Startsidan

Wordfeud

Spelar du Wordfeud? Lägg gärna till Skuttar så kan jag spela mot dig. Jag spelar mest på kvällarna eftersom Eric har med sig telefonen till skolan. Det är inte min telefon alltså. Swedish Strict Random ska det vara.

Om ni inte har någon iPhone eller vad man nu behöver för det där spelet så kan ni alltid spela Str8ts. På datorn ensamma alltså. Här har vi dagens svåra spel.

Str8ts

Fy för Eric

Som jag skrev för några dagar sedan så skriver jag mycket listor. Här är en lista på vad jag och Eric ska köpa för säng och madrasser och sådant. Någon har dock varit och kladdat. Syns ganska tydligt att det inte är jag eftersom jag börjar meningar med stor bokstav.

Ojdå, sitter jag och ser på Mammor och Minimodeller?


Rösta gult!

Jag hittade den här undersökningen på Aftonbladet. Konstigt nog var det nästan ingen som tyckte samma som jag.

Det börjar närma sig!

Eftersom jag och Eric flyttar i helgen (!!!) så skottade vi fram mamma och pappas släp idag. Det stod under en meters snötäcke men nu går det att använda igen. Det är ju fantastiskt vilken motion man kan få av att bo i Norrland. Nu ska jag vila mig i form till imorgon för då ska vi åka skridskor med Erics vänner.

Vykort från New York

Idag fick jag ett vykort från min tyska vän Julia. Hon har varit i New York och då måste man ju skicka vykort som ni kanske vet. Det är så sorgligt att jag inte har träffat henne på sju månader och att det kommer dröja flera till innan vi träffas nästa gång. Ibland, okej ganska ofta, önskar jag att jag var rik. Då skulle jag besöka Tyskland minst en gång i månaden eller så. Seså, se till att besöka min blogg varje dag så att jag blir lika känd som Blondinbella!
Vykort New York City

Taskig kommentar

Idag fick jag en väldigt taskig kommentar på det här inlägget av en anonym läsare. Ni ser ju på bilden hur ledsen jag blev. På den här bloggen får man bara skriva snälla saker om mig, att jag är snygg och rolig och sånt. Fy så taskigt!
MEN GICK NI PÅ DEN LÄTTA?! ÄNTLIGEN kommer det någon som är lika fantastiskt ärlig som jag! Fortsätt bara!

Böcker

Jag älskar ju att läsa, speciellt om man hittar en fantastisk bok, och jag lånar det mesta på bibblan. Jag reserverar de böcker jag vill läsa och sen hämtar jag dem när de finns tillgängliga, det blir smidigast. Hur som helst så lyckas jag alltid få hem typ sex böcker samtidigt och sen helt plötsligt har jag ingen.

Om någon har tips på en bra tysk bok får ni gärna säga till.

Boktrave

Mr. Goodbar

Den här chokladkakan var inte så god. Det är bara choklad och jordnötter men chokladen smakar som julkalenderchoklad, inte så exklusivt alltså. Ingenting jag kommer köpa igen. Jag köpte den på ICA Maxi för fem kronor men det var för att den höll på att gå ut. I vanliga fall kostar den ungefär 13 tror jag.
Hershey´s Mr. Goodbar

Visste du att...

En avocado håller sig grön om kärnan får vara kvar. Den här har legat framme över en natt och ni ser ju så grön och fin den är. Den var nämligen för hård när jag skulle göra guacamole.
Avocado med kärna

Laleh - Some Die Young

Har ni lyssnat på Lalehs nya skiva? Än så länge gillar jag Some Die Young bäst, jag tycker den är himla bra. Laleh är så otroligt häftig, hon tar oväntade toner i sina låtar, exempelvis när hon sjunger "young" i den här låten, vilket gör att de blir spännande och bra. Dessutom är hon så sjukt vacker!

Fruktiga namn

Jag hittade den här frågan på Aftonbladet. Man ska rösta på vilket fruktnamn man tycker är finast och jag röstade på Chili. Jag tycker faktiskt att det var himla tjusigt och fräsigt. Däremot Kokos skulle jag inte vilja heta, det låter ju som att man är koko. Inte så kul.

Stackars ungdomar

Minns ni när man var typ 14 år och skrev till någon man var förtjust i på MSN? Fanns ens MSN när jag var 14? Nåja, så satt man där och var nervös och så stod det att "Lena skriver..." (naturligtvis stod det inte Lena men jag var tvungen att logga in på mammas för att visa) och så väntade man jättelänge och väntade sig en lång text OCH SEN FÖRSVANN TEXTEN BARA FÖR DEN ANDRA HADE RÅKAT SKRIVA EN PUNKT ELLER NÅT SOM DEN SEDAN TOG BORT OCH SEN GJORDE DEN NÅGOT ANNAT SAMTIDIGT DET VAR DÄRFÖR DET TOG SÅDAN TID. Viktigare än så var man inte. Skönt att man är gammal och slipper vara nervös för sådant där larv.

Jag vs Kenza

Tänk om Kenza hade lagt upp en sådan här bild och önskat godnatt, då hade ingen tänkt mer på det. När jag lägger upp en sådan här bild tänker ni VAD FAN HÅLLER HON PÅ MED? VARFÖR HAR HON HANDEN SÅ DÄR? Och så vidare i all oändlighet. Tur för mig att jag är så naturligt vacker i alla fall.

Idag åt jag middag hos Bettan och det var trevligt. Kvalitetstid kallas det. Skönt att Susanne inte var där, hon förstör så lätt stämningen.


Recept på salsa

Som den Svensson-familj vi är ska vi äta tacos imorgon. Det blir godast med en hemmagjord salsa och eftersom den är godast dagen efter gjorde jag den redan idag.

Skippa tillsatserna och gör maten från grunden! Här har ni receptet.

Salsa
Två finhackade lökar
En halv hackad grön paprika
400g krossade tomater
4 msk äppelcidervinäger
En hackad vitlöksklyfta
Lite socker, salt och chilipulver

Koka allt i ungefär sju minuter.
Salsa till tacos

Universitetsstudier

Idag skulle jag göra tyska hela dagen men Eric ville se film med mig och då ställde jag upp. Dessutom har jag gjort massa annat viktigt så jag har känt mig lite stressad. Som tur är hinner jag alltid med det jag ska ändå men jag gillar känslan av att få vara lite stressad ibland. Här är lite av det jag skrivit idag, det är samma bild sex gånger för jag vill inte att ni ska håna mina kunskaper. Inte för att jag tror att det är massa fel men man kan aldrig vara tillräckligt säker. Plus att någon från Tyskland kan läsa det och rätta och då räknas det som fusk. Så, nu vet ni. Godnatt!

PS. Om någon skulle hitta något fel så berätta det genast!

tyskatyskatyskatyskatyskatyska

Vinterlandskap

Den här bilden blev inte alls så fin som verkligheten men det brukar ju bli så med mobilkameran. Nu har jag i alla fall lärt mig hur man får in bilderna i datorn helt själv. Det ser inte ut att vara så mycket snö men det är väl ungefär en meter.
Vinterbild

Fånge i hundpalatset av Martina Haag

Jag gillar alla Martina Haags böcker och även den här var festlig. Fånge i Hundpalatset är en samling av krönikor och andra texter och i början skrattade jag och var tvungen att läsa högt för Eric. Kanske var det roligt eftersom Martinas man heter Erik och det passade så bra in.
Fånge i hundpalatset Martina Haag

Deutsch!

Idag börjar min tyskakurs! Eller, den började igår men jag fick inloggningsuppgifterna först idag. Jag har tyvärr inga böcker än så jag kan inte göra så mycket men det är ju alltid lite tekniska grejer man måste fixa. Exempelvis har jag bytt dator så jag måste installera allt på nytt.

Tänk till sommaren så duktig jag kommer vara! Härliga tider!

Tjusiga kläder

Lila jeans
<a href="http://www.mylovebasket.com/se/profile/nina-ivebo-3682170">
<img src="http://www.mylovebasket.com/image/share/1.png" alt="Nina Ivebo - Mylovebasket.com mode online" style="border: 0px;"/></a>
Nina Ivebo - Mylovebasket.com mode online

Sticky Notes

Jag älskar ju att skriva listor och om man har Windows 7 eller Vista kan man skriva dem på datorn istället. Man kan ha olika färger och sådär, mycket smart!

Det här är dagens göromål. Jag har redan gjort två av dem men jag vill inte stryka dem eftersom de måste följas upp. Om Bettan tycker att Froggi är en lika suverän idé som jag tycker att det är kommer ni att få höra mer om det senare.

Sticky Notes

Skönt att vakna

Inatt drömde jag mardrömmar. Vissa var riktigt hemska men den jag tänkte berätta om var lite rolig såhär i efterhand. Jag skrev ett inlägg på Facebook att alla skulle kommentera i Susannes blogg så att hon skulle trilla av stolen av häpnad. Hon har nämligen max tre läsare per dag. Det var på riktigt alltså. Vad jag drömde var att jag vaknade och såg att Susanne hade fått 2700 följare på Bloglovin! Jag blev nästan lite ledsen eftersom det ju är jag som lägger ner tid på bloggande och inte hon. Nåja, det var ju bara en dröm.

bloglovin

Idiotgladiatorer!

Jag sitter och ser på Gladiatorerna och nyss blev jag så arg så jag kokar! Det är gatloppet och fastän domaren har blåst av fortsätter gladiatorerna att slå. Är det inte familjeunderhållning? Män som ska försöka vara tuffa är så jävla fjortiga! De slår också mot huvudet medvetet fastän de inte får. Borde de verkligen få vara med i programmet?

Härligt väder!

Idag var jag och Eric och åkte skridskor. Han hade mina knäskydd på sig så det gick riktigt bra. Någon gång ska vi åka med Erics vänner och då vill han ju såklart inte var sämst. Som tur är har han ju sitt ursprung att skylla på.

På tal om ursprung så ska Erics vän från Egypten låna pappas längdskidor och åka någon gång. Han har aldrig stått på ett par skidor förut så jag kan nästan lova en fantastisk videoblogg. Han kan svenska och har bott här några år om ni undrar.


Socialaste kvällen på länge

Igår tog jag och Eric bussen upp till universitetet för att gå på en pub. När vi kom dit var den stängd så då tog vi bussen tillbaka till stan och gick på Allstar istället. Vi var inte ensamma alltså utan Erics fem vänner var med. Det var himla trevligt måste jag säga! När småpojkarna hade lekt lite i en snöborg på stan och skrämt bort alla riktiga småpojkar kom Bettan och hämtade mig, Eric och Erics vänninna och så åkte vi hem. Lite senare kom Susanne och då spelade vi sällskapsspel. Naturligtvis vann mitt lag.

Tro nu inte att jag drack alkohol, det gör ju bara svaga individer som ni kanske minns.

Alias partyversionen

Tänk att en räkning kan kännas så bra

Idag fick jag och Eric den första hyres-räkningen på nya lägenheten! Ett steg närmare flytten! Tänk vad roligt det ska bli att få inreda och piffa och pillra på. Jag längtar!

Idag tänkte vi åka skridskor men det snöar en massa och jag ska leka med Susanne. Fast med Susanne vet man i och för sig aldrig, rätt som det är ska hon göra något annat. Men det är ju ganska spännande i mitt annars så välplanerade liv.

Hockey!

Min lille favoritstockholmare gjorde sig illa i knät sist vi åkte skridskor, han ramlade på det lite för många gånger, så idag tog vi fram min hockeyutrustning. Jag spelade ju i sex år, det är därför jag är så jävulskt bra på att åka, och sakerna finns såklart kvar. Eric tog på sig grejerna och kände sig nog ganska mycket coolare än vad han ser ut. Dessutom tog han på sig byxorna innan damaskerna och det går ju inte, som ni ser.

Jag var helt säker på att jag skulle vara för tjock för grejerna men tro det eller ej, jag kunde ha det! Det betyder alltså att jag kan börja spela hockey igen! Jag tror dock att jag väntar några år till, tills jag får ett bra erbjudande.

Eric har lite längre överkropp än jag, det är därför axelskydden ser så små ut. Dessutom var jag tolv år när jag fick dem...

hockeytrunk

När katten är borta...

När Eric är i skolan gömmer han sina godsaker. Det gör mig ingenting för jag kan ju lukta mig till choklad. Nejmen, vad är det som står på skåpet? Är det inte lite chokladbollar?

Chokladbollar från Gille
Chokladbollar

Elsas Hemlighet av Sofi Fahrman

Det här tycker jag är den bästa boken om Elsa Gustavsson, kanske för att hon har blivit några år äldre. Tyvärr känns även den lite skrytig och jag vet inte vilka människor i boken som finns på riktigt och vilka som är påhittade. Gästförfattarna förstår jag inte alls varför de är med, för att skryta att Sofi känner dem? Jag vet inte, jag tycker det känns fånigt. Dessutom förekommer romantisering av alkohol i boken, astöntigt!

Elsas hemlighet av Sofi Fahrman

Mobilbilder

För några dagar sedan var jag ute med Urax på Röbäcksslätten. Det var så jävulskt vackert och jag ville stycka mig själv för att jag inte hade kameran med mig. Jag hade dock med mig min nya mobil så jag fotade med den. Det blev inte så bra bilder men det är väl bättre än inget.

Röbäcksslätten i dimma på vintern
Röbäcksslätten i dimma på vintern
Röbäcksslätten i dimma på vintern
Röbäcksslätten i dimma på vintern Volvo Umeå

Hallelujah

Hallelujah är ju en fin låt som man kan spela. I C-dur är det dock lite för ljust att sjunga, för mig, men om man sänker den en oktav blir det ingen utmaning. Därför kan man höja den lite, från den lägre oktaven, för då blir det perfekt. Det här har ni säkert lärt er i skolan men nu blir det repetition.

Den går som sagt i C-dur på det här papperet men om man höjer den ett snäpp flyttar vi tårtbiten ett steg åt höger. Först spelar vi alltså i C-dur, den röda trekanten, och sen höjer vi till G-dur, den blåa trekanten. Observera att mitt C ser ut som ett G.

Hallelujah chords ackord

Jävla puckon

Mamma och pappa fick det här brevet på bilden. Jag var tvungen att läsa det flera gånger för att förstå vad det stod. Står det "avläsning av garage eller mätaren i erat garage"? Nej, det kan det ju inte göra för det är ju ingen punkt efter el. Sen insåg jag att det är två särskrivningar i samma ord. Det är fan duktigt gjort. Det jag känner nu är, hjälp, är det barn som ska läsa av mätaren?

Jag har hittat det!

I flera månader har jag letat efter ett datorspel som jag spelade när jag var liten. Jag visste bara att det var en gubbe som hoppade och sköt och det är ju inte så lätt att googla på. Idag hittade jag det! Tyvärr går det ganska snabbt att varva det.

Vill ni ladda ner det finns det här, helt gratis.

Secret agent gammalt datorspel gubbe som hoppar och skjuter

Herkules Jonssons Storverk

Såg ni på det här när ni var små? Den gick som julkalender 1969 men den har visats senare på tv. Fantastiskt roligt!

Historia och tips

Idag var jag på Maxi och då såg jag en tjej och en mamma vid bindorna. Mamman frågade tjejen om hon behövde bindor eller tamponger och tjejen såg lite generad ut. Då kom jag att tänka på när jag var yngre och var på Maxi med min mamma och en kompis. Mamma frågade om det behövdes bindor eller tamponger och jag tyckte det var så fruktansvärt pinsamt att hon frågade det när kompisen var med. HAHA VILKEN TÖNT JAG VAR!

Dagens tips till dagens ungdom, det är inte pinsamt att ha mens, alla tjejer har det. Så, nu vet ni det.

Ett annat tips är att bli medlem här, då får man gratis tamponger hem i brevlådan och man behöver bara svara på några enkla frågor. Typ, är reklamen på tampongasken passande? Är den fin? Och så vidare, ingenting jobbigt alltså. Det finns ingen hake.


Bluff och båg

Jag stör mig på alla "idoler" som säger att de ångrar att de ställde upp i Idol. De hade ju inte varit någonting om de inte hade varit med. Jag tror helt enkelt att de har för höga tankar om sig själva, många är inte alls så bra som de tror. Tove Styrke verkar dock förstå att det har hjälpt henne en hel del, även om Aftonbladet har vinklat det åt andra hållet.

Snygga skor!

Om ni har pengar över och behöver ett par snygga skor kan ni kolla in min skoguide. Endast snygga skor så att ni inte ska behöva sålla bort något. Priserna står i ordning. Antagligen, annars vore jag ju ett pucko. Alla kommer från Nelly.com, det är ju typ bara de som har snygga skor.

SUGARFREE SHOES / LESLEY 449
NELLY SHOES / STUD 399
NELLY TREND / FORGET YOUR BOYFRIEND 599
NELLY SHOES / HILDA 379
NELLY SHOES / LEONI 225
WILDFLOWER BY KENZA / BRIGHT 749
Festskor , Lesley , Sugarfree Shoes - NELLY.COM Festskor , Stud , Nelly  Shoes - NELLY.COMFestskor , Forget Your Boyfriend , Nelly Trend - NELLY.COM
Festskor , Hilda , Nelly  Shoes - NELLY.COMFestskor , Leoni , Nelly  Shoes - NELLY.COMFestskor , Bright , Wildflower By Kenza - NELLY.COM

Somebody That I Used to Know - Walk off the Earth (Gotye - Cover)

Igår hände en spännande sak på Facebook. En tysk vän till mig OCH en svensk väninna, de känner inte varandra, länkade till samma video ungefär samtidigt. Båda skrev att det var fantastiskt och att de inte kunde sluta lyssna. Härliga tider tänkte jag och började lyssna. Jag väntade mig stordåd ska ni veta. Jag lyssnade men tyckte inte alls att det var fantastiskt. Jag tänkte nästan stänga av när killen i mitten klämmer i och börjar sjunga. DÅ, mina vänner, blev det fantastiskt! Nu älskar jag hela låten och kan inte sluta lyssna. Lyssna ni också!

Originalet är också fantastiskt så ledsnar ni kan ni lyssna på den.

Solglasögonfodral

Jag glömde visa det här solglasögonfodralet som jag införskaffade på DollarStore i Lycksele för endast 20 kronor. Jag har ett par solglasögon som inte har haft något fodral men nu är det åtgärdat.
Svart solglasögonfodral

UnderbaraClara är underbar!

Jag är ju nykterist och hatar tobak, bara så ni vet om nu någon har missat det. UnderbaraClara skrev det här inlägget som ni måste läsa och det är ju sjukt, egentligen. Hur fan kan folk dricka alkohol? Och framförallt, hur kan det vara tillåtet och dessutom anses som något fint och vuxet? Fundera på det! Själv tycker jag det är fjortigt!

Min nya telefon!

Okej, jag erkänner. Det var inte min telefon, det var Erics. Själv har jag dock fått överta hans gamla och den är också ganska fin. Förresten var iPhonen en 3gs och inte en 4 om någon bryr sig. Eric hade hur som helst en fin bakgrundsbild och den behåller jag.


Min nya iPhone 4

Nejmen titta vad som kom på posten idag, ett paket till mig med en iPhone 4 i. Man tackar och bockar!


Bobby´s extreme repair shampoo

Hej alla vänner!

För några veckor sedan köpte ju jag Bobby´s schampoDollarstore. Det kostade tio kronor och det är väl ungefär vad det är värt. I vanliga fall kostar det ungefär 30 kronor men det skulle jag aldrig betala. Det löddrar väldigt dåligt och det är det värsta jag vet. Lukten var okej men inte god. Håret känns inte renare än vanligt. Ett otips från mig till er!


Skridskor idag igen!

Egoboost Magazine söker en praktikant och gissa vem som skulle vara perfekt för det? Jag naturligtvis. Tyvärr bor jag ju i Umeå och det känns ju lite synd ibland. Just nu till exempel. Dessutom läste jag nyss att Molly Sandén och Eric Saade har gjort slut. Mycket sorgligt på en och samma dag.

Något som inte var så sorgligt var att jag var och åkte skridskor idag. Bettan skulle åka med sina styvbarn så jag tog med mig Jessicka.

Observera min antenn och pappas gigantiska handskar.
Här går det undan!

Vad ska man med karlar till?

Jag lämnade mitt Sims-spel på när jag gick iväg och vad ser jag när jag kommer tillbaka? Eric har ställt ut massa blomkrukor så att simmarna inte kan röra sig. Jag var inzoomad på en mindre yta och förstod inte varför ingen gjorde som jag sa.

Nåja, jag har ju ett snyggt hem i alla fall. Visst är det fina färger?!

Reese´s NutRageous

Jag hittade inte Erics kamera så jag kunde tyvärr inte fota eller filma på skridskoåkningen. Nåja, det var roligt i alla fall. Istället tänkte jag inte tipsa om den här chokladbaren. Den är från USA och finns att köpa på stora ICA och Coop för ungefär 14 kronor. Den smakar lite som Snickers men inte lika bra. Ingenting jag kommer köpa igen.
Reese´s NutRageous

Skridskoslipning

Idag var jag och slipade mina skridskor på Team Sportia. Det kostar bara 60 kronor och de gör det direkt, helt klart värt! Eftersom jag åkte mycket inlines i sommar så kändes mina oslipade skridskor oåkbara så nu har jag tagit tag i saken. Imorgon ska jag se om jag blir lika duktig som sveriges JVM-lag. Jag ska ta med mig kameran så att jag har något att blogga om.

Denise Rudberg - Två gånger är en vana

Jag har ju glömt tipsa er om den här boken, Två gånger är en vana av Denise Rudberg. Jag gillar alla hennes böcker men den här och Ett litet snedsprång är läskigare. Dock väldigt bra så ni borde läsa dem!
Denise Rudberg Två gånger är en vana

Present till mig själv

Igår var jag på ICA Maxi och där såg jag att det var rea. Jag skuttade dit och hittade den finaste asken man kan tänka sig. Det stod att det är en presentask men jag tänker då inte ge bort den. Istället ska jag lägga halsband eller något annat fint i den. Tilläggas bör kanske att den bara kostade tio kronor. Blocket kostade bara fem men det vet jag inte vad jag ska ha det till. Skriva i kanske.
Rosa-vit-randig ask
Anteckningsblock

Bästa julklappen

Av min syster har jag aldrig fått något vettigt. När jag var liten fick jag ett använt plåster. Året där på fick jag ett paket oanvända plåster. På den nivån har det varit. I år small det dock till, jag fick en Ben & Jerry Chocolate Fudge Brownie! Tyvärr har jag redan ätit upp den.
Ben & Jerry Chocolate Fudge Brownie

Genom fönstret


Alkoholfritt rosévin

Inför nyår spatserade jag runt inne på Systembolaget för att se vad jag ville dricka. Tyvärr är ju den alkoholfria hyllan väldigt begränsad. Jag ville ha Peach Pearl och ett jordgubbsvin som jag gillar men det fanns tyvärr inte. Jordgubbsvinet alltså. Eftersom det här också var rött så tog vi det istället. Väl hemma läste vi på flaskan och såg att det var ett rosévin. Jag har aldrig smakat det förut och det var ingen höjdare. Men ja, gillar man rosévin är det absolut det här man ska välja!
Alkoholfritt rosévinA

RSS 0.91