Startsidan

Skönt med lite friskluft

I dag har jag och mina närmaste, utom mamma, stått i skogen och sålt hamburgare och funktionärat på en endurotävling. Det brukar vi göra varje år eftersom pappa är någon slags banchef eller tävlingsledare eller vad han nu är och det kan vara rätt trivsamt. Solen var framme så jag passade på att vända dit ansiktet för att kunna klara av vintern.
 
 

När ska alla få samma rättigheter?

I dag gick jag och röstade. Det bestämde jag att jag skulle göra redan förra veckan men det skrev jag inte här för jag vill ju inte att massa fans ska komma dit och be om en autograf. Eller ja, en bild är det väl en vill ha av sin idol nu för tiden. Hur som helst så gick det bra men jag tycker det känns lite oanonymt eftersom alla ser vilka lappar en plockar på sig. Men ja, jag bryr mig inte. Däremot synskadade som inte kan personrösta anonymt bryr sig säkert rätt mycket. Jag firade i alla fall min goda gärning med en latte macchiato på Kahls där jag nu har två stämplar i min ägo.
 
 

Så mycket oro för fem minuters ingenting

I dag var jag på cellprovtagning och det är ju skojigt. Jag var nervös innan så jag var tvungen att bajsa precis innan. Naturligtvis var det knäpptyst i väntrummet. Senast jag låg i en gynekologstol satte jag in en kopparspiral och jag tänkte att det skulle vara lika obehagligt i dag men det var det naturligtvis inte. Det kändes inte ett dugg och det var ju skönt.
 
Nyss hade jag match med ett av herrlagen och det var nog den sämsta matchen jag någonsin spelat. Jag tror inte jag gjorde en enda bra sak. Men ja, vem bryr sig?

Läs på så ni inte råkar rösta på SD!

I dag kom mitt röstkort med posten och jag tror att jag ska förtidsrösta för jag gillar ju att ligga steget före. Det gäller bara att läsa in sig lite på vilka personer som bör kryssas för. Fy tusan så spännande det ska bli med valet! Jag har tre drömmar och två av dem tror jag kommer bli sanna.
 
 

I och för sig är det kanske dags att bli vuxen

Eftersom jag var på kalas i går hade jag hett på mig lite maskara och då tänkte jag att det var ett bra tillfälle att fota en ny profilbild till Facebook eftersom den jag har nu är fem år gammal eller så. Jag drog ut kameran, stativet, reflexskärmen och fjärrutlösaren på balkongen och så fotade jag lite. Sen kom jag på att jag inte har duschat håret sedan i torsdags...
 
För övrigt tycker jag att jag börjar se vuxen ut i ansiktet. Jag tänkte kasta alla bilderna men sedan insåg jag alltså att jag kanske ser ut så här nu för tiden.
 
 

Skönt att slippa laga lunch

I dag har jag varit på ettårskalas och barnen verkade glada över boken de fick. Min väninna hade bakat så himla mycket och fina grejer att hälften vore nog. Liksom förra gången jag var där fascinerades jag över hur städat och perfekt de har det hemma. Själv har jag ju inga barn men bor ändå i ett råtthål. Närå, vi har så fint så. På tal om vi så kommer hanen hem i kväll, han har varit i fjällen sedan i tisdags men det skrev jag inte här för då kanske det kommer läskiga typer och ringer på eller nåt och det vill jag ju inte. Åh vad jag ska klamra mig fast vid honom när han kommer!
 
Efter kalaset var det dags för match för barnen jag tränar och innan matchen sa jag åt dem att de är asduktiga och att de bara skulle skärpa sig så de spelade riktigt bra. Tyvärr blev det lika men det är ju bättre än förlust.
 
 

Stackars hanen

I dag såg jag att en av våra husdjur hade dött. Någon som vet vad som kan ha hänt? Sugfisken hade tappat färgen och låg bara stilla på botten när jag hittade den. I stället för att sörja bakade jag en morotskaka som blev ok, tyvärr inte i närheten av den jag hjälpte till att göra hos min kusin en gång.
 

Feminismen har gått för långt!

På lördag ska jag på ettårskalas och då passar det ju bra att ha med sig en present, kom jag på i går. I dag efter jobbet cyklade jag ner på stan för att införskaffa en bok som jag hade sett ut på internet men den fanns naturligtvis inte på någon av de tre bokaffärerna som finns här i Umeå. Jag frågade efter en annan bok som inte heller fanns. "Har ni någon vettig barnbok som inte är så könsstereotyp eller heteronormativ?", frågade jag en gubbe som jobbade på en av affärerna. Han letade. Och letade. Och tog sig på hakan. Och letade. Och gav upp. Men nej, feminismen har gått för långt säger vissa.
 
 

PMS

I går var en riktig skitdag. Jag var klumpig och gick in i allt möjligt och minsta lilla smäll gjorde ont. Matchen blev inte av eftersom motståndarna inte var tillräckligt många så i stället tränade vi. Det gick sämst och när jag fick en boll i bakhuvudet ville jag bara gå till bilen och gråta. Det gjorde jag dock inte men när jag kom hem kunde jag äntligen släppa ut allt. I morse släppte jag även ut den efterlängtade mensen och det var ett hallelujah moment eftersom jag då visste att klumpigheten och känsligheten var på väg bort.
 
I kväll hade jag match i damkorpen och det var skojigt och gick ganska bra. Jag drog med några barn som jag tränar och de skötte sig utomordentligt. Det är kul att spela med dem i stället för att bara stå och gorma åt dem. Efter vår match spelade de gamla UIK-spelarna som var mina idoler för tio år sedan och då fotade jag. Någonstans kan ni skymta Malin Moström.
 
 

Det finns bara dåliga kläder

I kväll ska jag titta på barnens match, i regn, sen ska jag spela match med herrlaget, i regn. Hurra!

Nöjd kund på Team Sportia

Jag köpte ju ett par nya fotbollsskor förra veckan och nu tänkte jag berätta mer om det. Jag sa till en pojke som jobbade där att jag ville ha de bästa som skjuter bra. Dessutom skulle det vara läder och de skulle inte vara så spetsiga vid tårna. Och inte så gräslig färg. Han traskade i väg till lagret och kom tillbaka med fyra kartonger. Den första lådan jag öppnade innehöll de här skorna och jag såg direkt att det var mina nya skor. Jag låtsades dock som att det inte var det för de var ju trots allt gula.
 
Jag testade och frågade och han hjälpte mig i minst en halvtimme. Till slut var jag nöjd och då sa han att han skulle följa med till kassan så att jag skulle få ett bättre pris. De kostade egentligen 1200 kronor men var nedsatta till 1000. Jag fick dem för 800 kronor och det var typ hälften av vad jag hade tänkt lägga ut.
 
Team Sportia har alltid så kompetenta medarbetare och en får så bra hjälp där tycker jag. Jag har testat skorna nu också och jag är så himla nöjd med mitt köp!
 
 

Våra första gemensamma husdjur

I går blev akvariumet äntligen "färdigt". Vi ska he ner fler fiskar sedan men vi ville se så att de inte dör först innan vi spenderar massa pengar. Nu har de simmat i ett dygn så någon dag ska vi eller hanen åka och köpa fler. Jag är ju lite petig med färgerna så helst vill jag vara med och handla.
 
 

Genvägar är inte alltid senvägar

När jag cyklade till jobbet i måndags var det en tjej framför mig som, som om vi var med i Mario Kart, svängde av vägen på ett konstigt ställe. Jag tänkte att det verkade roligt så jag följde efter. Efter ett tag kom jag på att hon kanske inte skulle åt samma håll som jag men det skulle hon.
 
Någon dag senare plingade en man på mig fastän jag cyklade i kanten på cykelbanan och sen susade han om mig som att han hade jättebråttom. Just efter kom avfarten till genvägen så jag svängde av och lite senare kom jag ut på samma väg som han FAST FÖRE! HAHA töntfjanten fick skämmas och cykla om mig igen, lite som när jag och Susanne genade när vi hade längdskidor på gympan.

Tips på humorblogg

Läser ni Transfrans blogg förresten? Han är ofta klockren och skriver det en tänker utan att riktigt veta om det. Eller ja, det kanske är det som är att vara klockren.
 
 

Gult är fult

Jag köpte nya fotbollsskor i dag!!! Jag köpte mina gamla som jag älskar när jag var 16 år men när jag var i Tyskland (2009) började de gå sönder. När jag kom hem tänkte jag att jag inte skulle spela så mycket mer så jag köpte ett par billiga skor men de skjuter inte alls lika bra och jag gillar dem egentligen inte. Därför har jag använt de gamla och som ni ser på bilden är de ganska slitna, det är hål rätt in till sockan. Om de nya är snajsiga ska jag skriva vad de kostade och var jag köpte dem.
 
Jag tänkte vara rolig och göra ögonen större och munnen mindre i Photoshop men det blev inte så kul.
 

Fascinerande

Det går bra på nya jobbet men det är såklart mycket nytt och dessutom har jag sovit dåligt. Passande nog var det fullmåne i söndags...
 
Nu ska jag sova igen för i morgon kväll ska jag ställa upp och spela match med ett lag i damserien, så himla kul att slippa karlar för en gångs skull!
 
Jag såg förresten Searching for Sugar Man och vilka rysningar jag fick när Rodriguez klev upp på scenen i Sydafrika. Se den, den finns på SVT play nu.
 
 

Nytt jobb i morgon!

Dagarna bara rinner i väg! I morgon är första dagen på mitt nya jobb och det känns naturligtvis spännande. Något som inte känns så spännande är att jag bör stiga upp klockan fem. FEM! Men ja, det gick ju bra förr i tiden så det lär väl gå bra nu med.
 
I dag har jag gymmat igen för att jag ska bli en bättre fotbollsspelare, lite mer lårmuskler skadar aldrig. Dessutom har jag köpt massa trosor för det behövdes. Jag hade dock presentkort så det blev gratis, lagom pris tycker jag.

Gubben som badade fick betala

I dag hade mamma och pappa bestämt att de skulle fira min examen så vi började i gymmet för att vakna till lite. Sen åkte vi och åt på Mhenam vilken var oerhört gott som vanligt, jag blev så mätt att jag fortfarande sju timmar senare inte har ätit något. Efter lunchmiddagen spelade vi minigolf och sen fick vinnaren bjuda på kaffe.
 
Nu ska jag måla lite möbler för det roar vi oss med just nu.
 

Ett år går fort!

Hurra för mig! I dag blev jag färdig läkarsekreterare och jag fick högsta betyg på intyget. Det vore ju kanske passande med ett bildbevis men jag var tvungen att lämna tillbaka det till läraren eftersom det hade blivit fel. Ett namn på en handledare alltså, inte betyget. Efter ceremonin blev vi bjudna på lunch på Hansson & Hammar nere vid älven och det var gott. Här är utsikten men jag ville inte att det skulle synas att jag fotade så därför tittade jag inte på skärmen medan jag fotade. Det kanske ser ut att vara svalt och skönt men det var vidrigt varmt så vi satt inne.
 
 

Jag tror det blir havet hädanefter

Jag hade tänkt fota mina blommor som jag fick av sekreterarna på praktikplatsen och blogga om det men jag orkar verkligen inte. Jag hade fotbollsträning nyss och jag var orimligt trött. Jag vet inte om jag har sovit dåligt, ätit dåligt eller om det är PMS. Jag kastade i mig två ägg när jag kom hem så förhoppningsvis känns det bättre i morgon.
 
Förresten. Vi badade i Nydalasjön i dag och det var vidrigt. När vi kom upp var varenda hår på kroppen täckt med lera eller något vilket gjorde att jag såg väldigt hårig ut. Vilket jag i och för sig är men alla hårstrån blev mörka och grova. Det kanske jag skulle ha fotat när jag tänker efter.

Det är de värda

Nu har jag bakat smarriga kakor som jag ska ta med till praktiken i morgon eftersom det är min sista dag där då. På fredag är det avslutning och då är jag färdigutbildad läkarsekreterare! Så himla fort ett år har gått!
Lite analys är alltid bra

Här sitter jag och äter sallad till middag för det är typ det enda jag kan tänka mig. Jag vill ju inte bli tjock. Nej, på grund av värmen naturligtvis. Nu ska jag snart i väg på fotbollsträning för barnen och det kan ju vara roligt om de är snälla och gör som jag säger. Även om jag inte tycker att de ska göra exakt som vuxna säger. Fast jag har ju alltid rätt så mig kan de lyssna på.
 
 

Hundvalpsköp

Bettan undrade om vi ville komma och spela lite beachvolleyboll och titta på nya valpen i kväll och det ville vi såklart. Alla trodde väl att Bettans karl skulle vinna eftersom han är duktigast men tror gör en ju som bekant i kyrkan så hanen vann. TITTA SÅ HIMLA SÖT HUND! Jag stoppade ner den i ryggsäcken men just när jag skulle dra igen dragkedjan såg Bettan vad jag gjorde.
 
 

Hår före och efter klippning

I dag kom min lilla kusin som är frisör hem till oss och klippte oss. Hon ångrade sig dock efter att ha klippt mig i en halvtimme utan att märka någon skillnad, hon sa att det var som att klippa fyra vanliga personer. På bilden ser det ju likadant ut men se bara vilken hög det blev på golvet. Hon tog en decimeter på längden och femton kilo på tjockleken. DET ÄR SÅ JÄKLA SKÖNT!
 
 

Kolla pappa!

I dag åkte jag och hanen på ett äventyr på Bölesholmarna. Vi skulle ta turfzonen som är i vattnet på badplatsen och det gick finfint. Vi la min mobil i plastpåsar och en plastlåda så att den skulle flyta och inte bli blöt. Det var lite vidrigt sjögräs men annars gick det bra. Det var himla varmt i vattnet om ni undrar.
 
Efter doppet köpte vi mjukglass på Ica superteg och det var gott och billigt.
 
 

RSS 0.91