Startsidan

Jag lever igen

Alltså vilket drömbarn vi har fått! Vi slapp feber efter sprutorna och i natt fick jag sova sex timmar i sträck och sedan två timmar till efter amning. Jag lekte förresten Blondinbella i går när jag var så trött så jag orkade med dagen utan att bli en hemsk person. Hon skrev nämligen någon gång att det inte är farligt att vara trött och att det är jobbigt men att det inte alltid kommer vara så här.

Efter frukost och sådant tog vi en härlig promenad och nu sitter jag och ammar på Ica maxi där de borde skaffa bättre fåtöljer, det är ganska jobbigt utan armstöd. Oroa er förresten inte för strålning, jag har nästan jämt mobilen på flygplansläge. Ett tips till er alla som kanske ändå har på ljudlöst på nätterna.


Stackars mig

Jag vet att vissa har det så här jämt men nu ska jag beklaga mig lite, det är ju trots allt min blogg. I går kväll var det en i familjen som varken ville sova eller äta, det enda som dög var att bli buren med dubbla studsar per steg. Halv två somnade lillstackarn i min famn och jag kunde äntligen sova. Två timmar senare var det dags att äta och sedan sov vi i fåtöljen en timme. På morgonen somnade vi i min säng men eftersom vi skulle till BVC för tremånaderskontroll och vaccination så hann vi bara sova kanske 20 minuter. På BVC gick allt bra, barnet har gått upp två kilo och blivit en dryg decimeter längre sedan födseln, ända tills sprutorna tömdes i småbenen. Jag ammade och sedan var allt bra igen. Så, nu vet ni.


Bananflugornas herre av Fredrik Eklund

För några veckor sedan satt jag mycket vid tv:n och ammade och då tittade jag gärna på Lyxfällan och Million Dollar Listing New York. Eftersom jag dessutom håller på att lyssna i kapp på Alex och Sigges podcast så har jag snöat in på Fredrik Eklund. Hans första bok Bananflugornas herre, som handlar om hur han började med porr, är ganska tråkig och det känns som att det saknas en avslutning. Den kan väl vara intressant för att få en klarare bild av honom men i övrigt är det en bok som inte kommer bli ihågkommen.


Ofräsch sommartårta

Jag hittade ett recept på en tårta som jag tyckte lät god så jag bestämde mig för att göra den i fjällen eftersom mina föräldrar fyllde år medan vi var där. Det är bara två marängbottnar med smält choklad i och grädde med krossade ballerinakex i mitten. Ovanpå är det grädde och hallon men jag tog frysta hallon så därför ser det inte så festligt ut. Tyvärr blev inte tårtan så god som jag hade tänkt, bottnarna smakade lite bränt och blev inte alls så där luftiga som färdiggjorda och dessutom började jag må lite illa av all grädde. Att krossa ballerinakex i grädde är dock en bra idé men ta inte så nedrans mycket grädde.


Mamma och barn

 

Midsommarafton

I dag är det ju som bekant midsommarafton och jag och min lilla familj är vid havet i hanens vänners stuga. Vi kör femkamp och för första gången på kanske hundra år är det sol och varmt.

Bebisen mår bra och trivs med all uppmärksamhet som ofta kommer till söta personer. Nu hoppas jag dock att han kan sova en stund så att jag kan få äta i lugn och ro. 


Ingen mer bilåkning på ett tag

Äntligen hemma! I dag bilade vi hem från fjällen och det gick halvbra. Första halvan gick utan problem men sedan började helvetet. Vi skjutsade mammas väninna till Lycksele och hon missade tåget med kanske en minut på grund av att min telefon visade fel väg. Lillhjärtat var otröstlig och grät nästan hela vägen hem vilket naturligtvis var jättejobbigt. Nu är vi hemma och ska försöka få till allt innan midsommarfirandet i morgon. Vi ska baka en snickerskladdkaka alltså, inte förbereda en hel tillställning.


Tur att vi i alla fall hade packat en necessär korrekt

I natt vaknade jag och hade så jävla ont i huvudet att jag var tvungen att väcka mamma och fråga efter en värktablett. Vad skulle jag göra utan mamma? På morgonen hade jag nog lite feber så jag tänkte att jag skulle relaxa under dagen, tyvärr började lillstackarn skrika och inte ens amning hjälpte. Till slut tog vi tempen och det visade sig att han hade feber. Efter ett stolpiller och lite sömn blev det bättre och nu ska vi försöka sova båda två. 


Vi åkte utomlands!

Till Norge alltså. Det är bara 10 mil till Mo i Rana från vår stuga så i dag åkte vi dit för att köpa blöjor eftersom det är så oerhört mycket billigare där än i Sverige. Vi köpte typ 1400 blöjor för 588 kronor och det är ju inte fy skam. I övrigt är ju allt dyrt i Norge så vi köpte inte så mycket, en mjölkchokladkaka på 200 gram kostade exempelvis mellan 35 och 45 kronor.

När vi skulle parkera bilen i ett garage hittade vi en bra plats längst ut på en rad. Vi hann inte ens kliva ur bilen innan en bil som skulle runda oss höll på att köra in i vår bil så vi backade ut för att parkera på taket i stället. Då såg vi sopchauffören köra in i en pelare och skrapa hela sidan av sin bil för att sedan ångra sig och även hon köra upp på taket. Hon körde mycket fortare än oss och när vi var på väg in på en parkeringsplats såg vi att det var hennes bil som stod bredvid. Där ville vi naturligtvis inte stå så vi backade ut och körde till en annan plats. När jag stod och packade ur bilen kom hon och frågade om vi hade tänkt parkera bredvid henne, tror jag alltså, min norska är inte perfekt, och jag antog att hon trodde att vi hade repat hennes bil. Jag sa att hon hade kört in i en pelare och på det svarade hon "seriöst?". Bra koll. 

Inne i en galleria skulle alla gå på toaletten två trappor upp så jag gick med barnvagnen och farmor mot hissen. När jag hade tryckt på knappen sa jag "kom farmor" och hon sa att hon inte skulle gå på toaletten. "Det är en hiss". "Jaha". 

En bok för män

Jag läste att Med uppenbar känsla för stil av Stephan Mendel-Enk är en bra bok för män så jag köpte den i födelsedagspresent till pappa. Eftersom jag vill veta vad jag ger bort så smygläste jag den försiktigt först. Efter tre särskrivningar började jag räkna och rätta dem och sammanlagt finns det 14 stycken. Det finns också en hel del stavfel så av naturliga skäl hade jag svårt att fokusera på innehållet. I övrigt är boken inte så sammanhängande vilket gör det extra svårt att hänga med i den. Men ja, annars är den riktigt bra och tänkvärd.


Semester

I dag har vi åkt en massa bil och nu är vi i fjällen. Bebisen har varit så duktig och sovit typ hela tiden. Vädret är inte det bästa men det är ändå skönt att bara få slappa lite i några dagar. Eller ja, jag måste ju ta hand om barnet men nu kommer vi vara sex vuxna i stället för två. Jag struntade i att ta med springskorna och ska satsa på promenader i stället eftersom jag är rädd för björnar. Om jag promenerar följer nämligen mamma med och då tar den kanske henne i stället.

Vi ska försöka ta ett kort på vår lilla familj så att vi kan skicka in det till tidningen. Jag har tagit med mig blixt och reflexskärm så nu gäller det bara att vi får fingrarna ur arslet.


Jag har pratat med vuxna!

I dag var dagen jag väntat på i en månad, jag har nämligen pumpat ut mjölk varje dag för att kunna äta middag med jobbet i kväll. Vi var på Båten och båtburgaren som jag åt var god, godast var dock pommes fritesen av sötpotatis. Barnet som nu är två och en halv månad åt ungefär 210 ml under en måltid med hanen, det kan vara bra att veta till nästa gång jag ska ut och roa mig. Nu är jag så himla trött i huvudet så jag hoppas att ledaren tycker det är dags för sängen snart.


Träning

I dag skulle jag köra lite Tabata-träning eftersom det är effektivt och jag inte orkade gå ut och promenera. Jag har nog aldrig känt mig så otränad som när jag stod där i underkläder framför spegeln och försökte hänga med i rörelserna på Youtube. Dessutom hade jag en amningstopp i stället för en sporttopp vilket gjorde att brösten hoppade och gjorde ont. Efter tio minuter behövde jag inte plågas längre för då var det en person som ville ha uppmärksamhet.

När jag var ute och sprang i lördags tyckte jag att det gick orimligt tungt, nog för att jag är otränad men det var som att jag konstant sprang i en uppförsbacke. När jag hade tagit av mig skorna och skulle ställa in dem i klädkammaren funderade jag på varför jag hade ställt upp dem på skohyllan. Sedan såg jag mina promenadskor med rundad sula stå mitt på golvet, de var dessutom väldigt varma inuti, och då tändes en liten lampa ovanför mitt bomullsfyllda huvud.

Barnloppis på Nolia

Jag och hanen åkte på barnloppis på Nolia i dag och hittade ganska mycket kläder i större storlekar för max 300 kronor. Det var inte vidrigt trångt utan vi kunde rätt enkelt styra runt vagnen mellan borden. Som vanligt hade några satt alldeles för höga priser men då fick de också behålla sina saker. Vi köpte tröjor, byxor, badbyxor, underställ och fleecetröjor.


Bland annat färskt bröd och jordgubbar

Vilken härlig dag! I dag beror det inte ens på vädret utan på att typ allt har varit bra under morgonen. Vi fick mycket sömn i natt och jag for ut och sprang. Sedan kom hanens kompisar med lyxfrukost och det är ju drömmen för småbarnsföräldrar. Bebisen var charmig och sedan somnade han så att jag och hanen hann städa lite och mysa i soffan. Nu har jag ammat och ska hoppa in i duschen och i kväll ska vi i väg och grilla i naturen.

I går var vi förresten bjudna på skolavslutningsfika och -middag och då åt jag så intensivt att jag glömde bort att jag har ett barn.

Modeoraklet har matchat enligt sommarens trender. 


Världens bästa boktips till alla som känner barn

Jag försöker ju läsa när jag ammar men på nätterna är jag oftast för trött och på dagarna sitter jag oftast vid tv:n och då dras ögonen lätt dit. Nu har jag i alla fall läst ut en fantastisk bok som alla som ska umgås med mitt barn får låna. Av mig alltså, jag har köpt den i stället för att bara låna från biblioteket som jag brukar.

Ge ditt barn 100 möjligheter i stället för 2 förklarar pedagogiskt varför barn inte ska tvingas in i könsstereotypa fack och vad som händer om det görs. Barn lär sig exempelvis väldigt tidigt vad de får positiv uppmärksamhet för och anpassar sig efter det eftersom det känns härligt. Som exempel kan vi ta flickor och söta klänningar: flickan får höra att hon är fin och hon blir sedd vilket gör att hon vill fortsätta ha på sig söta klänningar. Det blir viktigt med utseendet för då blir hon sedd och alltså blir hon i förlängningen ett objekt som mest finns till för att behaga andra. Inte den framtid jag önskar åt en eventuell dotter. Pojkar blir å andra sidan uppmärksammade när de är tuffa vilket kan göra det jobbigt att visa sig ledsen och det gör att fler män än kvinnor begår självmord. Naturligtvis ingenting jag önskar Sammy.


Tips för mjuka fötter på nolltid

Sedan jag skrev att Sammy sover sex timmar per natt så har han, och alltså jag också, sovit fyra och en halv timme per natt. I dag sov han i vagnen efter att vi kommit in från dagens promenad så jag passade på att sova i ungefär 30 minuter.

Om ni har lika lite tid som jag till er själva så kan ni använda er av dagens tips. Smörj in fötterna med rikligt med fotkräm, ta på dig påsar på fötterna och ta på dig sockar så har du en inpackning som du har under natten. Mjuka fötter på morgonen och du har inte ens behövt fila.


Fikatips!

När jag råkar gå in på Lidl köper jag alltid små äppelknyten och kallt kaffe eftersom det är gott och billigt. Nu har jag dock börjat göra egen islatte som är både godare och nyttigare så det behöver jag inte köpa längre. Om ni inte är lika kunniga som jag så kan jag berätta att jag fryser ner bryggkaffe när det blir över och sedan blandar jag kanske fyra kaffeisbitar med mjölk. Som ni kanske ser på bilden så har jag snoppformade isbitar, hanen fick dem i present av någon lustigkurre.

I dag fick jag för mig att jag skulle göra egna äppelknyten och det blev riktigt gott. Jag blandade 0,75 dl socker, 0,75 dl creme fraiche och tre skalade, hackade äpplen och hedde en plutt i en utkavlad halv smördegsplatta. Sedan penslade jag dem med ägg och skjutsade in dem i ugnen på 225 grader i 15 minuter. För mig blev det åtta stycken knyten som var nedrans goda till glass.


Nationaldagsfirande

I dag firade jag och min lilla familj Sveriges nationaldag genom att åka ut i den vackra svenska naturen och fiska och fika. Hanen fiskade och jag fikade alltså. Tyvärr, eller tack och lov, fick han ingen fisk så vi får äta kyckling till middag i stället. Inte mig emot. 
 
 

Friskluft och sovrutiner

Har ni sett vilken härlig utsikt jag hade när jag ammade i dag?! Vi var och tittade på starka människor som lyfte och drog tunga saker och det var en trevlig utflykt. På kvällen tittade jag och min syster på vårt fotbollslag som spelade match och jag längtar tills jag är i form och kan spela igen.

Rackarungen har fått in ganska bra sovrutiner, som naturligtvis kan ändras i morgon, och oftast får jag sova sex timmar i sträck. Jag ammar på kvällen och sedan lägger jag honom i spjälsängen där han somnar av sig själv. Ibland måste jag pilla in en napp i munnen på honom men oftast somnar han helt utan hjälp. Härliga tider!


Snart springer jag maraton

Jag klarade det! Allt såg bra ut på efterkontrollen i går så i morse sprang jag fem kilometer. Förutom några meters löpning till bussen som höggravid så var det mina första löpsteg sedan oktober. Mitt mål var att klara det på 45 minuter men det tog bara 37 minuter så jag är nöjd. Vädret var härligt och en T-shirt räckte gott och väl. Hade jag varit en vanlig människa, alltså inte en ammande mamma, hade jag ätit frukost och bajsat innan löpturen men nu råkade jag glömma. Men ja, det gick bra ändå.


Kontrolldagen är här!

Dra mig baklänges! I natt sov jag sex och en halv timme i sträck och efter lite amning en och en halv timme till. Jag behövde inte ens dela säng med en bebis, däremot med hanen några timmar eftersom han somnade i min säng.

I dag ska jag äntligen gå på efterkontrollen så om allt ser bra ut kanske jag tar min första löptur sedan oktober i morgon. Tyvärr måste ju barnet följa med på kontrollen så jag hoppas han sover då, det känns lite jobbigt att amma i en gynekologstol.


RSS 0.91