Startsidan

Min nya vinterjacka

Erics mamma vill så gärna se en bild på min och Erics nya vinterjacka så nu lägger jag upp det. Så här ser min jacka ut och Erics är av lite nyare modell men i stort sett ser den likadan ut. De kommer från Team Sportia och kostar 1800 kronor.
Svart vinterjacka från Team Sportia

Recension av True Talent 30/10

Sofia och Danny
Hennes styling var inte så bra, i alla fall inte på överkroppen. Dannys sång i början av refrängerna kändes konstig. Sofia sjunger som en gudinna som vanligt!

Sara och Tommy
Deras röster passade väldigt bra ihop. Danny sa att det kändes stabilt och det håller jag med om, skillnaden är att jag tröttnar när det är för säkert.

Dimitri och Danny
Dimitri hade en sådan jävulskt bra röst redan från början så eftersom jag inte har sett någon utveckling känns det bara neutralt. Bra, skulle man kunna säga. Jag skulle vilja höra honom sjunga något oväntat.

Paulina och Pernilla
Det här var himla fint. Det är allt jag har att säga.

Emelie och Tommy
Jag hade tänkt att Emelie skulle åka ut idag men jag tror jag ångrar mig. Hon är en av de få som utvecklas och det tycker jag är roligt att se. Jag fick i alla fall tårar i ögonen av den här duetten, jag börjar bli gammal.

Ida och Danny
Det här tycker jag var bra! Danny kunde dock ha skippat några weilingar.

Om någon ropar BINGO utan att ha bingo är det pappa

Imorse fick jag skrapa rutorna på bilen när jag skulle iväg, känns det inte vintrigt så säg! Idag har jag jobbat för det tycker ju jag är roligt och snart kommer Susanne och Bettan hit. Vi ska spela spel och umgås sådär som bara tjejer kan. Eftersom Eric är som han är får han vara med.

Ikväll är det ju Bingolotto och det ska jag titta på litegrann, man vill ju inte missa True Talent, för mamma och pappa är i studion.

Pappa brukar i alla fall minnas

Idag har blomsternina namnsdag men tror ni jag får fika på sängen av min pojkvän för det? Nej, naturligtvis inte. Jag ska se om han ens kommer ihåg det. Han och Susanne är lite lika på den punkten, de kan glömma väldigt viktiga saker. Tur att jag är där och påminner dem.

Idag ska jag styrketräna lite och duscha och se om jag hittar en vinterjacka.

Nu ska jag lösa Melodikrysset.

Recension av Idol

Molly
Hennes röst finns det ju ingenting att anmärka på. Hon är sjukt snygg men stylisten och sminkösen borde tänka om. Lila ögonskugga och rött läppstift? Osmickrande klänning.

Linni
Jag har aldrig förstått grejen med Linni men det var smart av henne att sjunga en låt av Cher eftersom man inte tänkte på att hon har en lite annorlunda röst. Hon såg dock ut som en skolpojke, jag saknade bara hängslena. Av med kepan!

Robin
Sången var ju den bästa han någonsin gjort, det finns ingenting att klaga på. Däremot blir jag arg på stylisterna som har förstört hans stil. På auditionen och slutaudition såg han ju helcool ut och nu blir han mer och mer lik Magnus Carlsson. Magnus Carlsson är inte ful men av någon anledning känns det inte helt rätt. Om inte annat borde han rufsa till håret. Robin alltså, inte Magnus Carlsson.

André
Jag tycker han är så ful! Titta på hans mun när han pratar eller sitter stilla. Det ser ut som att han försöker vara cool och snygg. Det är sådant som kan förstöra allt för hans röst är det ju inget som helst fel på.

Moa
Helt fantastiskt! Moa är ju alltid bra och gör låtarna till sina egna men idag var hon dessutom sjukt snygg! Trots att hon gjorde den bästa auditionen genom tiderna växer hon för varje vecka.

Olle
Han har en så mysig och bra röst men jag tycker inte han kommer fram i låtarna. Jag vet inte vad han borde göra.

Amanda F
Hon är så bra och snygg! Man är alltid nyfiken på vad hon ska göra med låtarna. Hon måste dock tänka på att ta med alla bokstäver när hon sjunger.

Amanda P
Hon sjunger ju jävulskt bra men hur ser hon ut? Jag tycker det är skickligt att lyckas göra henne så ful som hon var ikväll. Hon var ju inte ful men hon skulle kunna vara så sjukt mycket snyggare.

Jag hoppas att Linni åker ut ikväll, det är dags nu.

Hösten stannar och solen tittar fram

Gräs med frost i motljus

Hoppas hon har bakat

Naturligtvis var det inte Erics könshår på bilden, sådant skulle jag inte lägga upp på bloggen...eller? Hur som helst, Bettan är du helt dum i huvudet? Hur kan du tro att det är mitt armhålehår?

1. Jag rakar mig i duschen.
2. Jag skulle aldrig raka mig i handfatet.
3. Jag har inte struntat i att raka mig under armarna de senaste fem åren.

Det är alltså Erics skägg.

Idag ska jag fara med Bettan till Susanne på landet och fika. Jag kanske ska ta med mig kameran och fota lite hästar eller så. Tyvärr är vädret rätt tråkigt idag. Senare ska jag spela innebandy, det är typ veckans höjdpunkt.

Vad ska man ha honom till?

Åh nej, nu har Eric rakat könet i handfatet igen.
Hår i handfatet

Är på Ica Maxi men glömde inköpslistan, tu...

bild002 (MMS)

Är på Ica Maxi men glömde inköpslistan, tur att jag har superminne!


Jahaja, då var vintern här

Gräs med frost

Hemmagjord sylt

Hos farmor och farfar får man alltid himla god sylt. Jag orkar aldrig plocka hjortron och hallon och göra sylt på det så det äter jag bara hemma hos dem. På gröten och på plättar, alldeles fantastiskt gott! Fula bilder dock, jag ville hellre hugga in på maten än att sitta och fota fint.
Havregrynsgröt med hjortronsylt
Plättar med hemmagjord hjortronsylt och hallonsylt

Recension av True Talent

Dimitri och Gonza
Kläderna var lite tråkiga men sången var fin. Jag hade dock velat ha lite mer stämmor. Kul att se Gonza igen, han borde få lite mer scenträning och sen kan han hoppa in i programmet igen.

Paulina och Anders
Väldigt fin sång. Han har dock för djup urringning och hon har fula shorts och fula skor. Hon var ju så jävulskt fin förra veckan i den blåa kläningen.

Sara och Per
Hon har en himla cool röst men låten är lite tråkig. De passar bra ihop. Sara har alltid lite konstiga kläder. Jag har bara ett tips, ta mig som stylist nästa år!

Linnéa och Arghavan
Linnéa är inte lika snygg som förra veckan, hon måste sluta klä sig i färglösa tält. Dumt av stylisten att ta på Arghavan något långt och smalt och Linnéa något kort och tjockt, inte smickrande! Någon av dem sjöng falskt och jag väntade förgäves på en höjning av något slag. Jag tror tyvärr att Linnéa kan åka hem ikväll.

Sofia och Victoria
Kul att Victoria är tillbaka, jag hade velat att hon skulle gått vidare från början. De skulle dock haft likadana kläder, Sofias kjol var fruktansvärd. Dessutom borde Sofia få gå till en frisör för hon passar inte i sådär sluttande hår framme vid ansiktet. Sången var dock fantastisk! Kvällens enda gåshud på andra refrängen!

Emelie och Thomas
Emelie sjöng jättebra. Hon har verkligen vuxit i tävlingen, från början hatade jag henne och tyckte hon sjöng med alldeles för spänd hals men nu låter det riktigt bra. Thomas sjöng så himla bra när han sjöng Esmeraldas ögon i uttagningen men vad hände ikväll? Han sjöng dåligt tycker jag och förstörde framträdandet.

Ida och Johan
Fantastisk version av låten men av någon anledning fick jag inte gåshud. Ida var dock bra, hon får inte gå tillbaka till dansbandsträsket. Han hade lite för djup urringning.

Våra hjärtan ska i alla fall inte krossas

Jag såg på blogg.ses startsida att det är alla krossade hjärtans dag den 12e november. Kul att det är det datumet jag och Eric blev tillsammans. I år firar vi fem år tillsammans men det skriver jag mer om då.

En stege hos farmor och farfar

Jag tycker ljuset i Norrland är så vackert!
stege vid hus

FF

Ikväll är jag barnvakt på min gudsyster. Det bjuds på snask och då kommer ju jag springandes, det vet mamman. Vi ska se Idol, hoppas bara hon hejar på samma som jag.

Av någon konstig anledning ser det ut som att det är Agda 87 som ska barnvakta.

Sidecuten växer ut, bilder

Igår på jobbet var det en äldre kvinna som tyckte jag hade så fint hår. Hur sköter du det, frågade hon. Inte alls, sa jag, jag duschar med schampo, det är allt. Inget balsam, ingen borstning och definitivt ingen hårspray eller annat. Sen visade jag att jag har rakat på ena sidan. Varför då? frågade tanten. Varför inte, sa jag, man måste ju testa. Ja såklart, nu när du är ung kan du ju göra sånt där, hur skulle det se ut om jag som är åttio skulle raka sådär?

Nu har jag inte rakat mig sedan fjärde augusti vilket betyder att jag håller på att spara ut det. Eftersom mitt hår är så bra syns det inte framifrån, på vissa står ju håret rätt ut. Här ser ni bilder.

Tur att de som dör inte kommer till matsalen, jag är för känslig

Idag på jobbet beställde jag matvaror som vanligt. När jag går ut från rummet där datorn finns får jag alltid en stöt av dörrhandtaget. Idag fick jag en lite extra kraftig stöt så jag sa satan sådär lagom högt. Vem tror ni står just utanför dörren? Chefen? Nej, en präst! Inte för att präster på sjukhus är något roligt men.

Alexander Bard är en jävla fjant

Hos farmor och farfar hittade pappa en Aftonbladet som han naturligtvis inte kunde låta bli att kladda i.
Aftonbladet Alexander Bard jävla fjant

Lördagens outfit

I lördags var jag ju hos farmor och farfar i inlandet och där gäller det att klä sig efter väder, inte efter mode. Därför hade jag på mig min nya oversize höstjacka, en mörkblå lite längre modell. Nejmen gick ni på den lätta? Det är ju farfars gamla jacka. Nu skulle man kunna tro att han är gigantisk men det är han inte.
Jacka vintage
Jeans H&M
Skor Converse
Halsduk Ge-Kås

Han fick gå in

Idag hämtade jag och Eric pappa på badhuset med bilen. Pappa hade tränat och svarade inte i telefon eftersom han troligen satt i bastun. Eric blev irriterad, efter 30 minuter, och gick in för att leta efter honom. I receptionen frågade han "får jag gå in i omklädningsrummet och hämta min svärfar?". Det låter som att pappa inte har alla koppar i skåpet.

Hemma igen

Nu är vi hemma från Storuman och vi ägnade stor del av tiden där med att förminska buskar. Vi klippte och yxade av grenar och sen drog vi dem ut i skogen. Typisk vardagsmotion i Norrland.

En rolig, men dyr, grej som hände idag var att mitt kusinbarn spillde ut tio liter olja på en bensinmack. I sådana ögonblick är han kanske inte världens sötaste...

I lugnet

Hej alla vänner! Jag följde med till farmor och farfar men internetet vi tog med fungerar inte. Som tur är har min mamma en modern mobil så jag lånar internet på den. Igår fick jag träffa världens sötaste kusinbarn, som snart får konkurrens, och det var ju såklart trevligt. Nu ska jag lösa Melodikrysset. Ha en trevlig dag!

Det blir nog en resa trots allt

I helgen ska mamma och pappa fara till farmor och farfar och jag sitter här och funderar på om jag ska följa med. Eric kan inte för han måste studera och det är ju tråkigt. Om jag följer med kan jag inte göra ett grupparbete i tyskan som jag hade velat göra bort. Inte för att jag ligger efter utan för att jag vill ligga långt före. Om jag följer med får jag kanske ro att skriva ett brev till Julia, skriva på boken och vila upp mig. Vi ska ta med internet fick jag veta och då är jag ju i alla fall inte helt borta. Nu ser fördelarna mycket bättre ut så jag får väl följa med då. Det finns ju massa släkt att hälsa på och massa kakor att äta.

Här är en bild på min syster som jag tog utanför farmor och farfars hus en gång. Ni ser ju vilken betongdjungel det är, mitt i storstaden.

Sist men inte minst, ett stort grattis till Erics mamma som fyller 50 år idag! Nu ska vi se om Eric kommer ihåg det.

Susanne, om du läser det här så gör det ingenting att du inte ringde tillbaka som du lovade. Jag vet att du alltid glömmer men jag har lix inte haft tid för dig. Vi hörs nästa vecka eller nåt.

Snart helg

Idag tänkte jag göra det lätt för mig och bara slänga in en bild på en film jag sett och skriva att den är dålig men se det gick inte för jag har inte fotat den än. Idag har jag så mycket att göra och jag kommer inte ha en ledig stund. Det är nästan så att jag längtar till imorgon då jag troligen är ledig och bara ska glassa runt i jeans istället för landstingets outfit.

Jag längtar också efter snön. Det är kolsvart ute och då är det trevligt med lite snö som lyser upp. I och för sig blir det jobbigare att cykla men jag är ju van så det går säkert bra.

Härliga tider!

Godmorgon!

Idag svängde jag mina långa ben över sängkanten klockan fem. Ni partyprissar kanske brukar gå och lägga er vid den tiden men jag är ju ingen partyprisse så jag vaknar hellre då. Varför, kanske ni undrar nu. Jo, jag ska jobba! Jag börjar klockan sju och det tar en halvtimme att cykla. Eftersom jag hatar att stressa på morgonen så går jag upp i god tid.

Det är fortfarande kolsvart ute men jag hoppas att vädret är bra. Jag skulle ju kunna åka buss men det är inte så bra vardagsmotion. På vinterhalvåret brukar det ju vara lite kallt om öronen under cykelhjälmen och en vinter förfrös jag ena örat men nu har jag kommit på att jag kan ha mitt egenvirkade pannband under den. Jag set ut som Toad i Mario Kart, inte på grund av pannbandet dock, men vad gör det. Hellre se ut som Toad i Mario Kart än att tillbringa resten av livet i rullstol. Dagens visdomsord till er!

För första gången i mitt liv älskar jag att studera

Jag har ju glömt att berätta att Eric har kommit hem från Stockholm. Han kom igår och då blir ju såklart mitt liv mycket trevligare. Idag har jag det lite stressigt så nu måste jag fortsätta med tyskan. Adjö!
Tyska

Tre

Det blir ganska mycket tips eller otips på filmer nu eftersom jag är medlem på lovefilm gratis i två månader. Jag lånar många tyska filmer för att förbättra min tyska så därför kanske inte alla är jätteintressanta för er men jag skriver snabbt om dem ändå.

Den här filmen heter Tre och handlingen kan ni läsa om på bilden. Den var ganska bra men väldigt långsam. Det hände inte så mycket men det som väl hände var bra.
Tre film

Sånt som får mig exalterad

Jag gjorde nyss ett grupparbete med en kille. Han bor i Umeå men om vi skulle stöta på varandra skulle vi aldrig känna igen varandra eftersom vi bara har chattat med varandra, jag pluggar ju tyska på distans. Han var i alla fall jättetrevlig och dessutom duktig på det jag är dålig på. Mitt i samtalet ringde hans mobil och han svarade och pratade arabiska. Jag tycker det är så coolt! Jag önskar att jag hade utländska föräldrar eller något annat häftigt! Det har jag önskat hela mitt liv om ni undrar, inte för att mina föräldrar är dåliga utan för att jag tycker det är fränt med språkkunskaper.

Hur som helst. När han hade lagt på sa han "förstod du?". Naturligtvis förstod jag inte men jag sa att jag har läst en kurs i arabiska men det enda ordet jag uppfattade var habibi. Det viktigaste ordet att kunna sa han då. Naturligtvis!

Inspärrad av Teresa Cooper

När man läser överskriften kan man tro att det är Teresa Cooper som har spärrat in någon men så är det inte. Inspärrad är en hemsk och sann bok som ni borde läsa.
Inspärrad Tesesa Cooper

En rosa försvarets hudsalva

Igår var jag på apoteket med mamma för att köpa ett ägglossningstest och då fick jag syn på en hylla med rosa bandet-saker. Jag har länge velat testa försvarets hudsalva och nu kostar det 19 kronor och då går två kronor till rosa bandet så då slog jag till. Eller ja, mamma köpte ett åt mig för jag hade glömt plånboken hemma.

Hur som helst så fungerar det bra och mina läppar är så mjuka och fina så. Och nej, vi skulle inte köpa något ägglossningstest.
Försvarets hudsalva rosa bandet

Boka restaurangbord

Jag har fått ett uppdrag att skriva om att boka restaurangbord. På den här hemsidan finns det många restauranger i Stockholm men i Umeå finns det bara en. Det är ju lite synd men det kanske är så enkelt att man inte måste boka bord i förväg i Umeå. Bor man i Stockholm verkar man dock behöva boka bord på de finaste ställena, det har jag läst i böcker.

Jag går i och för sig inte så ofta på restaurang och äter och att boka bord känns inte alls aktuellt. Kanske är det för att jag är en känd bloggare som jag kan komma in så lätt överallt i Umeå eller så är det för att det aldrig är fullt. Det kan ni fundera på.

I Stockholm, Göteborg och Malmö finns det ganska många restauranger att boka bord på men i övrigt är det ganska fattigt. Efter att jag har publicerat det här inlägget kanske fler restauranger blir medlemmar på sidan och då får vi kunder mer att välja på.

Ännu värre när de är fulla

Imorse gick jag till postlådan för att lämna mina filmer och på vägen dit mötte jag en man som sträckte ut armarna som för att krama mig. Jag gick längre och längre ut mot kanten av vägen och eftersom han var rätt långsam hann jag förbi utan att han tog i mig. Jag tycker människor som vill ta i mig mot min vilja är väldigt obehagliga. Det spelar ingen roll om personen är utvecklingsstörd eller en "vanlig" gubbe som luktar svett, jag hatar det!

Måste man krama eller skaka hand med släktingar som man knappt känner? Tack och lov har jag inga sånna släktingar som jag inte gillar men jag antar att många andra har det. Hur som helst så har jag en bubbla där jag inte vill ha in vem som helst. Bara sånna jag tycker om alltså. Men nu behöver ni som känner mig inte bli rädda, så länge ni inte luktar svett eller är konstiga på något sätt så är det ingen fara.
Man som vill kramas

Bröderna Karlsson

Jag är medlem på Buzzador.se vilket betyder att jag får testa saker gratis. Vill du bli medlem? Kommentera och lämna din mailadress så bjuder jag in dig. Nu får jag vara medlem på Lovefilm.se gratis i två månader och den första filmen jag sett är Bröderna Karlsson. Jag har hört att den ska vara dålig men jag gillar lättsamma och trevliga filmer så jag tycker den var rätt bra. Det enda dåliga skulle jag säga är att brodern som kommer från Luleå inte pratar med minsta lilla dialekt.
Bröderna Karlsson Lovefilm.se

Snygga skor från DNA

Nu har jag fått svar från DNA och jag fick naturligtvis använda deras bilder. Den här skon satt jättebra och var riktigt skön! Dessutom kunde jag ha dem i storlek 38 så mina fötter såg mycket mindre ut. Jag vill ha dem men det känns som att man kanske ska ha ett fast jobb innan man köper skor för 699 kronor.
Filmen jag skulle berätta kommer imorgon istället, jag måste fota den först.

Hoppas han kom fram ordentligt

Idag åkte Eric till Stockholm för att gå till tandläkaren och hälsa på sina föräldrar. Tråkigt för mig, roligt för hans mamma. Under veckorna han är borta ska jag fokusera på tyskan och på att skriva på boken som jag inte får så mycket gjort på. Innan jag kan börja skriva måste jag läsa igenom hela och det rör sig om 27 a4-sidor. Jag älskar ju i och för sig att läsa men det känns ändå lite tungt. Imorgon ska jag recensera en film här i bloggen. Eller recensera och recensera, jag ska skriva om den är bra eller dålig och visa en bild på den.

Droger, alkohol och sex VID 13 ÅRS ÅLDER?!

Jag var på bibblan igår och jag kan inte gå in där utan att komma ut med en bunt böcker. Tre böcker hittade jag men tro det eller ej, igår hittade jag en film också. Den heter Tretton, tror jag, och var fruktansvärt dålig och jag kunde överhuvudtaget inte relatera till min ungdom. Se den inte!

Flash mob i Umeå

Det var inte direkt lika bra som sådana man sett på youtube. Vi visste naturligtvis om att det skulle ske men jag fattade inte hur man filmade med kameran så därför har de redan börjat dansa.

Några som hade en möhippa eller nåt dansade med.

RSS 0.91