Startsidan

Om 2015

Bästa köpet?
Bilen och förhoppningsvis alla barngrejer.

Vart reste du under 2015?
Polen, Tyskland, Slovakien, Österrike, Italien, Danmark och några mindre intressanta ställen i Sverige. 

Vilka ser du som de största händelserna under året?
Det skulle kunna vara att jag blev gravid. 

Har du blivit bättre på något?
Tyska, eftersom jag pratade mycket tyska i somras, och svensk grammatik, som jag ju studerade i våras. 

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut?
Jag bilade genom Europa. 

Vad önskar du att du gjort mer?
Fokuserat på det som är viktigt. 

Vad spenderade du mest pengar på?
Bilen som med lätthet rymmer en barnvagn. 

Dina planer inför 2016?
Föda ut ett barn och bli en härlig förälder. 

Stackars oss som blir utan sprudlande energi

I dag var det en sorgedag på jobbet. En av mina favoritkolleger jobbade sin sista dag och när vi skulle kramas hej då fick jag tårar i ögonen. Eftersom chefen just hade kommit in i rummet var jag dock tvungen att skärpa mig så jag drack lite vatten och tänkte på trevliga saker.

Nu är det i alla fall långledigt igen och jag ska försöka göra lite nytta i hemmet, vi har ju trots allt ett rum som ska inredas.


Nytt år, nytt liv

Jag kom på en sak för någon vecka sedan och för några dagar sedan när jag lyssnade på HanaPees otroliga podcast tog de upp samma sak. För kanske tio år sedan skrev jag mycket dikter och läste en massa böcker. Nu har jag inte ro till det och jag har kommit på varför, smartphones och sociala medier. Jag sitter och uppdaterar och uppdaterar och tror att det ska hända något men det gör det ju aldrig. Eller jo, tiden har gått och jag har inte gjort något vettigt.

När det nya året kommer utmanar jag mig själv till att lägga bort telefonen och bara uppdatera Instagram och Twitter när jag sitter på toaletten eller bussen. Jag ska inte starta datorn varje dag och bara läsa bloggar några gånger per dag. När det gäller Candy Crush ska jag bara spela när jag behöver ett tidsfördriv, typ på bussen. Önska mig lycka till!

Träningstajts för gravida

Jag hade nästan gett upp hoppet om att finna ett par träningstajts när någon i en gravidgrupp på Facebook tipsade om Lindex. De här kostar 350 kronor och går typ bara att köpa på internet eftersom nästan inga Lindexbutiker har några gravidkläder. Det är naturligtvis lite värdelöst eftersom jag gärna hade provat dem innan jag köpte dem. Jag tog storlek large och jag hade gärna sett att de satt lite tajtare, ni ser ju hur det ser ut nere vid fotleden. Dessutom tycker jag att de skulle varit ännu högre i midjan och naturligtvis lite längre i benen. Men ja, de sitter inte åt över magen i alla fall.
 
 

Fröken Frimans krig

I går var vi på stan och införskaffade lite kläder till avkomman och det var inte heller så härligt för min stackars kropp. Eftersom hanen jobbar i dag har jag passat på att vila mig i form lite extra och bland annat har jag tittat på sista avsnittet av andra säsongen av Fröken Frimans krig. Har ni inte sett det MÅSTE ni göra det!
 
 

Vecka 30

Den här veckan har jag haft mer ont i ryggen än innan och sedan bowlingen i går är det inte jättebekvämt att gå. I natt drömde jag en mardröm igen och vaknade med en känsla av panik, fast det kanske är normalt om någon sätter en kniv mot ens mage. Varför drömmer jag så ofta om just det?
 
 

Bowling är ingen gravidaktivitet

I dag vilar jag mig mest i form efter att ha varit trevlig två dagar i rad. Nu har vi dock varit och ätit middag och spelat bowling och det känns som en lagom aktivitet, då är det nästan tillåtet att bli sitt vanliga vinnarskalle-jag och vara lite lagom otrevlig. Jag och hanen fick exakt samma poäng de två första omgångarna men den sista vann jag. I och för sig ville han hellre få ett nytt hastighetsrekord än att få så mycket poäng som möjligt.


En minigris

Hanen har önskat sig en minigris i julklapp men jag kände att det inte var så passande i vår lägenhet. I stället köpte jag en grisrosa mjukisdräkt med små öron på, i babystorlek alltså, och sydde på ögon och ett tryne. I morse fick han öppna paketet och han utbrast typ "åh, en minigris, den bästa presenten någonsin! " och så kastade han sig runt min hals. Det känns som ett bra betyg.

Nu ska vi börja göra oss färdiga för att åka till hanens pappa och fira jul. Jag ser fram emot världens godaste julmat eftersom de är otroliga i köket!


Uppesittarkväll

I kväll är det uppesittarkväll hos hanens vänner och det är ju årets mysigaste tradition. Vi ska vinna en miljon och äta massa julgodis. 


En ny tröja

En av mina kolleger är lika lång och ståtlig som jag och en dag tog hon med sig en påse med gravidkläder till mig. Så himla snällt! Jag kunde ha varenda plagg och den här gillar jag bäst eftersom den har ett sådant passande tryck. Om ni inte ser så står det "Please don't touch perfection in progress ". Det är ju jävligt konstigt förresten att en sådan text ens ska behövas.
 
 

Ny barnmorska och bussbekymmer

I dag var jag hos barnmorskan ensam för första gången eftersom tiden inte passade med hanens arbete. Den vanliga barnmorskan var sjuk så jag fick en ny som kändes härlig. Eftersom jag inte hade fått något moderskapsintyg så bad jag om det och nu kan jag kanske få vara lite 

 

 

ledig i vår.

 

 

På vägen till bussen hade jag gott om tid så jag masade mig mot busshållplatsen. När jag vände på huvudet såg jag att bussen som skulle gått för fem minuter sedan kom farandes så jag fick springa sista biten. Inte så värst härligt för graviditetskroppen. När bussen skulle stanna på min hållplats stannade den inte men tack och lov var det någon annan som också skulle gå av och som vågade säga till. I annat fall hade jag förmodligen åkt några kilometer för långt eftersom nästa hållplats är långt borta.

 

 

 

Ja jag har mens, hurså? - Clara Henry

Den här boken är en perfekt julklapp till en ung livmoderbärare och den innehåller fakta om mens, endometrios och PMS och tar upp saker som hur "har du mens eller?" används för att tysta ner framför allt unga tjejers åsikter. 
 
 

Vecka 29

Den här veckan har jag gått upp ett kilo men jag tycker inte att det har märkts. Jag har varit mer hungrig än vanligt och vill helst fika två gånger innan lunch på jobbet, trots en stadig frukost. En grej som har hänt är att hanen äntligen fick känna sitt blivande barn sparka, det tog bara typ åtta veckor från att jag började känna det. Kanske blir ungen en retsticka precis som sin mor.
 
 

Middag på stan

I dag tog jag bussen ner på stan efter jobbet och träffade en väninna som var i stan. Jag införskaffade en tårtspade, eftersom jag aldrig hittar den jag har, så nu slipper jag servera tårta med en stekspade. Vi åt middag på Rose Garden Neo Asian och det var rätt gott men som ni ser är det mest flott och kolhydrater. Eller ja, det går ju att välja annat i buffén också.
 
 

Hoppas maten blir god i alla fall

Jag är ju världens klant. I går kom en rabattkupong från Lidl med 10 procent vid inköp på över 300 kronor. Jag gick runt i affären nu efter jobbet och handlade massa grejer och räknade så att det skulle bli tillräckligt dyrt. När jag stod på busshållplatsen kom jag på att jag naturligtvis hade glömt ta fram kupongen så där förlorade jag hela 30 kronor. Tur att det inte drabbar någon fattig.


En upplevelse

Vilken härlig dag! Eftersom jag hade glömt ta ut min nationaldagsledighet och den går ut den sista december så jag tog ut den i dag och njuter för fulla muggar. Jag vaknade när hanen for till jobbet och tyckte att det var lika bra att stiga upp och åka på vattengympa. Jag trodde att det skulle vara typ tomt eftersom alla är på jobbet men det var det naturligtvis inte, en härlig pensionärsgrupp var där och när instruktören kom tittade hon på mig och påpekade att det var ett nytt ansikte i bassängen. Hon kunde till och med namnet på flera av deltagarna och noterade att en hade klippt sig. Passet gick bra, förutom svårigheter att göra magövningar, men jag blev lite ofokuserad av att alla sjöng med i låtarna.

Nu kommer snart min väninna och då ska vi konversera och ha trevligt!

Lilla julafton

I dag var det dags för vår årliga lilla julafton med lutfisk (korv för oss barn). Vi körde julklappsleken men jag vann ingenting, nästa år ska jag köpa något godis som bara jag gillar. 


Vecka 28

Jag vet inte hur mycket som ska hända varje vecka och den här veckan har det inte hänt något speciellt förutom näsblodet. Jag har sovit oroligt och har därför varit lite tröttare än vanligt på jobbet. I gravidappen står det att partnern ska "uppmuntra henne att ta en liten tupplur mitt på dagen" och det låter ju ypperligt. I dag beställde vi förresten barnvagnen och det känns skönt att slippa tänka på det.
 
 

En suverän kväll!

När vi låg i soffan och undrade hur vi skulle orka laga mat ringde min mobil. Jag trodde det var en försäljare eftersom det var ett okänt nummer men det var visst min väninna. Jag har ju en ny mobil och har inte lagt in några nummer förutom de närmast sörjande. Hon bjöd i alla fall in oss på "lite mat" 40 minuter senare så vi hetsade dit och åt så vi höll på att spricka. Som vanligt var det jättetrevligt men eftersom vi hade lovat bort oss till hanens kompis kunde vi inte stanna så länge. Vi kastade oss in i bilen och åkte till Lokal på Ålidhem där hanens kompis band spelade för Musikhjälpen. De var jätteduktiga och nu är jag hemma igen. Eftersom jag är en kvällstrött person är det helt perfekt att vara hemma halv elva och få krypa ner i sängen.
 
 

Jag har ju dåligt järnvärde så det räcker

I dag hände en spännande sak på jobbet! Jag kände att det rann lite snor ur näsan, trots att jag inte var förkyld eller något, så jag torkade snabbt bort det med handen. På handen blev det fullt med blod och jag kände att det fortsatte rinna. Eftersom jag aldrig har blött näsblod mer än några droppar då jag petat lite för intensivt var det lite av en chock att det bara forsade ut. Jag hetsade i väg till behandlingsrummet där jag fyllde näsan med papper och sedan kom mina kolleger och tog hand om mig. Jag fick lägga mig ner på britsen, stoppa is i munnen och på näsan och sådant där som tydligen ska stoppa blödningen. Efter tjugo minuter hade det slutat så då kunde jag traska tillbaka till min student.
 
Ni ser ju vad det händer spännande saker på jobbet, bli medicinsk sekreterare du också!

Orkade inte laga mat

Här sitter vi och är lata. Har ni förresten läst att Max ska börja med fem vegetariska alternativ i stället för bara ett? Eftersom jag alltid äter greenmål så känns det väldigt välkommet.


Absolut svensk

Den här lilla serien på tre avsnitt måste ni se! I det andra avsnittet började jag till och med gråta på grund av vardagsrasismen som visas. Det läskiga är ju att jag inte vet hur jag själv skulle reagera, jag kan bara hoppas.
 
 

Världens godaste lussebullar!

I år lät jag latheten styra och det är det bästa jag gjort! Jag slängde ihop en lussebulledeg i köksassistenten och lät det jäsa. Sedan tog jag bara en plutt deg och kastade upp den på plåten och sedan skjuts in i ugnen. Eftersom jag inte gjorde några fina lussekatter behövdes det inte så mycket mjöl så bullarna blev jättesaftiga och goda. Årets bästa tips från mig till er! 
 
 

Vecka 27

Det har väl inte hänt så mycket sedan förra veckan. Som ni ser har jag tvättat mitt svarta linne och ska nu använda ett grått i några veckor. I övrigt rör barnet på sig varje dag och i går hade hen lagt sig så att hen sparkade mot urinblåsan. Det var kanske inte det bästa jag varit med om men det är ju bättre att jag vet att hen lever och att det är lite jobbigt än tvärt om.
 
 

Min nya klädstil

Eftersom jag inte kan ha mina vanliga byxor och nästa inga tröjor så har jag införskaffat lite nytt. Gravidjeansen har ni redan sett, koftan, eller manteln som jag brukar kalla den, är en vanlig kofta som inte går att stänga och t-shirten är en gravid-t-shirt. Allt kommer från H&M.

 

Språkpolis på föräldrautbildning

I dag skulle jag skicka ett mejl på jobbet och när jag hade skickat det insåg jag att jag hade råkat skriva arbetstis i stället för arbetstid. Herregud, jag som tycker att folk som inte korrekturläser det de skriver är dumma i huvudet.
 
I går fick vi en inbjudan till föräldrautbildning och där var det minsann ingen som hade korrekturläst. Det har jag gjort lite slarvigt, hade jag haft något att säga till om hade jag rättat till fler saker, så om de googlar sig själva kan de kanske lära sig något. Det är intressant att vi ska ses i januari 2015.
 
 

God natt

Nu är det 100 dagar kvar av graviditeten om ungen skulle få för sig att titta ut på sin förbestämda födelsedag. Jag tänker att det är bäst att försöka sova så mycket som möjligt nu för sedan lär det vara slut på friden. Sägs det. Jag kanske inte kan amma och då finns det ju ingen anledning till att jag inte får sova. 


RSS 0.91