Startsidan

Bodypump 101

Eftersom mitt Iksu-kort går ut på tisdag var jag på mitt sista bodypumppass på länge i dag. Jag hade tur för av någon anledning körde vi pass nummer 101 som inte kommer förrän i mars och det var mycket bättre än nummer 100. Inte så bra musik kanske men roligare övningar. Efter en härlig dusch promenerade jag till jobbet och jobbade några timmar och när jag minst anade det kom en kollega in till mig med godis. Så himla snällt! Nu har jag chillat hos mamma och pappa och Sammy har badat. Härlig söndag.


Mattips

I dag började jag dagen med att dammtorka medan de andra i familjen tog en förmiddagslur, det var så länge sedan så det kändes bra. Sedan åkte vi och fikade med mamma och pappa och jag shoppade två tröjor och en jacka på Cubus herravdelning, det var ta tre och betala för två på rean. När fikat hade sjunkit ner i magen åkte vi till centrum och åt middag på Pure Fastfood i foodcourten i Utopia. Det var som vanligt jättegott så det måste ni verkligen testa. Jag tog en halloumiburgare med sötpotatispommes och en vitlöksdipp med timjan, så himla gott! 


Bodycombat på Iksu

Eftersom mitt Iksu-kort snart går ut vill jag testa lite olika pass innan det är för sent. I dag var det dags för Bodycombat som är kampsportsinspirerat med sparkar och slag och det var intressant. Jag skrattade åt mig själv flera gånger för att jag var så jävla dålig på att göra rörelserna i rätt riktning och takt. Jag har tränat boxercise förut så när det var "vanliga" slag gick det bra för hjärnan men det var svårt så fort jag inte hade vikten på rätt fot. I övrigt var det dock ett bra och sjukt jobbigt pass för hela kroppen. 


Sekreterardag

I dag var det dags för den årliga sekreterardagen på Folkets hus. Det var inte lika roligt och gott fika som förra året men det var intressant. Bland annat föreläste Tina Thörner och det är ju alltid kul att se en kändis, tyvärr kändes det som att jag inte riktigt tillhörde målgruppen. De flesta andra var dock över 40 och de skrattade hjärtligt så förmodligen var det en perfekt grej att lägga pengar på. När jag kom hem var jag så fruktansvärt trött efter alla intryck så jag lade mig direkt i sängen och sov drygt två timmar. Som tur var var hanen och Sammy hos en kompis, annars hade nog inte tuppluren varit möjlig. 


Barnets utveckling

Hej och välkommen till min träningsblogg. I dag hade jag hockeyträning och det var roligt. Förresten kanske jag ska skriva lite om Sammys utveckling, det har jag ju nästan glömt bort sedan jag började jobba igen. Han är ju snart 10 månader och ställer sig upp mot möbler och så, ibland överraskar han sig själv och står utan stöd några sekunder. Han "pratar" ganska mycket och det verkar som att han förstår lite av det vi säger. Ibland säger han ord som låter som mamma, pappa och tutte. Det var väl det. 


Den varma chokladen var bäst

I dag var jag och hanen och två till och åkte snowboard i Vindeln. Eftersom jag var gravid förra vintern hade jag inte åkt på två år så det kändes lite ovant. Första vändningen till tårna var läskig men sedan gick det bra. Jag är glad över att jag har kört mycket bodypump för låren mådde hur bra som helst. Efter tre timmars åkning fikade vi och sedan åkte vi hem, nu ska det bli skönt med en dusch. 


Det fanns fruktsallad också

I dag vaknade jag halv sju av mig själv så jag begav mig till jobbet och jobbade några timmar. Sedan hämtade hanen upp mig och vi åkte på ett ettårskalas där det serverades gott fika. Sammy hade roligt med alla nya leksaker och barn så i bilen på vägen hem var det knäpptyst i bilbarnstolen. Nu är det läggdags för i morgon ska vi motionera i snön. 


Core control

Jag förstår att ni inte bryr er det minsta om min träning men jag ska bara berätta om i dag och sedan ska jag ge mig. Kanske. Som jag nämnde har jag sagt upp mitt gymkort så nu passar jag på att träna så mycket jag hinner och orkar innan det går ut. I dag skulle jag gå på cxworx igen men en timme innan passet började såg jag att de ändrat till core control, något jag aldrig testat. Eftersom jag älskar förändringar och överraskningar gick jag ändå men redan vid första övningen kände jag att det inte skulle bli ett nytt favoritpass. Det var "flytande rörelser" vilket inte passar min kantiga kropp och jag har dessutom svårt för att veta vilket ben som ska bak när ena armen ska fram och den andra åt sidan och så där. Egentligen skulle man vara barfota också men det trivs jag inte med men det gick utmärkt ändå, det var många andra som hade skor också, typ alla när jag tänker efter. Jag blev knappt svettig medan några övningar var för tunga, typ smala armhävningar som jag absolut inte ens kan göra på knäna. Inget pass för mig alltså.


Bodypump 100

I dag kunde jag äntligen gå på bodypump nummer 100 men det var inte så bra som jag trodde. Jag hade förväntat mig stordåd men musiken var tråkig och övningarna var halvtråkiga. Det är ju alltid lite bättre för hjärnan att köra ett helt nytt pass eftersom jag då måste vara 100 procent koncentrerad och på så vis slipper tänka på annat men jag hann ändå tänka att det var dåligt. Men ja, då kan jag köra lite andra pass mina sista två veckor.


Träningshets

I dag lurade jag med en hockeykompis till fotbollsträningen och det var kul. Det tyckte hon också så nu slipper jag byta om ensam i framtiden. På tal om att byta om så hade inte de som tränade innan oss stängt dörren till omklädningsrummet så där stod de nakna när jag sprang förbi.

I morgon ska jag träna bodypump trots att jag har tränat två dagar i rad redan, jag ska nämligen säga upp mitt medlemskap från och med 1 februari så jag tänkte passa på att träna innan dess. Eftersom jag har både fotboll och hockey känns det lite dyrt att betala för ett gymkort som jag knappt kommer hinna utnyttja. 


Längdskidåkning

I dag skulle vi egentligen fara och åka snowboard men så blev det inte eftersom en av oss inte riktigt hittade sin utrustning. Eftersom mamma och pappa skulle få vakta Sammy lät vi dem få göra det ändå och så for jag och åkte längdskidor i det vackra vädret. Det var himla härligt och jag ramlade inte, det var oerhört mycket lättare att åka i skidspår än i skoterspår.
 
Snart ska vi hämta tillbaka barnet och bege oss i väg på middag. Skönt att slippa laga mat!
 
 

Dagstur till Örnsköldsvik

I går var vi i Örnsköldsvik för att bestämma köksluckor och sådant och det var trevligt. Mötet gick bra och eftersom pappa var med som barnvakt behövde vi inte bekymra oss över Sammy. Vi åt lunch på Café lilla Paris och min brie- och salamimacka var lika god som förut när jag ätit den. Hanen tog dock någon teriyakikycklingtallrik med pommes och det var så sjukt gott så det ska jag ta nästa gång.

Det var så himla vackert ute i dag och på vägen fotade jag den stora månen. Den ser dock töntig ut på bilden men ni kan ju fantisera. Nu har Sammy äntligen somnat efter två timmars dumheter, dock med huvudet i mitt knä, så jag ska försöka sova jag också.


CXWORX

Jag ville träna i dag så jag kikade i Iksu-appen vad det fanns för pass nu efter jobbet och eftersom bodypump inte fanns var jag tvungen att testa något nytt. Det blev till slut cxworx och det var himla jobbigt för min mammamage. En övning kändes lite jobbig eftersom den var lite dansig och jag är ju inte en dansande person. Alltså dans och dans, man skulle flytta vikten från det ena benet till det andra och det blev som lite gung då. Trots det kan jag tänka mig att gå på cxworx igen om inte bodypump finns.

Nu ska vi i väg till en bygghandel, eller vad det kallas, och titta på köksluckor och sådant.


Städdag

I dag skulle vi ha en städdag så redan när lillgrisen ville stiga upp i morse började jag stöka. Tyvärr städade vi i hallmöbeln så hanen insåg att jag har två lådor och han bara en, det hade ju inte gjort någon om fortsatt hade varit ovetandes. Jag har till slut fått fingrarna ur arslet och lagt ut några saker till försäljning på Facebook och två osthyvlar sålde jag på bara några minuter så nu är jag tio kronor rikare! Helst skulle jag vilja sälja på en loppis för det känns så löjligt att lägga ut grejer får några kronor men många bäckar små blir ju som bekant till slut en stor å så jag gör det ändå. Det känns ju dessutom dumt att kasta och jag ids inte åka någonstans med grejerna.
 
Som vanligt ser det värre ut nu än när vi började städa, så länge man inte tittar i lådorna, men det är mest sådant som ska till soprummet. Kanske någon vill köpa den här babysittern för 100 kronor eller något annat.
 
 

Bio

I dag började jag dagen med att åka och träna med min väninna och sedan lämnade vi av Sammy hos min syster och for på bio. Vi fick biljetter i julklapp och det var mysigt att se en film i lugn och ro. Det blev den där om hundraettåringen som gjorde någonting och försvann och den tyckte vi båda var jättebra. 


Bröllopsbild

I går började jag redigera bilderna från bröllopet i söndags och i dag ska jag försöka fortsätta. Eftersom det var i en kyrka blir det lite pixligt men det går ju inte att göra så mycket åt. 
 
 

RSS 0.91