Startsidan

Sekreterardag

I morse tog jag och Sammy bussen till förskolan eftersom jag skulle ner på stan i stället för till jobbet, det blev alltså "gratis". När bussen kom till hållplatsen jublade Sammy flera gånger och alla morgontrötta studenter drog på munnen. På stan var det dags för den årliga sekreterardagen och det var trevligt. Lunchen och fikat var som vanligt jättegott och vissa föreläsningar var bra. Under en kanske inte lika bra föreläsning skrev jag en dikt och eftersom jag inte har gjort det på flera år kändes det bra. Jag vill ju ägna mig mer åt analoga intressen så jag kanske ska försöka skriva lite mer i kväll. Vi skulle ta bussen hem också men den var full så vi fick promenera, något som fick Sammy att börja gråta.

Som vanligt råkade jag äta innan jag fotade och jag råkade också trycka i mig tre mackor fastän man bara fick en var. Gratis är gott!Ompysslad

I dag efter jobbet åkte jag med en smockfull buss hem till mamma och pappa, där Sammy har sovit två nätter, och blev bjuden på middag. Sammy blev glad när jag kom, det brukar snarare vara tvärt om för tydligen är mormor och morfar helfestliga att hänga med. I går hade de exempelvis varit på brandstationen och det var populärt. När jag kom hem kom min kusin förbi så jag bjöd henne på middag. Sedan pratade jag lite snabbt med min bästa manliga tyska vän och vi bokade in en riktig telefondejt senare i veckan. Jaha, ni funderar på om jag har tränat i dag? Jorå, jag gymmade lite och det känns som att jag har blivit starkare, härligt! 

Jag stod inte ens längst bak

I dag skulle jag egentligen gå på ett träningspass som heter step men min väninna blev sjuk så jag gick på cxworx och sh'bam som förra veckan. Jag börjar bli riktigt duktig på att dansa nu, jag fick med alla armar och snurrar tror jag. Det är så nedrans svårt att minnas ordningen på alla steg bara, i övrigt går det bra. Eller alltså, det känns bra, jag vet ju inte hur det ser ut. Vill troligen inte veta heller. 

I övrigt har jag städat en massa i dag och det känns skönt för då kan jag spela piano i morgon efter jobbet. Jag spelade en timme i dag medan Sammy sov, med hörlurar naturligtvis, och det var kul. Jag snöar ofta in på låtar så förutom Für Elise spelade jag Anywhere av Rita Ora om och om igen. Huset står kvar

Jaså, har du klickat dig in på min träningsblogg nu igen? I onsdags var jag på GRIT strength igen, jag var ju på det passet i höstas, och det gick sådär. Sist skrev jag i bloggen att man med lätthet ska kunna göra utfall med vikt innan man går dit och det kan jag ju nu så jag trodde att det var lugnt. Nu ska jag vänta med att gå dit igen tills jag kan göra armhävningar på fötterna.

I går var det bodypump som vanligt och det gick bra trots mensvärk. Jag ökade vikten på några övningar så jag kände mig stark. Min träningskompis skulle ta det lugnt och bestämde sig därför för att köra med samma vikter som jag hela passet och det hånet förstörde lite av nöjdheten. 

I dag har vi varit vid huset och tittat hur det går för byggnissarna, vi har ju inte varit där på två veckor. Jag tyckte att det såg likadant ut som sist men tydligen har de isolerat och satt upp gipsskivor på väggarna. Jag skulle tydligen ha gjort dem på datorn och använt sax

I dag hände en obehaglig grej: jag kände ett sötsug. Tyvärr har Ica maxi billigt lösviktsgodis den här veckan, och jag handlade i dag, så den påsen hittade jag ner i. Godiset var naturligtvis tänkt till hanen men tyvärr köpte jag inte bara kritor, då hade det varit enkelt att stå emot. Jaja, vem bryr sig?

På jobbet skrev jag små lappar till några hyllor medan jag väntade på skannern och dem blev jag hånad för så där är allt som vanligt. 

Hur gick det i går på hockeymatchen och fotbollsträningen? Tackar som frågar! Det gick bra! Skridskoåkningen kändes stabil trots att jag inte har åkt på över en månad men jag tror att det beror mycket på bra lårmuskler och förbättrad kondition. På fotbollsträningen testade jag finta lite och jag fick till några snajsiga passningar. I morse såg jag en enormt trött människa i spegeln men det gör inget, man lever bara en gång!
Hemmagjord pizza

Tydligen har det gått en vecka sedan sist jag bloggade; jag antar att livet kom emellan. Nu riskerar jag att låta som det drygarsle jag är men eftersom jag har hockeymatch och fotbollsträning i morgon ville jag träna lite lätt i dag, vilket resulterade i cxworx och sh'bam nu på eftermiddagen. Cxworx var jobbigt så jag måste köra det lite mer, tydligen har jag inte så mycket sidfläsksmuskler som jag tror. Danshelvetet gick mycket bättre än sist och det var skönt.

Nu ska jag och Sammy äta middag hos mamma och pappa, härligt! Och ja, naturligtvis har jag bytt sockar, jag tar väl inte på mig vanliga skor med svettiga sockar. Jag har dansat!

Jag drog i gång med nyårslöftena direkt och körde ett danspass med en väninna i dag. Jag försökte verkligen leka diva och vicka på höfterna men det känns inte så fräckt när man går åt fel håll. Det var himla svårt att veta vilken arm som skulle göra vad och vilket håll jag skulle snurra åt så jag tänker att jag ska gå dit igen och lära mig. Sh'bam var ett bra pass att börja med för oss som är stela och odansiga men det var tyvärr inte så jobbigt. Det kan ju naturligtvis bero på att jag är så enormt vältränad, vad vet jag?Nyårslöften

  • Ha minst en 10-kilogramsvikt på varje sida av stången på första benlåten på bodypumpen.
  • Gå på ett danspass på Iksu.
  • Skicka in en låt till Melodifestivalen.
  • Kunna spela även andra delen av Für Elise på piano.
  • Läsa klart Outlander-serien.
  • Att det syns på utsidan av armen när jag tränar biceps.
  • Springa Blodomloppet på en snajsig tid.
  • Göra minst ett mål i serien i herrkorpen.
  • Styra upp lite gällande språket på jobbet. 

Fort var det gjort

I dag åkte vi till huset för att ta ner ställningen och elda skräp och eftersom vi fick hjälp av massa folk så gick det riktigt smidigt. Jag hade tänkt ta med mig kameran men det glömde jag naturligtvis så jag levererar en dålig mobilbild som vanligt. Nu har de fått dit dörrarna och den som syns leder till tvättstugan.

Nu ska jag laga lite tacos!Ett hus

I dag hämtade mamma mig på jobbet och sedan åkte vi ut till tomten som numera är ett hus. Det levererades ju i går och redan i dag satt det ihop och hade fönster så vi kunde till och med gå in och titta. På bilden ser ni baksidan och utsikten mot älven. Helt okej kondition också

Nu har jag äntligen varit på årets första fotbollsträning och det var roligt. Mina nya muskler gjorde att jag orkade med som jag ville men tyvärr hade jag ingen bollkänsla. Eller ja, en gång i slutet hittade jag faktiskt av bollen på ett bra sätt. Det viktigaste med träningen var dock att det delades ut priser för förra säsongen och naturligtvis fick jag det mest betydelsefulla: Årets träninsnarkoman. Vissa hade fjäskat för tränaren för att få så många utmärkelser som möjligt men jag fick alltså ett riktigt pris som inte går att fuska sig till. Ser ni förresten att det till och med är en tjej på min statyett?
Nu är det nära!

I dag lämnade vi bort Sammy så att vi kunde åka till tomten och skotta och bygga ställning, huset levereras ju på måndag. Jag är glad att jag har blivit så enormt stark för annars hade det nog varit vidrigt att skotta i flera timmar. Det var skönt att få friskluft och göra något fysiskt, typ samma som när jag åker längdskidor. Sammy ska sova hos min syster så jag ska njuta av min skönhetssömn i natt. Jag imponerade!

Vilken härlig dag! Jag var superstark på bodypumpen och på jobbet gick det bra trots många journalanteckningar som skulle skrivas fort som tusan. Eftersom jag hade tryckt i mig båda mina frukter på förmiddagen var jag tvungen att köpa en macka på eftermiddagen och den var så himla god! Den kostade 25 kronor och jag köpte den i det nya kaféet mellan Torget och kiosken på Nus.

När jag kom hem satte jag upp Sammys hår och har ni sett något sötare? 
Olycklig krock

Jag är så ledsen! Nu när fotbollsträningarna äntligen börjar så är de exakt samtidigt som hockeyträningarna, hur stor sannolikhet är det? Jag har en enda timme i veckan då jag är upptagen och naturligtvis blev det då. På säsongsavslutningen skrev jag när jag inte kan vara med så kanske är det tränaren som vill bli av med mig. Oj vad han kommer ångra sig när han ser hur vältränad jag har blivit!

När den här bilden togs förra hösten var jag inte så vältränad, jag hade inte ens slutat amma lillbebisen. Hemska tider.Jag var nog bäst av alla


I dag fick jag för mig att jag skulle gå på total training och det var kul, mycket bättre övningar (för svaga personer) än sist jag körde det. Dessutom var jag i en grupp med personer som inte var jättestarka så jag kände mig rätt fräck. Tyvärr tyckte instruktören att det var en bra idé att i mikrofonen påpeka hur svår en övning var för hjärnan (man skulle röra händer och fötter diagonalt) när det bara var jag som körde den övningen. Rätt tydligt vem det var som inte hade alla hästar i stallet.

Jag köpte nya träningsskor på mellandagsrean och de fungerade bra även att springa i, härliga tider! Att de bara kostade 200 kronor gjorde inte saken sämre. Nyårsafton

I går lämnade vi Sammy hos mamma och pappa, vilket kändes onödigt i efterhand eftersom han sov mellan 20 och 9, och sedan åkte vi hem till hanens kompis där vi firade nyår. Jag hade fått på mig strumpbyxor och min andra klänning, jag hade tänkt ha utsläppt hår också men någon måtta får det ju vara på spektaklet, så det var jag tvungen att föreviga. Vi åt fantastiskt god mat, dock för mycket, och jag hittade dessutom ner i godisskålen så när tolvslaget kom var det ingen som ens ville tänka tanken på att skåla i någon läsk.

I förmiddags begav jag mig till Iksu och körde lite bodypump och fy tusan vad stark jag var! Min väninna som var där hetsade mig lite och det var bra eftersom jag klarade det!