Startsidan

Tillbaka på jobbet

I morse när jag kom till jobbet hade jag fått mitt nya skrivbord och därför stod min utrustning ihoplindad i stället för att sitta i väggen. Jag fick helt enkelt börja dagen med att koppla ihop allt, tur att jag inte är en gamling. Nu är det ju snart Idol och det är ju fantastiskt!
 
 

Äntligen internet överallt!

Nu ligger jag i en inte så lyxig stuga på ULLAREDS CAMPING! Vi har hälsat på hanens familj och i morgon blir det härliga Gekås och sedan bär det av hem till mormor. När vi kom hit och skulle hämta våra nycklar såg jag Tyras (en känd bloggare) namn på ett kuvert och sa "kolla, Tyra ska bo här, hon är känd". Sedan vände jag på huvudet och där kom Tyra gåendes; jag tittade ner i marken och hetsade in i bilen.


Snart i Sverige igen

Det var så fantastiskt att få träffa min tyska familj och Julia men så himla jobbigt att behöva säga hej då. Vi åkte till Freiburg där vi fick låna tyska mammans lägenhet, generositeten har inga gränser, och vi gick på Europapark två dagar. Någon pinsam film därifrån kommer säkert senare. Nu är vi i Hamburg på ett lyxigt hotell, så kan det bli när bokningen sker några timmar innan ankomst, och ska hitta någonstans att äta. Skönt med internet i alla fall, det har jag varit utan i några dagar.


Äntligen hemma!

I förrgår var vi i Venedig och tittade på kanaler och annat som kommer försvinna om vi inte börjar tänka mer på miljön. Det var fint och jag testade mitt nya objektiv för första gången. Vi hade blivit varnade för ficktjuvar men vi såg bara turister som höll hårt i sina kameror.
 
I går kom vi fram till mitt andra hem men tyvärr är inte vädret lika bra som det har varit. Men vem bryr sig, i kväll får vi träffa familjen och då spelar inte vädret någon roll. Storpojken är hemma nu men de andra har tydligen viktigare saker för sig än att umgås med oss.
 
 

Italien

Vi hade ju tänkt åka till Kroatien efter Wien men eftersom det är så varmt så vill tydligen alla åka dit vilket betyder att alla hotell var fullbokade. I stället åkte vi direkt till Italien och här ska vi stanna tre nätter. Vi har ätit pizza och badat i Gardasjön. På den nedre bilden ser ni utsikten från vårt hotellrum som naturligtvis är mycket fränare i verkligheten.

Berlin plus filmer

I dag vaknade vi upp i ett soligt Berlin och efter frukosten hyrde vi cyklar och cyklade runt i några timmar. Vi såg Checkpoint Charlie, en bit av Berlinmuren, tv-masten och Brandenburger Tor bland annat. När vi hade tillräckligt ont i rumporna åkte vi och åt middag och badade.
 
 
Här är de senaste filmerna från vår Youtube-kanal.
 

Nu börjar resan på riktigt

Äntligen framme i Berlin! Vädret har varit fantastiskt hela dagen och klockan tio gick vi och åt middag i kortärmade tröjor på en uteservering. Maten var jättegod och nu ska vi sova så att vi orkar cykla runt hela Berlin i morgon.


På färjan!

Nu sitter vi på lyxfärjan som ska ta oss till Polen. Vi är inte framme förrän mitt på dagen i morgon och sedan bär det av till Berlin dit jag har velat åka länge. Här nere i Nynäshamn är det varmt fastän det är molnigt, skönt med lite riktig svensk sommar innan vi drar till 30 +. Tyvärr vägrar mobilens kamera fungera så det blir ingen härlig bild på havet.

Riktig semester!

Om någon timme bär det av till Sundsvall där vi ska sova i natt för att hinna med färjan i morgon. Jag fick nyss veta att jag klarade den ganska vidriga kursen i svensk grammatik för lärare som jag studerade i våras och det känns så himla skönt. Betyget har funnits sedan juni men jag har tydligen tittat på fel ställe. Jag trodde inte att jag skulle klara den MEN JAG GJORDE DET! Skam den som ger sig.
 
Nu ska jag packa det sista innan det är dags att äta och sedan beger vi oss söderut! Jag ska försöka blogga varje dag så att ni inte missar något. Dessutom har vi ju vår Youtube-kanal där vi kommer lägga upp härliga filmer.

Det närmar sig!

Hej alla vänner!
 
Nu har jag och min syster varit på en liten semester hos farmor och våra kusiner och det var skönt. Det är nog bra att komma bort lite så att hjärnan förstår att det är semester. I morgon åker vi ju i väg på bilsemester genom Europa och jag har tänkt försöka lägga in alla videoklipp i bloggen så att det ska bli lätt för mina lite äldre följare att titta. Här nere har ni i alla fall en film på min nuvarande packning.
 
 

RSS 0.91