Startsidan

Jag har tränat!

Anna ringde mig för några timmar sedan och frågade om jag ville åka och träna. Det ville jag såklart! Vi tränade styrketräning och sen simmade vi, jag vann. Jag älskar verkligen att träna, det kan man inte tro kanske. Hur som helst så har Anna ätit middag här för hon ska skjutsa hem mamma från jobbet.

I övrigt har jag hunnit tvätta och städat en massa, det är så skönt när det är gjort! Jag tycker faktiskt det är rätt kul att städa om man slipper dammsuga. När jag är ensam hemma gillar jag att gå runt och plocka och sjunga.

Nu vet ni det, adjö!

Uppdrag, Teknik

Jag har fått ett uppdrag att skriva om teknik. Jag brukar kalla mig själv världens mest otekniska människa så det känns ju passande. Ibland känner jag mig dock väldigt teknisk, exempelvis när gamlingar ska försöka förstå sig på datorer och funderar på vad det är som rör sig på skärmen (muspekaren eftersom du sitter och rör på musen). Eller som pappa som skrev in sin hotmailadress i webbläsarfönstret. Ja, det finns många exempel. Hur som helst så brukar jag mest lägga mig i sängen och gråta när tekniken jävlas för då kommer alltid Eric/pappa/mamma/Anna och ordnar allt. Mamma är för övrigt nästan som en man för det var hon som, försökte, lära mig att byta proppar och likande. Nu framstår jag som ett pucko men det är jag inte.

Nåja, teknik var det ja, inte om hur oteknisk jag är. Jag är nog väldigt beroende av tekniska saker även om jag inte förstår hur de fungerar. Jag brukar inte hålla så bra koll på vad som är nytt på teknikfronten, jag har en gammal mobil utan minne, ingen mp3, Erics high tech-dator. Allt jag äger som är nytt är Erics. Jag brukar säga som mamma, allt ditt är mitt och allt mitt ska du ge fan i.

Jag vann!

I dag har vi haft en skitdag. Vi städade ur den gamla lägenheten och då blir man ju lite trött. När vi kom hem hade jag fått ett brev med två trisslotter i. Jag vinner aldrig på sånt MEN IDAG VANN JAG 25 KRONOR GÅNGER TVÅ OCH 75 KRONOR GÅNGER EN! Jag är så lycklig! Ikväll ska jag titta på lilleric när han spelar curlingmatch. Eller ja, jag ska läsa en bok. Curling är inte en så spännande sport.

Se vilken julstämning vi har i köket.

bild002 (MMS)

Se vilken julstämning vi har i köket.


Citronhonung

Jag är inte en teälskare men ibland kan det vara skönt att få något varmt i sig som inte är choklad. Alltså jag gillar te men jag dricker det inte så ofta. Hur som helst. Här får ni ett fantastiskt tips på vad ni kan dricka om ni har lite ont i halsen och vill ha något lenande. Köp citronhonung och he i ungefär två teskedar i en mugg med varmt vatten. Ingenting annat. Det är jättegott!
Honung smaksatt med citron

Julmarknad

Idag har jag varit på julmarknad i Olofsfors med mamma. Jag införskaffade honung som jag ska visa er och tipsa om sen. Efter det åt vi middag hos dem och nu är vi äntligen hemma. Vi har hunnit tömma förrådet till gamla lägenheten också så nu i pauserna på Så Mycket Bättre ska jag julpynta.

Jag har bakat lussebullar

Igår bakade jag lussebullar och just när jag skulle he in den första plåten i ugnen kom mamma och faster och ringde på dörren. Jag blev inte så lite förvånad men det var hur som helst trevligt för jag fick en julstjärna, en blomma alltså.

Jag har känt mig lite vissen hela veckan och idag bestämde jag mig för att vara ledig. Jag skjutsade Eric till jobbet, åkte och tankade och sen skulle jag förbi gamla lägenheten för att tömma förrådet. Naturligtvis hade jag glömt nyckeln så jag började gråta och åkte hem. Nu ska jag ta en varm dusch och tömma min kropp på snor och yrsel.

Lussebulle

Bilder på ljus i Umeå

Jag förstår inte varför jag har börjat ta så dåliga bilder. Men ja, här är lite bilder på årets ljusinstallationer i Umeå. Naturligtvis skulle jag ha fotat med stativet men det hade jag tyvärr inte med mig.
Ett par ljusinstallation Umeå 2010
Ett par ljusinstallation Umeå 2010
Telefoner ljusinstallation Umeå 2010

Önskelista

Pengar

UV-filter 58mm

Cykel med cykelkorg och fotbroms

Batteri till kameran (Olympus E-400)

Minneskort till kameran CompactFlash 2 GB (Olympus E-400)

Extern blixt till kameran

Fjärrutlösare till kameran (Olympus E-400)

Dyra chokladpraliner

Braun Powerblend mx2050 (en mixer)

Svarta converseskor med hål i, i läder, storlek 6

Ben & Jerry-glass, smak Chocolate Fudge Brownie

En eltandborste
Tandtråd
Skumtomtar
Reflexskärm med guld
Dyra lite glansiga sängkläder till dubbelsäng, gärna vita. Dubbellakan, två täcken, fyra kuddar
Presentkort på prydnadskuddar
Sällskapsspel, Alias, TP
Degskrapa
Alkoholfria drycker från Systembolaget

Boktips som alla måste ta del av!

Ni MÅSTE läsa de här böckerna, Såld och Ett löfte till Nadia av Zana Muhsen och Systern som blev kvar av Miriam Ali. De handlar om Zana och Nadia, 15 och 14 år, från England som blir bortgifta till Jemen av sin pappa. Efter åtta år (!) lyckas mamman Miriam få hem Zana men Nadia är vad jag vet fortfarande kvar i Jemen. För övrigt var det 1980 de kom till Jemen. Nadia har alltså inte kommit därifrån på 30 år. Det sjukaste av allt är att det är sant!

Såld av Zana Muhsen
Systern som blev kvar av Miriam Ali
Ett löfte till Nadia av Zana Muhsen

Vem vinner?

Jag ska tipsa er om en bokserie ni MÅSTE läsa sen men jag hinner inte nu. Det är ju Biggest Loser Sverige och sen Svenska Hollywoodfruar. Dessutom måste jag planera inför en idrottslektion imorgon. Ha en trevlig kväll!

Jag hatar bilar, de ska bara fungera

Idag kan jag knappt gå på grund av all träningsvärk. Härliga tider!

Vi ska fara med mamma på stan och kolla på ljusinstallationerna som de har tänt här i Umeå. Kanske sätter vi oss och fikar på ett härligt café också.

Just ja. Igår när vi skulle fara hem från innebandymatchen startade inte bilen. Vi fick hjälp av några att försöka putta igång den. Ingenting hände. Sen bogserade de runt den och till slut startade den. Vi åkte hemåt och då såg jag att vi inte hade någon bensin kvar. Vi vågade inte stänga av motorn eftersom vi då kanske inte skulle få igång bilen igen så vi fick helt enkelt tanka utan att stänga av den. Det får man inte men som tur var var det en obemannad station så ingen såg oss. Vi kom oss i alla fall hem. Nu vet ni.

Jag ser det som ett träningspass

Hej alla vänner!

Igår ringde en man och frågade om jag ville spela en innebandymatch idag. Jag har ju spelat i tre år plus ett år med hans lag och det är ju inte speciellt länge tycker jag. Men ja, jag ställer upp. Jag har inte tagit i en innebandyboll på drygt ett halvår så jag ska sätta mig och kasta den mot väggen nu. Jag är målvakt alltså. Lilleric har lovat att han ska följa med och titta och det är ju snällt, jag behöver nog allt stöd jag kan få. Herregud, vad har jag gett mig in på?!

Om Idol och ut med Olle

Jag älskar ju Idol men sen både Alice och Daniel åkte ut har jag inte känt någon större entusiasm. Idag ska jag dock skriva ett inlägg om Idol.

Äntligen har Jay börjat imponera. Jag har inte riktigt gillat honom innan, han känns så tråkig. När han sjunger oväntade låtar är han dock sjukt bra och det borde han fortsätta med!

Minnah blir bättre och bättre för varje gång och nu har jag bestämt mig, jag vill se henne och Jay i finalen.

Linnea var en rätt stor favorit förut men nu börjar jag ledsna på henne, tråkigt.

Andreas är alltid bra och underhållande men han borde sjunga låtar där man kan höra hur duktig han är på att sjunga.

Olle. I början gillade jag honom inte alls, kunde inte alls förstå vad alla tjatade om. Sen hörde jag hans unika röst och började gilla honom lite. Nu har jag ledsnat, han ska sitta med sin gitarr och spela på små scener, där är han som bäst. Olle ska åka ut idag, det är inte mer än rätt tycker jag. Jag tycker mig höra att han sjunger lite falskt ibland och han håller inte längre, de andra är för bra. Dessutom slaktade han Your Song, det är en av de bästa låtarna som finns och han lyckades inte ens med den.

Bild på mig att rama in

Så här ser jag ut idag. Ni kan skriva ut bilden och ha den som tavla om ni vill. Jag tycker jag fick till ett riktigt fint leende.
Fin bild på mig att rama in

Ge mig tips!

Alltså jag vet att jag inte bloggar men idag när jag hade jobbat somnade jag på soffan. Jag som aldrig kunde sova någon annanstans än i sängen förut. Lustigt.

Om jag inte ska jobba imorgon ska jag gå ner på stan och träffa mamma och äta lunch. Eller nej, jag ska ha ett lunchmöte förresten. Det låter viktigare. Dessutom ska jag hämta en bok på bibblan men nu börjar jag ligga lite efter, måste läsa mer.

Någon som kan ge mig tips på nyttiga men goda saker att äta? Eller roliga träningssätt att göra ensam. Jag kan inte skriva längre.

Harry Potter var bra

Nu har vi sett Harry Potter och den var bra. Jag längtar tills den sista kommer men samtidigt vill jag inte att filmerna ska vara borta. Samma sak som när jag läste sista boken, då läste jag så sakta jag kunde för att den inte skulle ta slut.

Nu ska jag ha en tvkväll. Adjö!

Harry Potter

Fotokursen gick bra ikväll, som vanligt. Jag är en sån duktig lärare ska ni veta, de lär sig så bra så.

Imorgon ska jag och Eric gå och se nya Harry Potter!

En finne

Idag har jag jobbat och innan jag åkte drog jag på mig ett par tighta ljusa jeans. Sen upptäckte jag en gigantisk finne på låret och insåg att om den spricker kommer jag gå runt med en härlig fläck på byxorna rätt nära stjärten. Jag bytte byxor alltså.

Nu börjar det bli dags för middag och idag tror jag att jag slänger ihop en skinkomelett.

Fars dag och basket

Goddagens!

Idag ska vi äta middag hos mamma och pappa eftersom det är fars dag. Tyvärr får han ingen gåva för han önskar sig inget, då får man stå sitt kast.

Sen ska vi på basket för Eric har fått gratis biljetter. Jag hatar basket för det är nog den tråkigaste sporten som finns. Man kan inte ta av någon bollen utan får istället stå och vifta med armarna som en tok. Nej tacka vet jag riktiga sporter som fotboll och hockey.

Bilder

Buske
Motljus

Fyra år tillsammans

Igår var det visst min och Erics fyraårsdag men det glömde vi bort. Tyvärr fick vi varken blommor eller choklad och det var ju tråkigt. Jag och Eric är också ett par som aldrig har gjort slut, många gör ju det när de bråkar. Härliga tider!

Jag hade tänkt publicera lite bilder sen som jag har tagit. Vi får se hur de ser ut på datorn.

Jag har gästbloggat

Goddagens!

Idag var jag alltså musiklärare och det var intressant. Barn är så högljudda, speciellt när det finns instrument i närheten. Hur som helst så gick det rätt bra, jag hoppas de lärde sig något.

Jag har gästbloggat på Bettans blogg idag för hon är bortrest. Det kan ni läsa om ni vill.

Dagens goda gärning

Nu har jag och Susanne äntligen varit och lämnat blod. Mitt flöt på bra som vanligt medan Susannes var lite trögt, som vanligt.

Imorgon ska jag vara musiklärare och det verkar roligt. Hoppas bara takterna sitter i. Hehe, takterna.

Nu ska jag sätta mig vid tvn och se Halv Åtta Hos Mig, Robinson och Helenius Hörna. Och sen AnaGina Show och Kenza Tyra Show på datorn. Godkväll!

Få det gjort

Det verkar som att jag är ledig idag och det betyder att jag får tid till att göra allt som måste göras. Jag ska träna lite nu och duscha och sen ska jag sätta igång. Jag ska lämna blod, baka bröd, diska, städa, göra läxa, spela piano, se på Bert, hämta och lämna böcker på bibblan och så vidare.

Nu måste jag skynda mig, adjö!

Uppdrag, Svenskkasinoguide

Jag har fått ett uppdrag och ska skriva om svenskkasinoguide.com. Det första jag lägger märke till när går in på sidan är att den inte alls är lika rörig som många andra liknande sidor. Den känns mycket mer stilren och seriös. Det finns inte heller massa blinkande reklam. Tyvärr hittar jag några särskrivningar vilket drar ner betyget rejält.

Personligen är jag inte alls intresserad av spel och vet knappt vad casino är. Nu har jag upptäckt att det är ett ställe där man kan spela olika spel och svenskkasinoguide.com länkar till andra sidor där man hittar spel. De listar också sidorna med bäst bonus och sidorna med bäst online casino just nu.
Ett spel jag faktiskt gillar är Mahjong. Jag hittade en länk till en sida och hoppades få tips på vars jag kan spela det online. Tyvärr verkar inte sidan vara färdig och det var lite synd.

I det stora hela är svenskkasinoguide.com en bra hemsida. Det sämsta med den är särskrivningarna och att man inte kunde spela Mahjong. Det bästa är att den inte är så rörig. Den får 2 av 5 tomtar.

"Snöstorm"

Här i Umeå har vi något ni i södra Sverige skulle kalla snöstorm. Själv kallar jag det lite snö. Idag ska jag jobba på en mellanstadieskola utanför Umeå så det blir spännande att se om jag tar mig dit. Adjö!

Löst och sprutande

Nu har jag just sett på Halv åtta hos mig och hon Lisa är ju otroligt söt! Dessutom gillar jag hennes röst, det låter som att hon kan sjunga fint.

Jag råkade äta en ask Läkerol idag och det märktes när jag satte mig på toan. Mer än så behöver jag kanske inte berätta.

Dagens ungdom...

Halojsan!

Idag har jag jobbat men det blev en kort dag. Jag hade engelska och svenska med nior, härliga tider! Så här trött kan man bli då.

Jag är trött

Videoblogg, tips på hur du får volym i håret

Jag vet inte vad som hände med bilden men man ser ganska bra ändå tycker jag. Dessutom börjar bilden lite efter ljudet.



Hemmafrunina med 15 bollar i luften

Idag är det dags för fotokurs igen så jag ska bege mig till mamma och pappa snart. Först ska jag träna och duscha och göra mig fin. Lilleric vill vara med på kursen idag och det ska han få för han måste lära sig hur man fotar han kan fota fina bilder på mig sen, det är ju viktigt.

Dessutom ska jag diska för det har ju inte Eric tid med, han ser nämligen på film. Men ja, han ser ju söt ut i alla fall.

Tapetsering

Goddagens! Idag ställde jag klockan åtta för att hinna iväg till mamma och pappa i tid. Jag stängde av alarmet och råkade somna om. Nu är jag i alla fall vaken och har ätit frukost och klätt på mig så nu ska vi fara. Mor min ska tapetsera om i sovrummet så då ska jag hjälpa till. Eric får inte hjälpa till för han är inte så noggrann så han får leka med pappa istället. Pappa är så glad över att han får lära någon, som bryr sig, att byta däck, pilla i motorer och så vidare. Gäsp gäsp, jag är tjej.

Daaaaaaaaaniel!

Idol utan Daniel är inget Idol. Jag orkar nästan inte ens se. Hoppas bara han är med och sjunger den där välgörenhetslåten. Eric är dock glad, trots att jag sitter och säger Daaaaaniel några gånger varje minut.

Jag ser arg ut!

Eller så ser det ut som att jag håller på att börja gråta, jag är inte säker.
Jag ser arg ut!

Eric gör det igen

Imorse när lilleric kom och sa godmorgon till mig hade han på sig skidglasögonen. Varför undrade jag. Det snöar sa han. Stockholmare alltså...VEM FAN CYKLAR MED SKIDGLASÖGON?

Var bara tvungen att få det ur mig. Lilleric. Man vill bara nypa honom i kinden för att han är så söt.

I alla fall. Naturligtvis hade Susanne glömt bort att vi skulle lämna blod igår så vi far på måndag istället. Idag ska jag på bibblan, träffa mamma och se Susanne och Martins nya hus. Susanne ska få se vår nya lägenhet också. Kanske vill hon smaka på en chokladgömma.

Chokladgömmor

Jag vet inte om jag ska ge er receptet eftersom de blev så dåliga. Dessutom höftade vi bara i grejer till chokladsmeten. De väger säkert ett kilo styck också.
Chokladgömmor på eget vis

Boktips!

Vinteräpplen låter kanske inte som en spännande bok men det är den verkligen. Alla svaga kvinnor borde läsa den. Vinteräpplen av Josefine Sundström.
Vinteräpplen av Josefine Sundström

Lämna blod!

Idag tänker jag och Susanne lämna blod, hoppas bara hon inte har glömt det. Jag hade tänkt träna nu på morgonen men det får man ju inte när man ska lämna blod så därför ska jag ta en härlig promenad istället.

Igår bakade jag och Eric sånna chokladgömmor som finns på ICA Maxi. Vi använde bakpulver istället för jäst så de blev tunga och hårda istället för lätta och fluffiga. Chokladkrämen som vi improviserade ihop blev dock riktigt bra. Jag ska fota bullarna sen och visa er! Sen ska jag också tipsa om en fantastiskt bra bok!

Ny design

Idag har jag fotat Bettan och gjort en ny bloggdesign åt henne. Här är bilden jag tog och längst ner headern.

Bettan
Bettans header

Uppdrag, julklappstips

Jag har fått ett uppdrag att skriva om julklappar och julklappstips. För några dagar sedan började jag fundera på vad jag ska köpa för julklappar. Varken Anna eller mamma gav mig något tips på vad jag kan ge dem. Synd för dem, tänker jag, då kanske jag ritar en teckning. Jag kan naturligtvis inte skriva här vad jag har för tankar men det är något smart som de kommer få användning för. Om man inte har någon idé men ändå vill ge sin arma moder något så kan man ge henne en sån här. En gyllene geishadräkt som man sätter på en vinflaska. Nu är ju jag en motståndare mot alkohol så istället kan man sätta den på en saftflaska, mycket godare.

På hittajulklapp.se kan man söka efter passande julklappar beroende på ålder, kön och pris. Gillar man lite roliga saker är hemsidan väldigt bra men vill man ge bort lite personligare saker är den kanske inte att rekommendera. I annat fall kan man ju ge bort en personlig och en rolig sak.

Om man inte kommer på vad man ska ge bort kan man alltid baka en smaskig kaka. Kanske kan man köpa en fin burk att ha den i och sätta en tjusig etikett på.

En julklapp vi fick förra året! Har du ingen fantasi kan du göra något liknande med saker just din vän/mamma gillar.
Julklapp

Träna med Anna Anka

Idag har jag varit duktig. Jag skrev en lista på allt jag skulle göra idag imorse klockan sju när jag steg upp. Allt har jag bockat av och dessutom har jag hämtat en bok på bibblan och städat ur ganska mycket i gamla lägenheten. Imorgon om jag är ledig ska Bettan komma hit och så ska jag fota henne så hon får en fin bild till bloggen. Jag kanske ska starta ett eget företag där jag fotar bilder till bloggar.

Nu ska jag nog mysa i soffan med Eric och lite fika och sen klockan åtta ska jag se på I Form Med Anna Anka och träna likadant som de i programmet. Bra idé av mig! Sen ska jag duscha, läsa och sova. Härliga tider!

Fotokurs

Nu ska jag iväg och hålla i andra träffen på fotokursen.
Jag fotar

Irgendwann im November

Igår fortsatte jag och lilleric att packa upp saker här i vårt nya hem. Dessutom köpte vi glögg och pepparkakor för nu är det ju november. Jag har sagt att man inte får äta sånt innan november alltså. Som ni vet är det ju jag som bestämmer i det här hushållet. November är för övrigt en skitmånad tycker jag. Det händer ingenting spännande och det är kallt och mörkt innan snön kommit. Eller just ja, jag och Eric har ju årsdag i november, he he. Den tolfte om någon undrar och vill ge oss blommor och choklad.

Eftersom det är skollov nu antar jag att jag inte kommer jobba så mycket i veckan, det är ju bara fritids och dagis som behöver hjälp. Det passar mig bra för då hinner jag flytta klart, göra läxor och lämna blod och annat viktigt.

RSS 0.91