Startsidan

De feta åren är förbi

De feta åren är förbi är en tysk film som handlar om ungdomar som bryter sig in hos rika människor och möblerar om. En ganska så bra film om man inte har något annat att göra.
De feta åren är förbi

Finaste pepparkakshuset

Förra helgen hade vi vårt årliga julpyssel med Anderssons. Som vanligt ska mina läsare få bestämma vilket pepparkakshus som är finast. Tävlingen avslutas när vårt hus leder.

Vårt hus, jag står för utsmyckningen förutom russinen som Eric satte dit för att jävlas. Observera Urax och tomten!
Snyggt pepparkakshus
Anderssons ganska tråkiga hus.
Garnering Pepparkakshus

Ge blog - ge liv!

Idag har jag och Susanne varit och lämnat blod. Jag vet att jag skriver om det tre gånger per år men det är faktiskt viktigt att du också går och gör det! Man får gratis fika och 40 kronor för en halvtimmes liggande i en skön stol. Seså, pallra er dit!

Ett såhär litet sår får man av att lämna blod. Kortet togs fyra timmar efter att de tog ut nålen.

Lämna blod

Julbak

Jag trodde inte att jag någonsin skulle få spela inomhusfotboll igen men idag när jag tränade småflickorna var de en för lite så jag fick hoppa in. Det var himla roligt men eftersom jag inte hade värmt upp kunde jag inte skjuta eller tokspringa. Dessutom har jag fortfarande mammas gympadojor som är två storlekar för stora, mina ligger ju i en flyttkartong någonstans.

Men vem bryr sig? Igår bakade jag saffransbullar med mandelmassa och saffransskorpor med mamma. Se så smaskigt det ser ut!

Saffransskorpor med mandel
Saffransbullar med mandelmassa

Umeå by night

I torsdags var vi i stan och tittade på höstljusen. Jag orkade inte ta fram stativet inne i stan så de bilderna blev värdelösa men här är en bild över älven som blev bättre. Med stativ alltså. Snön lyser med sin frånvaro, sorgligt men sant.
Umeå höstljus älven natt

Idol 25/11

Molly
Hon är skitsnygg i ansiktet och håret ikväll! Klänningen var dock osmickrane och färglös. Tråkigt, jag förstår inte hur stylisten tänker, inte alls förmodligen. Sången var lite falsk i början men de ljusa tonerna var himla bra.

Betydligt snyggare kläder! Färgen på klänningen var lite svår att se men ibland såg en skitsnygg ut och ibland lite mesig. Tyvärr blev jag inte berörd av sången.

Moa
Konstig klänning, såg ut lite som en städrock under midjan. Sången var bra förutom lite för mycket andning i början.

Här blev jag berörd, kanske för att brorsan grät. Moa är en av få som alltid känns säker samtidigt som man är förväntansfull på vad som ska hända.

Amanda
jag är fascinerad över att jag ens hörde var hon sjöng med tanke på frisyren. trots att det var så fult så tycker jag att det var bra, konstigt. Hon måste dock tänka på uttalet.

Jag tycker hon skulle ha satt upp håret i en tofs. Juryn tyckte det var fantastiskt men jag tycker baraa det var okej.

Robin
Vilken pinsam jacka! Sången var bra men lite ansträngd, han måste springa mer. tråkigt med svart t-shirt, igen. När kommer ett par röda skinnbyxor eller nåt?

Sången är bra som vanligt men han har inte en så utstickande röst så jag tror han åker hem idag.

Min önskelista

Idag är det en månad till julafton och då passar det ju bra med en önskelista.

Pengar till en dubbelsäng
Make Up Stores skin serum
Ett suveränt jobb
Dyra chokladpraliner
Ben & Jerry-glass, smak Chocolate Fudge Brownie
Reflexskärm med guld
Cykel med cykelkorg och fotbroms
Hantlar
Ett BRA hopprep

Lilla Stjärna - John Ajvide Lindqvist

Den här boken börjar väldigt bra. Någon gång efter hälften flippar den ur och blir helt sjuk, tyvärr. Rätt så läsvärd om du inte har någon annan bok att läsa.
Lilla Stjärna av John Ajvide Lindqvist

Allmänhetens åkning

Idag var jag, Susanne och Susannes bror och åkte skridskor. Jag och Susanne har ju spelat hockey men med David var det lite sisådär.

Gissa vem som vinner? Försten till blå linjen och tillbaka. Susanne med den gröna hjälmen.
Naturligtvis vinner Susanne. David verkar tro att man ska flyga.
Dags för sista momentet. Jag och David ställer upp.
Han kastar sig på mage.

Och jag gör köttbullen. Dags att ta ut fingrarna ur arslet och stretcha vaderna kanske.


Mina nya skor

Jag har äntligen köpt de där kängorna jag ville ha. De kommer från DNA och kostar 700 kronor. Bilden är fruktansvärt dålig men det är inte så lätt att fota sig själv sådär.
Svart känga från DNA

Tagna med handen i kakburken

Mamma och pappa fick hem ett sånt där rabattblad från ICA för några dagar sedan och eftersom de äter LCHF märktes det ganska väl att jag och Eric har unnat oss stycksaker när vi har handlat åt dem.

Dagens outfit på film

Är det inte fantastiskt att jag aldrig kan prata normalt när jag videobloggar. Det är inte ens medvetet.


Idol 18/11

Robin
Jag tycker Robin var rätt bra idag, jag fick till och med gåshud på sista tonen. Det kan ha varit lite falskt, jag hörde inte så bra för Eric sjöng samtidigt. Tråkigt med svart idag igen, hoppas han byter kläder inför nästa nummer.

Bättre kläder men det känns som att han har haft den där jackan förut? Sången var rätt tråkig. De har ju sagt att han ska sjunga soul så varför gör han inte det? Jag tror han åker ut ikväll.

Amanda F
Amanda är alltid så snygg när hon har kläder i kalla toner, fortsätt med det stylisten! Jag tycker att hon, för första gången, inte gjorde låten till sin egen. Okej, men inte mer.

Inte så snyggt att man såg magen, och vad hade hon för skor? Sången var lite över okej. Jag börjar ledsna på hennes stil nu, hon måste göra mer oväntade saker.

Molly
Den här låten var ju inte så bra men Molly sjunger bra. Kläderna var fruktansvärda!

Fantastiskt! Jag fick gåshud lite överallt och det finns inte mer att säga.

Amanda P
Det här var skrikit och hetsigt. Amanda ser likadan ut varje vecka tycker jag, tråkigt.

Mycket bättre! Jag tycker dock hon såg rädd ut.

Moa
Moa är ju alltid bra men det här var mer åt godkänt än fantastiskt.

Vad skönt att hon ryckte upp sig till andra låten! Det här var fantastiskt och hon var skitsnygg!

Bron

Alltså har ni sett på Bron? Jag gillar inte sånt där men det är så sjukt spännande så ni måste se! Nu är det bara ett avsnitt kvar men om ni skyndar er hinner ni se alla innan. Om inte annat så ligger de uppe till den 23 december. Seså, klicka här och titta!

Om boken vi skriver

Det har kommit lite frågor om boken jag och Bettan skriver så jag tänkte svara på det. Vi skriver en ungdomsroman som senare kommer att finnas i bokhandeln. Hoppas vi. Sen blir den film och vi blir rika. Hoppas vi. Mer än så vill jag inte berätta men idag kommer Bettan hit och så skriver vi tillsammans och läser igenom och diskuterar.

Det som är bra med att skriva tillsammans är att när man får skrivkramp eller inte har lust att skriva kan man bara skicka över boken till den andra. Självklart kan det bli bråk också om man inte tycker lika men det har vi klarat oss ifrån än så länge.

Är Idol uppgjort?

Är det någon mer än jag som har tänkt på att idoldeltagarna åker ut i ordning? Jag tänkte på det redan när Denise åkte ut och det har fortsatt på samma sätt. Enligt bilden borde Amandra Fondell åka ut på fredag och Amandra Persson vinna men jag tror inte det stämmer. Den som lever får se.

LCHF-prinsesstårta

Pappa älskar prinsesstårta men äter LCHF nu så jag kom på den briljanta idén att göra en LCHF-prinsesstårta till honom. Jag stekte bacon och la i en hög på en tallrik. Sen vispade jag ihop ett ägg med grön karamellfärg som jag stekte och la över. Några russin på toppen som en ros så var det färdigt!
LCHF-prinsesstårta

Lars dag

Jag har aldrig tänkt på att det är så lika bokstäver i fars och Lars, nu vet jag det. Ikväll tänkte jag bjuda pappa på lite LCHF-fika, ska fota om det blir bra.

Idag var det träning med fotbollslaget där jag är tränare igen. När vi kom fram kom Jessicka på att hon hade glömt sina skor så vi fick åka hem och hämta dem. Lite sena kom vi fram igen men då fick vi veta att hallen var uppbokad av någon basketturnering. Då åkte vi hem igen men Jessicka ville inte vara själv så vi fikade och tränade teknik. Nu kommer hon glänsa nästa söndag och jag kan stå där som en mallig storasyster.

Grattis till oss!

Idag har jag och Eric var tillsammans i fem år. Det känns som nyss vi blev tillsammans samtidigt som det känns som att vi har varit tillsammans hela livet. Vi började med distansförhållande eftersom han bodde i Stockholm och jag i Umeå men sen flyttade han till Umeå. Sedan vi flyttade ihop har vi varit ifrån varandra tre månader i sträck två gånger (när jag var i Tyskland) och fem månader i sträck en gång (när jag var i Tyskland andra gånger och Eric i Indien). Allt går bara man vill!

Vi är ett av de få paren som aldrig har gjort slut, typ alla jag känner har någon gång gjort slut för att sen bli tillsammans igen. Onödigt om man älskar varandra tycker jag. Det är bättre att prata direkt man är missnöjd, så gör vi, läs jag, och det fungerar så bra så.

Vi hade tänkt gå på restaurang idag och ha en romantisk kväll men så blir det inte för jag är fortfarande sjuk. Istället lagar vi, läs jag, kycklingsoppa här hemma. Men vad spelar det för roll? Allt blir vad man gör det till.

Vad vi har fått för gåvor? EN LÄGENHET! Alltså, vi har inte fått en lägenhet, vi har äntligen hittat en ny att hyra. Tänk vad livet är fantastiskt!

Recension av Idol 11/11

Amanda P
Nej men det här var ju inte bra. Håret var fult och låtvalet var värdelöst. Utan att ha hört de andra tror jag att Amanda P åker ut ikväll. Var det inte lite falskt också?

André
Jag trodde det här skulle bli väldigt bra men det blev det inte, det kändes mer som en kisspauslåt. HAHA såg ni slutposen förresten? Det var typ det äckligaste jag sett!

Moa
Moa är skitsnygg ikväll! Tyvärr kändes det lite stressat och som Laila sa, coolheten fanns inte där.

Amanda F
Jag håller med Laila, slutet var genialiskt! Dessutom var skorna fula så det var bra att hon protesterade mot stylisten genom att kasta av dem.

Robin
Jag vet inte vad jag tyckte om det här. Lite lagom, borde vara högre nivå än så.

Molly
Äntligen en smickrande klänning på Molly! Skorna däremot ser ut som dockskor. Med en sådan där smal rem över fotryggen ser man lätt ut som en förvuxen bebis. Jag googlade förresten på bilder på fotrygg, big mistake.

Ikväll ska jag bara vila mig i form

Idag har jag jobbat hela dagen och eftersom jag är lite vissen känner jag mig ännu vissnare nu. Näsan rinner och jag hostar en massa.

Nyss åt vi middag och då kom jag ihåg varför jag sällan låter Eric laga mat. Det ser ut som att han har fött upp, slaktat OCH lagat grisen i köket när han är färdig. Män ska hålla sig till andra saker.

Finalen på söndag kommer bli magisk!

Om ni har lite att göra kan ni se det här klippet. Det är True Talent från igår. Har ni inte lust tittar ni bara efter pausen. Sofia sjunger I Have Nothing och den som inte får gåshud då är sjuk.

Det ser ut som att det går fort

Igår var jag ju och red och fy tusan vilken träningsvärk jag har idag! Mina ljumskar är helt döda så jag ska nog stretcha lite sen.

Här är en bild från igår. Det är mästerfotografen Bettan som har fotat.

Nina rider på en brun häst

OBS, sevärd film

Idag var jag, Susanne och Bettan och red och det var roligt. Jag har inte ridit sen jag var i Tyskland förra gången så det var lite läskigt, jag är ju trots allt höjdrädd. Det gick dock bra efter ett tag och jag gjorde lite tjusiga skänkelvikningar.

Hur som helst, här är en video från när jag just har suttit upp  och är livrädd. Susanne justerar mina stigläder. Det roliga med filmen är inte att jag håller mig i sadeln och är rädd utan det är Susannes ben som syns bakom hästen. Vad tusan håller hon på med?


Recension av True Talent 6/11

Ida
Jag tycker hon har en bra röst men den kommer som inte fram. Trots de höga tonerna får jag ingen gåshud och det är ovanligt. Enda gången hon har varit riktigt bra var när hon sjöng rock/opera. Tyvärr tycker jag inte att hon har en speciell röst heller. Hon eller Emelie borde åka ut.

Paulina
Första låten var ju himla fin, hon har en sådan klar röst. Hennes egna låt är också bra och hon borde gå till final.

Emelie
Emelie har utvecklats väldigt mycket under True Talent och det är ju bra, det är inte så många som gjort det nämligen. Trots det tycker jag att hon kanske måste åka ut idag. Något hon måste lära sig är dock att klä sig i kläder hon passar i. Eller förresten, hon hade ju passande kläder i de första programmen så det är nog stylisten jag ska hoppa på som vanligt.

Dimitri
Han sjunger väldigt bra men jag blir ändå inte berörd, jag tror det har med låtarna att göra. The show must go on var en perfekt låt för Dimitri men det hördes att han är/har varit sjuk. Synd det för annars hade jag nog fått gåshud.

Bild från förra veckan. Nu har alla löv trillat av

Frostigt löv i sol

Recension av Idol 4/11

Olle
Han borde ha haft en tightare t-shirt, i övrigt var stylingen bra. Sången var bra men det lyfte aldrig. Han har en sådan mysig och bra röst men den kommer som aldrig fram. Väldigt synd.

Amanda F
Hon ser cool ut och hon sjunger himla bra. Dessutom är hon alltid spännande. Hon måste dock lära sig uttala alla ord.

André
Det känns som att André har haft samma kläder varje vecka. När får han testa scenkläderna? Han sjunger bra men nu börjar jag nästan ledsna på honom.

Amanda P
Hon sjunger ju fantastiskt men när ska gåshuden komma? Hon skulle ha tagit falsettonen utan falsett, då hade hon lyckats. Vad hade hon på sig förresten?

Robin
Jag håller med Alexander Bard, tråkig t-shirt och skrikit. Det började väldigt bra men sen blev det mest jobbigt. Synd.

Molly
Det här var ju sorgligt men å andra sidan har ju Molly aldrig varit dålig förut så hon blir snabbt förlåten.

Moa
Behöver jag ens skriva något om det här? Jag hade gåshud genom hela låten, på armarna, låren och i pannan.

Oj vad jag saknar dem!

Jag var inne på Lillpojkens Facebooksida och snokade och då hittade jag följande. Jag tycker mina tyska favoritbarn är så roliga!

Ny tröja till Eric

Igår införskaffade jag en tjocktröja åt Eric. Den är väldigt mysig och kostar 200 kronor. Tack och lov fick man inte den skäggiga gubben på köpet.
Tröja

Tröja - från H&M

http://www.hm.com/se/s/020J67

Mjuk, grovstickad tröja med sjalkrage och knäppning upptill. Längd 70 cm i stl L.

H;amp;M
www.hm.com

Egoboost Magazine #4 2011

Nu har jag läst igenom den nya tidningen och jag måste säga att de blir bättre och bättre. Korrekturläsningen har förbättrats väldigt mycket men fortfarande verkar de ha svårt att skilja på deras och sin. Jag tycker reportagen om de som har startat egna företag och det om panikångest var himla bra men jag hade gärna sett att de var lite längre.

Något jag stör mig väldigt mycket på är de där töntiga testen, det blir bara pinsamt. Det finns ju inte ens uns fakta i dem utan det är bara hittepå. Lägg resurserna på något vettigt istället. Sist men inte minst saknar jag fortfarande ett korsord.

Egoboost Magazine nummer #4 november 2011 orange blondinbella Isabella Löwengrip

Mamma, pappa och mormor på tv!

Jag har fått i uppdrag att skriva om att spela bingo och det passar ju väldigt bra eftersom att mamma, pappa och mormor var på Bingolotto i söndags. Redan efter tre minuter hade de varit i bild några sekunder. Konstigt nog hade jag missat dem men det var för att jag trodde de skulle sitta på läktaren och inte vid något vip-bord som de gjorde.

Man kan ju också spela bingo på nätet men det tycker jag verkar läskigt, man vet aldrig om sidan är seriös eller inte. Dessutom har jag ju otur i spel eftersom jag har en sådan himla tur i kärlek.

Förutom Bingolotto på uppesittarkvällen brukar jag inte spela bingo. Jag gillar inte att betala för saker där jag inte är säker på att jag får någonting för det. Förresten brukar det vara pappa som ger mig en bingolott den 23 december så att jag kan spela.

RSS 0.91