Startsidan

Jag och Anna vinner som vanligt

I kväll spelar vi Singstar för första gången på flera år och det är ju naturligtvis skojigt. Snart är det Melodifestivalen.


Är det en GIF-bild?

Alltså den där nedrans klänningen som alla pratar om. Jag såg att den var vit och guld och kunde inte förstå hur folk kunde anse att den var svart och blå. Sedan snubblade jag över bilden igen och då var den helt plötsligt blå och svart. Jag gick tillbaka till den första bilden och då var den vit och guld igen. Jag gick tillbaka till den andra bilden och då var den också vit och guld. Den byter hela tiden färg för mig och jag blir tokig.
 
 

Gulaschsoppa

I dag var det en som hade gulaschsoppa i sin matlåda så då blev jag tvungen att göra det till middag. Det tog sin lilla tid men till slut fick vi äta och det var himla gott. Här är receptet (<--- LÄNK) och jag serverade soppan med ett rustikt rostbröd och en klick creme fraiche.
 
 

Varm choklad i en snödriva

I går var jag och hanen och införskaffade längdskidor för vi tycker det verkar så mysigt att glida runt i solen. Det är ju inte direkt bara att åka och tvärköpa utan det tog säkert en timme. Vi köpde dem på Team Sportia och de är ju så otroligt duktiga på sådant där som det är bra att vara duktig på när en ska sälja sportartiklar. Dessutom är de duktiga på att ge paketpris eller, som när jag köpte fotbollsskorna, off season-pris. Vi betalade 5000 kronor för skidor, stavar, bindningar med montering, skor, valltejp och sådana där band som håller ihop skidorna när de ska bäras. 5000 kronor för båda alltså. Vi beter oss som nyrika och nu väntar vi bara på härligt väder så att vi kan åka lite. Det ska bli spännande att se om det går bättre än sist jag åkte (<---- LÄNK).
 
 

Kalas varje helg nästan

I går var jag och hanen på födelsedagskalas och det var trevligt för vi fick gott fika. Sedan spelade vi Risk också men det är ju som bekant inte så roligt. Jag förstår dem dock, det kanske inte är så roligt att förlora mot mig i kunskapsspel hela tiden. 
 
 

Smakar det så kostar det

Hej alla vänner!
 
I dag blev jag och hanen vuxna för vi köpte en riktig bil tillsammans! Nu kan vi köra till fjällen utan att vara rädda för att dö om vi krockar med en älg och sådant. Det kan ju naturligtvis hända ändå men vi har minskat risken. Bilen ägdes av en pedant och när vi stegade in i lägenheten där hen bor såg vi inte en endaste grej som stod på fel plats. Helst hade jag velat vrida lite på något men det är ju inte så vuxet att göra så det gjorde jag inte.
 
 

Cykelhjälmstips

Jag fick en kommentar av en person som ville ha tips på cykelhjälmar och eftersom jag är ett proffs känns det rimligt. Jag har i vanliga fall en helt vanlig cykelhjälm som är oskön och ful. Jag vann den och eftersom en cykelhjälm inte är något jag jättegärna lägger pengar på så använder jag den. Efter att ha åkt snowboard i helgen så insåg jag ju hur jävulskt frän jag ser ut i den hjälmen så då tog jag den till jobbet i stället. Som jag skrev var det ju en fantastisk upplevelse, den var skön, varm och snygg. Problemet nu är ju att jag inte kan ha snowboardhjälmen i sommar så jag får helt enkelt gå och köpa en sådan där skate-hjälm som hanen har. Tyvärr kan jag inte sno hans eftersom den är cirka tio storlekar för stor.
 
I övrigt tror jag att huvudformen är rätt avgörande för cykelhjälmens form. Själv har jag ett rätt vanligt huvud så jag kan i princip gå efter färg.
 
 

Gratis är gott

I dag bjöd jobbet på semlor och det är ju fantastiskt gott fastän jag egentligen inte tycker att semlor är suveräna. Eftersom det är fettisdag är det ju ett måste att trycka i sig ett par så min syster kommer snart hit med en till. I kväll är det fotbollsträning och inför det gäller det ju att ladda upp med energi så att vi orkar springa ifrån pojkarna vi spelar med. Nu ska jag hetsplugga lite för sedan tror jag att vi ska titta på andra avsnittet av Torka aldrig tårar utan handskar. Hanen har inte sett den, den finns på SVT-play nu, och jag ser den gärna igen eftersom den är så himla bra!
 
 

Hjälmtips

Nu är det tydligen vardag igen men jag lever fortfarande på att vi åkte snowboard i helgen. Eftersom jag har hjälmen i lägenheten nu i stället för i förrådet så passade jag på att ta den till jobbet i stället för cykelhjälmen och det var årets bästa beslut! Det var nästan som att ha en mössa på huvudet fast bättre eftersom den inte halkade av. Dagens tips från mig till er.
 

Utflykt på alla hjärtans dag

I dag åkte jag och hanen med våra snällaste kompisar till Vindeln och åkte snowboard. Det gick jättebra för mig; jägarvilan gav resultat även nu.


Olämpligt för barn...

Vi har tittat på serien Blå ögon och i kväll såg vi klart det sista avsnittet. Serien var så himla spännande men precis som i Bron så finns inget riktigt avslut och det stör mig. Jag ser ju helst på barn- och ungdomsfilmer och två gånger har jag vaknat av att jag har nypt mig själv där jag blivit skjuten. Ja, ni hör ju, mardrömmar från helvetet.
 
 

Det var bättre förr

När jag gick i gymnasiet sa min väninna Susanne till mig efter en idrottslektion att jag inte ens såg ansträngd ut. Själv stod hon och var knallröd i ansiktet och flåsade. Det var alltså förut, nu för tiden är hon oerhört vältränad. I kväll hade jag fotbollsträning och när den här bilden togs hade det gått en dryg halvtimme sedan jag slutade träna. Som ni ser är jag fortfarande röd i ansiktet och jag misstänker att jag var lila när jag tränade. Trots det så kände jag att min löpning och jägarvila har gett resultat; jag missbedömde en passning och trodde att jag inte skulle hinna MEN JAG SPRANG FÖRBI BOLLEN. Det kan vara synen det är fel på också men jag väljer att ta det som en morot att fortsätta röra på mig.
 
 

Bästa kalendern!

Om ni älskar att ha kontroll lika mycket som jag så bör ni skaffa googlekalendern. Jag har en egen som jag även har i telefonen och sedan har jag och hanen en tillsammans där vi fyller i typ tvättider och sådant och naturligtvis har han en egen också. Vi kan se varandras kalendrar så att jag inte bokar in något när han jobbar eller så. För att få fram den tror jag att det behövs en gmail eller liknande och sen är det bara att trycka på de där små fyrkanterna som pilen pekar på. Det kan ni googla om ni är intresserade.
 
 

Vi hade i alla fall tur med vädret

I dag var det dags för den årliga snöskulpturtävlingen här i Umeå så jag, mamma och pappa var där. Tyvärr var det ingen som jag tyckte var snajsig så jag orkade inte ens rösta. Däremot fixade jag lite gåvor, en till mig själv också naturligtvis, och sådana bördor är ju alltid sköna att bli av med.

 

När vi skulle fika bestämde vi oss för att gå på Nya konditoriet men där var det smockfullt så vi vandrade vidare. Redan här var vi lite irriterade eftersom det var varmt och vi var hungriga. Det finns ett ganska nytt café i MVG som vi bestämde oss för att testa, vi fick till och med sitta i jättesköna soffor. När vi skulle betala fungerade inte kortapparaten så det tog ett himla tag innan alla hade rotat i sina plånböcker efter en lös slant. När vi äntligen kom fram var vi tvungna att vänta fem till tio minuter på kaffet så vi slog oss ner och började fika på det andra. Efter en kvart höll mamma på att brinna upp så då stegade hon fram till kassan och undrade när kaffet skulle komma. Kaffeapparaten är trasig blev svaret. Då höll hon nästan på att explodera och gick till McDonalds och köpte kaffe. Pappa sa lite försiktigt att det kanske inte är tillåtet att dricka McDonalds-kaffe på caféet men det sket mamma naturligtvis fullständigt i. Själv drack jag ju latte macchiato och det hade de tydligen så jag behövde aldrig brinna upp.

 

Nu skulle jag helst vilja sätta mig i soffan och invänta Melodifestivalen men så blir det inte för jag ska klä mig lite anständigt och åka i väg på ett födelsedagsfirande. Men ja, det blir trevligt det också och då har jag ju dessutom någonting att göra i morgon.

 

 

Pengar i sjön så att säga

Vi, eller ja, hanen, har köpt lite fler fiskar som ni kanske vill se. Förmodligen inte men jag visar ändå. Tyvärr är de ganska mycket mindre än de vi har sedan innan så några hundralappar har blivit uppätna. Men ja, vi kör positiv psykologi och fokuserar på att några fortfarande lever.


Var den god? Japp.

Jag vet, rubriken är astöntig. Gillar du Japp och Marabous choklad så gillar du den här. Den var himla god tycker jag och jag önskar mig flera stycken när jag fyller år.
 
 

Dags att sätta fart!

Äntligen har jag fått tillgång till kursen i svensk grammatik! Eller ja, jag är inte antagen än verkar det som men det hoppas jag att jag blir snart. Jag är ju behörig men betyget från i höstas har inte kommit in än. Eller är det jag som borde skicka det till dem?
 
Hur som helst sitter jag och tittar på massa föreläsningar och det är ju fantastiskt att kunna göra det hemma och kunna pausa och spola tillbaka när det är klurigt!
 
 

RSS 0.91