Startsidan

Stadt, Land, Fluss

För någon vecka sedan spelade vi Stadt, Land, Fluss, ni vet när man får en bokstav och så ska man skriva en sak i varje kategori på den bokstaven. Jag är ju fantastiskt duktig på geografi men när jag måste komma på något snabbt får jag hjärnsläpp. Tur för mig att tyskarna inte fattar att Stensele (cirka 600 invånare) knappast kan räknas som stad. Där drog jag dem allt vid näsan!

OBS! Jag och lilltjejen spelade tillsammans. Jag är svart, hon är grön.
Stadt, Land, Fluss

Kaffe med mjölk

Idag gjorde jag min första kaffe här i Tyskland! Det känns ju helt normalt att det är en fjortonåring som har lärt mig. Okej jag erkänner, han fick hjälpa mig idag också. Hemma dricker jag bara svart kaffe men här dricker man med massa mjölk så jag följer seden. Dock har jag inget socker i.

Kaffet på bilden gjorde han till mig på min födelsedag, inte idag.
Kaffe i glas

Bra med en blogg, då får man saker gjorda

Jag har lovat Julia att jag ska fara ut och springa idag så nu skriver jag det här så jag inte kan dra mig ur. Stackars lillpojken är hemma och är sjuk, jag kan höra hur han hostar. Kul med sällskap men synd eftersom jag inte kan ligga på balkongen i bikini. Jag vet inte hur det kommer bli med min bränna om jag aldrig solar. Nåja, nu måste jag bege mig ut innan jag blir hungrig. Adjö!

Om mat

Hej alla vänner!

Igår gick vi inte på restaurang och firade min födelsedag för det fanns inte tid till det. Istället ställde sig familjen och lagade bakpotatis, lax och sås till lunch. Det är nog det godaste jag har ätit här. Något av det godaste jag har ätit i hela mitt liv faktiskt, nästan så att jag ville ställa mig på bordet och dansa. Det gjorde jag dock inte, jag sa bara "tack för maten, det var jättegott".

Lederhosen

Det händer så mycket sännande saker utanför mitt fönster. Idag kom exempelvis de här människorna förbi. Jag var lite seg med kameran så tjejen hann hoppa in i bilen men sen var det någon som ropade till dem så kom de ut och ställde upp sig. Som ni ser hann jag till och med täcka över deras ansikten med fönstergrejen.

Mannen har alltså på sig ett par traditionella Lederhosen med tillhörande grejer och kvinnan har en klänning som hon tyvärr täckt över med en svart tröja. Så där ser folk ut här i Bayern när det är festligheter på gång.


Bayerska kläder, Lederhosen

Dagens planer

Här sitter jag och sitter. Jag vaknade klockan sju och kunde inte somna om och vid halv åtta gav jag upp sovandet. Ikväll ska vi i familjen fira min födelsedag med en middag och det är ju trevligt. Jag hoppas bara att de inte får för sig att sjunga eller något annat pinsamt. Jag ska ta med mig kameran så ni får se hur trevligt vi har det.

Innan det ska jag se på sista matchen för fotbollslaget. De ska fira med massa alkohol  i omklädningsrummet efteråt men då kan jag ju tyvärr inte vara med. Smart drag av mig att påpeka att lördag är en väldigt bra dag för en middag.

Från min födelsedag.

Inte alltid så snabbtänkt

Nyss kom storpojken och frågade om jag visste vars hans mor befinner sig. Jag svarade på apoteket eftersom det var sant. När han hade gått kom jag på att det hade varit mycket roligare om jag hade sagt "under mattan" eller "hon sitter bakom soffan och målar naglarna". Men ja, nu är det försent.

Mina favoritbyxor

Igår när jag skulle sätta mig i bilen efter att jag hade handlat sprack mina byxor. Mitt i stjärtskåran blev det ett decimeterstort hål. Tack och lov hade jag jackan med mig så den knöt jag runt midjan när jag gick från bilen och in.

Lilltjejen frågade vilka byxor jag menade. Jaha, de där du alltid har på dig?! Ja, just de byxorna.

Byxor med hål i rumpan

Godmorgon!

Hej alla vänner!

Idag kan man säga att jag har försovit mig. Inte för att det gör speciellt mycket men det känns ändå konstigt att sova till elva. Eftersom jag inte har ätit något på 13 timmar börjar jag skaka så jag ska gå upp och äta frukost nu. Sen måste hunden gå ut och kissa och sen ska jag visa er vad jag har lyckats med. Lite pinsamt men mest jävligt irriterande.

Igår duschade jag förresten med fotbollslaget och det var roligt. Julia hade med sig en hårfön och det skrattade jag åt. Dessutom hade hon näsdukar i fotbollssockarna så hon kunde snyta sig under träningen. Tyskar är så konstiga.

Onkel Otto sitzt lustig plätschernd in der Badewanne

För några dagar sedan lekte vi en lek. Man skriver ett ord i taget från vänster till höger sen skickar man vidare till personen som sitter bredvid. Till slut får man en mening som är rolig. Tyvärr är det någon puckad svensk som inte kan skilja på adjektiv och adverb, eller vad det nu heter.

Sista meningen blir exempelvis så här. Tyske Friedhelm-Stefan mumsar perverst långsamt i avloppsröret.

Hörde att det var nio grader i Umeå

Goddagens!

Så här dagen efter födelsedagen har jag det lite stressigt. Jag ska snart med lilltjejen på fotbollsträning för hon har börjat spela. Se vilket bra inflytande jag har på de små liven! Mitt mål är att få lillpojken att växa upp till en nykterist men jag vet inte om det kommer lyckas. Ja, hur som helst. Nu måste jag gå och handla lite och sen ska jag hämta lilltjejen från pianolektionen. Hoppas ni inte har det lika äckligt varmt som jag har det, det går knappt att vara ute. Eller jo imorse var det bara 19 grader så då låg jag i bikini på balkongen men nu stannar jag helst inne.

Läderarmband med silvriga nitar och annat

Det här skitsnygga armbandet fick jag av Eric i födelsedagspresent! Jag vet inte mer än att det är handgjort och kommer från en liten boutique på Östermalm i Stockholm.

Svart läderarmband med nitar och kedjor

Tyska familjen är fantastisk!

Titta vad jag fick av tyska familjen, precis vad jag önskade mig! Dessutom fick jag ett svart baslinne men det har jag på mig.
Tandborste, brev, chokladkaka, nagellack
Svarta shorts från H&M
När jag hade läst brevet och sett vad det var i såg jag ut så här. Tur att jag var ensam.


Nu ska jag gå och sminka mig, igen.

Bästa dagen på året, allt handlar om mig!

Hej alla härliga vänner!

Idag fyller jag 23 år och det är ju läskigt. Nu känner jag att jag inte vill bli så mycket äldre, jag är redan smart så det räcker och min stackars kropp kommer bara förfalla. Men ja, nu ska vi inte vara sådana. Jag började dagen med att öppna ett paket från Eric, ni ska få se vad det var lite senare. Nu ska jag duscha och äta frukost.

Snart kommer Julia hit och då ska hon klippa mig och så ska vi baka chokladbollar. Härliga tider!

Träna och ät rätt!

Hej alla vänner!

Under min vistelse här i Tyskland, snart två månader, har jag gått ner fem kilo. Jaha, ni vill se före- och efterbild. Varsågoda!


Björkarnas stad

Varje morgon brukar jag lösa korsord för det tycker jag är ett trevligt sätt att börja dagen på. Igår stod det "stad i Sverige", fyra bokstäver. Jag tänkte skriva in Umeå på skämt eftersom jag bor där men tänkte att då förstör jag ju korsordet och det är ju onödigt. Bokstaven å finns ju inte på tyska så därför kunde det ju inte vara Umeå. Istället skrev jag Lund för jag kunde inte komma på någon annan stad med fyra bokstäver.

Imorse när jag kom upp till köket hade pappan och mamman löst korsordet och gissa vilken stad som var den rätta, Umeå såklart, dock med a istället för å. Tur för dem att jag är här för innan de kände mig hade de aldrig hört talas om Umeå.

Du där! Det kanske är dags att ta lite geografilektioner!

Jag älskar ju att jävlas

Jag brukar alltid läsa igenom mina blogginlägg på tyska för att se om google translate har hittar på jävulskap och om det står helt fel kan jag ändra mina ordval. Igår hade jag lite bråttom så jag gjorde inte det och vad tror ni det står?! "Lilltjejen utförde samlag med mig...". Det ser inte så jättebra ut. Det är ordet jävlas som ställer till det för mig, lite pinsamt när pappan har högläsning ur min blogg.

Nej men vad tror ni, ska jag gå upp och jävlas lite med lillpojken och pappan och mamman och storpojken och flickvännen och så kanske med lilltjejen igen?

Där hoppade hon allt i galen tunna

Lilltjejen jävlades med mig så jag skrev "Lilltjejen är söt och snäll" i en tidning. Hon vet vad söt betyder men inte snäll. Eftersom hon hade jävlats trodde hon naturligtvis jag jag var dum tillbaka så hon trodde att det stod något i stil med "Lilltjejen är söt men dum". Jag skrattade bara åt henne och vägrade berätta vad det betyder. För att hämnas (?) på mig skrev hon stort på min arm "Nina är snäll". Jag skrattade ännu mer. Till slut gick hon och frågade lillpojken vad snäll betyder, han är nämligen rätt bra på svenska adjektiv, och när hon fick veta blev hon arg. Härliga tider!

Nina är snäll

Att fråga eller inte fråga, det är frågan

Jag är uppfostrad som så att man frågar om saker. Man frågar om man får baka, om man får gå ut på kvällen och så vidare och så vidare. Nu när jag bor i en familj igen tänker jag mig tillbaka till när jag bodde hemma hos mamma och pappa och så frågar jag om saker och ting.

Igår pratade jag med lillpojken.

-Jag skulle behöva fråga din pappa om en sak.
-Men sluta fråga så mycket, det är pinsamt! Du frågar ju om allt! Du får baka om du vill det.
-Jaha, så bra, för jag vill baka till min födelsedag.
-Nej det får du inte!
-Nähä, varför inte?
-För att det är vårat jobb, det är ju du som fyller år.
-Ja men jag VILL ju.
-Ja men pappa vill också.

Jag kanske inte skulle ha frågat, då kanske jag hade fått baka ifred.

På balkongen

Här sitter jag och solar. Det är lite för ljust så kameran fungerar inte så bra men det kan ju vara roligt det också. Jag skulle gärna dra på mig bikinin men storpojken sitter fyra meter bort så det får bli en annan gång. Jag menar han måste ju kunna få sova inatt, stackarn.




Dagens tatueringar

Lilltjejen har målat på mig igen, fint va?! Det här är faktiskt något jag skulle vilja tatuera in, dock lite snyggare gjorda, fast kanske inte på mina muskulösa armar. Det är en jävul och en ängel för er som inte ser det.

Fin bild på mig förresten, det ser ut som att jag har massa fläckar i ansiktet. Det har jag inte. Eller jo, fräknar har jag men de andra fläckarna måste vara en synvilla.

Tatuering med ängel
Tatuering med satan

Hemma på våran gata i stan...

Så här ser det ut där jag bor, är det inte vackert?!

Kullerstensgata i Landsberg am Lech

Han var inte tjuvaktig

Hej alla vänner!

Nyss var jag ute med hunden eftersom storpojken vägrade och då träffade jag på en polack. Han hejade och berättade att han kände den svenska au pairen som var här efter mig förra gången. Det var ju roligt!

Eftersom storpojken är så elak ska jag ställa en byrå framför hans dörr så han inte kommer ut. Sen kan han sitta där och se hur roligt det är att kissa inomhus.

Grattis!

Idag fyller min syster 21 år. Det värsta med det är att jag är två år äldre, jag som trodde jag var ungefär 18. Nåja, hon har bakat kladdkaka, snickerskaka och någon annan kaka så lite önskar jag att jag var hemma. Att hon fyller år idag betyder ju också att jag fyller år om en vecka. Då passar det ju bra med min önskelista igen.

  • Pengar
  • Att Eric kommer och hälsar på
  • Ett bra jobb i höst

Ibland pratar han även franska

Idag spelade lillpojken tv-spel och jag tittade på i vanlig ordning. Han sa att han frös och bad mig hämta en filt åt honom. Eftersom jag är en lydig au pair neg jag och gjorde som han sa. Tyvärr hittade jag ingen filt så jag frågade vars de fanns. På "the armario", svarade han. Okej sa jag och tog ner en filt från skåpet. Sen slog det mig att det där varken var svenska, tyska eller engelska så hur kunde jag veta vad han menade. Just ja, spanska. Nu konverserar alltså jag och lillpojken växelvis på fyra olika språk, behöver jag säga att min hjärna är förvirrad?

Sparris- och jordgubbssallad

Igår var en fantastisk dag! Det var kul att träffa familjens släktingar och vi ungdomar, ja, jag ser mig själv som en ungdom, skrattade så vi grät åt åsnan i Shrek. Mamman höll ett tal som jag fick tårar i ögonen av, hoppas ingen såg. Varför har jag blivit så mesig? Förut var jag som en sten men nu gråter jag jämt när något fint händer. Dessutom blev jag röd i ansiktet för att hon sa fina saker om mig.

Maten på restaurangen vi åt på var fruktansvärt god. Potionerna var dock så stora att jag blev proppmätt av förrätten. På kvällen ville jag bara kräkas och jag gick säkert upp fem kilo.

Lillpojken verkade i alla fall ha en trevlig dag och det är ju det viktigaste. Han fick en Applegrej, jag vet inte om det är en telefon eller en mp3-spelare, så han log sådär som bara en nykonfirmerad fjortonåring kan. Härliga tider!

Leverost

Mamman i tyska familjen hör ni inte så mycket om här i bloggen så därför tänkte jag berätta en historia om henne. I Tyskland finns en falukorvssmakande köttgrej som heter Leberkäse, leverost. Jag tycker det låter så äckligt så jag äter det helst inte. Tilläggas bör kanske att det varken är lever eller ost i. Mamman i familjen vet att jag är lite kräsen och en dag när vi skulle äta leverost till lunch och jag frågade vad vi skulle äta sa hon:

- Vi ska äta...köttost...(viskande) leverost.

Det här låter ju inte det minsta roligt men det var det!

Alla är finklädda och jag har smutsiga byxor

Idag är det lillpojkens konfirmation och nyss åkte familjen till kyrkan. Eftersom jag inte förstår vad en svensk präst säger tänkte jag att det känns tråkigt att lyssna på en tysk präst så jag följde inte med.

Igår såg alla på ESC, helt fantastiskt! Det började ju bra och till slut fick jag alla att heja på Sverige. Tyvärr räckte det inte ända fram men vi kan ju se det som så att Azerbajdzjans bidrag i princip var svenskt så Sverige kom alltså först och trea. Dessutom kan det ju inte gå sämre för Sverige i hockeyfinalen ikväll. Och vars kom Azerbajdzjan och Italien i hockey-VM? Inte alls.

Nu ska jag baka en kladdkaka om alla ingredienserna finns, då blir lillpojken glad!

Skämtar DU med mig?

När min syster Anna var här och hälsade på var vi ute en kväll med Julia och hennes vänner. Anna stod och konverserade med en kille, på engelska, och när hon inte förstod vad han sa sa hon på svenska, "Skämtar DU med mig?". Det är ett uttryck hon har börjat med, fråga mig inte varför. Hur som helst. Eftersom tysken inte fattade sa han till sin kompis, på tyska, "Skämtar hon med mig?". Kul tyckte jag som var den enda som förstod vad som sades.

På tal om sades kan vi passa på att heja på Eric ikväll! Och nej, jag tänker inte ringa även fast jag är i Tyskland. Slöseri!

Nytt nagellack

Det här tjusiga nagellacket köpte jag förra veckan. Det kostade 17 kronorMüller.

Blått nagellack, Essence multi dimension, 76 cool and the gang

Ut med utlänningarna!

Idag kommer hela tjocka släkten så kanske hinner jag inte uppdatera så mycket. Lillpojken har konfirmation imorgon så jag kommer nog mest stå och le och nicka som att jag förstår. Det är alltså inte min släkt som kommer utan lillpojkens. Under tiden kan ni roa er med den här videon. Jag tror ni förstår även om ni inte kan tyska. Den är rolig i alla fall!


Är det tuppar vi pratar om?

Här ligger jag och ser på hockey, Sverige mot Tjeckien. Det jag hatar med herrhockey är att de varken har galler eller halsskydd. Sen gnäller de över att de får en klubba i ansiktet. Typiskt män.

Det värsta är dock att de alltid ska slåss. Så fort de nuddar någon annan i närheten av målen så spänner de upp sig och åker hotfullt mot varandra. Så jävla fjortigt! Vem fan spänner upp sig? Jag har aldrig sett en kvinna spänna upp sig. Har du?

Plants vs Zombies

Jag har fått i uppdrag att skriva om olika spelsajter. Jag har ju tidigare skrivit om min relation till olika spel och det är ju inte direkt mitt största intresse. Jag syftar främst på spel där man måste spela om riktiga pengar, det verkar läskigt. Däremot kan jag gilla att spela iq-befriade spel bara för att få tiden att gå. Mamma och pappa hade ett sånt spel hemma men det förstörde hela datorn så det får jag inte att spela mer, lite synd.

Om man är lite modigare än jag kan man ju dock tjäna stora pengar på att spela, kanske på
spelhallen. Alla har väl läst om den där unga killen från Göteborg eller nåt som tjänar flera miljoner. I och för sig förlorar han ju flera miljoner också. Men ja, kan man så är det säkert ett helt fantastiskt liv att leva.

onlinecasino Sverige kan man läsa om vad som är viktigt att tänka på när man ska spela online. Det är ju trots allt riktiga pengar det handlar om. På spelautomaten finns information om svenska spelautomater och spelautomater utvecklade av svenskar. Tydligen är svenskar väldigt insatta i spel på nätet. Själv är jag inte en av dem, är du?

Synd för lillpojken att jag är så nyfiken

Lillpojken glömde sin mobil på mitt rum. Undrar vad man kan hitta för smaskigheter på den. Hehehe!

Mobil

Tiden går fort när man har roligt

Idag har jag och Eric varit tillsammans i fyra och ett halvt år, är det inte fantastiskt?! Tyvärr har vi inte träffats på över tre månader så han kanske inte tycker om mig längre, det vet man ju aldrig. Men ja, så länge jag gillar honom kommer han inte undan.

Nu är det bara två månader kvar tills vi träffas nästa gång, skulle ditt förhållande klara det? Tänk alla som klagar över att de inte får träffas på en hel helg. Buhu, låter ju jättejobbigt.

Men ja, inga presenter har jag fått idag, det är ju synd. Jag försöker ju utnyttja varje tillfälle att få presenter men jag kanske måste berätta det i förväg så folk vet om det. Eric får dock ingenting, det känns som slöseri. Familjen har förresten lärt sig vad slöseri heter på svenska. Jag förstår inte varför de ska lära sig så konstiga ord. Slöseri, Spindelmannen, gris, satan, blomma, sluta, just det och frukost. Bra ord att kunna.

Nu kom jag ju av mig! Grattis till mig och Eric och puss och kram till dig, jag saknar och älskar dig!

Lilltjejen är skadad

Igår var Lilltjejen och lekte vid floden och tyvärr råkade hon kliva på en glasbit som något pucko har slängt. Fem stygn mellan tårna blev resultatet. Jag föredrar när jag har ont för då vet jag alltid hur illa det är, nu har jag ingen aning. Det ser i alla fall läskigt ut. Speciellt byxorna, ser ut som att någon har dött i dem.

Fot i bandage
Jeans med blod
Röda kryckor

Stackars tyskar som inte kan spela hockey

Här ligger jag och ser uppsvälld ut. Av någon anledning gör jag alltid det på morgonen.

Idag kollade jag mailen och annat viktigt i sängen, rätt så smidigt måste jag säga. Nu är det dock dags att kliva upp för jag måste gå och handla innan en gubbe kommer hit och ska åtgärda något.

Hockeymatchen igår var ju fantastisk! Lillpojken blev så arg när jag jublade över Sveriges mål, skadeglad som jag är kunde jag inte låta bli att retas. Men ja, idag är en annan dag så idag ska jag bara flina lite malligt åt honom.

Jag är uppsvälld

Mamma säger...

Skulle visst bara ha blinkat med ett öga kom jag på nu.



Vi ska bli fitta!

Jag funderar på att skriva ut den här bilden och rama in den. Sen ska jag hänga upp den på lillpojkens rum, kanske spyr han då. Han följde ju med mig och sprang igår och då fick han den briljanta idén att vi skulle börja med att springa upp för den här trappen. Det man ser på bilden är kanske en tiondel av hela, dessutom blir den mycket brantare på slutet. När vi hade sprungit upp för trappen, jag vann, höll vi på att dö. Vi skrattade och kräktes samtidigt för att vi var så trötta. Okej, vi kräktes inte men det var nära. Vi kom dock på att vi inte kunde gå hem eftersom det är pinsamt att "vara ute och springa" i bara fem minuter. Därför gick/joggade vi en härlig sväng och idag hoppas jag lillpojkens kropp är död. Själv är jag ju vältränad så jag känner faktiskt ingenting.

Trappa i Landsberg am Lech

Snart är jag ingen weißmensch mer

Hej alla vänner!

Igår frågade Julia om jag ville följa med till en sjö och sola idag. Det ville jag såklart så imorse innan barnen kom hem från skolan var vi där. Det var så äckligt varmt så vi hade inte kunnat stanna mycket längre. Tur i alla fall att det fanns en sjö att svalka sig i.

Ikväll har lillpojken lovat att han ska följa med mig ut och springa. Alla som bor i Landsberg, ställ er i vildparken och titta! "Nina, vi måste springa när det är mörkt, annars kan någon se mig". Fåntratt, han är ju värre än jag.

Hörde att det var 12 grader i Umeå. Hehe...he...hehehe...he. Här är det 25. I skuggan alltså.

Språkkurs

Hej alla vänner!

Idag har vi språkkurs. I lördags såg jag på tv och det var så roligt att jag höll på att kissa ner mig. Tyvärr hittar jag inte det klippet men jag lovar att länka till det när jag hittar det. Hur som helst, här är ett annat klipp på Kaya Yanar som han heter. Om ni inte förstår tyska kan ni spola fram två minuter. Där härmar han mandarin och lite senare arabiska. Vid 2.50 visar han hur det låter när en kines och en arab bråkar. Himla roligt!


Årets första dopp!

Dagens dag var en fantastisk dag! Vi åkte till en annan familj som bor på landet och där spelade vi fotboll. Det var så äckligt varmt att när de andra hoppade i sjön kunde jag inte stå emot. Jag hade dock inga badkläder med mig så jag badade i shorts och t-shirt. Sjön var typ 18 grader!

När vi kom hem ville barnen laga middag eftersom det är mors dag här i Tyskland. Jag kände att det nog var säkrast om jag såg över det hela och det slutade med att jag gjorde det mesta. Men ja, vem bryr sig, det blev väldigt gott i alla fall! Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om den här dagen men jag nöjer mig med att säga att jag är sjukt glad att jag valde att komma hit igen!

Dags att studera engelska igen?

Konversation mellan mig och Lillpojken.

För två år sedan.

- Oh Nina, I´m so boring.
- Hehehe.
- What?
- Bored, Lillpojken, bored.

Nu.

- No Lillpojken, I´m not interesting.
- Hehehe.
- What?
- Interested, Nina, interested.

Det kanske finns en gud trots allt

Har inte jag bloggat idag? Nej just ja, jag har ju suttit på balkongen och solat. Dock inte i bikini, jag tycker det känns genant när familjen är hemma. På måndag däremot, då blir det all in.

Lillpojken var tvungen att gå på gudstjänst idag på grund av konfirmationen. Jag lovade att följa med eftersom han bad på sina bara knän. Dessutom följde han med mig och handlade. Att han följde med och handlade tror jag dock han ångrade ganska snabbt för han sa att jag skämde ut honom. Fantastiskt roligt tycker jag!

Hur som helst. Vi gick till kyrkan och när vi kom dit började folk gå ut. Lillpojken letade reda på en pastor och  han fick sin underskrift. Sen gick vi hem. Härliga tider!

Nu ska jag och barnen roa oss med finalen i tyska Idol.

Lillpojken stökar till

Det spelar ingen roll vad Lillpojken gör, han lämnar alltid en röra efter sig. Idag kom han in på mitt rum efter skolan och kastade sig i min nybäddade säng. Suck.

Obäddad säng

Hade kunnat vara svenska också, jag hade inte reagerat

Hej alla vänner!

Fotbollsträningen igår var fantastiskt rolig! Det gick bra för mig och jag börjar äntligen komma tillbaka i min gamla form, inte konditions- och styrkemässigt men i övrigt.

Snart kommer Julia hit och hjälper mig med matlagningen. Vi ska göra pannkakor och det kommer sju barn så det kommer ta sin lilla tid. Smart av mig att be henne komma.

Imorse vaknade jag av att det knackade på min dörr. Pappan stack in huvudet och sa att det var elektriker i huset. Han avslutade med att säga "förlåt att jag pratar engelska med dig men jag tänkte att det kanske är lättare på morgonen". "Jaha, jag märkte det inte". Jag är alltid helt borta när jag vaknar, dock inte så länge. Ville bara säga det.

Tur att lilltjejen är snäll

Lilltjejen lånade min dator igår för hon ville spela spel på den. När jag kom tillbaka var paint öppet och jag hittade det här. Finfint!


Tatuering

Lilltjejen har ritat på min arm, tycker ni jag ska tatuera in det?

Tatuering jävul och hjärta

Det är inte lätt att vara snygg

Jag förstår inte riktigt hur sådana här människor tänker. Inte alls, förmodligen.


Lillpojken - Nina, 1-0

Lillpojken sa imorse att han inte ville gå till skolan.

- It´s fun, because you learn...
- No, it´s fan, because I learn.

Han har blivit så snabbtänkt den där, inte bara på tyska och engelska utan nu på svenska också.

Rökning

Inte nog med att man förstör sitt eget liv av att röka, man förstör andras också. Döda alla rökare! OBS, gäller även så kallade feströkare.


Familjen är hemma igen

Igår var typ den sjukaste dagen i världshistorien! Jag skulle hämta barnen på tågstationen i Augsburg och då visade Storpojken jättenoga hur jag skulle köra dit. Jag lyssnade knappt för jag tänkte att jag kan ju kolla på google maps. Det började med att jag körde fel här i Landsberg. Men men, ingen skada skedd, det tog bara några minuter extra. När jag kom fram till Augsburg lyssnade jag bara på GPSen och det var inga problem. Okej, ett litet problem, jag körde där bara spårvagnar får köra. Tack och lov kom det ingen spårvagn. En taxi tutade åt mig och jag var röd i ansiktet den närmaste timmen.

När jag hade hämtat barnen och kommit hem igen lagade jag pannkakor. Jag hetsade i mig en på stående fot och sen var jag tvungen att skjutsa lilltjejen till en kompis som bor i en by. Dit körde jag naturligtvis också fel. Sen åkte jag till affären och införskaffade lite nödvändigheter. När jag står vid grönsaksdisken och inte hittar ekologisk potatis får jag ett sms av Julia som frågar om jag kommer till matchen. Den hade jag naturligtvis glömt bort så det var bara att hetsa hem och kasta sig på cykeln. Sen var klockan nio och så var den dagen borta. Härliga tider!

RSS 0.91