Startsidan

Ny header

Vad tycker ni om min nya header? Bättre eller sämre?
Ninas modeblogg, utan mode. Gamla headern

Erics Indien-blogg

Igår hjälpte jag Eric med designen på hans nya blogg. Inte det man gör i Photoshop utan det andra, HTML- och CSSkoder alltså. Är det inte fantastiskt att jag kan vara så teknisk ibland? Jag behöver kanske inte berätta så mycket om Erics resa för det kan han ju få göra själv.


Erics bloggdesign

Ny kategori!

Nu har jag gjort en ny kategori som heter Bilder på mig. Där kommer jag lägga in alla fina bilder på mig som jag publicerar. De fula kan gärna få försvinna i mängden. Om man går in på den kategorin och scrollar nästan längst ner så kommer man till bilder från när jag var ung. Härliga tider!

Dessutom tycker jag att jag var ganska fin i lugg. Tycker ni jag ska be Susanne ta fram saxen?

Den här bilden tog jag efter en träning när jag var kanske 16 år och kände mig jävligt snygg.
Nina Ivebo med lugg

Smittad av Eric skulle jag tro

Hej alla vänner!

Igår skulle vi ha åkt skridskor med några andra men på morgonen kände jag mig vissen. Vi funderade på att inte ens komma på middag hos mamma och pappa men det gjorde vi. Idag har jag ännu ondare i halsen så jag försöker undvika att svälja. Jag som aldrig är sjuk tycker i och för sig att det är ganska skönt när det väl inträffar för då har man en anledning att ligga i soffan och läsa hela dagen. Så blir det dock inte idag för jag känner mig helt pigg förutom halsen. Istället ska jag diska, städa och bära upp på vinden. Eller ja, bära upp på vinden kanske Eric får göra för jag är ju faktiskt sjuk. Hehe, man får ju inte vara dum!

Jag måste förresten fara ut och springa så jag kommer i form till Tyskland. Jag ska skriva mer om Tyskland och Indien senare, kanske på fredag eller så.

Bilder med närbildsfilter och ringblixt

Mamma har införskaffat lite närbildsfilter och en ringblixt så jag passar på att fota lite. Här kommer lite bilder. Lite, lite, lite.
Tulpan fotad med närbildsfilter och ringblixtNärbild på tulpan
Brunt öga

Pinsamt!

Titta så fult jag skrev 2004, 16 år gammal. Jag skäms! Det ser så fjortigt ut och dessutom är det jättesvårt att läsa. Det jag skrev var inte heller så intelligent kanske.
Utdrag från diariumet på Apberget.

Fredagsmys

Titta vad lilleric gjorde när jag badade. Dessutom lagade han mat och städade lite. Hoppas ni får en trevlig kväll!
Fredagsmys med godis, ljus och frukt

Sista fredagsmyset

Idag har jag lite huvudvärk, skönt att det är helg! Ikväll ska jag och Eric ha lite egentid. Vi ska se Let´s Dance tillsammans och äta snask. Ingen får störa oss för om en vecka åker han till Stockholm och då kommer vi inte träffas på nästan hundra år. Sorgligt.

Jag fick nya presentkort i brevlådan idag, härliga tider! Då kan jag tröstshoppa när Eric är borta.

Presentkort från H%M

Bilder från förra året

Granar i snö
Björkkvistar med snö på
Björkskog i snölandskap
Snöskog

Ta hand om invandrarna, de är fantastiska!

Igår var jag på en fantastisk skola och jobbade! Jag fick ha engelska med barn från andra länder. Vissa kunde ingen svenska och vissa kunde ingen engelska. Däremot kunde alla prata minst tre språk flytande. Sånt tycker jag är så coolt! Eftersom den ordinarie läraren inte hade lämnat någon uppgift så satt vi bara och pratade på engelska. De fick berätta vilket land de kommer från och vilka språk de kan och vad de vill göra när de blir stora. Alla hade stora drömmar såsom doktor, pilot, lärare och designer. Det är så stor skillnad att få undervisa för sådana människor som inte är skoltrötta och dryga som många svenska barn.

Vi kom in på religion och när jag sa att jag inte tror på gud så blev de alldeles tokiga. De kunde inte förstå hur jag inte kan tro på något. Men vem har skapat jorden då? frågade de. Den har utvecklats från små atomer, sa jag. Människan har utvecklats från aporna.

Jag tycker det är viktigt att troende människor förstår att det är okej att inte vara det. Kommer man från ett land där allt kretsar kring tron kan det vara svårt att förstå att man faktiskt inte måste tro på något speciellt. Huvudsaken är att man väljer det som passar en bäst.

Senare mötte jag en av barnen på skolgården, hon var den enda som hade arabiska, bland annat, som modersmål. Salam, sa jag. Salam Aleykum, sa hon. Härliga tider, tänkte jag!

Spegelbild

Idag hinner jag inte blogga ordentligt, igen, så jag postar en bild på mig själv istället. En sådan där töntig spegelbild. Tänk er att sitta så där och bli fotad! Pinsamt!

Bild på Nina Ivebo från The Studio

Om knark och annat

Jag är verkligen inte insatt i knark, tack och lov. Nu läser jag O.S.A av Denise Rudberg och i den står följande mening.

"Eva insåg att hon måste trappa ner på konsumtionen av det vita pulvret och det omgående."

Genom mitt huvud flög mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver, snö, glass och sist men inte minst slog det mig att det var kokain hon menade, och då har jag ändå läst Snabba Cash!

Mitt råd till er ungdomar är att aldrig umgås med "kompisar" som håller på med skumma saker. Oavsett om det handlar om knark, snatteri eller att strunta i skolan. Tro på er själva och strunta i alla osäkra fjantar! Dagens visdomsord från mig!

Stickad tröja

Den här stickade tröjan hade jag när jag var liten. På den tiden var den gigantisk men nu sitter den som den ska. Sånt här är väl mode nu eller?
Stickad tröja

En sopsäck med grejer

I helgen var vi ju hos mamma och pappa och då hittade vi en sopsäck med mina grejer. Det var allt från kläder till gosedjur. Jag ska visa er lite av vad som var i säcken lite senare. Jag hittade bland annat en matta/duk som jag vävde i slöjden. Jag höll upp den framför Eric och sa att den kan vi ha just nedanför spjälsängen i barnrummet. Jag såg paniken i lillerics ögon.

En sopsäck

Snart är helgen slut

Goddagens!

Idag råkade jag glömma bort att jag har en blogg. Vi åkte till mamma och pappa imorse och är kvar här än. Jag har gått på långpromenad med mamma och Urax och sen drack vi kaffe hos nya grannarna.

Jag har inte fått så mycket tips på hur jag kan förbättra min blogg så det måste ju trots allt betyda att den är fantastisk. Jag skulle snarare säga att de flesta älskar min header och mitt namn. Men ja, smaken är som baken. Jag har inget intresse av att visa bilder på mina upptryckta bröst. Vill ni se det får ni läsa fjortisbloggar.

Bilder på olikt vis

Idag fotade jag lite med högt iso. Det brukar jag aldrig göra men det är väl konst det med.
Glas i skåp
Badrumslampa
Duschdraperi och badkar

Är du nöjd med ditt utseende?

Kolla vad jag hittade på Gratismakeup! En fråga med bara ett svar. Ganska bra tycker jag.
Gratismakeup.se

Melodikrysset

Hej alla vänner!

Idag vaknade jag av mig själv tjugo i tio så jag marscherade direkt ut i köket och gjorde frukost. Naturell yoghurt med hallon blev det idag om ni undrar. Jag blev lite nöjd när jag insåg att jag hade vaknat i tid till Melodikrysset. Kvart över tio sitter jag fast i bloggträsket och har glömt vad jag skulle göra. Jag går in på sr.se och startar upp Melodikrysset. Det hörs dock ingenting så jag antar att det buffrar. Tio minuter senare sitter jag i bloggträsket igen och har glömt vad jag skulle göra. Till slut inser jag att jag har muteat. Men nu är jag med!

Vem är kompositören? Jag kunde inte bry mig mindre.

Jag har förresten fått klagomål om att min blogg är dålig så jag funderar på om det är något ni vill se mer eller mindre av?

Shopping - Snygga t-shirtar

Eric köpte några snygga t-shirtar på mellandagsrean. Alla kommer från New Yorker och kostade under 100 kronor.
Gul t-shirt med tryck från New Yorker
Färgglad t-shirt från New Yorker
Grå t-shirt med tryck från New Yorker
Vit t-shirt med läskigt tryck från New Yorker
Grön t-shirt med tryck från New Yorker

Snart helg!

Hej hopp!

Idag ska jag jobba till fem så jag hinner inte lägga någon tid på blogginlägg idag. Tur för mig att jag har ett utkast som jag kan publicera senare. Jag börjar jobba klockan nio så nu måste jag bege mig. Man vet ju aldrig hur många ton snö som ligger på bilen. Dessutom måste jag se hur kallt det är. Jag kommer nog få vara ute en hel del idag och då vill man ju inte frysa arslet av sig. Men ja, nu måste jag fara. Adjö!

Bibliotekstjuven

Jag sitter och ser på Bibliotekstjuven som finns på SVT-play. Det är spännande men samtidigt mår jag dåligt över att han försöker vara något han inte är. Han gör så mycket onödiga grejer bara för att han får tag på pengar. Det första man gör när man får pengar är väl att betala räkningar och liknande, man köper väl inte en dyr bil. Ja, jag mår dåligt av det. Jag hoppas verkligen att allt löser sig på ett bra sätt i sista avsnittet.

Bibliotekstjuven

Man med svampkorg i fjällen

Jag skulle kunna lägga ut en till bild på "pojke i fjällen" men jag tror inte lilleric vill det. Här är i alla fall en gubbe som jag såg i skogen när vi plockade svamp i höstas.
Man med svampkorg i fjällen

Jag kan teckna rätt bra

Ni kanske funderar över hur jag var som barn? Inte det? Jaja, jag berättar ändå. Jag var en jävel på att teckna! Se bara så förjävligt fult jag har ritat! Hehe. Hur som helst, den här teckningen hittade jag i en bok som heter "Jag kan teckna hästar och hundar". Jag har alltså följt en steg-för-steg-grej och när jag hade kommit så här långt slutade jag rita. Kanske lika bra det.

"Men ska inte djävla stavas med dj?" Jo, men det tycker jag ser fult och inte lika vasst ut så jag struntar i det.

Teckning på hästar

Men helst inte bara reklam

Mein Gott! Tror ni inte att jag har annat för mig än att svara på kommentarer? Igår fick jag minst 49 stycken och eftersom jag inte är som storbloggarna så svarar jag på alla. Men ja, ni har alldeles rätt, jag har ingenting annat för mig så fortsätt skriv!

Idag ska jag och lilleric baka det där goda brödet vi åt hos hans mamma. Tyvärr kan jag inte äta av det när jag ska jobba för jag får så mycket gaser i magen av det. Det är ju inte direkt en önskedröm att prutta inför en högstadieklass.

Det var förresten väldigt synd att jag hittade Blokus online för nu kan jag inte sluta spela. Tack och lov går varje spel väldigt snabbt. Mitt tips är alltså att INTE gå in där och börja spela.

Blokus

Igår på jobbet spelade jag Blokus med några barn. Det var roligt och är ett tankespel för alla åldrar. Nu har jag hittat det online helt gratis och utan att behöva registrera sig. Testa här!
Blokus online

Chokladmousse

Den här LCHF-chokladmoussen hittade jag på en blogg så i helgen testade jag att göra den. Det blev inte så mycket trots att det var till fyra personer så vi delade det på två. Dum idé, inte ens jag kunde trycka i mig det. Här har ni receptet!
4 port:
100 g mörk choklad
2 äggulor
1/2 dl starkt kaffe (kan uteslutas)
2 1/2 dl vispgrädde

till servering:
vispad grädde
tinade bär (hallon & blåbär
Smält chokladen i micron eller vattenbad.
Låt svalna något. Vispa ner äggulorna, en i taget.
Rör ordentligt så det blandar sig till en slät smet.
Tillsätt kaffe och blanda väl. Vispa grädden, men inte för hårt!!!
Rör ner lite av den lättvispade grädden i chokladmsten och blanda
ordentligt. Tillsätt resterande grädde och rör om tills allt är
ordentligt blandat (vispa inte för hårt, då blir det grynigt).
Häll upp i 4 portionsglas och låt stå kallt i kylen tills det stelnat.
4 port:
100 g mörk choklad
2 äggulor
1/2 dl starkt kaffe (kan uteslutas)
2 1/2 dl vispgrädde

Till servering:
Vispad grädde
Tinade bär

Smält chokladen i micron eller vattenbad. Låt svalna något. Vispa ner äggulorna, en i taget. Rör ordentligt så det blandar sig till en slät smet. Tillsätt kaffe och blanda väl. Vispa grädden, men inte för hårt! Rör ner lite av den lättvispade grädden i chokladsmeten och blanda ordentligt. Tillsätt resterande grädde och rör om tills allt är ordentligt blandat (vispa inte för hårt, då blir det grynigt). Häll upp i fyra portionsglas och låt stå kallt i kylen tills det stelnat.

Ganska nyttig chokladmousse med hallon och grädde

Tack Kenza!

Heliga makaroner!

Idag älskar jag Kenza för att hon svarade på min kommentar. I och för sig i sin blogg men det ökade min statistik med tolv gånger. Förresten så har hon kommenterat på min blogg en gång men det var innan hon blev värsta kändisen. Nog om det.

Igår hade jag en sådan fruktansvärd träningsvärk i ryggen och jag kunde inte förstå vars det kom ifrån. När jag hade gått igenom allt jag gjorde i söndags insåg jag att det bara kunde vara en sak som orsakade träningsvärken, The Sims. BRA VA?! Det betyder alltså att jag kan spela utan att få ångest! Dagens tips till er, sätt er raka i ryggen och med avslappnade axlar och så spelar ni för allt vad ni är värda!

Jag ska tipsa er om en ganska nyttig efterrätt snart så försvinn inte alltför långt.

Tips till vikarier

Idag jobbar jag på ett dagis eller vad det kallas. Jag slutar inte förrän halv sex så därför tjuvskriver jag det här inlägget nu innan jag börjar. När man jobbar på dagis är det viktigt att ha med sig varma ytterkläder och innetofflor. Ett tips från mig till er.

Ikväll har vi tvättid. Egentligen skulle vi ha det igår men den var visst bokad. Man kan ju inte göra som Blondinbella heller och ta tvättstugan bara för att den är ledig. Nåja, det är i alla fall lättare att få tvättid här än i förra lägenheten. Där fick man vänta i minst fem dagar till skillnad från här där det nästan alltid finns en tid samma dag.

Svarta leggings med skinndetaljer

De här leggingsarna beställde jag från H&Ms hemsida innan jul. Jag beställde storlek XL för det brukar jag ha på leggings, de smiter ju åt rätt bra. De jag fick var gigantiska så jag fick byta dem mot M. De här är lagom stora men inte så speciellt snygga för det. Ser ganska billiga ut. 99 kronor kostade de i alla fall.
Svarta glansiga legging med skinnimitation på knäna från H&M

UnderbaraClaras almanacka

Den här almanackan köpte jag ju innan jul och den hänger på fint innanför dörren. Som ni vet är det UnderbaraClara som gjort den.
UnderbaraClaras almanacka

Yogamatta

Jag är ju inget proffs när det gäller Yoga men den här mattan från ICA Maxi tycker jag fungerar bra. Man kan stå på knä på den utan att det gör ont och det är väl det som är det viktigaste? Den kostade bara 99 kronor och är 173 cm lång om jag inte minns fel. Fyra millimeter tjock och ca 60 centimeter.

Nu tycker jag förresten att det är dags för ICA Maxi att betala mig för allt snällt jag skriver om dem.
Rosa Yogamatta från ICA Maxi

Mat

Det här handlade jag idag, plus en sak till som jag ska utvärdera och berätta om senare.

Mat från ICA Maxi i Umeå

Presentkort

Igår på kvällen var Susanne och Bettan här och det var trevligt. Nu ska snart mamma komma förbi och då ska vi åka och handla. Jag publicerade det här inlägget imorse vid tio men det la sig inte överst eftersom det var ett utkast, sämst. Därför skriver jag om det.

Hur som helst så fick jag hem ett presentkort på H&M för några dagar sedan, härliga tider!

Presentkort på H&M

Sörmjöle

Hej alla vänner!

Idag har jag jobbat på en fantastisk skola. Härliga barn och trevliga vuxna. Sådana skolor gillar jag men de finns nästan bara utanför stan. Nu vet ni vars ni ska bo med era barn.

Nu ska jag kolla igenom mailen och sådant sen ska vi åka hem till mamma och pappa på middag. Naturligtvis ska jag se på Let´s Dance, vem hejar du på?

Shopping - Baslinnen

Jag brukar ju tipsa er om att man kan hitta fynd på ICA Maxi och nu har jag gjort det igen. De har massor av linnen och tröjor för 2 för 99 kronor. De här är extra långa.

Ett vitt och marinblårandigt och ett vitt linne från ICA Maxi.

Ryamatta

Den här ryamattan gjorde farmor för 40 år sedan och sen dess har den legat i ett skåp. När jag och Eric var där hittade vi den och jag snodde med den hem. Den ser ganska liten ut på bilden men det är den inte. Hur som helst är den väldigt gosig att gosa ner fötterna i!
Blågrön ryamatta

Äntligen hemma!

Igår kväll kom vi hem till Umeå. Flyget var försenat, jag trodde vi satt vid en terrorist, och posten har svämmat över men trots det känns det skönt.

Terroristen var bara en snäll pojke från ett annat land. Han var bara så orolig och fipplade med sin mobil och så, så då blev jag rädd. Fånigt.

Idag ska jag jobba eller fara ner på stan och hämta böcker på bibblan. Jag har läst tre böcker av Denise Rudberg, som är med i Let´s Dance och nu vill jag läsa de andra. Någon som har läst och kan tycka något?

Just ja, packa upp väskan kanske. Eller ja, väskorna, Eric hade ingenting med sig upp så det är bara mina grejer.

Läsarrabatt på Stilbruden.se!

Jag har fått äran att ge mina läsare 10% rabatt på Stilbruden.se. Rabatten gäller från och med nu till sista januari. Ni anger koden NINA i kassan!

Jag är inget fan av ringar men den här dubbla dödskalleringen tycker jag var cool. Det sticker alltså bara upp tre dödskallar mellan fingrarna.
Stilbruden.se

Dödskallering från Stilbruden.se

Virkat pannband

Jag fick ju en virknål och garner av Erics mamma i julklapp och nu har jag virkat min första seriösa grej. Jag har länge letat efter ett pannband men aldrig hittat något bra. Inget alls faktiskt. När man har långt hår som jag så är det jobbigt att ha mössa på vintern eftersom den lätt halkar upp. Nu har jag alltså virkat ett pannband alldeles själv, ibland älskar jag mig själv! Det gick åt exakt ett nystan på 50 gram om någon undrar.

Vitt pannband som jag virkat själv

Peak Performance och Lyle and Scott

Eric fick några billiga t-shirtar och en skjorta av sin mamma i julklapp. He...he.
T-shirtar och skjorta från Peak Performance och Lyle and Scott

Nu ska jag bara ta på mig pälsen

Idag ska jag och lilleric gå på stan här i Stockholm. Jag hoppas vi ser någon kändis för än så länge har jag ju bara sett tre stycken. Eric ska vaccineras så jag tänkte sätta mig på något café och spana under tiden. Naturligtvis ska jag in på NK och senare strosa runt på Stureplan, det är där jag vanligtvis shoppar. Förresten så köpte jag NK mint förut och de var himla goda. Eller ja, jag köpte bara en. Sex kronor kostade den, bra pris för att vara en pralin.

Igår införskaffade jag förresten två linnen på ICA Maxi som ni ska få se senare.

Shopping - Killtröja

Den här tjusiga tröjan köpte jag till Eric för ett tag sedan. Den är riktigt snygg på om ni undrar. 199 kronor H&M.
Blåvitröd glansig tröja med dragkedja från H&M

Hur många läsare har jag?

Jag har bokat hemresa åt mig och Eric så snart är vi tillbaka i Umeå. Han ska ju till Indien senare men det är bättre för vår ekonomi om han är i Umeå tills han är färdig att åka. Det är några vaccin kvar att ta förstår ni.

Är det förresten bara min statistik det är fel på? Jag har haft en läsare i flera månader utom vissa dagar, då smäller det till och blir två.
Min bloggstatistik

Illustration av mig

I förrgår hittade jag en blogg där man kan lära sig att teckna. Jag blev inspirerad och igår satte jag mig med penna och papper. Först ritade jag den här drogade kvinnan men hon blev inte så bra. Sen ritade jag av Eric och han blev bättre men inte det minsta lik. Det var lite svårt att sudda med fingrarna så jag funderar på att införskaffa en stompf.
Teckning av drogad tjej

Om Melodikrysset

Melodikrysset idag gick käpprätt åt helvete. Mamma du behöver inte ens ringa och fråga. Jag kunde kanske tre saker och sen fick jag googla resten. Det sämsta med melodikrysset är att de nya artisterna, idag var det exempelvis Rihanna, beskriver han in i minsta detalj, om Rihanna sa han att hon är född 88, kommer från Barbados och bor i USA bland annat, medan de gamla instrumentala grejerna som inte ens går att googla på säger han ingenting om.

Nåja, nu ska jag hoppa på Eric för han har inte vaknat än.

Handdukar

Här är en ful bild på handdukarna jag och Eric fick av morfar och Monica. Bilden blev fruktansvärt dålig men handdukarna är i alla fall svarta.
Svarta handdukar från Lord Nelson

En gåva - Tjusig tröja

Igår fick jag en fin tröja av Monica. Jag fick inte berätta vars den kommer ifrån och vad den kostade eftersom det var en present så det ska jag inte. Den är i alla fall lång och har en stor krage eller vad det kallas. Dessutom är den tight längst ner vilket gör att man kan korva upp den så den blir normallång.
En svart lång tröja med silverknappar från Sisters

Tillbaka från hotellet

Hej hej hallå dagboken!

Nu är jag tillbaka efter några dagar på hotell. Jag har varit hos morfar och där bjuds man alltid på en skön säng och god mat. Dessutom fick jag en tjusig tröja och handdukar som jag ska visa er senare. Jag är trött nu och ska se James Bond, skriver mer imorgon.

Bakfull nykterist

Fy tusan vilken kväll det blev igår. Även fast jag inte drack alkohol så är jag bakfull idag. Vi spelade spel och jag vann alla gånger, som vanligt. Okej nu ljög jag, jag vann inte i poker men det gjorde inte Claudia heller för hon trodde att man kunde vinna med tre par. Så hade jag också kunnat göra men det sa jag inte för då hade de ju dumgjort mig också.

Senare idag ska jag fara till morfar och Monica och stanna där två nätter. Lilleric ska åka till en kompis med andra kompisar och spela spel.

Nu måste jag gå och bakisbajsa, kan det ha med allt godis att göra? Hur ska det gå med mitt nyårslöfte? Läs boken om ni vill veta. Haha, så skrev alltid min syster i bokrecensioner när hon var liten.

Fotografiska

Idag var vi på Fotografiska. Jag blev faktiskt lite besviken för jag hade förväntat mig fler och bättre bilder. Jag tipsar er om att gå dit när nästa utställning börjar för den de har nu kan man faktiskt strunta i att se. Några bra bilder fanns det naturligtvis men majoriteten var dåliga. Det är min åsikt.

Snart kommer två vänner på besök och då ska vi umgås med dem för det känns ju rätt viktigt att man gör när de kommer hit.

Tuttfia med hår på fiffiluran

Erics mamma har virkat en docka. Den heter Tuttfia och har rastaflätor, stora tissar, hår under armarna och på fiffiluran. Är det förresten någon annan än hon som kallar det kvinliga underlivet för fiffiluran?

Tuttfia med hår på fiffiluran.

RSS 0.91