Startsidan

Passion Street - Stars

I kväll var det fotboll igen och jag insåg att jag inte har sprungit på fyra veckor. Men ja, hälsenorna tillåter mig ju inte och jag vill nästan skära av dem, som om det skulle hjälpa. Egentligen skulle det vara match efter en två timmar lång träning men motståndarna fick inte ihop något lag och det var väl lika bra det.
 
Här nere ser ni en film på Lillpojken i Tysklands band när de spelar en av sina låtar. Lyssna och sprid så de blir kända och har råd att spela i Umeå! Det är till och med Lillpojken som har skrivit låten.
 
 
 

Nya favoritskor

Jag har ju glömt visa mina fotriktiga skor som jag köpte när Julia var här och hälsade på. De är jättesköna, tjusiga och kostade 400 kronorStadium. Bra köp!
 
 

En vill ju inte ha malignt melanom

Jag har ju som sagt badat hela helgen och kors i taket, min kritvita kropp har fått bikinilinjer! Naturligtvis har jag haft solskyddskräm men tids nog kommer ju färgen. Hanen har förresten köpt ett akvarium som vi ska inreda i dagarna. Jag ser framför mig hur jag tar fina bilder av fiskarna men vi får väl se hur det blir med det.
 
 

Bada, bada, bada

I helgen har jag lekt semester så jag och hanen packade våra väskor i fredags och begav oss hem till min syster och hennes karl som bor utanför stan. Vi åkte och kvällsbadade och sen sov vi över där. I går badade vi hela dagen och åt en asgod middag och såg film. Sen sov vi där igen och i dag badade vi innan vi åkte hem.
 
På den andra bilden ser ni inte mina ben utan mina fingrar, tror jag, nu blev jag osäker. Nej nu har jag kollat ordentligt och det är benen.
 
 

Begravning

I går var vi på farfars begravning och det var fint men naturligtvis sorgligt. Det är så hemskt att höra folk berätta om sin saknad och mest tänker jag såklart på farmor. Nu har jag gråtit nog för det här året och nästa gång jag träffar släkten hoppas jag det blir roligare.
 
Ett blomsterhjärta från oss barnbarn som några av mina kusiner och min syster gjorde.
 

Blåbär

I dag var jag och hanen en snabbis på stan och då köpte vi asfina kuddar till soffan som jag ska visa sedan någon gång när jag har fixat fram dem ur påsarna. Eftersom det är så sjukt varmt lyxade vi till det med en lyxshake.
 
Jag tycker förresten att jag har blivit riktigt brun i sommar.
 
 

Slam av Nick Hornby

Förra hösten skulle jag läsa engelska men den tentade jag av eftersom jag läste tyska på universitetet samtidigt som utbildningen till läkarsekreterare. Innan jag hoppade av engelskan lånade jag en bok som jag skulle läsa och recensera och eftersom jag hann börja på den ville jag ju läsa klart den. Parallellt med studier i tyska och medicin och allt möjligt läste jag den, sakta men säkert. För ett tag sedan läste jag ut den och den var rätt bra. Enkel att läsa på engelska men ganska långsam som alla böcker av Nick Hornby.
 
 

Feminist eller inte

Kvinnor som inte är feminister vet inte vad det står för.
 
Män som inte är feminister vet inte vad det står för eller så vill de inte dela med sig av makten.
 
"Feminism är en samling rörelser och ideologier vars målsättning bland annat är kvinnors politiska, ekonomiska och sociala rättigheter och kvinnans likställighet med mannen."
 
Du kanske tycker att det ska kallas jämställdhet i stället?
 
 
Så där, då har vi löst det. Någon som har något att invända?
 
Bilden är gjord av http://lilija.com.
 

Nästan som semester

I dag var en härlig dag! Jag och hanen åkte till stranden och vädret var strålande! Vi badade massor och det var mysigt att bara vara vi två en hel dag. På vägen hem handlade vi och innan vi åkte hem åt vi varsin snickersglass vid älven medan vi skrapade en trisslott. Vi hade tänkt vinna någon miljon men det gjorde vi tyvärr inte.
 
 

Det får bli styrketräning i vardagsrummet i stället

I dag har jag inte gjort så mycket alls faktiskt. Jag hade tänkt åka till havet men det såg så molnigt ut ditåt så jag låg på balkongen och läste i stället. På kvällen for jag på fotbollsträning men när jag och min syster kom dit var det bara en till där så vi for hem igen. Typiskt, jag som ville träna.
 
Jag hade med mig en fotboll till träningen som jag bar i händerna och i trapphuset på vägen upp tänkte jag studsa den lite nonchalant i trappan. Naturligtvis såg det inte lika tufft ut som jag hade tänkt, den studsade ner för hela trappan och det var bara att bege sig ner igen och hämta den.
 
 

Gratis är gott!

När Julia var här och hälsade på kom jag på att jag inte har någon vanlig sockerkaksform med hål i. Sedan dess har jag spanat efter en i metall men inte hittat någon. I dag kom dock en och skulle slänga de här och gissa vem som kastade sig över dem (efter att ha försäkrat sig om att inget äckligt hade gjorts med dem naturligtvis)?
 
Sockerkakan blev ful och hålet syns knappt. Tyvärr kan jag inte ens säga att den blev god.
 
 

Smart lista för ett bättre samhälle!

Nyss halkade jag in på en rasistisk sida på Facebook som säger sig värna om Sverige och att vi "riktiga" svenskar blir diskriminerade på grund av alla invandrare som tar våra jobb (samtidigt som de bara ligger hemma och lever på socialbidrag). Jag mår så jävla illa när jag läser sådant skit och det finns så fruktansvärt många faktafel som de sprider till människor som inte är så pålästa och som sväljer allt med hull och hår. Allt som skrivs är inte sant och många måste bli lite mer kritiska. Här är en lista du kan följa för att lösa det mesta.
 
1. Är det sant eller inte? (Om inte kan du lägga din tid på annat.)
2. Varför är det så?
3. Och varför är det som svaret på punkt två?
4. Och varför är det som svaret på punkt tre?
5. Och varför är det som svaret på punkt fyra?
6. Och varför är det som svaret på punkt fem?
7. Och varför är det som svaret på punkt sex?
8. Och varför är det som svaret på punkt sju?
9. Och varför är det som svaret på punkt åtta?
10. Och varför är det som svaret på punkt nio?
 
Svaret på fråga tio blir nästan alltid att du ska sluta vara inskränkt och fördomsfull och inse att alla människor i grunden är rätt lika.

Skönt att slippa laga mat

Middag och kubb med vännerna är ju en najs lillördag!
Markus Zusak - Boktjuven

Boktjuven av Markus Zusak verkar ju vara rätt populär nu och det är bra för den berör ett viktigt ämne. Andra världskriget alltså. Tyvärr väldigt aktuellt nu med alla nazistiska partier som kommer in både här och där. Boken är väl egentligen för tonåringar men jag tycker ändå den var bra, i och för sig ser jag ju ut att vara 16 så...
 
 

Jag låtsas att jag har semester

I dag har jag varit på stranden med Susanne och vi gjorde kullerbyttor och stod på händer i vattnet. Nu är jag och hanen hos våra grannar och grillar och sen är det ju fotbollsmatch.
Andra doppet

Bettan frågade om jag ville hänga med till havet i dag och det är jag glad för att jag gjorde. När vi badade sa jag saker som "det här är det bästa som finns", "jag vill åka hit varje dag" och "åh, så himla skönt". Sen kikade vi lite när vår gamla klassis spelade beachvolleyboll men det var tråkigt för hen kom bara till semifinal.
 
 

TGIF som en brukar säga

Här sitter jag och försöker göra en bild till en dödsannons och det är ju inte det roligaste en kan ägna sig åt en fredagskväll. Skönt med helg i vilket fall, det var jobbigt att försöka fokusera på praktiken i dag.
 
 

Onsdag

I dag fick vi ett tråkigt besked så jag återkommer en annan dag.
Rösta rätt i höst!

Jag kanske är naiv men jag blir alltid så förvånad när jag ser någon som röker; finns det verkligen folk som gör det fortfarande? Alla vet hur farligt det är och hur mycket skada odlingarna orsakar men ändå lägger vissa massvis med pengar på skräpet. Snart är det val och då finns det vissa partier som är bättre än andra på att göra det trevligare för mig att vistas i friska luften. Prickarna visar vilka frågor partierna säger ja till.
 
 

Årets första dopp!

Vilken drömdag! Det är så lite som behövs för att det ska kännas snajsigt. Efter praktiken cyklade jag och hanen till stranden där vi mötte vänner och badade (ÅRETS FÖRSTA DOPP!!!) och spelade beachvolleyboll. Sen cyklade vi och handlade lite och nu vet jag inte hur jag ska hinna smaka på allt gott i kväll. Jag är full av energi och det känns typ som att jag har haft semester.
 
 

Typ semester

Det har varit himla varmt den här helgen och tydligen ska det bli ännu varmare i morgon och på tisdag, TJUGOÅTTA GRADER!!! Eftersom jag har varit helt ledig, förutom kalaset i går, så har jag mest solat och läst på balkongen. Inte för mycket naturligtvis, jag vill ju inte drabbas av hudcancer. Nu är det ju dags att gå isäng men det känns ju lite sorgligt när det är så härligt och ljust ute.
 
 

Gamla gubbar som gaggar

I dag är vädret strålande och på kalaset vi var bjudna på kunde vi sitta ute och fika! Nu har jag lyssnat på Sommar i P1 för att komma ikapp; när Julia var här kunde jag ju inte lyssna alls så jag har en del att göra. Hur som helst så önskar jag att Sveriges Radio hade klippt bort pratet i stället för musiken i vissas sommarprat.
 
 

Och slänga med manen

Nu är det helg och jag ska bara njuta i solen som den här pållen jag fotade hos Susanne.
 
 

Recept på tysk äppelkaka

När Julia var här ville hon göra en tysk kaka så en dag gjorde vi en slags äppelkaka som vi bjöd min familj på. Vi hade inget recept men jag tänkte ge er ett ungefärligt så att ni också kan få njuta.Gör en dubbel pajdeg av smör, mjöl, socker och rivet citronskal från en citron. Tryck fast hälften i en form. Ös i fyra till fem rivna äpplen, ungefär en matsked kanel, citronens saft och russin. Smula över resten av pajdegen och in i ugnen på 175 grader i typ 20 minuter.

Typiskt svenskt

I går åkte Julia hem till Tyskland och efter det hade jag tänkt sätta mig vid datorn och redigera bilder och skriva ett härligt blogginlägg. Det hade jag dock inte lust med för solen sken och det var varmt ute så jag satte mig på balkongen med en bok. I dag var jag så nedrans trött på praktiken så i kväll ska jag lägga mig klockan åtta hade jag tänkt. Men ja, här kommer en bild som Julia tog på mig och Susanne när vi spelade kubb.
 
 

RSS 0.91