Startsidan

Om året

Man skulle kunna tänka sig att det här var det sämsta året någonsin. Jag och Eric var ifrån varandra fem månader i sträck, vi blev av med våran lägenhet och jag har gått upp de sex kilona som jag förlorade under våren. Hemska tanke. Men saken är den att jag trots allt känner att det var ett bra år. Jag fick ju åka tillbaka till tyska familjen och lära känna dem mycket bättre. De kom dessutom till Sverige så att jag fick träffa dem här där jag är kung och de är bortkomna. Dessutom har jag börjat träna ett fotbollslag som jag länge drömt om. Jag har också studerat tyska vilket har gjort att jag har lärt mig väldigt mycket.

Kvällen firar vi här hemma med familjen, mormor och Sandra. Vi ska äta fantastiskt god mat och jag ska dricka Peach Pearl, en alkoholfri dryck från Systembolaget. Testa den ni också, då kommer början av nästa år bli så mycket bättre! Gott nytt år!

Shopping på DollarStore

Igår stannade vi till på DollarStore i Lycksele för att införskaffa lite onödiga prylar. Jag och Eric köpte varsin tandborste, båda ville ha den vinröda men som vanligt fick jag som jag ville så Eric tog en grön. Bobby´s schampo kostade bara tio kronor så jag tänkte testa. Är det bra? Ni ska få veta sen.

En svart canvas är ju roligt, den ska jag måla på så fort vi flyttar. Pennorna kan man rita fint med. Jag kan ju inte rita fint men jag inbillar mig att om man köper bra saker så kan man lära sig. Jag blir ju knappast sämre i alla fall.

Bobbys schampo, svart canvas

Vintern är härlig

Nu är vi hemma från Storuman och som väntat var det mycket mer snö där än här i Umeå. Det är så vackert! Jag och Eric var ute med Urax och sparken på kvällen och det var så härligt. Dagen innan sparkade jag till mina kusiner med Urax och det var ett bra träningspass.

Snart ångrar Eric att han installerade Sims

Jag förstår att jag har fått minst hundra kommentarer om att ni vill se resten av mitt Sims-hus. Här är vardagsrummet, kom ihåg att jag inte har valt möblerna, bara färgerna. Jag gör om lite i taget och just nu ryms inga fler eller större möbler, det är därför man kan skymta staffliet på gräsmattan. Jag ska bygga ut snart när jag har lite att göra.

Uups, hembiträdet har visst inte gjort sitt jobb!
Snyggt vardagsrum i The Sims 3

Mot Storuman!

Idag åker vi till farmor och farfar för det är trevligt. Där uppe är det forhoppningsvis lite snö, här är det ju mest isgata. Nåja, det är i alla fall inte lika somrigt som i The Sims. Här ser ni min trädgård.
Trädgård i The Sims 3

Mitt sovrum

Oj vad tiden gick fort! Eric installerade Sims och nu är jag fast. Kolla så tjusigt! Jag har dock inte valt grejerna själv, de stod där när jag flyttade in. Färgerna har jag däremot valt, som ni kanske kan lista ut.
Snyggt sovrum i The Sims 3

Julaftonsoutfit

Lägg märke till att jag har sotat ögonen!
Tröja Gina Tricot
Kjol Gina Tricot
Strumpbyxor minns inte
Armband Fashion Club

Dagens dag är här!

God jul alla vänner!

Idag känner jag inte för att sitta vid datorn så därför skrev jag det här inlägget igår. Man får ju inte vara dum! Här har vi två vinterbilder som jag tog för några dagar sedan. Det var så himla fint ute men naturligtvis kan min gamla kamera inte fånga ögonblicken. Får jag en ny i julklapp tror ni? Jag tror inte.
Vinter
Vinter

Mormors födelsedag

Igår var det mormors födelsedag så då åt vi en god middag och gratulerade henne. Av mig fick hon en trisslott som hon vann på. Är det inte typiskt? Jag hade två trisslotter, en skrapade jag själv och den andra fick mormor, naturligtvis var min en nitlott. Mormor fick ett cd-fodral också men skivan får hon imorgon. Vilken luring jag är va?!

Här ser ni en bild på mig. Mamma är inte så bra på att fota så därför blev jag inte så bra. Efterrätten var däremot fantastisk! En rånkorg med glass, grädde, hjortronsylt och hallon!
En rånkorg med glass, grädde, hjortronsylt och hallon!

Mandelmussla med grädde, björnbär och hallon

Det här fick vi som efterrätt i söndags. Det var fantastiskt gott! Finns det något godare än vilda hallon och björnbär?
Mandelmussla med grädde, björnbär och hallon

Egoboost Magazine #5 2011

Innan jag skriver mina klagomål vill jag bara förtydliga att jag tycker Egoboost Magazine är en fantastisk tidning som jag köper och tycker om.

Jag vill ha längre reportage. Just när man har börjat komma in i läsningen är det dags att vända blad.

Reportaget om ljusterapi var intressant men vad kostar det? Och i vilka städer kan man hitta det? Bara i Stockholm?

Hitta julkänslan!
Det är faktafel i texten, det står att det är första advent den fjärde december men i år var det i november. Andra advent var dock den fjärde.

Checklista för träningsväskan!
Det är viktigt att ha med sig hårborste, musik och bodylotion men själva träningskläderna kan man skippa?

Carin Götblad
Andra och tredje stycket i texten är likadana. Synd, för jag ville veta vad man ska tänka på om man själv vill bli chef. Det här felet fanns i en annan tidning också, vem är det som felar?

I övrigt hittar jag fortfarande fel i texterna, korrekturläs noggrannare! Jag snabbläser bara tidningen men hittar ändå felen. Dessutom vill jag fortfarande ha ett korsord så att tidningen räcker längre.

Egoboost Magazine #5 2011

Arbetsförnedringen kan ta sig i röven

Igår var en riktig skitdag, fy fan så irriterad, och besviken, jag var!

Jag kan inte alla termer men jag har varit inskriven hos Arbetsförmedlingen i tre månader nu vilket betyder att jag ska få en slant varje månad plus att jag ska få jobbgaranti. Igår fick jag dock veta att eftersom jag studerar tyska på universitetet så får jag inte vara med. Tilläggas bör kanske att jag studerar på distans 25%. Jag har alltså inga speciella tider och får heller inget csn-bidrag för det. Arbetsförmedlingen tycker alltså att det hade varit bättre om jag hade suttit hemma och pillat naveln än att jag förbättrar mitt cv. Är det inte helt sjukt?

Eftersom jag har tänkt läsa tyska steg 4 till våren, även den på distans 25%, kan jag inte få någon jobbgaranti då heller. Då fick jag tipset att strunta i tyskan och gå hemma istället. Om jag studerar steg 4 till hösten eller senare kommer jag ju inte minnas ett skvatt av det jag lärt mig under hösten. Fy fan vilka arslen! Vem har bestämt de här reglerna?

Fiskbensfläta

Igår gjorde min gudsyster den här fiskbensflätan på mig. Jag har ju inte så mycket hår nu eftersom min sidecut inte har växt ut än men jag tycker flätan blev alldeles för tjock ändå. Hon gjorde dock ett bra jobb!
Fiskbensfläta
Fiskbensfläta

Mange bjuder

Det här är en bra version om man inte gillar discodans.

Typ jullov

Idag är det bara en ynka vecka kvar till julafton och det är ju trevligt. Eller inte så jättetrevligt egentligen eftersom det är städdag. Det är mörkt som i en kolsäck utomhus igen eftersom snön näst intill är borta. Himla tråkigt. Nåja, jag är i alla fall klar med tyskakursen, förutom det som inte är rättat än, och det känns ju skönt. Nu taggar jag inför steg fyra till våren!

Visst ser ni på julkalendern! Jag tycker den är riktigt bra, än så länge.

Paket till mig

Idag fick jag ett paket och det är ju alltid roligt. I det låg det en julklapp till mig och det var ännu roligare. Tyvärr gillar jag ju inte överraskningar men vid jul får man väl stå ut. Det känns skönt att jag i alla fall får ett paket på julafton! Tack så hemskt mycket Lotta men jag antar att vi talas vid när jag har öppnat det.

Nya glasögon

Imorse var jag lite hysterisk. Jag skulle ha chatt med tyskan klockan tio men internet vägrade starta. Jag slog och bad men ingenting hjälpte. När klockan hade passerat tio startade jag om datorn och då fungerar sattyget igen. Nåja, jag hann vara med på drygt halva chatten i alla fall och det räknas så nu är jag lugn igen.

Igår fick jag hem ett par nya glasögon som jag vann. Jag vet inte om jag vill visa bild på dem för jag tycker inte jag passar i glasögon. om jag får hundra ja-kommentarer kommer jag dock lägga ut en bild på mig i glasögonen.

Nu ska jag göra fem duggor och sen är det innebandy. Vilken härlig dag!

Jag har stickat

Jag tycker det är lite tråkigt att se på tv för då måste man sitta helt stilla. För ett tag sedan bestämde jag mig för att sticka lite medan jag tittade och den här tjusiga halsduken är resultatet. Den räcker bara ett varv runt halsen och som ni ser har den en liten snurr som gör den lite unik. Tjusig va?!
Turkos stickad halsduk

Vilken lättnad

Jag känner mig som världens lyckligaste människa just nu! Ni vet när jag skrev att jag hade glömt vad jag skulle ge till mamma i julklapp och jag trodde det var beige och ganska mjukt? Av min favoritbloggläsare Erika fick jag mängder av tips på vad det kunde vara men ingenting stämde. NU HAR JAG KOMMIT PÅ DET! Jag är så glad och jag älskar mig själv! Fy fan så skönt!

Recept på chokladpraliner

Igår gjorde jag och mamma chokladpraliner. Mamma gjorde med rom och baileys och jag gjorde med mandel och lingon. Alltså vi gjorde två sorter var. Jag satte små silverkulor på mina så att jag skulle känna igen dem, blev de inte söta?

Får jag förresten äta av mammas praliner? Jag är ju nykterist och det är ju inte kokat. Hjälp mig, hur är reglerna?

Recept
Smält 400 gram mörk choklad och 3 msk grädde i mikron. Blanda i smaksättningen och ställ in i kylen. När det har rätt konsistens så att man kan rulla rullar man och rullar i kakao. Klart!
Chokladpraliner

Synd att jag inte fick choklad istället

Tänk så bra det är att vara bloggare! Idag fick jag hem ett julkort och en trisslott från ett företag och allt tack vare min fina blogg. Som ni ser vann jag ingenting men det var ju inte så konstigt för jag har ju tur i kärlek.

De är i alla fall unika

Igår slog jag in julklappar som jag köpt. Det blev sex stycken och se så fina de blev. Om ni vill ha lite tips är det bara att fråga. Att slå in paket är bland det roligaste jag vet och jag lägger ner ganska mycket tid på det, som ni kanske ser.
Inslagna presenter

Julmarknad på Forslunda

Idag var jag, mamma och pappa på julmarknad på Forslunda. Som ni ser hade jag jävulskt roligt. Mest var jag nog less på pappa som fotade överallt och ingenstans. Jag tog med mig kameran men eftersom pappa hade med sig sin tänkte jag att jag inte behövde fota. Dumt misstag, det här är den enda bilden på mig som inte var suddig. Nåja, vi hade trevligt i alla fall. Se så vackert det är med snön förresten! Man blir så glad!

Idolfinalen

Robin
Usch så dåligt, vad synd. Han sjöng falskt och flåsade för mycket. Vilken besvikelse, jag trodde det här skulle bli bra.

Varför kan han inte klä sig lite roligare? Bara en färg utöver svart, en gång. Bra sång men ingen gåshud.

Nejmen har ni sett? Han har RÖDA skor! Sången har varit dålig idag om man jämför med hur den brukar vara, synd att det inträffar när allt gäller. Robin sa själv att han har utvecklats mycket men jag tycker snarare att han har gått bakåt i utvecklingen. Han var som bäst på sin audition.

Amanda
Tjusig klänning men vad har hon gjort med håret? Och vad har hon för skor? Hon väljer alltid bra låtar och gör dem bra. I den första låten störde jag mig inte på hennes uttal i alla fall.

Konstiga skor igen, enligt
Bettan ser hon ut som en delfinskötare. Jag väntade på ett lyft men det  kom aldrig. Bra i övrigt.

Vinnarlåten är mycket mer intressant med Amanda. I den här låten störde jag mig dock på uttalet. Trots det tycker jag att hon ska vinna även fast jag hejade på Robin.


Hanteringen av odöda av John Ajvide Lindqvist

Hanteringen av odöda av John Ajvide Lindqvist är ganska så bra. Eftersom den är overklig är den inte så hemsk men i slutet händer en sak som fick mig att inte kunna sova. Jag är ganska lättskrämd så vanligtvis läser jag inte läskiga böcker. Den här får kanske fyra av fem tomtar.
Hanteringen av odöda av John Ajvide Lindqvist

Mina nya skor!

Jag har haft fullt upp hela dagen men här kommer en bild på vad jag köpt. Nu har vi en gissningstävling, hur lång blir jag i de här skorna? Kommentera din gissning och sen kan du läsa svaret under bilden.

De kommer från Nelly och kostade 400 kronor. Jag fick dem dock för 200.

Matsumoto 3 från Nelly. Svarta kilklackar
192 cm.

Ni får se imorgon

Nejmen, vad har jag nu klickat hem?
Skokartong från Nelly.com

Dagens gamlingar...

Imorse när jag läste tidningen såg jag den här insändaren. Om jag inte visste bättre skulle jag gissa att det är farfar som har skrivit den. När jag var där sist sa han nämligen ganska exakt det där och så avslutade han med att säga att i så fall skulle man ju kunna spela finska låtar också. Sen sjöng han en finsk låt. Synd att han inte lärde mig finska eller samiska när jag var barn.

Det de äldre inte verkar förstå är att i princip alla i Sverige under 60 är tvåspråkiga. Dags att vakna!
artikel från VästerbottensKuriren

Vad tycker du?

Jag ville se hur jag bör ha mina byxor till mina nya skor och eftersom jag inte har någon bra spegel så fotade jag. När jag såg bilderna kändes det ganska självklart att jag ska ha byxorna uppvikta, det ser lite tantigt ut annars.
Svarta kängor från DNA
Svarta kängor från DNA

Äntligen snö!

Äntligen blir det lite ljusare ute på dagarna. Nu är det bara sol fem timmar per dag och mindre kommer det bli. Hoppas bara att snön får ligga kvar och att det kommer några meter till.

Daniels Show

Om ni har lite att göra så här på söndagskvällen kan ni alltid titta på Daniels show. Han var min favorit förra året tillsammans med Alice om ni undrar. Han drar mycket ordvitsar och det är ju det bästa jag vet. Smart av honom att finnas kvar också så att man inte glömmer bort honom. Så borde alla idoler som inte vill bli bortglömda göra.

Dagens kärlekstips till alla ensamma

När jag kommer att tänka på saker har jag väldigt svårt att släppa det. Jag bara MÅSTE berätta det för någon. Det mesta skriver jag ju här i bloggen och det är nog bra för stackars Eric orkar knappt lyssna på det jag säger som det är.

Hur som helst. Nu kom jag att tänka på en sak så då ska jag berätta det. Det sägs ju att man hittar den stora kärleken, eller en vanlig kärlek för den delen, när man inte letar. Det kan nog stämma för den enda regeln jag fick av mamma när jag skulle åka på språkresa till England 2006 var, "bli inte kär". Hon tyckte att det skulle bli så jobbigt om jag hittade en pojkvän i England. Nu hittade jag en från Stockholm och det var ju bättre även om det inte var tillåtet. Så, nu vet ni, leta inte!

Idol 2/12

Robin
Vad kul att han har på sig svarta kläder! NOT. Låten var fruktansvärt dålig Han sjunger bra men skulle ha fått en annan låt så att han hade kunnat glänsa på riktigt.

Oj, vad fräckt med svarta kläder! Han sjunger bra men nu har jag bästa tipset till dig Robin vad du ska sjunga, Bruno Mars-stil! Bra sångare och bra popiga låtar. Eller popiga och popiga, nutida i alla fall och inte åt musikalhållet.

Moa
Bra låtval av juryn! Tråkiga kläder, hon lyser inte upp som hon gör i vissa färger.

Bra på verserna men lite falskt på refrängerna. Kul att man fick höra henne ta lite högre toner.

Amanda
Perfekt låt för Amanda. Jag stör mig dock så fruktansvärt mycket på hennes uttal så att jag inte kan njuta.

Uttalet! Jag har inte mer att säga om henne.

Får Maikel vara med nu? Inte Andreas Larsson? Det är dåligt och Andreas måste få stå i Globen!

Kom gärna med andra julklappsförslag

Jag hade kommit på världens bästa julklapp till mamma men jag kan inte komma ihåg vad det var. Jag börjar nästan tro att jag bara har drömt det. Jag har för mig att det var något som jag lite halvt skulle göra själv. Och så känns det som att det var beiget och ganska mjukt. Någon som kan komma på vad det var? Nåja, jag har ju 22 dagar på mig att komma på vad det var.

Idag kommer Sandra på besök så jag ska vara social med henne. Om ni undrar.

Saffranspannkaka med blåbärssylt och grädde

Titta vad jag åt igår! Det ser inte det minsta gott ut men det var det. Snart kastar jag min kamera i golvet för den blir bara sämre och sämre.
Saffranspannkaka med blåbärssylt och grädde

RSS 0.91