Startsidan

Framme i Tyskland!

Hej alla vänner!

Nu är jag äntligen framme i varma Tyskland! Resan gick bra men det tog elva timmar från dörr till dörr. Om en halvtimme ska jag iväg på fotbollsträning så jag måste skynda mig. Här kommer en bild från resan.

I flyget mellan Umeå och Vaasa.


Underbaraclara var smart för fem år sedan

Jag hade lite att göra igår och surfade runt. Jag hamnade på Underbaraclaras första blogg, antar jag, och hittade ett inlägg med en härlig text.

"Hör upp alla människor!!! Ytterst få passar i beigt. Det är sant. Jag säger det inte för att djävlas med er som är beigetokiga. Men faktiskt! Välj en annan färg när du ska köpa kläder. Om du har min hudfärg (grisskär) gör du bäst i att undvika aprikost, aprikosrosa, beige, ljusbrunt eller aprikostgult. Ta det som ett vänligt råd från en person som ser människor prova beiga kläder varje dag."


Det är ju helt fantastiskt! Det finns så fruktansvärt många människor som inte har någon aning om vilka färger de passar i och så klär de sig bara i det som är modernt. Gå och gör färganalys är mitt råd till er.

Dagens outfit

Dagens outfit

Jeans H&M
Tröja Vintage
Skinnjacka Hollies
Nitarmband Ur & Penn
Nitskärp minns inte
Dubbelring med nitar Tradera

Jag visar ringen senare!

Jag hatar religioner!

Jag snubblade över en artikel i QX som jag blev upprörd över. Den här IKEA-reklamen finns i Italien och jag tycker den var jättebra. Det tyckte såklart inte de religiösa puckona. Hur kan man stå och predika om att alla är lika mycket värda OCH SÅ ÄR DE INTE DET?! Bra gjort av IKEA, hoppas fler företag tar efter!

IKEA-reklam i Italien

Min resväska är redan överfull

Jag har bestämt mig för att inte ta med så mycket till Tyskland den här gången. Tyvärr är jag inte färdig än. Det som ska i är.
  • Tvåfalukorvsringarsomgåva. Skriver ihop det så tyska familjen inte ska kunna översätta.
  • Linsnecessären
  • Ett par mjukisbyxor
  • En jacka
  • Trosor
  • Sockar
  • BHar
  • Ett par shorts
Bland annat! Hur ska det här gå? Och ja pappa, jag har med mig ett par trasiga byxor.
Min resväska

Är du en sån som alltid är i sista minuten?

Hej alla vänner!

Idag har jag gjort ärenden och ikväll ska jag träffa Susanne för lite träning och umgänge. På torsdag ska jag ju träna fotboll på första gången på ett år och då är det bra om man i alla fall har rört lite på sig. På fredag och framåt kommer min blogg bli mycket roligare också eftersom jag ju befinner mig i Tyskland då. Där händer det roliga saker hela tiden och det kommer märkas i bloggen.

Nu måste jag fortsätta tömma möbler som ska bort och packa väskan. Tur för mig att jag har så god framförhållning, annars hade jag inte kunnat vara med på oförutsedda händelser.

Längdskidor

Idag åkte jag längdskidor med pappa. Han har köpt nya skidor, stavar och pjäxor så jag fick ta de gamla. Några nummer för stora skor och lite för korta stavar. Det var jättemycket barr och kvistar i spåret så det gick tyvärr inte så bra att åka. Här ser ni skidkungen!

Jag åker längdskidor
Jag åker längdskidor

Idag

Idag packar och städar jag. Jag orkar nog inte ens gå utanför dörren. Mitt hjärta ligger på sjukhus i Indien och det känns ju inte så jävla bra. Det är väl det som händer. Jag återkommer imorgon.

Slut på fotokursen!

Igår höll jag i sista fotokursen. Sista lektionen alltså. Min syster fotade mig och det är ju tur att jag är så tjusig för annars hade kanske inte bilderna blivit så bra.

Idag har jag promenerat med mamma och Urax och snart ska jag hämta ut mitt pass. Om det inte är jättefult ska jag visa det för er.

Jag borstade håret med vatten, det var så elektriskt, innan vi tog kortet, det är därför det ser lite fettigt ut. Kolla in långhåret!

Nina Ivebo

Snigelpost

Idag fick jag ett kort från min tyska vän Julia i brevlådan. Det gör mig alltid lika glad för hon är en av de trevligaste människorna jag känner. Tyvärr kommer hon vara bortrest när jag kommer till Tyskland men det gör väl inte så mycket. Jag ska ju trots allt stanna tre månader så jag hinner träffa henne ändå.

Hon skriver att hon tyvärr inte kan hämta mig på flygplatsen, eftersom hon är bortrest, och så förklarar hon exakt hur jag ska ta mig till Landsberg. Vilka spår tågen går från, vilket håll jag ska åt och så vidare. Jag har faktiskt åkt de där tågen en gång och från München till Landsberg massvis med gånger. Nåja, hon är snäll, det var det jag ville få fram. Och fattar ni, om en vecka är jag i Tyskland!

Kort

Kul med snö!

Jag som trodde det var vår. Idag snöar det till och från och det känns inte så roligt. Tyvärr syns det inte alls på bilden men ni ser kanske att det ligger lite snö på grenarna.

Snö utan snö

Inget jobb får man heller

Nyss ringde jag till Arbetsförnedringen. Det var kö och jag hade plats 26, det skulle ta sex minuter. Den lilla lilla stunden jag "pratade" med dem kostade 1,38 kronor. Tror de på riktigt att jag tänker låta mina pengar ticka iväg i sex minuter till PLUS den tid det tar att prata med dem? Idioter! Har inte alla som ringer dem dåligt med pengar? Tacka vet jag när man kan maila till företag. Det tänker jag göra nu även om det inte går.

Vilka solglasögon?

Om en dryg vecka åker jag till Tyskland och ett par solglasögon ska med. Vilka röstar du på? Fina bilder på mig förresten. Vi kan ju låtsas som att jag är så där brun som på högra bilden.

Solglasögon

Pojke i lekrum

Den här bilden tog jag inte för att den skulle vara fin utan för att några som inte hade varit där skulle få se hur det ser ut. Jag använde mig av auto om ni undrar.
Ett barn i sitt lekrum

Videoblogg - Jag har stylat håret


Susanne dyker upp där man minst anar det

Titta vad jag hittade på mamma och pappas dator! Det är Susanne som sitter och lattjar om ni inte ser det.

Susanne i webbkameran

Fem år sedan

Idag när jag var och handlade skulle jag skicka ett brev till Eric. Tyvärr hade jag glömt bort att man måste ha en adress dit brevet ska så det var bara att ta med sig brevet hem igen.

Ikväll ska jag vila mig i form inför imorgon. Då ska jag nämligen bege mig till polisstationen och skaffa ett nytt pass. Jag kom på att man kanske måste ha det när man ska resa. Synd, jag som var så snygg på det gamla.

Jag gick för att hämta det gamla passet för att visa er men då hade jag städat bort det. Fick lite panik eftersom jag måste ha med mig det imorgon. Tack och lov hittade jag det så här får ni se. Terroristnina, 18 år med hål i ögonbrynet.

Mitt pass

Vädret i Tyskland

Om mindre än två veckor beger jag mig till Tyskland igen för att jobba. Jag hoppas på att det näst intill är sommar där och det ser lovande ut. Tyvärr kan jag inte se vädret längre än till söndagen innan jag åker. Hur som helst så slipper jag snön och det ser ut att vara minst 10 grader varmare.

Väder Umeå och Landsberg

Om gud och tomten

Igår såg jag på Skavlan och då var det en kvinna där som jag tyckte sa något bra. Hon är religionshistoriker och heter Karen Armstrong. Om ni vill se själva kan ni spola fram till ungefär 39 minuter. Så här sa hon, fast på engelska, jag orkar inte skriva ner det hon sa.

"Första gången vi hör talas om Gud är vi ungefär i den åldern (6-8). Samtidigt som vi får höra talas om jultomten. Skillnaden är att folks syn på tomten utvecklas och mognar med tiden medan synen på Gud ofta förblir på en mycket barnslig nivå."

Tjusiga kläder!

Synd att H&M har så små bilder på kläderna.

 

 

Visit hm.com

 

 

Visit hm.com

 

 

Visit hm.com

 


Bloggtips!

Igår drog jag och lilleric igång en blogg där han lottar ut bloggdesigner. Har du en ful design? Gå in här och kommentera det senaste inlägget så är du med i utlottningen av en design som är precis som du vill ha den!
ewsdesign - Jag lottar ut bloggdesigner!

Det blev pizza!

Det är alltså det här receptet jag utgått från men eftersom jag inte hade allt hemma så ändrade jag det lite. Här har ni mitt recept, kanske inget jag rekommenderar utan jag vill bara att ni ska förstå att det inte är så himla noga med hur man gör när man lagar mat. Receptet är för två calzone.

Degen
1 dl fingervarmt vatten
6g torrjäst för söta degar
¼ dl rapsolja
3 dl vetemjöl
Salt
Peppar

Arbeta degen i fem minuter. Jäs i bunke 25 minuter.

Tomatsåsen
Krossade tomater
Rapsolja
Balsamvinäger
En vitlöksklyfta
Basilika
Salt
Peppar

In i ugen på 250 grader i 10 minuter.

De råkade gå sönder, jag var inte så aktsam med degen.
Hemmagjord calzone

Hemgjord pizza till middag?

Idag har jag tänkt äta pizza till middag. Jag snubblade över det här inlägget och då kunde jag inte motstå det. Tyvärr har jag inte alla ingredienser hemma så jag ropade på kocknina. Tomatsåsen blev riktigt god så nu är det "bara" degen jag kan misslyckas med. Bilder kommer senare om det inte går åt helvete.

Tomatsås, skinka och ost till hemgjord pizza

Dagens att göra-lista

Vad ska du göra för roligt idag?

Morotskaka

Igår bakade jag en morotskaka för det kändes roligt. Den var god men jag tog en för stor bit. Receptet hittade jag här.

Morotskaka

Nyklippt!

Då var det tisdag igen och ingenting bra på tv ikväl. Eller jo, Halv Åtta Hos Mig men det är ju varje kväll nästan. Idag har jag varit hos mamma och pappa och klippt mig. Nu är det tre millimeter igen som det ska vara. Dessutom har jag en spricka i hälen som gör sjukt ont. Är det inte bara gamlingar som får sånt? Hur ska jag få bort den? Jag filar och smörjer.

Nu funderar jag på att gå till affären men det gör ju nedrans ont att gå med hälen i marken. Men men, det som inte dödar det härdar.

Ge blod - Ge liv

Idag har jag och Susanne lämnat blod. Vi gör det tillsammans för då blir det en trevlig utflykt istället för ett jobbigt måste. Man får fika när man är färdig och dessutom får man en gåva. Idag tog jag ett presentkort på 40 kronor som man kan använda på massa olika ställen. Det tar bara en halvtimme ungefär och det gör inte ont. Seså, ge er iväg! Här kan du hitta din närmaste blodcentral!

Jag har lämnat blod

Fotoframkallning

Jag har fått en förfrågan om att skriva ett inlägg om fotoframkallning. Jag vill helst bara ha mina egna foton på väggarna men tyvärr är det ganska dyrt att få dem i stort format. Dessutom måste man köpa en ram och då orkar jag inte. Jag har ganska många bilder i A5-format ungefär men de syns ju knappt om man inte står nära och tittar.

Jag har aldrig framkallat bilder på internet men jag vet att Erics mamma gjorde det och det verkade smidigt. Det går att hitta gratis bilder men då tillkommer ofta frakten. Dessutom är jag rädd för att man har börjat prenumerera på något som man inte vill ha. Det finns alltid en hake. Är det någon som har framkallat bilder på internet och vet en bra sida?

Kanske ska jag dra fram fingrarna ur arslet nu och passa på! Den här bilden skulle jag vilja ha på väggen. He he.

Jag

Idag

Igår var Susanne hos mig och såg Melodifestivalen. Vi kom överens om att det nog var bäst om Eric Saade vann så det var ju tur att han gjorde det. Vi skrev också texten till en låt vi håller på med.

Idag har jag gått en långpromenad med mamma och Urax och snart ska hon klippa mig. Det är så härligt väder så vi satt ute och solade på bron.

Jag kanske ska börja skriva punktlistor i bloggen istället för text. Eller lära mig ordbajsa.

Här är en bild på mig när jag var i England 2006.

Jag i England

Bild på ett barn

Har ni sett ett sötare barn? Han får nog ligga etta på listan tills jag får egna.
Halvar Ivebo

Videoblogg - hur ser sidecutten ut efter tre veckor?

Frågor man kan ställa sig. Varför har jag halsduk inomhus? Lyssnar jag på Linda Bengtzing? Varför ser jag ut som Mimmi Pigg i håret?

Svar. Jag ska ju åka och handla och har börjat göra mig klar att gå. Nej, det var reklam på Spotify. Jag har duschat.


Hur många vuxenpoäng har du?

Den här listan hittade jag hos Johanna.

Tänk på saker som att du måste kolla mer än ett par enstaka gånger på Allsång på Skansen för att den ska räknas, hund räknas bara om det är en du skaffat sen du flyttat hemifrån, sommarjobb räknas INTE och angående  dansen/godiset/whiskeyn går det att byta ut mot liknande substantiv, exempelvis vals eller cognac! Spelar du inte Bingolotto men Bridge kan man även räkna dessa, tänk i de formerna. Är du skild får du även gift-poäng, är du omgift får du även skild-poängen. Putsa fönster måste ske mer än vid flyttstäd. De i fetstil är MINA poäng!

After Eight (1p)
Allsång på skansen (2p)
Barn (2p)
Bil (1p, kombi +1p)
Bingolotto (1p)
Bor hos förälder (-2p)
Buggkurs (1p)
Celuliter (1p)
Diskmaskin (1p)
Dubbelsäng (2p)
Garage (1p)
Gemensam ekonomi (2p) Måste dela på mer än livsmedel!
Gift (2p)
Gråa hår (1p)
Hund (1p)
Hushållsassistent (1p)
Husvagn/båt (2p)
ICA-kundkort (1p)
Jobb (1p)
Julgran (2p)
Friskis & Svettis (1p) annat ställe räknas INTE!
Förlovad (1p)
Kaffe på maten (1p)
Konferens (1p)
Korsord (1p)
Lån (1p)
Långfärdsskridskor (1p)
Långkappa/rock (1p)
Lättöl (2p) dricker för smaken och inte fyllan!
Morgontidning (1p)
Morgontofflor (1p)
Parmiddag (1p)
Partaja till gamla vinylhits (1p)
Pensionsspara (2p)
Putsa fönster (1p)
Rabattkupong (2p) Tar du med kasse hemifrån räknas även detta!
Sambo (1p) Kompis räknas inte!
Skilsmässa (3 p)
Storhandla (1p)
Svampplockning (1p) Sylta och safta räknas med!
Symaskin (1p)
Söndagsstek (2p)
Tapetsera (1p)
Viktväktarna (2p)
Villa (2p)
Vinprovning (1p)
Visitkort (1p)
Välja att inte svara i telefon (2p)
Whisky (1p) Måste gilla, inte bara smakat!

0-15 p = Omogen
16-25 = Vuxen
Över 25 = Mamma / Pappa
JAG FICK 18, VUXEN, VAD FICK DU?

Shopping - Chockrosa bordstabletter

Igår hittade jag de här snygga chockrosa bordstabletterna på RA:s Möbler i Stensele. De var på rea och kostade endast 10 kronor styck. Det fanns bara fem stycken så jag köpte alla.
Chockrosa bordstabletter från RA:s Möbler i Stensele

Nästan hemma!

Nu är jag hemma hos mamma och pappa för jag blev inbjuden på middag. Jag hade bara 150 mail när jag loggade in och det känns ju skönt. Det brukar komma ungefär 100 per dag så jag hade förväntat mig minst 200. Nu har jag gått igenom ungefär 100 stycken så jag blir nog klar ikväll. Dessutom måste jag ju se Big Brother och Halv Åtta Hos Mig som jag har missat. Jag återkommer med lite bilder senare. Mest fotade jag mitt kusinbarn men han får kanske inte vara med på bloggen. Vi får se.

Bilder på härlig vår

Lada på åker
Häst som drar släde med ved

Jag ska resa bort!

Goddagens!

Idag åker jag och Anna till Storuman för att hälsa på farmor och farfar. Där finns ingen dator och inget internet så då får man vila. Vi ska lösa korsord, hälsa på kusinerna, vila oss i form och sånt viktigt. Naturligtvis kommer jag skriva nåt inlägg som jag publicerar imorgon  så ni har något att roa er med. Det jag oroar mig över är alla Big Brother-avsnitt jag kommer missa. Fast då har jag å andra sidan mycket att titta på på fredag.

Nu måste jag diska och duscha och göra klart det sista innan jag ska åka. Klockan är nio nu men jag publicerar det här lite senare.

Gratis tamponger

Idag fick jag hem ett paket med tamponger. Jag är medlem på en sida som heter tamponsforfree.se och då får man dem gratis hem i brevlådan varje månad. Fantastiskt!
Gratis tamponger från tamponsforfree.se

Lampornas var det ja

Ojdå. Jag kanske ska sluta se på Big Brother och sluta lyssna på Melodifestivalenlåtarna på Spotify för nyss sjöng jag följande.

"Jag är ren energi bara här under gurkornas sken är jag fri"

Anniela – Elektrisk

Bilder på hundar

Idag var vi ute och gick med Urax och Bertil igen och då passade jag på att fota lite.
Welsh corgi cardigan som heter Bertil
Pumin Urax

Bra att vara tjej

Igår när jag kom hem med bilen såg jag att det var en stor snöplogvall vid infarten till vårt hus. Jag tog fart och satsade men fastnade mitt i den. Jag kom varken framåt eller bakåt så jag svor lite och gick ur bilen. Där stod en granne och sa vi är redan på väg! Hans två tonårspojkar kom ut med storskorna och så började de skotta snö bakom däcken. Jag är ju tjej så jag stod bara och såg söt ut så där som tjejer gör bäst. Sen sa han åt mig att köra och så puttade de. Lös kom jag och ingen skada skedd. Härliga karlar det där!

Promenader i det vackra vädret

Den här veckan har jag varit ute och gått varenda dag. Jag har tvingat Susanne att gå med mig men det kan hon behöva, hon börjar gå upp i vikt. Igår gick vi med Bettan, Bertil och Urax också och det var ännu trevligare. Det trevligaste var att Urax inte dödade Bertil.

Idag skiner solen och det är också trevligt. Jag kanske ska ringa någon och tvinga den att gå ut och gå med mig, vi får se. Senare ska jag berätta om när jag körde fast igår.

Grupa Krovi

Jag har länge tyckt att ryska är ett häftigt språk så när jag träffade tyska familjens förra au pair som kommer från Ryssland började jag försöka lära mig det. Inte sådär jätteintensivt men jag kan i alla fall, nästan, alla bokstäver. Dessutom lyssnar jag mycket på rysk musik, Anastasia Prihodko är en favorit. Hon sjunger med så mycket inlevelse!

http://www.youtube.com/watch?v=lNBMr9-AbZo

Susanne gör det igen

Igår när jag och Susanne hade varit och handlat och hon skulle skjutsa hem mig såg vi en körskolebil som stod i en backe. De skulle öva på att starta i backe och Susanne ville stila lite så hon körde upp framför och stannade. Hon startade utan problem men det var så halt så hon kom sig ingenstans. Det slutade med att hon fick vända och köra ner igen, förbi övningsköraren som säkerligen hånlog.

Paket till mig

Det rätt härligt att vara en känd bloggerska ibland. Idag har någon läsare skickat ett paket till mig, väldigt trevligt. Framför allt gott. Tack så mycket!
Ett paket
Marabou Schweizernöt 100g

Gurkan är bra!

Jag älskar att Gurkan är nykterist och att han tvingar de andra killarna att inte dricka. Big Brother pratar jag om nu alltså. "Du dricker för du är osäker på dig själv kompis". Bra sagt tycker jag.

Igår fick jag veta när min älskade lille Eric kommer hem, fy fan så länge det är kvar. Jag bryter ihop och kommer igen några gånger varje dag. Usch.

Bilder från snöskulpturtävlingen i lördags

Publikens favorit och juryns tvåa.
Snöskulpturtävling i Umeå 2011
Snöskulpturtävling i Umeå 2011
Juryns favorit. Gäsp kände jag.
Snöskulpturtävling i Umeå 2011
Juryns trea. Gäsp kände jag.
Snöskulpturtävling i Umeå 2011
Min favorit. Det ska föreställa vatten och jag tänkte på miljön.
Snöskulpturtävling i Umeå 2011
Snöskulpturtävling i Umeå 2011
Snöskulpturtävling i Umeå 2011
En skulptur man kunde gå in i. Passande nog stack en gubbe ut huvudet när jag skulle fota.
Snöskulpturtävling i Umeå 2011
Snöskulpturtävling i Umeå 2011

RSS 0.91