Startsidan

Jag trodde hen skulle dö

I dag hände något fruktansvärt obehagligt på jobbet. Jag stod och serverade mat och rätt som det var ramlade en patient ihop på golvet. Tack och lov var en undersköterska i närheten men vad tusan hade jag gjort annars? Jag kände att jag var nära att svimma av alla obehagskänslor samtidigt men då tänkte jag att det vore ju inte så himla bra med två personer som behöver hjälp på golvet. Hur som helst så var det hemskt, jag har ingen aning om hur en ska göra för att rädda en avsvimmad människa, ropa på hjälp är enda sättet jag känner till.
 
Jag är helt enkelt för rädd, eller helt enkelt bara outbildad, för att jobba inom sjukvården. Tänk om jag är med i en flygkrasch, om jag skulle reagera som i dag skulle jag bara sitta kvar och stirra på allt elende. Inte så bra.
 
Men ja, jag ska ju förhoppningsvis jobba inom sjukvården ännu mer senare, jag kanske ska berätta om min framtid snart så att ni har koll.
 
För att ni inte ska drömma mardrömmar om min dag kan ni titta på den här bilden jag tog på en himla vacker plats ute i skogen. Vi grillade nyfångad fisk och njöt i solen, najs!
 
 

Kjell av Kjell Eriksson

Den här boken borde alla läsa, vuxna som barn. Den är lättsam men ändå väldigt djup på ett sätt. Seså, läs läs läs!
 
 

Vi lekte föräldrar

I helgen var vi alltså i Lycksele och det var trevligt. Jag ska visa håret sen men jag behöver hjälp att fota. I stället får ni se bilder på två små söta kusinbarn.
 

Hur avlastar jag hälsenorna, jag måste ju gå?

Nyss sprang jag till hanens jobb för att hämta bilen och det var den långsammaste joggingturen jag någonsin sprungit. Jag har fortfarande ont i hälsenorna och det stör mig så oerhört mycket! Jag vill så gärna köra intervaller för att bli snabbare på fotbollsplanen men det går absolut inte. Långsam joggning går bra men så fort jag tänker öka lite så gör det ont. Jag hittade den här artikeln på Aftonbladet och det stämmer ju precis, Blodomloppet då jag skadade mig var ju fyra dagar efter min 25-årsdag. Typiskt.
 
 

Nyklippt

Jag gick ner säkert fem kilo, vilken lättnad för nacken!






Motorveckan i Lycksele

25 grader i skuggan åtta på kvällen.




Måste hinna göra nytt bröd också

Oj vilket rörigt dygn jag har haft. Jag for till jobbet som vanligt och sen cyklade jag ner på stan och träffade Vickan. Jag införskaffade en tjusig tröja som ni får se sen. Hanen ringde och sa att vi skulle åka och grilla i skogen så han plockade upp mig och vi begav oss några mil inåt landet. Klockan var strax efter tio när vi kom hem och då var det ju bara att hoppa ner i sängen. I morse var jag lite sen och skulle bara ta på mig hjälmen innan jag skulle gå ut till cykeln. Hjälmen var naturligtvis inte på hatthyllan för den hänger ju på cykeln i stan. Som tur var var hanen vaken och kunde skjutsa mig. I dag ska vi ha middagsgäster och senare har jag träning så det blir varken lugn och ro eller sömn i dag heller. Men ja, sova kan en ju som bekant göra i graven.

Det finns faktiskt lite LCHF-färdigrätter, den här goda fisksoppan exempelvis.




LCHF-bröd

I dag på jobbet när jag satt på toaletten kände jag en liten skorpa på rumpan. Vad är det här tänkte jag och rev bort den. Dumt misstag ska ni veta, det forsade ut blod. Jag tänkte att det var bäst att stanna sittande ett tag till så att det skulle sluta men det gjorde det naturligtvis inte. Till slut tog jag lite toapapper och la det som en bilda fast på fel ställe och sen gick jag ut i jakt på ett plåster. Ibland är det najs att jobba på sjukhus. Eller ja, en måste ju ha vita arbetsbyxor och det var ju inte dagens lyckoträff. I alla fall. Jag gick till behandlingsrummet och där var en undersköterska som jag kunde fråga, jag hittar nämligen inte sådana där vårdsaker. Hon gav mig ett men jag såg att hon tittade lite frågande på mina händer, som att hon funderade var jag hade skurit mig. Till slut var jag tvungen att säga att jag hade mens men hade glömt tamponger. MEN SJÄLVKLART INTE! Jag sa att jag snart skulle få en röd fläck på byxorna om jag inte satte dit ett plåster.
 
De här LCHF-bröden har jag bakat två gånger och de blev lika goda båda gångerna. De smakar som vanligt bröd och går snabbt att göra.
 
 

LCHF-gratäng

I dag på jobbet och två veckor framåt jobbar jag i köket igen. Det gick ganska bra men jag glömde beställa gröt till morgondagens frukost, tur för mig att det går att ringa och beställa efter att tiden har gått ut.
 
Till middag i dag svängde jag ihop en smaskig skink- och broccoligratäng. Jag stekte paprika, lök och skinka och sen öste jag i creme fraiche, grädde och kryddor. Sen kokade jag broccoli och hedde ner allt i en form med ost över. In i  ugnen och klart!
 
 

Recept på LCHF-bounty

Jag har laddat inför EM-matchen sedan sista gruppspelsmatchen och i går gjorde jag chokladmousse för att ha något att smaska på. Jag skulle bara gå in och kika när det där studiogrejset började och då såg jag att det var Sommarkrysset på fyran. Skulle de inte visa matchen? Jag googlade och såg att matchen är i dag. Vilken besvikelse. Nåja, om typ tre timmar är det dags och då ska jag sitta klistrad!
 
Jag bakade Bounty för några dagar sedan och det var ganska gott. Jag tog dock stevia i stället för sukrin, har aldrig smakat sukrin, och den eftersmaken gillar jag inte. Förutom det var de riktigt goda. Dessutom räckte inte chokladen till alla som ni ser.
 
 

Recept på LCHF-chokladbollar

Okej jag berättar väl då. Jag och hanen har bestämt oss för att börja med LCHF. Vi ger det en månad och mår vi jättebra och blir fastare så kommer vi förmodligen fortsätta. Jag är fortfarande på jakt efter ett gott bröd, i och för sig har jag bara testat ett än, så i dag när vi handlar ska jag köpa lite grejer och sen baka när jag kommer hem. Jag kanske ska dela med mig av recepten jag hittar och berätta om de är dåliga eller inte. Ni hittar dem så småningom i kategorin mat och snask.
 
För övrigt tycker Bettan att jag ska göra en fotografhemsida. Kanske att jag drar ut fingrarna ur arslet och gör det.
 
Här är receptet på chokladbollarna. De var helt okej men nästa gång ska jag he i mer smör, jag älskar nämligen smörklumpar!
 
 

Det gör ont när jag går vanligt också

I går fotade jag Bettan innan fotbollsträningen och det var kul. För mig alltså, Bettan såg förjävla rolig ut alltså. Närå, hon var så fin så.
 
Fotbollsträningen var inte lika rolig tyvärr. Jag har fortfarande ont i hälsenorna sedan Blodomloppet i maj så jag kan inte springa fort. I går kväll kletade jag dock in dem i heat lotion så i dag kändes det bättre än vanligt. Jag säljer ju heat lotion och andra suveräna aloe vera-produkter om ni är intresserade. Bara en liten inflikning.
 
 
 

Som sagt, skönt med "semester"

I dag har jag varit himla aktiv! Först jobbade jag som vanligt och sen torkade jag ur kylen och skafferiet. Till middag gjorde jag det ni kan skåda på bilden, tacofyllda paprikor, så himla gott! Sen gjorde jag müsli och bröd som vi ska äta imorgon. Just ja, jag handlade också. Och diskade. Nu är det däremot dags att krypa ner i sängen.
 
 

En stor omställning

I dag kom hanens pappa och hans fru på besök och jag kokade kaffe som blev himla svagt. Sen har vi tvättat och rensat avloppet och det var inte så trevligt. Riktigt äckligt faktiskt. Vi bestämde oss för en ganska stor sak i dag men jag har lovat att inte berätta så jag väntar med det några veckor.
 
Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa en bok, godnatt!

Lite snö på fjällen i år

Nu är vi hemma igen och det är ju lite skönt men jag hade gärna stannat någon vecka till. När vi tittade in hos farmor och farfar var lunchen just klar så vi fick äta och det var gott. Sen åkte vi till min kusin och hon hade just satt på kaffe så där fick vi fika, härliga tider! Jag har lämnat ifrån mig bilderna från bröllopsfesten nu också och det känns som en lättnad. Eftersom vi passerade Lycksele var vi ju tvungna att kila in på Dollarstore och där införskaffade jag lite mer målarfärg så någon dag ska jag ta mig tid att måla lite. Jag är ju oerhört duktig som ni kanske vet...
 
 

Fiskelycka

I dag var jag ute och sprang i den vackra naturen och hanen var och fiskade. Han och pappa fick fem fiskar som vi äter med nöje. Vi tre delade på två fiskar till middag och blev mätta, inte så små fiskar alltså.
 
 
 

Tur att vi har vänner som kan passa huset

Nu är vi framme i fjällen och det är så härligt! Vi ska passa på att andas in friskluft och bara njuta av livet för på måndag är det jobb igen. Jag har lyckats byta till mig en klipptid hos en fantastisk frisör så inom några veckor bör jag vara tjusig i håret.
 
 

Då ska vi bort lite

I kväll var vi i Skeppsvik och fiskade. Eller vi och vi, hanen och hans familj fiskade, själv fotade jag mest. Nu ska jag duscha och sova och i morgon efter jobbet har jag semester. I två dagar.
 
 

Farmor och scenen

 

Elak pojkvän

Hanen visade mig den här videon i dag och trots att The Ring-tjejen är det äckligaste jag vet så var videon rätt rolig. Inte alls läskig så ni törs se den.
 
Jag har en hel del bröllopsbilder kvar att redigera men kanske att jag visar någon eller några i morgon, jag såg nämligen att min statistik ökade en skvätt i går och kanske är det bröllopsgäster som är nyfikna på superfotografen.
 

Som ni ser slog jag till på stort med frisyren

Nu har jag börjat gå igenom bilderna från bröllopsfesten i lördags. Naturligtvis börjar jag med att titta på bilderna på mig...
 
 
...
 
 
 
...
 
Tyvärr blev ingen suverän, kanske för att inte jag höll i kameran. Jag ser nästan gråtfärdig ut ser jag. Och mina knän ser roliga ut men de kan sparka ganska bra på en fotboll så det gör ingenting. Eller ja, knäna sparkar ju inte men. Jag kanske bara ska öva på att posera och inte bara stå rätt upp och ner.
 
 
Klänning H&M
Kängor DNA
Armband Ur & Penn
 

Hemma igen

I går åkte vi till Lycksele och var på en bröllopsfest. Det var trevligt och väldigt god mat! Jag fotade och i morgon ska jag börja med redigeringen. Har ni förresten smakat den här kvargen? Himla god.




Johanna Thydell - Det fattas en tärning

Det fattas en tärning av Johanna Thydell är inte lika bra som I taket lyser stjärnorna, men helt okej. Alltså, det är ju en ungdomsbok så gillar en inte sånt så gillar en den nog inte. Den lämnar inga spår och jag mindes knappt vad den handlade om. Ingenting jag skulle tipsa om till vuxna men för yngre personer är den som sagt helt okej.
 
 

Jag överlever nästan utan Fashion Club

De här tjusiga klädesplaggen införskaffade jag i München. Fejkskinnvästen kommer från Clockhouse/C&A och kostade 300 kronor och den svarta grejen kostade 150 kronorAnn Christine.
 
 
 
 

Första bilden på Bettan klar

 

Det är inte lönt att leta, hon är inte med på bilden

I dag har jag varit hemma hos Susanne och fotat för Bettan ville ha en ny headerbild till sin blogg. Susanne agerade assistent och om det gick bra får ni se på resultatet i morgon. Susanne bjöd på fika och vi konverserade i några timmar för att ta igen allt vi missat.
 
 

HAHA TRODDE NI ATT JAG SKULLE HÖJA BLÄNDARTALET?!?!?!

 
 
 

RSS 0.91