Startsidan

Semester!

Nu har jag äntligen semester och då är det ju lätt att tänka att jag mår hur bra som helst. Det gör jag naturligtvis inte, i morse vaknade jag med ont i halsen och senare under dagen smög sig även en huvudvärk på mig. Det kändes ett tag som att jag hade feber så nu ska jag gå och lägga mig så jag blir frisk till i morgon då jag tänker vandra runt på Noliamässan. 

År 2015

Alltså det här är typ det äckligaste jag har sett. I de mörkrödaste länderna innebär det dödsstraff att vara homosexuell. DÖDSSTRAFF! Det borde ju snarare vara dödsstraff på att lägga sig i vem/vilka någon annan ska attraheras av.
 
 

Sommarens äventyr


Ett djur

När jag var hemma hos min väninna tänkte jag fota lite fina bilder på hästar men så blev det inte. Hästarna ville inte stå där jag ville ha dem och regnet låg i luften så vi skulle gå in för att inte smälta bort. Men ja, en häst lyssnade i alla fall när jag lät som en morot.
 
 

I går gjorde jag exakt ingenting

I dag har jag haft en jättehärlig dag! Jag började morgonen med en god frukost, mackor med massa pålägg, och sedan tog jag en lugn joggingtur. Efter duschen begav jag mig till min väninna där vi njöt i solen, promenerade och konverserade. Sedan handlade jag och lagade en härlig måltid. Nu ska jag tvätta och det är ju också jätteroligt.
 
Jag har också hunnit lyssna på dagens Sommar i P1 med Karl-Petter Thorwaldsson och det gillade jag. Nu behöver ju oftast inte män hyllas eftersom det är många andra som gör det men jag tänkte göra det ändå. Kvinnor har sagt det han sa flera gånger förut men tyvärr är det ju så att det kräva män som pratar om feminism för att andra män ska förstå att det inte är någon kvinnofråga. Så ett tips till alla gubbar, lyssna på den här gubben! Här har ni en länk om ni inte är så tekniska (LÄNK). Om ni undrar har jag tyckt jättemycket om massor av de kvinnliga sommarvärdarna.
 
 

Jag hade släppt mig före

I går kände jag att jag ville lägga mig ner på golvet på Ica Maxi och gråta och slå alla i min närhet. Jag ska berätta. Jag och hanen skulle hämta min nya symaskin (som jag fick av mormor när jag fyllde år) på Maxi, skjutsa mamma till flyget och sedan åka hem till hanens familj på middag. Vi åkte hemifrån i god tid men hanen glömde att vi skulle till Maxi så det blev en liten omväg. Ingen fara än så länge. När vi var framme vid Maxi insåg jag att jag hade glömt mobilen hemma och eftersom jag hade en kod för paketet var vi tvungna att hämta den. Väl inne vid posten stod det två stycken i en kö och eftersom det på kölappsmaskinen stod kundtjänst så tog jag ingen lapp utan ställde mig i postkön. När det var min tur kom precis två nya personer och tog kölappar och personen i kassan frågade om jag hade någon kölapp. Nej det stod kundtjänst och inte post svarade jag. De gäller för posten också sa hon så jag fick helt enkelt ta en kölapp. Eftersom jag redan var sen kände jag irritationen och svetten komma krypandes. Tror ni personerna bakom mig sa att det klart jag kunde gå före? Naturligtvis inte. Då började jag känna tårar i ögonen och förmodligen många symtom som kommer just innan en panikattack. Till slut fick jag det förbannade paketet och kunde hetsa ut till bilen. När vi äntligen plockade upp mamma berättade hon att hennes flyg var inställt och att hon skulle få åka buss i stället. Helt plötsligt var vi i tid och mina problem kändes ganska små i jämförelse.

Goda grejer

I kväll åt vi middag hos hanens familj och precis som alla andra gånger vi har ätit där så var det jättegott och vi kunde med lätthet rulla hem.

Något annat som var gott var yoghurtglassen jag och mamma åt i stan i tisdags. Dock var den jävulskt dyr, typ 60 kronor för en sådan här bägare.


Lite nytt på skohyllan

I går var jag på stan med mamma och då införskaffade jag ett par fotriktiga skor att ha på semestern. Förmodligen kommer jag promenera ganska mycket i olika städer i Europa och då är det ju viktigt att ha något vettigt på fötterna. Skorna har någon slags mjuk sula och heter Skechers, enligt Brandos är det ett märke för "dig som är ung och som vill ha läckra sneakers på fötterna". Det passar ju perfekt in på mig! Jag köpte mina på Skocentrum i Umeå för 800 kronor
 
 

Semesterplaner

Oj vad det händer grejer! Förra veckan fick jag veta att min sambo får semester trots sitt arbetsbyte vilket betyder att vi kan åka på resan vi planerade in i våras. Jag, hanen, min syster och hennes sambo ska bege oss ut i Europa med en bil under tre veckor och det ska bli så himla roligt! Förmodligen jävulskt påfrestande också men vi har bestämt att vi ska ha regler i bilen så att vi slipper döda varandra. I går satt vi och planerade upp rutten och min fantastiska tyska familj låter oss bo där några nätter. Nu är det bara några veckors jobb kvar innan jag har FYRA VECKORS SEMESTER!

Bilder på djur

Vi sov över hos hanens kompis och hon bor så himla fint med massa djur på gården. Jag är ju lite rädd för djur så jag vågade inte gå in till dem och därför blev inte bilderna så bra som jag hade tänkt. Vi fick i alla fall äta färska ägg från hönorna till frukost och det var himla gott.
 
 
 

Det blev i alla fall gott

I kväll är vi hos hanens väninna och bakar tunnbröd och pizza. Vi får se om mitt hjärtegull är välkommen att baka i fjällen nästa gång.
 
 

Om vädret

Nu är det ju många som går på semester OCH SÅ HAR DET BARA REGNAT EN MASSA! Stackars satar. Själv är jag ju inte ledig förrän i augusti men då kommer solen och havet är varmt. Förra veckan var det ju fint ute, om någon missade det, och då fotade jag lite ogräs.
 
 

Jesu Kristi Kyrka av sista dagars heliga

I går när jag var ute och turfade stötte jag ihop med två välklädda killar som inledde en konversation med mig. Jag såg en liten bricka på bröstet på en av dem och såg att de kom från en kyrka så jag sa vänligt men bestämt att jag nog är helt fel person att försöka övertyga. Jag avslutade med att säga att de skulle lägga tiden på annat men kom på mig själv och ändrade mig till att de skulle lägga tiden på andra eftersom det var det jag menade, det låter ju lite otrevligt att tycka att det de gör är slöseri med tid.
 
Hur som helst så fastnade jag i mormonträsket i går, ungefär som att jag snöade in på amish i höstas, så jag råkade sova lite för lite i natt. Efter jobbet i dag sov jag i två timmar och nu är det väl dags att sova igen. Härligt!

Höjdpunkten i kassen

Den sista måltiden från Linas matkasse var faktiskt god! Jag tycker ju gummi och sådant på kött är läskigt så jag hade gärna ätit någon slags filé i stället men i övrigt var det en suverän rätt. Béarnaisesmöret var kalasgott och passar säkert till allt grillat och så och salladen var fräsch och god. 
 
Sådärja, det var alla rätter. Den här första testkassen kostade 300 kronor, för tolv måltider, och det kan väl vara värt men en riktig inspirationskasse kostar nästan 600 och då är det ju trevligt om all mat är till belåtenhet. Jag och hanen är nog lite för kräsna för att köpa det här och dessutom är det ju inte Norrmejeriers varor utan något annat mejeri. Men ja, kul att testa men vi kommer inte köpa den igen. 
 
 

Okej men inte mer

Den andra rätten från Linas matkasse som jag lagade var det inget fel på men det är ingenting jag kommer laga igen. Pasta med pesto är ganska gott och ostchips är ganska gott och grönsaker i ugnen är ganska gott. Lite slätstruket alltså.
 
 

Årets första dopp!

I dag efter jobbet åkte jag och mamma till havet och badade. Det var naturligtvis kallt i vattnet men i augusti när jag har semester kommer det vara precis lagom. Jag var tvungen att klippa bort mamma från bilden, jag vet inte hur jag gör för att rita på bilden med mobilen, så den blev inte så härlig som jag hade tänkt.


Avslutning med flicklaget

Jag har slutat som fotbollstränare efter nästan fyra år och i kväll hade vi en liten farvältillställning. Det känns jättetråkigt eftersom jag tycker väldigt mycket om tjejerna men samtidigt skönt att få mer tid till mig själv, hanen, intressen och annat viktigt. Nu kan jag titta på deras matcher när jag känner för det och jag önskar dem naturligtvis all lycka!
 
 

RSS 0.91