Startsidan

Roligt att rida igen!

Nu har vi precis ridit klart på islandshästar och det gick jättebra. Min gudsyster fick det i födelsedagspresent och hela familjen plus Julia följde med. Nu ska vi vidare!
Nu har vi sovstund

Jag och Julia har fullt upp hela dagarna så att sitta vid datorn har inte varit något alternativ. I dag tittade vi exempelvis på en gammal klasskompis som spelade beachvolleyboll på stan och sen cyklade vi hem till Bettan och tittade på deras hus. Julia är fascinerad över alla fina hus här så ibland måste vi stanna och fota. När vi var på Ica maxi ville hon fota chilifrukterna av någon oklar anledning. I kväll ska vi spela fotbollsmatch igen och i dag tänkte jag inte nöja mig med assist som i går utan nu ska jag göra mål!
Kontrollfreak

Eftersom min tyska väninna Julia kommer i kväll satt jag och stirrade på den här sidan i två timmar när hon flög till Stockholm. Flygturen gick bra och nu sitter hon förhoppningsvis på Arlanda och väntar på planet till Umeå. Under tiden ska jag vika lite tvätt och sånt för det vore ju tråkigt att göra det när hon är här. Jag har rensat mailen också och slängt bort drygt 200 mail. Bara 800 kvar.
 
 

I morgon är det dopparedagen!

Jag öppnade inte datorn i fredags och lördags och det var skönt. Jag har i stället städat och umgåtts med släkt och vänner till mamma och pappa eftersom de har fyllt år. På midsommarafton var det mästarnas mästare men mitt lag, eller jag, vann inte. Det gjorde dock ingenting för laget som vann bjöd på vinstchokladen. Hade jag aldrig gjort.
 
 

Inte så mycket gnäll i alla fall

Nu har jag semester! Jag spenderade mer än två och en halv timme med småbarnen och det var trevligt. Tyvärr var nästan ingen där men de som var det blev förhoppningsvis lite duktigare.
 
 

Roligt på andras bekostnad

I dag fick jag veta att en person är gravid och det var första gången jag fick höra det av den gravida och jag reagerade inte som jag trodde. Det märks ju att jag börjar bli gammal för jag fick tårar i ögonen och blev jätteglad för deras skull. Så sjukt, jag tänkte att jag skulle rycka på axlarna och fortsätta prata om något annat.
 
I morgon jobbar jag sista dagen innan min lilla semester och det känns roligt. Jag trivs väldigt bra på min praktikplats och trots att det inte har gått att sitta ute på rasterna har jag inte känt mig så trött de senaste dagarna. Kanske för att jag har suttit i receptionen och där kan ju vad som helst hända eftersom många av patienterna som kommer lider av demens. "Men har ni ingen tidning?" var det exempelvis en som frågade i går. Efter ett tag insåg jag att det var en patient som kanske borde ha haft med sig en anhörig till besöket.
 
Haha, förresten. Jag skrev ett diktat en gång där patienten undrade varför hen var där. Hen trodde att det kanske var grannarna som hade bokat en tid åt hen.

Att ligga steget före

Och så var den här dagen slut. Min kusin ringde och frågade om hon och hennes familj, som innehåller två små barn som härjar, fick sova här hela helgen. Jag sa inte nej men hon visste att jag skulle mena det om jag hade sagt ja. De var ju här en timme förra året och sen var vi så trötta så vi aldrig ville skaffa barn. Närå. Jorå.
 
Men ja, hon skämtade bara men naturligtvis skulle de få bo här om det behövdes. Jag vill bara klargöra det. Det är dock inget erbjudande, bara en nödlösning.
 
Nu ska jag hoppa ner i sängen för jag måste läsa ut lite böcker i sommar. En bok som jag hämtade på bibblan i går trodde jag skulle vara typ en pocket men det visade sig vara en bibel så den tyngde ner boktraven litegrann. Inte för att jag ogillar att läsa utan för att böckerna som måste läsas (kurslitteratur för höstens kurs i tyska som jag förhoppningsvis kommer in på) kommer bli utlästa senare.
 
 

Jag klarade det!

När jag sökte utbildningen jag går nu visste jag att jag skulle behöva lära mig skriva med rätt fingersättning på datorn så därför började jag öva lite hemma. Det gick inte så bra och mest blev jag irriterad över att det gick så sakta. När vi började skolan sa fröken att vi skulle ha en hastighet på 100 nedslag per minut när vi hade gått ut utbildningen (nu i augusti alltså) och 300 när vi hade jobbat ett tag. Jag låg väl typ på två nedslag per minut i början och då tittade jag ner en hel del.
 
I dag tänkte jag testa mig, dock här hemma på laptopen där jag inte direkt har en snajsig skrivställning. Men ja, 319 nedslag fick jag i alla fall. Utan att titta på något annat än skärmen. Själv då?
 
http://10fastfingers.com/typing-test/swedish
 
 

Och hux flux var dagen slut

I dag hade vi match i det härliga vädret. Eftersom vi hade några som var sjuka tog jag med två snorungar som fick spela med oss. Min syster trodde att de skulle förstöra för laget, de är ju trots allt bara 14 år, men det gjorde de verkligen inte. Inte så konstigt egentligen eftersom det är jag som har tränat upp dem. Tyvärr förlorade vi men det var inte rättvist. Jag tror förresten att det är bra för ungdomar att umgås med vuxna som inte är typ föräldrar eller lärare så att de får känna sig lite självständiga.

Men jag kom ihåg solkrämen!

I dag har jag coachat småflickorna hela dagen och det var jobbigare än jag trodde, jag har bara stått stilla och ändå är jag helt slut. Mamma och pappa kom med lunch till mig och hejade lite, tänk att de har ropat "heja Södra" i 20 år.

Det gick inte så bra i cupen men då blir det sovmorgon i morgon och det är ju alltid trevligt.
Snabbmat

Skönt med helg känner jag. Tyvärr kommer jag ha fullt upp i helgen för det är mycket som händer nu de närmsta veckorna. Jag ska ju till Paris nu i helgen och sen ska jag föreläsa på måndag och resa till Rio de Janeiro på tisdag och sen är det ju midsommar på fredag. Nej, jag är väl inte Blondinbella heller. Jag ska coacha ungarna till vinst i en cup och städa och förbereda för en midsommarfest och sånt viktigt.
 
I dag kom mamma och pappa hit och se så gott vi åt!
 
 

Den sjukas enda önskan är att bli frisk

I dag på träningen var jag jätteglad för det gjorde inte ont i benen!!! Sen kom jag hem och då hade Tyra skrivit ett IQ-befriat blogginlägg så nu orkar jag inte läsa hennes blogg mer. Skönt i och för sig för då får jag tid över till annat, typ städa inför Julias besök. Åh, ni förstår inte hur uppspelt jag är över det! Jag ska putsa fönstren, rensa avloppet och skura toaletten så himla noga. Nej, jag är naturligtvis uppspelt över att hon ska komma. Fast just nu är jag mest uppspelt över att få sova, det är nämligen min största hobby.
 
Här är en bild som jag lyckades ta, dock utan skärpa eftersom jag hoppade av uppspelthet samtidigt och dessutom inte tittade i sökaren, på ett av målen i barnmatchen i söndags.
 

Studentliv...

Alltså jag har köpt massa grejer de senaste dagarna! Bland annat en ryggsäck, som i och för sig är en födelsedagspresent från hanen, och en blixt till kameran. Nu ska jag bara lära mig mer om hur blixten fungerar och sen ska jag fota tjusiga bilder även när det är mörkt eller så.
 
I dag på barnens fotbollsträning var det en unge som blödde näsblod. Någon tyckte att hon skulle stoppa in en tampong i näsan och då frågade de om jag hade någon. Jag sa att jag använder menskopp och sen började jag prata med en annan unge om det i stället. Hon sa att hon inte vågar använda det för hon är rädd att den ska fastna...
 
På tal om menskoppen så hade jag ju tänkt berätta om den eftersom jag har haft den i snart ett år så det kanske jag gör om jag får tid över.
 
 

Helt sjukt bra

I går visste jag inte riktigt vad jag skulle göra med min ledighet så jag titta på några avsnitt av Grynets show. Vilket fantastiskt bra program det var, finns det något liknande för dagens ungdom? Hon spelade upp en ballad med *NSync och i slutet spolade hon med bilden kvar.
 
"Jag gillar ballader men liksom ibland tar de så här så himla lång tid så då kan man spola fram och då blir det mer så här som en rocklåt."
 
Himla kul tyckte jag. Nu ska jag styrketräna lite och sen duscha för det passar ju bra när jag ska träna på onsdag.

Vinst tack vare mitt försnack

I dag hade snorungarna match och jag cyklade dit en timme för tidigt så det var bara att cykla hem igen och vara hemma en kvart innan jag cyklade dit igen. Jag tänkte först att det var störigt men sen bestämde jag mig för att det var bra träning. Jag är ju skadad nu så det är svårt att träna kondition. Eller ja, svårt är det ju såklart inte, men lite drygt eftersom jag föredrar att springa. 
 
 

Jag ska fira med att sova

GISSA VEM SOM HAR SOMMARLOV?! Fy tusan så skönt! Eller ja, jag bad läraren kika så att jag inte har missat något men förmodligen är jag färdig med tyskan. Bara en kurs kvar innan jag har gjort hela Tyska A. Dessutom fick jag, precis efter att jag lämnat in sista quizen, omdömet på mitt arbete om Freiburg och det var jättebra. Tyvärr får vi ingen korrekturläsning på det så jag ska skicka det till Lilltjejen så att hon får rätta det sen när hon har tid över. Hon är bara 13 år men jag litar helt och fullt på hennes språkkunskaper. Hade jag skickat en svensk text för korrektur till valfri 14-åring jag tränar i fotboll? Aldrig, de har fullt upp med att kunna stava till fotbollsträning (de skriver förmodligen fotbolls träning som om det var fotbollen som skulle träna).

En dag på stranden

I dag började jag morgonen med att göra den tredje sista uppgiften av tyskan medan hanen sov ut efter en jobbnatt. Sen åkte vi till havet med några andra och det var mysigt men tyvärr lite för kallt för att kunna bada. Det rykte från havet och det såg coolt ut, tyvärr hade jag bara mobilkameran med mig men det syns litegrann. Årets första mjukglass hann vi också med, tyvärr råkade jag säga strut i stället för våffla.
 
 

Lunchtips

I dag åt vi sekreterare på restaurangen Hansson & Hammar vid Bildmuseet här i Umeå. Det kostade 85 kronor och var fräscht och varierat. Det som var coolast av allt är att jag är rätt säker på att jag såg min största idol där, Annika Norlin. Jag ville (vågade) ju inte stirra för mycket men det måste ha varit hon. SÅ HILMA COOLT!!!
 
På vägen tillbaka till praktiken kände jag att jag behövde skita så jag ökade takten lite obemärkt och de andra följde med utan att ana vad jag hade i tankarna. Till slut kände jag dock att det började bli bråttom så jag hetsade i väg ännu snabbare. Nästan framme stötte jag dock ihop med min förra handledare så jag var ju tvungen att konversera lite med henne. Men ja, jag hann.
 
 

Om jag gillar nån

Världens bäste Lillpojke tog körkort i dag och det var väl det enda spännande som hände. Jag hade match nyss men det gick fruktansvärt dåligt för jag hade värk i benen, typ växtvärk. Men ja, vem bryr sig.
 
Förresten, "vem bryr sig, inte vi" brukar jag och min syster säga men det kanske inte är alla som kan sin Lilla Melodifestival. Här har ni låten och på 1:20 kommer det.
 
 

Säkert jätteaktuella artiklar

Nu när jag har lämnat in den stora uppgiften har jag bara några mindre saker kvar men de tar en hel dag var så det måste jag göra i helgen. Hur som helst. Min nya fritid ägnar jag på balkongen med tidningar och korsord som jag har sparat i några månader. Tur i alla fall att vi inte har betalat för någon tidning.
 
 

Nästan sommarlov!

För första gången på länge känner jag mig fylld av energi! Jag lämnade in uppgiften på eftermiddagen och sen kom två energigivande vänner hit och fikade och vi satt ute i solen vilket ju inte var i går om en säger så. Nu är det i och för sig snart läggdags men det är ju också härligt.
 
 

RSS 0.91