Startsidan

Finbesök

I dag kom min lilla plutt och hälsade på mig på jobbet eftersom hanen skulle till tandläkaren. Som vanligt var min kollega som mest av alla sett fram emot besöket hemma med sjukt barn, är hon otursförföljd eller vill hon helt enkelt inte träffa min perfekta avkomma eftersom det får hennes barn att framstå som medelmåttor? Det förtäljer inte historien. För att jävlas lite extra satte vi bebisen på hennes stol och skickade en bild på det.


Snorunge

Eftersom jag tycker att korrekt språk är bland det viktigaste i mitt jobb så fick jag i dag besöka medicinklinikens språkgrupp som hade möte. Det var intressant och nu vill jag fixa något festligt även på min klinik. Tyvärr var jag snorig på mötet och det var inte det lättaste att torka bort allt som kom rinnandes, trots att jag hade med mig papper. Jag tycker ju att det är slöseri med näsdukar så därför har jag använt mig av toalettpapper och papperet vi torkar händerna på på jobbet och det känns i näsan. På kvällen smörjer jag in mig med en aloe vera-kräm så på morgonen ser jag ut som vanligt men efter en hel dag utan smörj ser jag ut som en tomtegubbe med snuva. Trodde jag, tydligen hade inte tomtegubben i visan röd näsa. Jag var tvungen att googla men jag misstog mig.


Gravidfotografering

 

Födelsedagsfika

I dag hade hanen kalas eftersom han fyllde år i veckan och det var som vanligt trevligt men utmattande. Jag glömde ta fram kameran så jag fotade det lilla som blev kvar med mobilen så att ni ska veta vad ni missade. Nu ska jag sova så jag orkar fota i morgon, jag har hört att jag ska bli bjuden på fika så jag behöver kanske inte äta frukost.


Önskelistor till mor och barn

Eftersom det är exakt en månad kvar till julafton låter jag er ta del av min önskelista så att ni kan ge mig perfekta presenter. Närå, jag kommer, som vanligt sedan jag blev "vuxen", förmodligen inte få någon present men som vanligt kan ni ju få tips på julklappar till andra som är lika intelligenta som jag.
 
- Pengar till huset
- Aktier
- Presentkort på inredningsaffärer
- Skiljeteckensboken
- Matkassar
- Choklad
- En capo
- Ben & Jerry´s Chocolate Fudge Brownie
- Bezzerwizzer
 
När jag ändå är i gång kan ni få ta del av Sammys önskelista också.
 
- Böcker, helst från Olika förlag
- Majskrokar
- Stora kläder i rött, gult, vitt, lila, rosa, svart
- En docka, gärna med mörkare hy
- Aktier

Inredning

Hanen visade en bild på en turkos vägg i ett sovrum och nu känns det som att vi måste ha en sådan. Jag har googlat lite och titta så fint det kan vara! Vi har ju verkligen inte likadan inredningssmak som på bilden så ni får tänka att det är mer stilrent och fräscht. Lite senare kanske jag ska skapa en ny kategori här på bloggen där jag kan samla allt inredningsrelaterat, just nu spelar det ju ingen roll hur fint vi inreder, vi har fortfarande plastmattor.
 
 

Olofsfors julmarknad

I dag åkte jag, hanen, Sammy och pappa till Olofsfors julmarknad eftersom det är en tradition och det var trevligt. Det trevligaste var naturligtvis fikat på Kafé Anno 1762 där vi dessutom träffade min väninna. På vägen hem åt vi middag på Ikea och där bjuder de på en barnmatsburk vid köp av en varmrätt så till och med barnet fick äta. 
 
 

Grötfrukost

Via Smartson har vi testat Nestlé Min Gröt med smak av havre, päron och banan, vi har alltså fått den gratis, och det är varken vår eller Sammys favoritgröt. Den luktar lite konstigt, och det är inte bara jag som hatar banan som säger det, och Sammy har flera gånger börjat skrika när han ätit den. I dag gick det dock bra men vi kommer inte köpa den igen för det finns en annan gröt som han älskar. Precis som alla andra grötsorter vi testat löser den sig dock lätt i varmt vatten och det är ju i alla fall bra.
 
I det här testet ska jag tydligen använda mig av hashtaggar men jag vet inte om det fungerar i bloggar. Jag prövar väl. #Smartson #Nestlé #mingröt
 
Vänligen
 
 
 
Nina Ivebo, datasnille
 
 

God natt

I dag tänkte jag gå och lägga mig i tid eftersom jag känner mig lite vissen men nu är klockan av någon underlig anledning redan över nio. I går skypade jag med en av mina favorittyskar i två timmar så då fick jag inte heller min välbehövliga skönhetssömn.

Den härliga vintern som var här har ju försvunnit och nu är det regn och halt. Jag har fått låna hanens pappas cykel med dubbdäck och det är räddningen för mig, det är till och med säkrare att cykla än att gå. För några dagar sedan när jag skulle hem från jobbet hade några byggare stängt in cykeln vilket gjorde att jag var tvungen att lyfta den över staketet ni ser på bilden. Tur för mig att jag är frisk och jävulskt stark.


Lån och försäkringar

Jag och hanen ska bygga ett hus på landet men vi flyttar inte förrän om drygt ett år så än behöver ni inte börja hoppa av förtjusning. Förra veckan var vi på, förhoppningsvis, sista mötet innan vi kan börja bestämma vilka golv, bänkskivor, garderober och sådant vi ska ha. Eftersom vi tyvärr inte äger flera miljoner så behöver vi låna pengar och det är ju rätt jobbigt. Det finns ju hur många banker som helst och siffror ligger långt efter bokstäver på min favoritlista så därför känns det lite svårt. Jag har fått i uppdrag att skriva om Zmarta som är ett företag som bland annat kan skicka ut en enda kreditupplysning i stället för en för varje bank och det kan tydligen förbättra chanserna att få bra villkor på lånet. På deras hemsida (ja, jag vet att det heter webbplats) kan man också jämföra olika försäkringar, något vi också måste börja kika lite på snart.

 

Jag tycker att det är himla skönt att det finns sådana här företag som hjälper oinsatta personer som jag själv med luriga vuxengrejer så att vi också kan få våra drömmar uppfyllda. Det räcker ju dock att någon av oss blir av med jobbet eller sjukskriven så lär vi väl inte få något lån. Snart är det ju i och för sig jul och då kanske jag får massa pengar i julklapp som löser alla våra problem. Eller så kanske jag vinner på Bingolotto på uppesittarkvällen och kan köpa ett hus i Tyskland också. I annat fall får jag helt enkelt jobba på och lära mig mer om lån och banker och allt vad det heter och hoppas på det bästa.


Tips till poddlyssnare

Eftersom jag inte ammar längre, typ, så har jag alldeles för lite tid till att lyssna på poddar. Det har resulterat i att jag har en lång lista med poddar som bara väntar på att jag ska ha lite tid över. I dag hittade jag dock en inställning så att podden jag lyssnar på går fortare och på så vis kommer jag kunna lyssna på mer. Det tips till er andra som lyssnar i Podkicker.


Kritisk granskning av förskola

I dag har vi hängt med mamma och pappa (ovanligt) och bland annat besökte vi Språkförskolan som hade invigning. Det verkar vara en himla bra förskola så där ska nog lillgrisen få gå. Jag tycker ju att språk är fantastiskt och dessutom verkar de bry sig om den delen i skolplanen där det står att förskolan ska motverka traditionella könsroller. Jag ställe en hel del frågor och läraren klarade av att svara på allt med bravur.
 
Sammy har fått åka pulka i dag och det var i alla fall lite roligt. I början fick vi ingen reaktion men sedan tog jag över snöret och sprang och gjorde ljudeffekter och då blev det naturligtvis roligt.
 
 
 

Sittkryp

I dag var det datastopp på jobbet så jag och mina kolleger hann städa och organisera på vårt kontor. Det var skönt att få det gjort men det betyder också att det förmodligen finns sjukt mycket att göra på måndag. När jag kom hem insåg jag att bebisen typ kan krypa, det går inte så fort men han tar sig framåt så nu börjar det bli dags att barnsäkra hemmet. Förhoppningsvis hinner vi åka en sväng på Ikea i helgen, vi vill gärna hinna åka pulka också.

Julklappstips

Här var det livat! NOT! Dagarna försvinner fortare än de kommer och därför försöker jag göra minst en vettig sak varje dag, tyvärr blir inte alltid bloggen det vettigaste. I dag har vi i alla fall varit på ett viktigt möte och sedan åt vi middag hos mamma och pappa. Jag ska berätta om alla viktiga möten snart så ni slipper fundera.

I helgen var vi och införskaffade en ny bilbarnstol eftersom barnet börjar växa ur babyskyddet. Alla som vill låna den, för att skjutsa runt Sammy alltså, kan köpa sådana snören som på bilden i julklapp till sig själv för att förenkla det hela.


Barnvakter

I natt sov Sammy hos mamma och pappa och det gick så bra så, de träffas ju minst en gång i veckan så det kändes tryggt. Dessutom har de ju uppfostrat mig och eftersom jag blev perfekt kan det inte vara någon fara. I dag träffades vi för lunch och det var så vackert ute! Jag tog med mig kameran så jag skulle kunna fota lite snö men det blev inte av. Min räkmackelunch fick jag dock en bild på så den kan ni roa er med under kvällen.
 
 

Nakenchock

I morse cyklade jag genom snön till Iksu där jag körde mitt första total training-pass. Det var som en förskola för vi lekte tagen som uppvärmning och några av övningarna var kullerbytta, hoppa hage, rulla och krypa. I övrigt var det ett bra pass och jag känner mig helt mör. När jag stod och duschade som bäst kom en vaktmästargubbe och skulle pilla med bastun, typiskt min otur. Kanske otur för honom också eftersom det var jag som stod där och inte någon yngre och fastare. Somliga straffar gud som bekant genast.


RSS 0.91