Startsidan

Är sommaren här?

Vilken fantastisk dag! Morgonen började, efter att spjälsängen dugt hela natten, med lite mys i sängen med lilla familjen och sedan åt vi frukost tillsammans. Hanen åkte till jobbet och bebisen var tyst och snäll medan jag duschade. Efter lite amning åkte jag hem till mamma och pappa där jag solade mig i sommarvärmen tills hanen kom dit. På kvällskvisten traskade vi hem till Sammys plastmormor, -morfar och -moster där vi blev bjudna på en suveränt god middag med en ännu godare efterrätt. Nu väntar jag bara på att rackarungen ska somna så att jag också kan få lite sömn. Alla ni som kan sova ostört i natt, njut!!!

Tips till ammare

I dag fyller lillgrisen en månad, kan ni förstå att jag inte har sovit ordentligt på en hel månad?! Tyvärr har jag inte firat dagen genom att fota honom, men i morgon kanske...
 
I dag fick jag till det att få datorn till tv:n så jag kan sitta i soffan och läsa bloggar och se på webbtv utan att människan som inte har så tjockt skallben än får en massa strålning från mobilen. Vi har ett trådlöst tangentbord också så att jag slipper resa på mig. Drömmen!

Lite sömn på det här så...

I dag var min föräldraledighet lite som jag trodde att den skulle vara för solen sken och jag åt glass. Trots min dåliga kondition var det härligt att promenera, det kan naturligtvis bero på att jag inte hade bråttom. Jag skulle ju fota med min riktiga kamera i dag men det blev inte av. Men så bra, då har jag ju något att göra i morgon.


Mönsterbarn

Dagens dag började inte helt suveränt eftersom det var en som ville äta just när vi skulle börja gå till BVC. Jag fick hetsgå i regnet så när jag kom fram var jag trött och svettig. Barnet har kommit upp i min födelsevikt men är 6 cm längre och allt såg enligt läkaren bra ut. I övrigt har jag hunnit dammsuga, städa i köket och vika tvätt medan spjälsängen för en gångs skull dög som sovplats.

Nu har i alla fall snön försvunnit så i morgon ska jag nog ta en härlig promenad i solen. Om det finns någon sol alltså.

Beroende på hur bilderna med mobilkameran är tagna så ser barnet helt olika ut. I morgon ska jag försöka fota med min riktiga kamera. 


Det ena och det andra

I dag badade jag barnet själv och det gick jättebra. Förut har ju jag och hanen hjälpts åt men det har ändå varit mycket skrik. Jag kanske är ett proffs på att bada bebisar för i dag var han helt tyst och det var naturligtvis mycket trevligare. Efter lunchen fick jag rackarungen att sova i vagnen en stund så jag hann dammtorka och spela piano. Jag har också hunnit prova ett par av mina vanliga jeans men det saknades några centimeter i midjan så jag får fortsätta med mjukisbyxor och gravidjeans. Det är bara att försöka komma ut på en promenad varje dag men det känns ju inte jätteroligt när det snöar. Men vem bryr sig, mjukisbyxor och gravidjeans är ju himla bekvämt. 

Efter förlossningen

Hur känns könet?
Jag hade läst att det skulle kännas som att ha blivit släpad naken sittande på en grusväg men så kändes det verkligen inte. Jag blev ju sydd på några ställen så jag var ganska rädd för att det skulle göra ont, framför allt att det skulle svida när jag kissade. Jag var ju dock bedövad så i början kändes ingenting och sedan var det bara lite ömt, ingenting som var hemskt eller så. Att bajsa är dock fortfarande lite obehagligt så jag försöker hålla avföringen relativt lös.
 
Vad händer med magen?
Eftersom de tog bort Sammy till ett annat rum ganska snabbt efter förlossningen så hann jag känna på min mage i lugn och ro ganska direkt. Jag låg på rygg och magen kändes som en deg. När jag gick och kissade någon timme efter förlossningen passade jag på att titta mig i spegeln och magen var då ganska stor och väldigt mjuk. Varje dag blev magen mindre, men jag såg länge gravid ut, och nu fyra veckor efter förlossningen är den bara mjuk. Så här i efterhand ångrar jag att jag inte fotade magen varje dag.
 
Var det äckligt att få upp barnet på bröstet?
Nej. Jag var dyngsur av svett, hade blod lite överallt och hade dessutom bajsat på golvet så en slemmig bebis gjorde ingen större skillnad. Jag pussade dock inte honom.
 
 

Önskelista

Jag har nästan glömt bort att jag fyller år snart men om en månad är det dags så här kommer min önskelista.
 
  • Choklad
  • Aktier
  • Sällskapsspel, typ Alias, TP, Bezzerwizzer
  • Prenumeration på Språktidningen
  • Ben & Jerry´s Chocolate Fudge Brownie
  • Skiljeteckensboken 
  • En capo
  • Presentkort
  • Matkassar

Viktigt boktips

Medan han lever av Elaine Eksvärd är en jättebra och viktig bok som alla borde läsa. Visst, det är lite konstigt att läsa om pedofiler när jag har mitt barn i knät men det gör att boken känns desto mer viktig. Den är skriven på ett sätt som gjorde att jag sträckläste den och dessutom innehåller den konkreta tips på hur man kan prata med och lära barn om integritet.


Vem vann vadslagningen?

Mamma är alltså jag om ni undrar. Något som bör påpekas är att jag, Susanne och Bettan gissade i november på min babyshower, pappa, mormor och morfar kring den 10 mars som var det beräknade datumet och farfar och plastfarmor typ en vecka efter det beräknade datumet. Lite lättare för dem alltså.
 
Sammy föddes i alla fall den 29 mars klockan 01.03 och vägde 3730 g och var 54 cm lång. Min mamma har slängt ihop den här statistiken eftersom jag inte riktigt har haft tid att sätta mig vid datorn.
 
 

Var är solen och värmen?

I går var jag ute på min första ensamma promenad med vagnen. Eller ja, om jag ska vara ärlig så mötte jag mamma efter en bit men jag konkade i alla fall ner vagnen för trapporna själv. Sammanlagt promenerade jag ungefär tre kilometer i sakta mak och av det blev jag på riktigt trött. Det får nog bli en promenad varje dag för så här dålig kondition vill jag inte ha. Min "syster" var här en stund och fick lite hjälp med en läxa i tyska och det är ju bland det roligaste jag vet. Bebisen spetsade öronen och om några år är vi två i den här familjen som pratar mitt favoritspråk.


Ovärderlig skötväska

En suverän present som vi fick när spädgrisen föddes är den här skötväskan som mormor har sytt. När jag var liten var det tydligen vanligt med sådana här skötväskor som går att veckla ut till ett "skötbord" men enligt vår barnvagnsförsäljare finns de inte att få tag i längre. Är du duktig på att sy så finns det typ ingenting som är snajsigare att få, tänk på det!


Dags för vardag

I dag var den sista dagen då både jag och hanen var hemma så från och med i morgon börjar han jobba igen. Vi hade tänkt äta brunch på Ikea men det var en rackarunge som tyckte att det var en dum idé så det får bli en annan gång. I stället promenerade vi till bibblan där jag lånade Elaine Eksvärds nyaste bok. Jag tänker att jag kommer hinna läsa den medan jag ammar, om jag orkar hålla ögonen öppna alltså.


Så himla fint tyg!

I dag kom en av mina väninnor hit för att hålla i bebisen lite och hon hade med sig en present fastän vi redan fått presenter av henne två gånger. Hennes väninna (@malinsyr på Instagram) har sytt bodyn och här har ni ett presenttips till någon som kan ha barnkläder. 

Jag tänkte skriva ihop en liten lista på grejer jag undrade innan förlossningen och som jag nu har svaret på så om någon undrar något kan ni passa på att kommentera.


Tips på bra present

I går fick vi ett paket från hanens kompis i Australien och i det låg den här lilla boken som är på engelska. Eftersom jag vill att Sammy ska bli flerspråkig så var det ju en suverän present.

I kväll är vi bjudna på middag och det är välkommet eftersom vi knappt hinner laga mat. Jag har insett att jag äter för lite och det är ju inte så bra för amningen. Det är så lätt att glömma bort att äta när allt fokus ligger på minimänniskan.


Våfflor

Jag har varit så sugen på våfflor sedan våffeldagen så i dag fick vi komma på våffellunch hos mamma och pappa. Det var gott tills det blev äckligt. Efter lunchen fick småbarnsföräldrarna sova på soffan en stund och det behövdes. Nu är dagen slut och jag ska krypa ner i sängen och hoppas på att jag får sova med en sådan här gosegris och inte med en gnällspik.


Om inte annat lär vi oss Göteborgs stadsvapen

I går fick jag ett sms om att det skulle komma ett paket i dag och eftersom jag inte har beställt något blev jag lite rädd. I dag kom leveransen och när jag öppnade paketet hittade jag grejer från Coops gamla märke Blåvitt. Närå, det är ett fotbollslag, tror vi, från Göteborg. Jag har ju släkt där och de tycker tydligen inte att UIK duger så vi får väl klä på barnet den här dressen och titta på en match någon gång. Kanske fostrar vi den största IFK Göteborg-supporten genom tiderna, vem vet?


Föräldraupptagen

I dag tog vi en promenad i det härliga vädret men av någon underlig anledning blev solen till snö. Vi har också hunnit bada men det var lika fruktansvärt som sist. Som vanligt har dagen bara försvunnit och jag undrar när tusan jag ska hinna spela piano och fota, i nästa liv kanske.


En händelserik dag

I dag har vi varit på barnavårdscentralen och barnet har passerat sin födelsevikt och verkar få i sig tillräckligt med mjölk. Efter det besöket åkte vi och handlade och inte ett endaste gnäll hördes från vagnen.

På bilden här nere tycker jag att Sammy liknar hanen lite, kanske främst kring munnen. Mig ser jag inga likheter med, kanske visar det sig senare i form av en oerhörd intelligens.


Sköt er själva

En person sa att jag inte får sitta med mobilen när jag ammar utan att jag ska fokusera på barnet eller något men då förstår jag inte hur jag ska hinna med något annat än att amma. Jag betalar räkningar, läser mejl och nyheter när jag ammar och nu bloggar jag också. Det skulle vara en annan sak om amningen tog en halvtimme var tredje timme men som det är nu så måste jag tyvärr multitaska. Så, nu vet ni det. Och nu kan alla sluta lägga mer press på mammor, det är nog jobbigt som det är. Själv vill jag ingenting annat än att sova.

Och toscapäron

I dag har vi haft besök, igen, och det var trevligt förutom att två vänner ska flytta utomlands. På kvällen grillade vi hos mamma och pappa och det var himla gott, dessutom är det skönt med barnvakter. Ett tips till alla som gillar att få presenter är att skaffa barn, det bara dräller in. Tyvärr glömmer de flesta att ge gåvor till mamman, det kan jag tycka är det viktigaste. Gärna choklad om någon vill ge mig något.


Mammas lilla hjärtegull

I dag knäppte jag några snabba bilder på lillbebisen men efter några sekunder var det dags för mat så ingen bild blev suverän. Men ja, motivet är i alla fall fint.
 
 

Synd att cismansbröst inte kan mjölkas

Här tickar livet på som ovanligt. Dagarna går jättefort eftersom vi inte hinner göra någonting men samtidigt jättesakta eftersom vi inte gör någonting. I dag har vi dock haft besök som fick agera barnvakter medan vi städade. I morgon kommer BVC hit på hembesök och då är det ju trevligt om de inte får för sig att vi är sluskar. En som kissade i sängen i morse gör det ju inte heller lättare så städet tar aldrig slut. Inte för att det gör det i vanliga fall men.
 
Nu ska jag börja göra mig färdig för att sova så hinner jag sova några timmar innan hanen går i säng. Då kan jag sova ostört utan en minimänniska som gnyr lite då och då. Sedan är det dags för nattpasset som jag tar själv så att hanen är pigg på morgonen och kan ta hand om barnet igen så att jag får sova ostört.

Smärta

Det går ju att tycka att förlossningen gör ont men den går i alla fall över. Amningen däremot, ständig ömhet och vidrig smärta vid själva sugningen. Jag hade fått berättat för mig om personer som gråtit på grund av smärtan men jag trodde att det var lite överdrivet. Nu sitter jag här och grimaserar och längtar tills sattyget är över. Härligt med barn!

Som bröllopsbuketter

I går kom en av mina väninnor hit för att titta på bebisen och hon hade med sig de finaste blombuketterna jag någonsin sett. Som ni ser på bilden är det en stor och en liten med en navelsträng mellan. Det här med rosa är intressant tycker jag, det är många som har sagt hon till Sammy på grund av grisdräkten, till och med en sköterska som tog emot oss på ett besök. Min väninna fick frågan om hon skulle ha en bukett till en flicka, en pojke eller genus. Är det 2016 eller 1916, ibland undrar jag. Jag kanske måste köpa en rosa spetsklänning till mig så att alla vet vad jag har för könsorgan.


Snart fria!

I kväll har lillgrisen fått sin sista antibiotikakur så nu slipper vi böka med infarten på huvudet eftersom den är borttagen. I morgon ska vi på ett sista läkarbesök och ser allt bra ut är vi helt fria.

Då är det bara att hoppas på att det blir hyfsat med sömn i natt.


Äntligen hemma!

I dag fick lillgrisen äntligen permission från sjukhuset och vi fick åka hem och bara återkomma två gånger per dag. Det gick jättebra att åka bil och som ni ser satt ytterkläderna perfekt. De nyblivna morföräldrarna har naturligtvis hunnit vara här, mamma för sammanlagt fjärde gången, och det är skönt för då slipper jag och hanen bära runt på favoritfavvisen. Det är faktiskt jätteskönt att vara hemma, jag trodde att det skulle vara läskigt men vi kanske helt enkelt är suveräna föräldrar. 


Min nya ledare

Den nya människan som ska bo med oss tycker inte om att sova ensam och det betyder att någon av oss måste sova blickstilla på rygg med ett litet knyte på bröstet. Vi försöker turas om att sova men tyvärr är det ju bara jag som har mjölk i brösten. Ibland kan jag känna mig uppgiven och irriterad men sedan ser jag det här gosiga ansiktet och då kan jag ju inte göra annat än att ställa upp på det som krävs.


En ny favorit

Jag förstår att ingen bryr sig om vad jag äter men häromdagen köpte hanen middag på Max och äntligen kunde jag smaka halloumiburgaren! Den var väldigt god så nu har jag tre varianter att välja på!

Sammy har blivit av med sonden nu så allt går framåt som det ska. 


RSS 0.91