Startsidan

Vittne till drunkningstillbud

I dag måste jag faktiskt blogga en gång till för jag och pappa var med om något himla obehagligt. Vi hade fikat på Maxi och jag följde pappa till bilen när vi skulle skiljas åt. Då såg vi hur någon ute på isen på Umeälven stegade på i powerwalktempo rakt mot vattenrännan i mitten. Plötsligt kom ju vattnet och personen stannade inte. Vi förstod inte vad som hände för personen viftade inte efter hjälp utan det såg ut som att hen simmade. Efter ungefär en minut ringde pappa 112 och några minuter senare kom alla möjliga räddningsfordon och hjälpte personen upp.
 
 

Det finns ingen bebis

I går promenerade Sammy för typ första gången utomhus och det verkade vara rätt kul. Tyvärr gick det lite för sakta så det blev inte så långa sträckor jag gick runt med en tom barnvagn. Jag skulle egentligen ha publicerat det här i går men då var det en i familjen som pockade på min uppmärksamhet så det blev inte av. Om ni undrar.
 
I dag ska vi ta en härlig promenad, mest gör vi det för att jag vill kunna lyssna på poddar i lugn och ro, och sedan ska vi städa och fixa inför kalaset i morgon. Vi har fått en Ikealåda som jag ska montera ihop och i den kommer vi få ner massvis med grejer. Det är drömmen för en småbarnsförälder.
 
 

Ettårsdag

I dag fyller Sammy ett år så jag har städat hela dagen och sedan fick vi middagsgäster. Sammy har fått massa presenter från släktingar i södra Sverige och några andra så i morgon blir det nog mycket lek. Bland annat har vi öppnat paket med kläder, skor, en flöjt, en tågbana, en pedagogisk bok, en anka på hjul och pengar. Nu är jag helt trött i huvudet så nu ska jag äntligen krypa ner i sängen.


Gravidfotografering på gång

I dag ska jag fotografera min gravida väninna innan hon spricker och det blir säkert trevligt. Det är fantastiskt vackert väder ute så vi kanske kan få till ett bra ljus i bilderna, i annat fall har jag med mig blixten. 
 
I morgon åker jag till Stockholm på kurs för näst sista gången och då får jag inte träffa den här mysgrisen på över två dygn. Stackars mig! Som vanligt fokuserar jag dock på hotellfrukosten och känslan av att sova i en egen säng med nytvättade lakan.
 

Det är i alla fall inte plast

I dag var jag, mamma och Sammy på ett viktigt möte med vår bygglovshandläggare på Umeå kommun. Vi hade lite frågor och eftersom hanen jobbar följde mamma med. Jag förstår inte hur människor med barn klarar sig utan familj som ställer upp när det krisar, och annars också. Eftersom Avion fyller ett år begav vi oss dit efter mötet och väntade på att Ikea skulle öppna sin provsmakning, tyvärr visade det sig att de bara bjöd på våfflor men det var gott ändå. Helt plötsligt hade hela dagen gått utan att jag har hunnit göra så mycket mer vettigt men jag ska försöka träna lite nu och sedan hoppa in i duschen. I morgon ska vi på ett till viktigt möte angående huset så då vill jag gärna vara någorlunda nyduschad.
 
Här har ni en bild på Sammys favoritleksak, den spelar en melodi och björnarna snurrar. Om och om igen. Varje dag. Faktiskt så är den inte så jobbig. Än.
 
 

Mästerklättraren

I dag har jag jobbat lite extra och det var trevligt. Tyvärr satt en annan på min plats så det var inte suveränt, jag gillar ju när allt är som vanligt. 

I kväll när jag tog in tvätten kunde lillbebisen krypa själv uppför trapporna, så himla skönt att slippa bära! Snart kan jag nog slippa drygt 10 kilos vikt även utomhus, härliga tider! 


Mycket intryck

Oj vilken dag! I dag var det årets roligaste dag, futsalcup alltså, men efter två matchers stillastående gick jag och duschade, min ena vad är ju inte i så bra form. Efter cupen åkte jag till stan där jag träffade hockeylaget för avslutningsfest. Maten var tyvärr inte så god och bowlingen kunde jag inte vara med på men i övrigt var det jättetrevligt. Vi sjöng karaoke inför alla 50-plussare och det orsakade naturligtvis en skräckblandad förtjusning. Sedan skulle det diskodansas men någon måtta får det ju vara så jag satte mig och tittade. Nu sitter jag på bussen hem och i morgon ska jag helst bara titta in i en vägg.


Snygg barnoutfit

Här är en annan av mina favoritoutfits på Sammy. Byxorna kommer från Gekås och tröjan från H&M. Sammy fyller ju år snart och som ni ser tycker han om böcker så det önskar han sig. Gärna från Olika förlag.
 
 

Skadad igen

I går på fotbollsträningen sträckte jag upp vaden igen, den som typ kändes helt bra. Det känns jättetråkigt eftersom det är fotbollscup på lördag men jag ska göra mitt bästa för att kunna vara med då. I annat fall får jag stå och sälja fika hela dagen. Sammy får tyvärr finna sig i att vara inomhus i dag och i morgon för jag tar mig ingenstans. På fredag har jag tänkt att vi ska ta en lätt promenad och då är jag säkert frisk på lördag. Önska mig lycka till.
 
När jag var i Stockholm sist turfade jag lite men jag tycker fortfarande att det är lite pinsamt så när jag stod i zonen som heter KnightZone så låtsades jag att jag var där för att fota och då tog jag den här bilden. 
 
 

Utflykt

I dag åkte vi till Hamptjärnsstugan med några andra och grillade i solen. Det var härligt och det fick mig att längta till om en månad då jag ska sitta i en snödriva i fjällen. I och för sig har jag tänkt åka längdskidor varje dag också men det ska jag nog hinna med.

Robin Bengtsson har jag ju tyckt om sedan han var med i Idol men tyvärr tycker jag inte att hans låt är suverän. Det är i och för sig ingen annan heller så jag är nöjd med vinnaren. Om ni undrar. 


Helg!

Nu är jag äntligen på väg hem, planet var en timme sent så jag spenderade drygt fyra timmar på Arlanda. Middagen i går var fantastiskt god men jag har insett att det är enkelt att hålla en låg vikt på Östermalm eftersom portionera var rätt små. Efterrätten var också jättegod så har ni mycket pengar kan jag absolut rekommendera Eriks bakficka. Det var naturligtvis också kul att träffa morfar och hans fru så jag hade en jättebra kväll.

I natt sov jag väldigt bra men jag hade gärna sovit några timmar till. Hotellfrukosten var god men när jag tjuvlyssnade på några som satt bredvid mig insåg jag att jag varje gång har druckit koffeinfritt kaffe, inte konstigt att min mage inte har betett sig som vanligt när jag varit på kurs. 


Jag och kostymnissarna

Nu sitter jag på planet till Stockholm igen eftersom jag går en kurs i diagnoskodning där. Eller ja, när jag postar det här sitter jag förmodligen på Arlanda express eftersom jag inte förstår hur wifi:t på planet fungerar. Nymodigheter. I kväll ska jag träffa morfar och hans fru och det ska bli trevligt eftersom jag inte har träffat dem på länge utan ett barn som tar all uppmärksamhet.

I natt sov Sammy hos mamma och pappa så vi skulle slippa väcka någon i onödan och jag sov oroligt. Jag tror att jag har gjort det varje gång lillmysarn inte varit hemma. Jaja, nu ska jag öppna en tidning och lösa korsord. 


Bebisoutfit

Här står Sammy och hänger på vagnen. HAHAHA, SER NI INTE ATT DET ÄR EN DOCKA?! Sammy är ju inte så där kort.
 
 
Jag tänkte visa upp lite av Sammys kläder eftersom jag har en sådan utsökt smak. De chockrosa byxorna kommer från Gekås och den mörkblå tröjan kommer från Polarn O. Pyret.
 
 

Ett lite finare Stockholm än sist

Förra veckan när jag var i Stockholm var det lite finare än sist eftersom det låg is på vattnet. Tyvärr var det himla kallt och eftersom jag sparade på bagage hade jag inga vantar med mig. Några stockholmare sprang dock omkring i snygga jackor i stället för vinterjackor och det är ju ännu dummare.
 
 

RSS 0.91