Startsidan

Bra tyskaträning i alla fall

Igår tänkte jag göra bort ett grupparbete till tyskan. Jag och grabben jag arbetar med tänkte hoppa över småpratet man ska göra i början av chatten eftersom vi redan känner varandra. Dessutom bor vi i samma stad så det kändes lite töntigt att prata om vädret. Vi råkade dock börja prata om religion och två timmar senare kom vi på att vi kanske skulle börja med själva uppgiften. Vi bestämde oss för att ta en paus och fortsätta idag istället så snart ska vi chatta igen.

Ikväll har jag tvättid också och det är ju lite jobbigt. Sist vi hade det skötte Eric tvättandet och det var dumt, jag hittade nämligen min bh stelfrusen i snön.

Cykla i Umeå?

Helvetes jävulskap vilket dåligt humör jag var på imorse! Jag cyklade till jobbet som vanligt men tror ni att de hade skottat? Nej, naturligtvis inte! Det var mer än en decimeter snö och jag svettades av ansträngningen och kokade av ilska samtidigt. Förbannade gubbar, ja jag är säker på att det är gubbar, som inte duger till att skotta cykelbanorna! Jag lovar att det är gubbar som aldrig ens suttit på en cykel som bestämmer. Bilvägarna är naturligtvis skottade för det är ju där portföljgubbarna färdas. Hur kan de tycka att umeborna ska cykla mer när det enda man vill är att hoppa på bussen på grund av all snö. Tilläggas bör kanske att jag inte såg en enda traktor på vägen till jobbet och att det inte snöade en endaste flinga under tiden jag var vaken.

På vägen hem var det dock trevligt. Fem plusgrader och strålande sol. Jag hade inte ens vantar på mig!

Jag spelar en del av Für Elise på piano

Hahaha, så fruktansvärt dåligt. Det låter som att jag trycker piano, inte spelar. Nåja, jag får ursäkta mig med att jag har spelat på ett akustiskt piano det senaste halvåret och idag var första gången jag spelade på mitt elpiano på länge. Jag ska skärpa mig!

En bild från Tjejligan

Idag är det träningsmatch för fotbollslaget så snart ska jag cykla dit. Jag hittade den här bilden från Tjejligan som ni kan titta på om ni har lite att göra. Så där ser jag ut efter två nätter utan sömn. Men vem bryr sig, det viktigaste var ju att tjejerna spelade bra och det gjorde de, varenda en av dem!

Recension av Melodifestivalen 4

Charlotte Perrelli - The Girl
Ganska svängig låt men Charlotte ser tyvärr inte så bra ut i det där håret. Hon måste ha lugg, så är det bara.

OPA! - Allting blir bra igen
Det här var inte så bra. Det känns som att de kom med för att de måste ha med genren. Dumt svt, satsa på bra musik istället. Verserna är dåliga, refrängen okej.

Dynazty - Land of Broken Dreams
Om de ska ha med ett hårdrocksband så ska det vara en suverän låt. Det är inte det här.

Lotta Engberg och Christer Sjögren - Don´t Let Me Down
Låten kommer säkerligen spelas för fullt på p4 men inte i Melodifestivalens final.

Hanna Lindblad - Goosebumps
Det här kan fungera. Coola kläder och bra röst. Låten är rätt svängig.

Axel Algmark - Kyss mig
Hade det varit Håkan Hellström hade det fungerat med med den här okända killen blir det nog svårt. Han borde ha rakat bort mustaschen.

Lisa Miskovsky - Why Start a Fire
Lisa har gjort några sjukt bra låtar men den här var bara okej. Synd tycker jag. Den blir dock bättre och bättre. Jag vill bara inflika att jag har tränat hockey med henne.

Danny Saucedo - Amazing
Hyffsad låt men det räcker inte för att slå Loreen. Skönt, då vinner hon. Coolt nummer.

Till Andra Chansen
Jag tror att Hanna Lindblad kan lyckas ta sig till andra chansen.
Charlotte kan nog ta sig vidare trots missödet med håret.

Till Finalen
Danny känns rätt självklar.
Jag tror att de lite äldre kan tycka att Lisa Miskovsky är trevlig.

Måste bli av med grädden

Bloggappen är ju värdelös! Det går inte att justera inlägget och bilden blev för liten. Dessutom kan man inte gå in på inlägget via datorn för att rätta till det fula. Fy så dåligt!

Idag sov jag ut ordentligt och det var himla skönt. Jag somnade halv tio och vaknade halv åtta. Nu ser jag på The Voice för det orkade jag inte se igår och sen ska jag duscha. Om ni har lite att göra kan ni få berätta för mig om jag ska äta köttfärssås eller korvstroganoff till middag.

Prinsar och prinsessor

Igår föddes en prinsessa som alla vet. Jag såg allt live eftersom jag börjar jobba sju, det var bara att slå på tvn i patientmatsalen och låtsas att det var någon annan som ville se. Något som är viktigare är dock att min kusin fick en liten prins igår! Jag träffade ju henne i söndags och nu har hon alltså ett till barn. Svårt att förstå innan man har träffat honom.
Bilden har ingenting med inlägget att göra, jag testar bara att blogga via appen och ville ha med en bild för att se hur det ser ut.

 


Städa resten av huset istället

Har jag förresten berättat att Eric inte är hemma? Han åkte till Stockholm i fredags och idag åkte han till USA för att åka skidor. Mig lämnar han ensam hemma men det är lika skönt det. Något som inte är lika skönt är att han diskade innan han åkte och nu när jag skulle äta tog jag fram en SMUTSIG tallrik ur skåpet. KARLAR SKA INTE VARA I KÖKET!

Ingen tyska i alla fall

Är det tur eller otur om man tappar ner ett kex på golvet just när man har dammsugit? Nåja, bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete. Jag har fått så mycket gjort idag och det känns himla skönt! Snart ska jag och handla med Bettan och då har jag inget måste kvar. Eller jo, ett, jag ska göra en bloggdesign. Och skriva på boken. Och betala räkningar. Och och och, det tar aldrig slut.

Presenttips

Igår fyllde min väninna Bettan år så idag var jag där på middag. Jag brukar inte ge mina vänner några presenter men nu kände jag att det var dags. Igår bakade jag chokladbollar som jag rullade i kakao och sen la jag ner dem i en fin presentask. Billigt och bra!
hemmagjorda chokladpraliner i askhemmagjorda chokladpraliner i ask

Om helgen

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om helgen i Lycksele men jag ska försöka skriva kort.

Vi åkte med två lag och det ena laget kom tvåa och det andra kom till kvartsfinal (tror jag). Tjejerna spelade fantastiskt bra och jag är så himla imponerad! När de vann semifinalen kunde jag inte hålla tårarna tillbaka men det är ju lite pinsamt så jag visade det inte.

Jag sov på liggunderlag och alla tyckte jag var konstig. När jag var liten hade alla liggunderlag men nu är det tydligen inne med luftmadrasser som är två meter breda. Jag förstår varför det inte är inne med liggunderlag, jag sov inte så skönt. Eftersom man spelar matcher hela natten och vi hade två lag så sov jag inte så mycket alls och det märktes idag.

När jag hade kört hem var jag dyngtrött och då bjöd Åsa passande nog på middag och en fantastisk efterrätt. Dessutom fick jag med mig en matlåda.

Så, det var nog det viktiga. Nu är Anna här så jag ska roa mig med henne. Adjö!

God müsli!

Den här müslin har jag ätit i några dagar och den är himla god! Den passar utmärkt till fil och är inte torr och tråkig. Testa!
Frebaco havremüsli frukt och frö
Frebaco havremüsli frukt och frö

Nick Hornby - A Long Way Down

Jag vill läsa på engelska för att förbättra mina kunskaper och om ni också vill göra det rekomenderar jag er inte att läsa den här boken. Den är väldigt långsam och det händer inte alls mycket. Ibland kan den vara lite smålustig men i övrigt mest långsam. Här nere kan ni se det roligaste i hela boken. Så, nu behöver ni inte läsa den.
Nick Hornby a long way down
Nick Hornby a long way down

Önska oss lycka till!

Skönt med fredag! På jobbet har jag ju min oerhört snygga uniform och av den har jag fått eksemliknande grejer på insidan av överarmarna. Jag går väl och gnuggar armen mot tissen varje gång jag svänger med armen. Jag fick samma problem på insidan av låren när jag tränade utan cykelbyxor. Om ni undrar. Hur som helst så svider det lite så jag går som att jag har kissat ner mig fast i armhålorna. Ni fattar.

Senare idag åker jag till Lycksele för att se laget jag tränar vinna Tjejligan. Jag ska köra bil upp så Sofia om du läser det här kommer jag gärna förbi en snabbis (om jag hinner, bussen kör ju jävulskt snabbt) om det går. Jag kan ringa när jag närmar mig men ungefär kring sju.

Jag har tidsinställt lite inlägg i helgen men tyvärr blir det ingen recension av Melodifestivalen. Jag har varken internet, dator eller tv så fan ta den som berättar hur det gick! Nejdå, jag antar att jag vill veta det även om jag ser det i efterhand.

Nu ska jag snart ut i snön och cykla till jobbet. Härliga tider!

Inflyttningsblomma

Har ni sett vilken tjusig blomma jag fick av Åsa?! Jag vet inte vad det är för sort men den är fin och det är ju det viktigaste.
Svart blomma i vit kruka
Svart blomma i vit kruka

Längtar till nästa vecka...

Hej alla vänner!

Imorse vid halv sju när jag cyklade till jobbet var det jävulskt mycket snö. Det var så mycket att hela fötterna doppades när jag cyklade. Det ni stockholmare!

Nu har jag snart chatt med tyskan och innan det ska jag plugga. Ni ser ju hur läxorna tynger ner mig.


Alla hjärtans dag

Jag kan inte läsa min mail och inte mailen på Facebook. Fruktansvärt irriterande eftersom jag behöver kunna det för att plugga. Någon datanörd som vet vad felet är? Min är tyvärr inte hemma.

Eftersom jag ska bort i helgen ska jag tokplugga idag. Helst ska jag bli klar med alla inlämningsuppgifter idag. Önska mig lycka till! Sen ska jag ju naturligtvis pussa på Eric. De här romantiska geléhjärtana ska han få av mig. HAHAHA kul va?!

du hjärta jag. red heart. fairtrade geléhjärtan
du hjärta jag. red heart. fairtrade geléhjärtan

Språktidningen

Jag älskar Språktidningen och vill gärna prenumerera på den. Jag har länge sagt att när jag får ett fast jobb ska jag köpa den igen och nu är det väl dags. Det som är väldigt skumt är att om man köper två nummer kostar varje nummer ungefär 40 kronor och köper man sju nummer kostar de ungefär 65 kronor styck. Borde det inte vara tvärt om? Nu förväntar jag mig att någon säljare från Språktidningen ringer mig och förklarar och sen säljer några nummer till mig. Sist jag skrev om Språktidningen fick jag tidningen skickad till Tyskland gratis, fantastiskt!
Prenumeration på Språktidningen

Jag är fortfarande mätt

Imorse var det fotbollsträning och ikväll är det match, fullt upp innan Tjejligan i Lycksele nästa helg. Det kommer nog kännas konstigt att inte spela själv men sist fick jag ju rött kort så jag kanske inte är välkommen.

Jessicka fyller år i veckan så idag firade vi henne. Åsa tog med sig jävulskt mycket fika och det som blev över lämnade hon hos oss. Någon som vill komma och fika?


Recension av Melodifestivalen 2

Ulrik Munther - Soldiers
Jag saknar det där lilla extra i låten men den kommer säkert gå vidare. Han har ju en himla bra röst och är söt, sådant är viktigt som ni vet.

Top Cats - Baby Doll
Det här svänger ju i alla fall men det känns ändå som en kisspauslåt. Men vad är det sångaren har på sig? Jaha, en vit t-shirt. Vad orginellt.

Sonja Aldén - I din himmel
Rätt bra låt som säkert kommer gå vidare. Dock ingenting jag kommer lyssna på senare.

Andreas Lundstedt - Aldrig aldrig
Nej, varför sjunger han på svenska? Annars hade den kanske funkat.

Timoteij - Stormande hav
Ojdå, vilken uppdatering av kläderna sedan förra gången. Men ja, det här var inte heller så bra. Det känns lite mesigt.

David Lindgren - Shout It Out
Helt ok men han kändes obekväm. Den går nog vidare.

Mimi Oh - Det går för långsamt
Snygga kläder men det känns som en barnlåt. Hade den varit på engelska hade den varit bättre.

Thomas Di Leva - Ge aldrig upp
Susanne gillar den här låten, och pappa. Jag vet inte om det säger så mycket men texten var ju i alla fall bra.

Till Andra chansen
Timoteij har ju uppgraderas så de kan säkert ta sig vidare.
Alla älskar Thomas Di Leva och låten var okej.

Till Finalen
Ulrik borde gå vidare.
David Lindgren kan glida på Loreens våg.

Jag vann såklart på Singstar

Igår var det party så jag är lite bakis. Blir alltid det när jag är uppe sent och andra dricker alkohol. Eric bjöd hit fem vänner och tre av dem sa att vi hade det fint. Trevliga vänner det där, de får gärna komma hit igen. Vi spelade spel och sjöng Singstar, hoppas inte grannarna är arga.

Jag trodde ju att jag skulle få sova ut idag men som om ett alarm hade ljudit vaknade jag efter sju och en halv timme, precis som jag har gjort hela veckan. Synd, för i morgon är det fotbollsträning på morgonen så då får jag inte heller sova. Jaja, vem bryr sig.

Just ja! Jag tänkte bara skriva att angående Melodifestivalen förra veckan så kan ni gångra mina utlåtanden med fem, jag sågade bidragen mer än de var värda. De låtar jag gillar mest nu är Loreens, naturligtvis, och The Monikers. ikväll kommer en ny recension där ni kan läsa vad ni ska tycka.

Nästan så man vill dansa naken av lycka

Äntligen helg! Tänk så skönt det ska bli att få sova lite längre. Idag har jag lite måsten att göra för i helgen vore det skönt att bara få vara ledig. På bilden ser ni exempelvis att jag nästan har skrivit klart brevet jag ska skicka till Julia i Tyskland.

Bäst att aldrig stanna upp

Just efter att jag hade skrivit hur hurtig jag skulle vara och diska igår lade jag mig i sängen några sekunder för att spela lite Wordfeud. Gissa vad som hände?! Jag somnade såklart. Nåja, idag blir det ingen sömn förrän ikväll för jag har fullt upp. Nu ska jag diska och sen är det innebandy. Sen ska jag hetsa hem och duscha för sen kommer Bettan och vi ska handla tillsammans. Perfekt sätt att träffa vänner på, speciellt om de har en bil man får åka i.

Det bästa med innebandyn är att jag äntligen har hittat mina skor! Jag hade ju mammas innan, tre storlekar för stora och världsfula.

Ful trälist tycker jag

Se så härligt solen lyser in i köket! Som ni kanske lägger märke till så var jag väldigt fokuserad på att hålla för diskbänken, man får ju inte vara dum. Min lille älskling skulle diska det sista igår, vi var ju tvungna att diska allt porslin som legat i kartonger, men diskstället blev fullt så resten står kvar. Det verkar inte bättre än att den hårt arbetande flickvännen får ta tag i det. Eric ska nämligen skruva ihop mitt piano. Inte det akustiska alltså för det står fortfarande hos mamma och pappa, ingen orkar flytta det.

Lite av vårt kök också

Idag fick jag mitt kort till jobbet så att jag kan komma in i omklädningsrummet och andra viktiga rum. Personligen tycker jag att det hade varit roligare om det hade stått kökschef istället, jag är ju faktiskt den enda som jobbar i köket. Men men, man kan inte få allt.

Himlen var röd men det syns inte

Nu har vi just kommit in efter drygt två timmars hockeyspelande. Vi, hehe "vi", fick börja med att skotta planen med hjälp av målen, inte det lättaste. Jag är dyngtrött och ska bara äta lite och duscha, sen blir det att krypa ner i sängen och sova. Upp fem imorgon igen!


Cykellysen har jag också

Godmorgon!

Idag var jag uppe klockan fem och studsade. Jag börjar nämligen arbeta klockan sju och då vill man ju hinna blogga och annat viktigt innan man går hemifrån. Jag kan berätta senare om jobbet men jag vill gärna skriva på ett papper först så att jag inte blir snuvad på konfekten. Jag antar att det är mest släktingar som undrar. Kanske Susanne också om inte Bettan har skvallrat.

Nu ska jag snart hoppa på cykeln och ge mig ut i -18,6 graders kyla. Skönt att det har blivit några grader varmare sedan helgen. Naturligtvis glömmer jag inte hjälmen, ni behöver inte påminna mig!

Dove Nourishing Oil Care

Jag är ju en buzzador vilket betyder att jag får hem grejer som jag låter mina vänner prova och sen utvärderar jag det. Det är gratis och finns ingen hake. Vill du bli medlem så kan du bara lämna din mailadress och skriv arr du vill vara med så bjuder jag in dig och du får mer information.

Nu har jag fått testa Dove Nourishing Oil Care. Jag tror att det heter så i alla fall. Det är ett balsam för er som undrar. Jag brukar ju inte använda balsam för jag tycker inte att det gör någon speciell skillnad men nu ska jag nog börja med det. Jag har använt det här balsamet två eller tre gånger och jag märker en sjuk skillnad. Håret känns mjukt, lent och lätt. Jag kan nästan gå så långt och säga att jag kommer köpa det här när den här tar slut. Helst skulle jag vilja ta alla själv men det får jag ju inte tyvärr.

Buzzador - Dove nourishing oil care

Recension av Melodifestivalen 1

Sean Banan - Sean den förste Banan
Svängig låt, troligen något jag kommer gå och nynna på senare. Jag hade dock velat se mer dans, han kan ju.

Abalone Dots - På väg
Lite för tråkigt, det blir nog en kisspaus för många. Tråkiga scenkläder.

The Moniker - I Want To Be Chris Isaak (This Is Just the Beginning)
Hyffsat, men ingenting jag kommer lyssna mer på. Fast på något sätt borrar han in "This is just the beginning" i huvudet.

Afro-Dite - The Boy Can dance
Känns som något ett annat land kan komma med till Eurovision. Asfula skor.

Dead by April - Mystery
Kan fungera, rätt bra låt. Personligen tycker jag gaphalsen som inte sjunger hade kunnat sitta i publiken men det kanske bara är jag.

Marie Serneholt - Salt & Pepper
Den låter väldigt mycket som en annan låt men jag kan inte komma på vilken. Medelmåttigt.

Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern - Jag reser mig igen
Nej, den här kommer ingen minnas men ändå kommer den spelas flitigt på radion. På Sveriges Radio alltså.

Loreen - Euphoria
Bra låt, dock inte lika bra som My Heart is Refusing Me. Jag älskar hennes röst. Eric är frälst.

Till Andra chansen
Jag tror faktiskt att Sean Banan kan gå till andra chansen.
Marie Serneholt. Det finns inget annat alternativ.

Till final
Loreen känns rätt självklar.
Dead by April känns faktiskt också självklara.

Jag tycker den är söt

Den här fina tavlan fick jag när jag var liten. Man kan ta ur dockan ur sängen. När Eric tittade åt ett annat håll hängde jag snabbt upp den på väggen. Jag skrattade så att jag grät när jag såg Erics förfärade min. Nu ligger den i en kartong igen men så fort Eric ska bjuda hit sina vänner ska jag hänga upp den så han får skämmas!

Nu har vi flyttat in på riktigt! Alla saker är här och vi ska sova här. Fantastiskt!


Landsberg am Lech

Så där ja, nu börjar jag känna mig hemma.

Bild från nya lägenheten

Här ser ni en bild på vår baksida. Där ska jag sitta i sommar och dricka en kall smoothie. Det är i söderläge så solen ligger på nästan hela dagen. Härligt med lite ljus!

Idag är det 18 grader kallt ute. Hos er då?


Hets

Just nu har jag ingenting vettigt att skriva förutom att jag har bråttom. Då kan man ju fråga sig varför jag gör som alla andra bloggare och bloggar ändå fast jag inte hinner. När jag dessutom inte har något att skriva. Ja, det kan man fråga sig.

Nu ska jag gå ut med Urax och sen ska jag bege mig på ett viktigt möte. Mer om det får ni höra senare. Dessutom ska jag köra lite grejer till lägenheten så då kanske jag fotar så ni får se hur det ser ut.

Ni ser ju hur bråttom jag har, hinner inte ens sitta stilla när jag ska ta kort.

Äntligen februari!

Idag fick vi nyckeln till vår nya lägenhet så vi har kört ett lass och handlat lite mat. Det stora lasset går på fredag så nu kör vi bara lite småsaker. En fantastisk nyhet är att jag hittade mina inomhusskor så nu slipper jag skämmas i mammas gymnastikskor på fotbollen och innebandyn. I söndags försökte jag skjuta på fotbollen men det gick inte alls.

En annan fantastisk nyhet ska jag vänta med att berätta tills det är 100% klart. Jag tar ju inte ut någon lycka i förskott så därför väntar vi tills imorgon eller vad det kan bli.

Nu måste jag studera tyska för det har jag inte hunnit göra idag.

Schwedenrätsel online!

Igår hittade jag tyska korsord online! Jag tror att jag har letat förut men jag måste ha letat dåligt. Det enda dåliga med tyska korsord är att man inte ska skriva ä, ö, ü och ß. Där jag har ritat blått ska det ju egentligen vara ett ü och jag kunde inte förstå vilket ord det skulle bli. Störande!

Okej jag ljög, det är inte det enda dåliga. Det är också med mycket kunskap, oftast namn. Jag kan inte så många tyska målare och sånt så det är lite svårt. Dessutom där det står "tonlos" uppe till höger stod det "lautlos" i frågan. Jag hade ju "ton" som ni ser men jag kom inte på något slut på ordet. Det brukar ju inte vara samma ord i frågan och svaret. Tyskar, ni har mycket att lära!

Schwedenrätsel tyskt korsord

RSS 0.91