Startsidan

Kvinnan som stal mitt liv av Marian Keyest

Som vanligt innehåller Marian Keyes "nya" bok Kvinnan som stal mitt liv väldigt mycket text och den skyndar inte framåt. I övrigt är den lättsam och det kan ju vara skönt när det finns annat i livet som tar mycket tankekraft.
 
 

Kulturdag

I dag åkte jag med mamma och pappa till Hansson & Hammar där vi fikade goda grejer tio meter från älven. Pappa är så nöjd över sin insats i Blodomloppet så han hade på sig sin medalj och ville gärna ha med den i bilden som ni ser. Efter fikat gick vi en sväng på Bildmusset och vissa saker var fräna.
 
När hanen har slutat jobba ska vi bege oss i väg på middag och se den bästa filmen jag sett typ: En oväntad vänskap. Jag och hanen såg ju den när vi var i Tyskland och hälsade på för två år sedan men eftersom han inte förstår tyska, den var ju naturligtvis dubbad, så vill han se den igen. 
 
 

Min bästa present!

På min födelsedag vaknade jag av att mitt hjärtegull kom in i sovrummet och sjöng för full hals. Typ. Sen fick jag i alla fall ett munspel och efter att jag hade spelat i en timme ångrade han att jag fick det. Jag spelade lite för folk som ringde och gratulerade och de sa att jag var himla duktig. Ett litet presenttips till er som känner någon, dock inte någon i samma hushåll, som gillar att skapa musik.
 
 

Lite olika skitsaker

Blodomloppet gick inte speciellt bra, jag hade ju match dagen innan och var mör i benen hela dagen. Fem minuter innan vi skulle samlas fem kilometer bort kom min lilla älskling på att han skulle göra en grej på toaletten så när vi väl kom i väg fick vi cykla det fortaste vi kunde. Vid det laget var mina ben döda och sedan skulle jag springa. Jag och pappa missförstod starten och hamnade exakt sist av alla vilket gjorde att vi kunde krypa fram de första kilometrarna.
 
Men vem bryr sig? I dag skulle jag tvätta och när jag kom ut till tvättstugan hade något as tagit vår tid och då blev jag så förbannad att jag lämnade en arg lapp. "Respektera tvättiderna!" skrev jag, jätteargt.
 
Förresten. På Blodomloppet kunde man få lotter, först till kvarn, och eftersom vi missade det i början så fanns det bara "herrlotter" kvar. Jag sa att jag är en man och att jag ville ha en så till slut fick jag en. Jag trodde att priset var typ en penisring eller något annat manligt (OBS! Alla män har ju inte en penis) men det var EN VANLIG T-SHIRT. Jag undrar vad kvinnopriset var, någon som vet?

Allt ont har något gott med sig

Nej i dag blir det inget inlägg om min bästa present för det hinner jag inte nu när det är läggdags. I stället kan jag berätta att jag fick veta att fotbollsmatchen som jag skulle spela just efter Blodomloppet inför alla som fikar är inställd. Lite skönt faktiskt. Som vanligt har jag match dagen innan Blodomloppet så att benen är lagom möra när jag ska springa men det är ganska bra eftersom jag har något att skylla på då.

Årets tårta

I dag hade jag kalas eftersom jag fyller år. Jag bjöd på en tårta som inte var suverän så jag ids inte lägga ut receptet. Jag vet inte vad det är med mig och tårtor, de blir ju aldrig som på bilden. Det kom jättemycket folk och tyvärr kom typ alla samtidigt så vissa hann jag knappt prata med. Min bästa present ska jag kanske visa för er i morgon, något som är säkert är i alla fall att hanen ångrar att han gav mig den.
 
 

Lugnet före stormen

Kolla drömmen i väntan på Eurovision! Chips, dipp, Fem synder och Guds tre flickor.


Festprisse-Nina

Nu har jag varit på klinikfest och det var trevligt och efterrätten var god. Jag hade gjort mig till och släppt ut håret och när jag kom hem såg jag att mina aloe vera-produkter som jag hade i håret fungerade som jag hoppades. Jag fick skjuts hem av en kollega, dock inte mamma, och när jag promenerade sista biten tänkte jag att ingen skulle märka om jag blev bortförd. Två sekunder senare mötte jag en polisbil.


Ingen dog

I förmiddags var jag på brandutbildning med jobbet och där fick jag spruta kolsyra och vatten och rädda en stackars sate med en filt. Jag hade velat fota när någon släckte i det rökfyllda rummet för det tror jag hade blivit en cool bild men jag vågade inte.


Primärvårdsjouren

I dag hade vi match och den var jätterolig att spela men tyvärr blev jag sjukvårdspersonal och nu sitter vi på primärvårdsjouren och väntar. Kul kväll.


Kalas!

I går var vi på kalas hos min syster och där bjöds det på snickerskakor och ananaspaj så jag var nöjd. Hon hade önskat sig en säckpipa och det fick hon. Eftersom hon inte kan spela fick hon en liten övningspipa också, typ en flöjt, och den spelade jag på medan de andra applåderade av vällust. Av oss fick hon en sånglektion och det blev hon glad men livrädd för.
 
I dag har jag faktiskt impregnerat mina nya skor så det känns ju bra. Det går framåt i alla fall.
 
 

En bebis

Har ni sett vilken liten liten hand jag har träffat i dag?! Den här personen har jag tänkt lära spela fotboll, åka skridskor, spela piano, fotografera, eller ja, personen har ju föräldrar också och de kanske vill ha hen för sig själv. Hur som helst så känns det helt sjukt att människor kan födas. Hur ryms de i magen? Hur ryms de i snippan? Och så vidare.
 
 

Mitt spännande liv

Jag vet inte riktigt om det här sommarlovslivet passar mig för sedan jag lämnade in sista uppgiften har jag inte gjort någonting vettigt. I morgon är det i alla fall en röd dag så då ska jag ta en lång promenad i det härliga vädret medan jag lyssnar på poddar och sedan ska jag baka lite inför mitt födelsedagskalas. Enligt Google maps ska jag promenera 8,4 kilometer och det kommer ta 1 timme och 42 minuter men jag hade tänkt gå in i en affär på vägen och köpa en present till min syster som också fyller år snart så det tar säkert längre tid. Dessutom ska jag ta med kameran och då kanske jag stannar till någonstans och frågar om jag får fota en främmande människa. Nej, det kommer förmodligen inte hända. Hur som helst så ska jag masa mig in i duschen nu och sedan läsa och sova, jag som tyckte att det nyss var morgon.
 
 

Rätt ljust på natten

I lördags natt klockan 23.37 fotade jag lite från balkongen men det blev inte så bra. Just nu har jag mest lust att fota en liten liten bebis som jag förhoppningsvis ska träffa någon gång. Och nej, jag har inte fått fingrarna ur arslet och smörjt in skorna, kanske i morgon.
 
 

Nya skor som är lätta att förstöra

Jaha, då var det måndag. Jag har tyvärr inte hunnit njuta så mycket av min semester än för efter jobbet var jag tvungen att göra annat och nu är det ju dags att sova. I morgon ska jag försöka hinna smörja in mina nya fina vita skinnskor i någon kräm så att de håller längre och det kanske tar hela kvällen. Vad vet jag? Jag har aldrig tagit hand om några skor förut.
 
Här har ni en ganska ful bild på skorna, jag kom på för sent att jag borde ha haft ett högre bländartal eftersom det är passande om hela skorna syns. Skorna kostade i alla fall 550 kronorDin Sko.
 
 

Snart sommarlov!

I går på jobbet kom en dietist in till mig och ville ha hjälp. Hon hade en rysk patient och eftersom jag har studerat ryska så tänkte hon att jag kunde översätta lite kostråd. Ja, nu hör ju hur dumt det låter. Jag kan (kunde) fråga om saker på flygplatsen och andra basicgrejer, jag kan absolut inte skriva meningar. Nu råkar ju jag ha en väninna från Ryssland så jag tog på mig jobbet ändå.
 
Den här helgen ägnar jag åt studier för i morgon ska två arbeten in. Tyskan skickade jag in nyss så nu är det "bara" en kvar. Vi ses på måndag!

Fynd

Nu kanske ni tror att jag har varit på semester ända till nu men det har jag naturligtvis inte. Vi var i Sundsvall och på Boda Borg i Torpshammar om ni undrar och det var skojigt. I Birsta gick vi in på Iittala outlet och där hittade jag delar från min serie av porslin från Höganäs som har utgått så jag köpte fyra svarta muggar utan öron för 30 kronor styck. Dessutom hittade jag en snygg och liten mortel som kostade 200.
 
 

Semester

I morse vaknade jag och hanen upp på ett hotell någonstans i Sverige. Jag upptäckte att hans handhandduk är mycket större än min men det kanske är rimligt när hans händer är tio gånger större än mina.


RSS 0.91