Startsidan

Låt mig sova

På senaste tiden har jag vaknat i panik av mardrömmar med hjärtklappning och extrem ångest. Jag har knappt kunnat somna om och det är ju inte jättefestligt dagen efter när jag är på jobbet. Det enda som hjälper är att bli vyssad av hanen, då kan jag somna igen. Det är ju synd för honom att han måste vara hemma och ta hand om mig men å andra sidan är det ju hans fel att jag har en person i magen. Sedan blir det kanske inte bättre av att titta på Bron det sista jag gör innan jag går och lägger mig...
 
I dag är det ju någon slags readag så jag har införskaffat lite julklappar. Tänk vad fort pengar kan försvinna fastän jag bara klickade på lite knappar.

Shopping till avkomman

I dag skulle jag baka lussebullar men det gick inte eftersom jästen var slut i affären. Nåja, jag hade hur som helst inte hunnit för vi har varit på språng hela dagen. Vi var bland annat på julmarknad där vi köpte ett lammskinn som vi ska lägga i vagnen. Eftersom vi inte har beställt någon vagn än så var vi och tittade på en sådan. Vi har typ bestämt oss men vi ska googla lite mer först.


Vecka 26

I dag var jag tvungen att väga mig flera gånger eftersom jag trodde att det var något fel på vågen. Den visade nämligen en viktnedgång på tre hekto i stället för en viktuppgång på ett kilo. Vågen visade dock samma vikt om och om igen så barnet har väl helt enkelt inte växt så mycket den här veckan. Jag har fortfarande inga besvär förutom ryggont när jag har rört på mig för mycket. Härliga tider!
 
 

Världens finaste överraskning!

Men har ni sett vilka fantastiska vänner jag har?! Jag trodde att vi bara skulle se på Idol och konversera men de hade tydligen andra planer. Jag ringde till den ena och frågade om vi skulle samåka men hon sa att hennes barn kanske börjar skrika och då måste hon kunna åka hem även om Idol inte är slut. Jag gick på den lätta och misstänkte ingenting. När jag var på väg mot toaletten för att tvätta händerna, det gör jag alltid när jag varit utomhus eller tagit i något äckligt, kastade jag ett öga mot köksbordet där jag la märke till chokladbollar och muffins men INTE den gigantiska blöjtårtan. Ni förstår ju var jag har mitt fokus. Vi fick i alla fall presenter och naturligtvis var det ekologiska grejer eftersom jag är som jag är.
 
 
 

Svenskjävel

I går såg jag filmen Svenskjävel som jag hade lånat på bibblan. Jag trodde nog att det skulle vara en komedi men det var det ju inte. Den var ganska ovanlig och helt okej bra.


Bästa köpet

I somras var vi på Noliamässan och då envisades hanen med att vi skulle införskaffa den här massagegrejen för 1400 kronor. Det är nog det bästa köpet någonsin och vi skulle nästan kunna hyra ut den till våra vänner och bekanta för alla älskar den. Märket är Donnerberg om någon undrar.
 
 

Min önskelista

- Örngott och påslakan från Butik Stora Holm i färgerna rosa, vit, grå eller grafit
- Dyr choklad
- Aktier
- Sällskapsspel, typ Alias, TP, Bezzerwizzer
- Vettiga böcker om feminism, grammatik eller musik
- Praktiska och snygga grejer eller kläder till avkomman, inte brunt, beige eller guld
- Ingefärskarameller
 

Olofsfors julmarknad

I lördags kom vintern till Umeå med två decimeter snö och jag och pappa begav oss till Olofsfors där det var julmarknad. Som vanligt fikade vi på Kafé anno 1762 och min julbulle var så himla god. Så, nu vet ni det.
 
 

Smaskigt fika

I dag bjöd hanen in lite familj och vänner på smörgåstårta och snask. Smörgåstårtan är från ICA Maxi och var himla god faktiskt, jag tycker ju inte om smörgåstårta egentligen. Vi köpte en Maxitårta som kostade 400 kronor för tio (gigantiska) bitar. Jag orkade inte göra någon riktig tårta så jag slängde ihop en kladdkaka som jag öste grädde och polly på. Ett snabbt och gott tips från mig till er. Naturligtvis går det att dekorera den lite mer ordentligt men jag hade bråttom.
 
 

Vecka 25

Då var det lördag igen och jag är nu i vecka 25. Vikten har börjat öka med ett kilo i veckan i stället för ett halvt men det är väl de här veckorna som fostret ökar som mest i vikt. Tror jag. Vi var i alla fall hos barnmorskan i går och allt ser bra ut. Eller ja, jag har lite dåligt med järn i kroppen men det äter jag järntabletter för så det är säkert lugnt med det också.
 
 

Dagens ungdom

I dag åkte jag buss till stan för att köpa lite presenter till hanen som fyller år snart, sedan att han bestämde sig för att möta mig på stan är en annan historia. På bussen var det smockfullt men ingen reste sig för den gravida kvinnan, inte ens ungar som är yngre än jag. Suck, vart är världen på väg? 


Handledarutbildning

I dag var jag på en handledarutbildning och det kändes viktigt. Jag har en student nu som jag är huvudhandledare för så det känns roligt att lära mig mer. Det bästa med dagen var dock lunchen och fikat. 


Pepparkakshus

På julpysslet i söndags gjorde vi ett pepparkakshus och som ni ser blev det väldigt fint. Det är synd att det inte är gott att äta upp det men det kanske är lika bra för då är det lätt hänt att någon är där och nallar. Mamma gjorde ett sådant där modernt hus av chokladkakor och det skulle jag gärna äta upp. Det får jag tyvärr inte, jag har frågat. 


Filmtips

Ända sedan Filip & Fredrik presenterar Trevligt folk gick på bio så har jag velat se den. Tyvärr gick mamma utan mig så jag har försökt hitta den på internet, typ på SVT Play eller så. Jag tänkte till och med köpa den på internet men jag är ju så oinsatt i det där så jag vågade inte. Dagen efter att jag hade beklagat mig för hanens pappa fick jag ett mejl från honom där han skrev att den finns på biblioteket. Att jag inte tänkte på det, jag som är där och springer varje vecka. Hur som helst så lånade jag den och sedan hade jag förberett mig för en härlig filmkväll i min ensamhet.
 
Jag stoppade först in filmen i tv-spelet men då stod det att det var fel sorts skiva. Den DVD-liknande apparaten stod näst på tur men då fick jag inte fram någon bild, bara ljud. Då återstod bara datorn så jag ställde den på bordet vid soffan och satte mig bekvämt för att titta. Tror ni det fungerade? Naturligtvis inte. Det slutade med att jag fick ta med mig filmen hem till mamma och pappa och se den där.
 
Men ja, nu har jag i alla fall sett den och det borde ni också göra.
 
 

Årets julpyssel

Varje år har vi julpyssel med en annan familj. Eftersom vi inte är tio år längre så blir det inget pyssel mer än pepparkakshusbygge men det är väl dags att dra i gång det igen om några år. Mest dricker vi glögg och äter risgrynsgröt och skinkmackor. Själv är jag inte så förtjust i julskinka så jag äter vörtbröd med smör, ost och senap. Om ni vill ha ett tips på den bästa senapen så är det kvarnsenap från MaCo Grönt i Nordmaling. De brukar finnas på Forslundas julmarknad också.
 
 

Vecka 24

Den här veckan har jag gått upp ett helt kilo och det är ju festligt. Nu går inte magen att dölja längre och på jobbet skvallras det så mycket så nu tror jag att alla vet utan att jag har sagt det till någon. Eller jo, min chef fick faktiskt höra det från mig. Jag får ont i nedre delen av ryggen typ varje dag och det är ju inte så härligt. Tur att vi har en soffa hemma där jag kan lägga mig och vila mig i form.
 
 

Glass från Lidl

Jag tänkte att den här glassen från Lidl skulle vara lika god som Ben & Jerry's Chocolate Fudge Brownie men till priset av 25 kronor. Den smakade typ som New York Super Fudge Chunk och det är ju gott men inte lika suveränt. Helt klart godkänd i alla fall. 


Graviditetslista i vecka 23

Vilken vecka är du i nu? 23.

När fick du reda på att du var gravid? I juli, jag skrev en notis om det i graviditetsappen men sedan bytte jag mobil och nu är det borta. Vi kan låtsas att det var den 13:e om det känns bättre.

Hur gammal var du då? 27.

I vilken vecka var du i? Kanske sex eller så.

Hur tog du det? Jag hade försenad mens och ömma bröst så det var inte jätteoväntat.

Mådde du mycket illa i början? Nej bara två gånger då jag inte hade ätit frukost på någon timme efter jag vaknat.

Har du mycket halsbränna? Inte alls.

Är du känslig? Nej inte speciellt, det är värre med PMS.

När kände du bebisens första sparkar? En fredag för någon vecka sedan. Kanske i vecka 20 eller 21.

Är du ofta orolig? Nej faktiskt inte. Jag brukar ju vara katastroftänkande men jag orkar inte vara det dygnet runt i nio månader så jag skiter i det.

Sparkar bebisen mycket? Ett par gånger per dag. Eller ja, ganska många gånger per dag faktiskt.

När började du läcka bröstmjölk? Det gör jag tack och lov inte, än.

Har du fått bristningar? Jag såg att jag hade lite på höften på bilden jag la upp i bloggen men i övrigt ser jag ut som vanligt, än.

Hur vill du att din förlossning ska se ut? Som en orgasm som Blondinbellas.

Vet du vad det blir för kön? Troligen vet jag könsorganet men jag vet ju inte vad hen kommer definiera sig som.

Vad ska bebisen heta om det blir en tjej respektive en pojke? Jag gillar Nino och Ninja.

Några mellannamn? Ja, kanske Ninisen.

Hur gammal kommer du vara när bebisen kommer? 27 om hen inte väljer att komma ut 10 veckor för sent.


Latsmart

I dag tänkte jag gå på bodypump men sedan tänkte jag att det kändes jobbigt så jag körde lite styrketräning i gymmet i stället. Jag har läst att det är bra att träna benen, eller vad det nu var, vid en graviditet så jag tänkte att jag skulle göra det. Efter träningen cyklade jag med lycka i blicken till Lidl där jag köpte lite godsaker och en kall kaffe.
 
 

Morotsbröd med havregryn

I söndags var jag hurtig och bakade bröd. Det var inte så jättejobbigt, kanske mest eftersom jag struntade i att knåda dem på ett bakbord och så där, och de kostar inte så mycket att göra eftersom de inte innehåller något som är dyrt. Det blev väldigt gott och det känns najs att inte trycka i sig mer tillsatser än nödvändigt.
 
 

Snickerskladdkaka

I går var det ju kladdkakans dag så då bakade jag naturligtvis en kladdkaka. Jag brukar kalla mig för kladdkakans mästare men när jag följer ett nytt recept så blir det aldrig speciellt bra. Eller följer och följer, jag tittade lite snabbt i fredags på jobbet eftersom en kollega hade receptet. Det skulle bli en snickerskladdkaka men jag tror nog att den kondenserade mjölken skulle koka först eller något för den är fortfarande rinnande. Chokladen på toppen ligger ju heller inte i ett lager. Men ja, det smakar ganska bra ändå.


Vecka 23

I dag skuttar vi in i vecka 23 och det är ju inte klokt hur fort tiden går, snart är det väl mars och så sitter jag här och ammar. Magen växer och vikten ökar och det är ju festligt. Jag är lite oroad inför vintern eftersom jag inte vet vad jag ska ha för jacka, i och för sig har jag tänkt åka buss till jobbet och i övrigt får jag väl strunta i att vara utomhus.
 
Jag vet att det är värdelösa bilder men det är ju kolsvart utomhus och jag orkar inte ta fram blixten. Det är ju foton i alla fall och inte bilder målade i Paint.
 
 

Mer språk, musik och annat viktigt

Jag har ju känt lite fladder i magen i en vecka nu men i går kände jag på riktigt hur det rörde sig mot handen. Det var på morgonen när vi just skulle masa oss ur sängen så jag hetsade hanen att känna men naturligtvis ville ungen inte röra på sig. Jag har förresten läst i graviditetsappen att barnets hjärna utvecklas mycket nu så det är väl dags att lyssna på lite mer Mozart så barnet blir ett snille som sin mor.
 
 

Det kan vara mörkret

Jag förstår inte hur tiden kan gå så fort. Jag hinner inte göra någonting efter jobbet innan det är dags att sova och helgerna bara försvinner. Det känns lite obegripligt hur jag hann vara fotbollstränare och studera halvtid på universitetet i våras samtidigt som jag gjorde det jag gör nu. I och för sig är jag ju lite tröttare och långsammare nu men det är ändå orimligt. Men ja, jag ligger i alla fall i täten på Candy Crush.

Kanske ett festligt instrument

Jag har blivit så himla peppad på julen! Jag vill pynta och sitta med tända ljus i soffan med julmusik och dricka ett juligt te. Tyvärr kommer ju sällan snön i tid och det förstör ju stämningen en hel del. Det störiga med julen är ju att komma på julklappar till alla och det är väl dags att börja med det innan det blir för stressigt. Någon som har bra tips på julklappar? Själv kan jag tipsa om islandshästsridning eller något som känns lite för onödigt dyrt för att unna sig.

Kaffe med rån av Catharina Ingelman-Sundberg

Den här boken är lättsam men inte så rolig som jag trodde att den skulle vara. Inte speciellt spännande heller. Men ja, trevlig. 


Unicorn

I går var vi på en halloweenfest och då klädde vi ut oss till enhörningar. Jag får ju inte på mig så mycket skojiga kläder och dessutom kände jag mig fortfarande vissen så det kändes som en lagom utklädnad. I dag är vi bakis, trots att jag naturligtvis inte drack någon alkohol, så vi har mest vilat oss i form. 


RSS 0.91