolyckan hon var med i så hon har det lite jobbigt just un. Nej nu ljög jag. Hon tycker bara det är najs att slippa handla och vi blir ju glada som får låna bilen.

Nu jobbar Eric och när han har slutat med det ska vi fara och käka våfflor hos några bekanta. Hoppas det finns massa goda sylter, det är ju det bästa! Sen är kanske Eric med i Plus ikväll så det ska vi se på. Om han är med ska jag skriva det här så ni kan gå in och se på svt play.

Nymålade naglar

Idag tänkte jag måla mina naglar för de har ju blivit så långa och fina eftersom jag inte spelat innebandy på länge. Det blev skitfult som ni ser. Nagellacket är gammalt och gick inte att få ut jämnt. Imogon ska jag ner en sväng på stan så då ska jag nog gå och införskaffa ett nytt. Det här ser ju inte klokt ut. Dessutom är färgen fel på bilden, det ska vara mer lilarosa, inte rött.

Mina naglar målade med gammalt nagellack

Eric bakar

Eric gjorde chokladbollssmet men eftersom vi inte har nåt att rulla dem i så tänkte han göra fina torn av den. Det gick inte så bra som ni ser men det var ju gott ändå!

Eric vill göra fina former av chokladbollssmet
Det går inte så bra
Men vi fick ju i alla fall fika till slut

Vårtsvinsbarnet

Imorse vaknade jag av att Eric gav mig frukost på sängen och sa grattis på namnsdagen. Eftersom jag bara har en namnsdag, och den är 29 oktober, så visste jag med all säkerhet att jag inte alls har det idag. Vadå namnsdag sa jag. Ja, vårtsvinsbarn har namnsdag idag. Kul pojkvän man har då.

Igår kom jag på den brilljanta idén att man ju kan spela fotboll på IKSU. Tyvärr vägrade Eric följa med eftersom han är "dålig". Det är han dock inte alls utan han är bara feg. Därför undrar jag nu om det är någon som har IKSU-kort här i Umeå och vill träna fotboll med mig. Alltså det är ju massa andra folk där också men jag vill ju inte gå dit själv.

Michaela Forni

Nu hänger jag med, Michaela Forni har visst en massa prenumeranter. Konstigt nog syns den inte överst när man söker på hennes namn på Bloglovin. Lustigt.

Michaela Fornis prenumeranter

Retuscheringstips

Hej alla vänner!

Idag tvättar jag och imorse var jag och Eric och tränade. Vilken härlig dag va?! Nu tänkte jag visa er vad man kan göra med retuschering. Jag har ju alltid påstått att det är den viktigaste delen av fotografering. Nutidens kameror tar ju så bra bilder själv så man behöver inte ens kunna fota för att få snygga bilder. Bilden här nere tycker jag inte alls är snygg för det är bara en bild jag tog på mig själv nyss för att se om jag hade nåt skit i ögat, iddes inte gå till spegeln. Det jag sedan har gjort i photoshop är autokontrast, autolevels, minskad mättnad, jättemycket oskarp mask och så har jag naturligtvis beskurit den. Busenkelt, och se vilken stor skillnad det blev. Tänk då om det hade varit en fin bild från början!

När jag retuscherar saker som inte är människor brukar jag öka mättnaden, saturation på engelska (ctrl + u) och öka kontrasten. Fast jag ska inte avslöja alla mina knep för då kommer ju alla bli lika duktiga som jag och det vill jag ju inte!

Tips på retuschering, förebildTips på retuschering, efterbild

En orange taklampa

En orange taklampa

Stackars Forni!

Alltså hej!

Jag var just inne på Bloglovin och då såg jag till min förvåning att Michaela Forni bara har 406 prenumeranter. Jag som trodde hon var minst lika känd som de andra två. De ligger på 1500-2200 ungefär. Michaela var ju ändå den som var mest intressant i Glamourama och verkade mest normal. Jag vet att jag skrev Petra förut men jag har ändrat mig, hon andas så mycket och ser ut att ha hår från igår.

Kors i taket

Slöseri med mina fina tavlor

Som sagt, Eric är ju väldigt impulsiv och igår när jag var borta satte han upp några tavlor. Rakt och fint va?!

Fina tavlor som hänger snett

En härlig helg!

Hej alla vänner!

Igår var en härlig dag! Vi började med att bege oss till IKSU för att köpa gymkort och träna. Vi simmade och gjorde vattengympaövningar så idag har jag träningsvärk i magen och ljumskarna fast vid armarna. Vi har ju gångavstånd till IKSU och det är fantastiskt skönt ska ni veta! Sen käkade vi lunch och Eric for på jobbet. Jag gjorde mig tjusig och sen kom Susanne och hämtade mig för vi skulle hjälpa till på ett bröllop. Det tog hela kvällen och jag var inte hemma förrän halv ett på natten. Så länge har jag inte varit vaken på länge ska ni veta!

Idag jobbar Eric lite men i övrigt ska vi bara vila oss i form inför veckan. Naturligtvis ska vi ta en liten promenad i det vackra vädret!

En bra krönika!

Hej alla vänner!

Nu nyss läste jag en så himla bra krönika som handlar om förbud mot sex mellan syskon.
Läs den här! Fantastisk kvinna den där Lisa Magnusson. Nu vet jag ju i och för sig ingenting om henne förutom det hon tycker i den här frågan. Fast det ska jag ta reda på via hennes blogg. Det kan ju ni med göra om ni har tråkigt.

Hoppas dina klasskamrater läser det här Susanne!

Idag var det ju tänkt att jag skulle fota lite snygga bilder på Susanne. Tyvärr var hon inte sminkad och då är hon ett hopplöst fall, även för mig som är en fantastisk fotograf och retuscherare. Istället kom hon hit och satt och pratade med sina vänner i Thailand. Bussig kompis man har då. HEHEHE!

I övrigt har det varit en härlig dag! Jag jobbade och sen handlade jag med mor min. Vi fick provsmaka kladdkaka med mandel men det var inte så gott. Sen duschade jag och lagade mat åt min käre pojkvän. Nu ska jag sitta lite här vid datorn och sen är det tvkväll i soffan som gäller. Härliga tider!

Amir

Sitter och ser på Bella & Tyras show nu, eller ja, nu dog det så nu tittar jag inte längre. Vad jag reagerade på var hur snäll och trevlig Amir verkar vara. Jag har aldrig läst hans blogg utan bara hört om honom och sett att han var vän med Kissie, vilket, som han sa, mest är dåligt för honom. Men ja, plus till honom! Sen kan jag tycka att han inte behöver retuschera sig så mycket på alla bilder, han är ju jättesöt!

Potatismos med skal?

Fuck Face-Eric lagade mat idag. När han nästan var klar kom han hit och sa att jag hade tre valmöjligheter.

1. Gå och skala (den kokta) potatisen nu så gör jag potatismos av den.
2. Jag gör potatismos med skal i.
3. Du får plocka ut de potatisar du vill ha så gör jag potatismos av mina potatisar.

Han kan alltså äta potatismos med skal i (det är inte färskpotatis). Naturligtvis skalade jag potatisarna men det är ju inte det roligaste när de är kokheta.

Skalar potatis

Snygga skor

Idag gick jag och Eric lite på stan och då hittade jag de här skorna på Stadium. De var sköna och kostar 400 kronor. Ska jag slå till?

WARP TERRI B LEATHER
Sneakers/WARP TERRI B LEATHER från stadium.se

Golvet är i alla fall rent

Idag efter jag hade diskat tänkte jag fortsätta vara duktig. Jag tog fram skurhinken och började skura. När jag var klar med köket lyckades jag naturligtvis välta ut hinkhelvetet och hade vatten över hela golvet. Jag kastade ut alla handdukar jag kunde hitta, utom min såklart, och torkade. Och svor, naturligtvis. Nu ska jag kasta mig in i duschen för jag luktar illa och det vill man ju inte göra.

Kulla Gulla

Igår efter jobbet gick Eric och hämtade Kulla Gulla-filmen som kommit till biblioteket. Eftersom han jobbar i stan så behöver inte han hoppa av bussen för att gå till bibblan. När han äntligen hade hittat filmen visste han inte hur man lånar så en biblotekarie hjälpte honom. Det tyckte han var pinsamt för det är nog inte så jättevanligt att en 20årig kille lånar barnfilmer för tjejer.

Jag läste alla Kulla Gulla-böckerna när jag var liten och de var himla bra! Nu ska jag alltså se filmen också och hittils är den bra. Eller ja, bra och bra, den är trevlig. Visst vet ni att det finns filmer på biblioteken?

Kulla Gulla på film

Veckorevyn borde innehålla mer fakta

Hej alla vänner!

Idag när jag kom hem från jobbet, vi slutade rätt tidigt eftersom vi jobbar så fort, såg jag att jag äntligen hade fått Veckorevyn i brevlådan. Man fick ju den gratis via
Kenzas blogg en gång. Jag satte mig och läste den och insåg vilken skittidning det är. Visst, vissa delar är bra men på många sidor har de hittat på saker och det är så töntigt.

När jag hade läst klart råkade jag somna i sängen och när jag vaknade mådde jag jättedåligt. Jag mår alltid dåligt när jag sover på dagen så jag vet inte varför jag tar av mig glasögonen och blundar. Dumt.

Nu är Eric på curling så jag ska försöka göra något vettigt. Gissningsvis kommer jag bara sitta här och se på Petra Mede Show om det går och äta kladdkaka. Men ja, spela roll, jag är ledig imorgon så jag kan göra vettiga saker då.

Nyss fick jag veta en sak men det fick jag inte skriva om. Om det inträffar kommer jag bli fantastiskt glad!

Jag var make up-modell

Idag hade jag tråkigt så jag sminkade mig med smink jag inte brukar använda, det kanske är lika bra det. Sen har jag retuscherat mig också men det gick ju inge vidare.

Jag sminkad som en docka, typ

Tomat och mozzarella

Titta här tyska familjen, jag har minsann tagit med mig något från min tid hos er! Och pappan, jag har till och med lärt mig att lägga upp det fint!

Mozzarella och tomat i en härlig blandning

Melodifestivalen

Alltså vilken skräll! Jag är så glad för Anna Bergendahls skull för hon blev så glad. Kul också att Ola inte fick några poäng av svenska folket (om jag inte minns fel). Eric Saade kommer det gå bra för ändå. Och Salem al Fakir också för han är himla bra. Fast stackars Timoteij vet man ju aldrig med, de glöms nog bort tror jag.

Kulörta bollar

Idag har jag bakat chokladbollar. Se så goda de ser ut! Eric håller på och bakar kokostoppar så när jag har lämnat bilen och Urax till mamma ska vi fika. Naturligtvis har jag redan tjyvsmakat en boll, ni känner ju mig.

Chokladbollar, kokosbollar, negerbollar.

Bild på mig med söt frisyr

Innan vi for på stan idag lattjade jag till det med den här frisyren. Det var väl roligt?

Se vilken spännande frisyr!

Shopping - Finger- och torgvantar

På värsta rean till och med. Ni ser ju att de kommer från H&M och vad de kostar. 50 kronor för alla tre alltså. Mycket bra!

Fingervantar och torgvantar i härliga färger.

Barnavdelningsshopping

Idag ska vi tyvärr inte åka skridskor för det är tydligen helt blött på isarna. Det känns i och för sig rätt skönt eftersom jag fortfarande är tät i näsan och känner mig lite vissen. Istället ska vi gå på stan och kika. Tänk om man alltid kunde vara barnvakt på det sättet, förena nytta med nöje alltså. Fast ja, vi lär väl mest hänga på barnavdelningar. Fast det är väl lika bra det, jag behöver inga nya kläder. Jag gillar faktiskt att gå på barnavdelningen med ett snyggt barn för då kan man klä på det massvis med snygga kläder. Tyvärr får man väl inte fota i affärerna så jag struntar i att ta med kameran.

Ikväll kommer Urax hit och sover. Mamma och pappa ska bort så han bad om att få vara här. Här får han ju ligga i soffan och sängen till skillnad från hos dem så det tycker han är trevligt.

Nu ska jag i alla fall käka lite frukost och duscha för snart är det dags att bege sig.

Vad tyckte ni förresten om
Bella & Tyras show? Jag störde mig på särskrivningen i bloggskvaller och att det ekade, annars var det bra.

Eric förstör min nybäddade säng

Igår tvättade vi och då passade jag naturligtvis på att byta sängkläder. När jag hade bäddat min säng fint och prydligt blev Eric arg för att jag inte bäddat hans och ville förstöra min. Då sa jag att hans lår såg ut som ett fetislår så då blev han ledsen. Så går det.

Eric förstör min nybäddade säng

Tyskland i mitt hjärta

Nyss fick jag ett mail av pappan i tyska familjen. Det är så sorgligt tycker jag för då blir jag påmind om att de finns på riktigt. Det kan ju tyckas helt stört att skriva så men det är så jobbigt att sakna människor som bor så långt borta. Jag fick i alla fall order om att fota mer så jag får väl ta fingrarna ur arslet och göra det någon dag. Kanske ska ta med kameran när jag åker skridskor med Jessicka på fredag. Eller kanske till jobbet imorgon och trakassera mina arbetskamrater. Vi får se.

I sommar vill jag och Eric resa genom Tyskland. Vi får bara hoppas på att ekonomin tillåter det. Jag kanske ska göra fler videobloggar så jag blir lika känd och rik som
Blondinbella.

VIDEOBLOGG!

Ja herregud, här kommer den. Någon dag när jag inte är nyvaken kanske jag ska låna Erics dator och spela in en trevlig video med hans webbkamera istället. För er som inte hör/förstår vad jag säger så finns det längst ner. Den spelades in någon gång förra veckan.



Hej bloggen! Här ligger jag och har just vaknat. Klockan är typ åtta snart, kvart i åtta kanske. Jag är ledig idag så jag ska spela Sims hela dagen. Sen så ska jag inte äta kakor för dom åt jag upp igår. Sen så ska jag gå till posten och hämta ett paket och så ska jag, vet inte, läsa böcker och köpa linser tror jag. Det låter väl som en rolig dag. Hej då!

Snygg klänning

Se vilken tjusig klänning som finns på Gina Tricot!


Röstning

Hej alla vänner!

Idag tänkte jag lägga in den där videobloggen som jag gjorde förra veckan men det gick inte. Eller jo, den ligger på youtube men jag vet inte om jag vill publicera den där. Vad tycker ni?

Nu ska jag snart gå och sova för jag har lite huvudvärk. Först ska jag bara se klart på Svenska Hollywoodfruar för det är så roligt. Min blogg har ju blivit världens tråkigaste men jag har ingenting roligt att skriva om. Eller just ja, jag fick en avi idag och jag har inte beställt nåt. Tänk om det är ett företag som vill ge mig gratisgrejer! Man kan ju alltid hoppas.

Bakis?

Jag förstår inte vad det är för fel på mig! Det känns som att jag är bakis men jag lkuktade inte ens på alkohol igår. Det känns som att jag har bomull i huvudet och så vinglar jag när jag går. Hemska saker. Men ja, nu ska vi i alla fall fara och handla lite mat. Sen har vi bjudit in oss på middag hos mamma och pappa eftersom vi lix måste fara dit med bilen.

Förresten så har jag och Eric bestämt oss för att införskaffa gymkort nu snart. Då kanske vi blir fitta till sommaren. Man kan ju i alla fall hoppas.

Allt som vanligt igen

Äntligen är Eric hemma igen! Jag hämtade ju honom igår mitt i festen. Idag ska vi fara och handla eftersom vi har mamma och pappas bil här sen igår. Sen ska vi vila oss i form inför jobbet imorgon. Tyvärr glömde jag ta med mig kameran till partyt igår så det blir inga bilder. Just ja, jag kunde ju inte berätta igår vad det var för fest. Mammas vän fyller 50 så det var en överraskningsfest för henne. Hon fick ett Wii så hon blev överlycklig.

Jag ligger så mycket wefter med att svara på kommentarer men jag orkar verkligen inte. Jag hittar ingenting i min inkorg för det är så mycket att svara på. Jag hoppas ingen känner sig bortglömd bara.

Partylördag

Hej alla vänner!

Nu är jag hos mamma och pappa för jag sov ju här inatt. Alldeles snart ska jag och Anna fara på innebandymatch och sen blir det gärnet hem till mig och göra oss tjusiga. Ikväll är det nämligen fest. Mer än så kan jag inte berätta för det är en överraskning. Inte för mig alltså.

Ikväll kommer också Eric hem från Åre och det känns ju skönt. Man vet ju aldrig vad som kan hända där i backen. Man kan ju dö eller vad som helst. Igår lyckades han till exempel knäcka en skida och det hade uthyrarna aldrig varit med om förut.

Men ja, nu måste jag kasta i mig lite lunch. Adjö!

Blondinbella och Tyra i VK

Blondinbella skrev ju igår att typ alla tidningar skriver om hennes och Tyras show. Idag när jag kom hem till mamma och pappa så läste jag Västerbotten-Kuriren och vad hittade jag då om inte en liten notis om projektet. I och för sig var det TT som har skrivit artikeln, men ändå. Den fanns med.

En artikel i VK om Blondinbella och Tyra

Paket från Buzzador

Idag var jag ju och hämtade ett paket på posten. Det kommer från Buzzador och då blir man alltid glad. Nu ska jag testa den här duschkrämen i minst sju dagar och sen ska jag dela ut till vänner och bekanta. Jag kommer såklart skriva här hur tjusig min hy blev efter användandet. Om den blir ful ska jag naturligtvis skriva det också. Jag kanske till och med ska ta före- och efterbilder. Ja, så får det bli!

Vill du också bli en buzzador? Lämna en kommentar med din mailadress så skickar jag en inbjudan med mer information.

Paket från Buzzador innehållandes Dove Visible Care

Videoblogg, NOT

Imorse spelade jag in en trevlig videoblogg med min telefon. Tyvärr har jag ingen sladd till datorn och inte heller något minneskort så jag kan inte he in den i datorn. För att få in den måste jag bluetootha den till någon som sen kan he in den på en dator och skicka den till mig. Eftersom Eric inte är här så går det alltså inte. Synd för er.

Idag har jag också bakat en massa. Vi hade så många ägg som går ut idag så jag gjorde kladdkaka, maränger och double chocolate chip cookies. Marängerna blev inga maränger för det gick käpprätt åt helvete. Hoppas det går att äta ändå. Kladdkakan tänkte jag dela i små bitar och frysa in så man kan ta fram ur frysen när det kommer främmande eller så.

Om pasteller

Jag är ju inget stort fan av pasteller som ni kanske vet. Igår när jag och Sandra var på stan slog det mig att typ alla färger jag inte gillar är pasteller.

Pastellsvart = brun
Pastellvitt = beige
Pastellgrå = grå som skiftar i annan valfri färg

Och så vidare. Nu vet ni alltså hur det ligger till och förstår precis vilka färger jag inte gillar. Vad tycker ni om pasteller?

Shopping - Jeans med nitar och tröja

De ljusa jeansen med nitar kostade 400 och tröjan med knappar som inte går att öppna på ryggen kostade 200. Båda kommer från Gina Tricot.

Ljusa jeans med nitar från Gina Tricot.
Svart oversize tröja med knappar längs ryggen
Knappar på en svart tröja


Vän på besök

Hej alla vänner!

Idag jobbade jag och sen kom Sandra från Skellefteå hit. Vi har gått på stan och jag råkade köpa jeans och en tröja. Imorgon ska jag fota det så ni får se för det vill ni ju. Nu funderar Sandra på om hon ska sova här eller hos sin kusin men det får ni veta imorgon. Själv ska jag ta ut linserna och krypa ner i sängen. Härliga tider!

Imorgon kommer jag skriva ett oerhört spännande inlägg om pasteller som ni inte får missa!

Jag fick tvillingar

Stjärt också, jag som skulle göra massa viktiga saker idag och jag har knappt hunnit någonting. Jag har gjort tacopaj, bakat kakor och dammsugit som jag hade tänkt men resten glömde jag. Jag skulle ju beställa linser, fylla på med pengar på mobilen, träna franska, boka tvättid, diska och så vidare. Jag förstår inte hur klockan kan gå så fort, föräldrarna har ju inte ens blivit åldringar än.

Snart är det dags att gå och sova för imorse var jag så nedrans trött. Fast först ska jag bara spela liiite till.

Först måste jag åtgärda blåsan

Jag och pojken jag jobbar med är så himla bra på att jobba! Idag blev vi klara kring elva och fick gå hem då. Najs! Jag fick skjuts hem i hans fräna bil så jag var hemma på nolltid. Jag slapp slösa 13 kronor på bussen tack vare det också. Nu ska jag göra något riktigt roligt, spela Sims 3! Jag bloggar igen när jag behöver fylla på hungermätaren.  Adjö!

RSS 0.91