Startsidan

Vi är i tidningen!

Idag står det om fotbollslaget jag och Vickan startade och spelar i i tidningen. Jag kopierar in hela artikeln eftersom den kommer försvinna snart.

Laget som ligger först bakifrån

UMEÅ En uppskjuten match mot Stöcke återstår. Tegs SK kommer föga troligt att vinna den. Men VF:s fotbollssida utser ändå division V-jumbon till årets tappraste lag. ? Vi ligger först bakifrån i alla fall, säger tränaren Frida Ström. I varje serie måste något lag vara sist. Tegs SK är det med marginal i division V södra. Teg, som gör sin första säsong i damfotbollen, har nämligen noll poäng efter 14 spelade matcher, tunga 6-85 i målskillnad och 16 poäng upp till nästjumbon Hörnefors. Frida Ström förklarar att den här säsongen har varit en "lära-känna-varandra-säsong" och till nästa år (jo det blir fortsatt satsning) är högsta prioritet att hitta en målvakt.

Elva forwards

I år har ett par utespelare fått dela på den posten.
- En tjej, Mia Gisslén, har stått för det mesta eftersom hon haft problem med låret och inte kunnat springa sedan har Anna Ivebo, Sara Emanuelsson och Tina Wikström också stått. Teg fick en tung start då man lämnade walk over i första matchen mot Hörnsjö.
- Vi var bara sju spelare då, efter det fick vi ragga folk. I de första omgångarna var vi inte fullt lag heller. Ibland hade vi elva spelare men innan matchen var över var det alltid någon som gjort illa sig, säger Frida Ström. Stämningen i truppen har varit god trots alla förluster och laget har tagit nederlagen på rätt sätt.
- Det har väl varit med lite ironi i rösten när vi sagt att "det blev ju inte tvåsiffrigt i dag". I en match så gick vi upp från 0-4 till 3-4 och tänkte att vi skulle ta en poäng men då drog motståndarna ifrån och vann med 8-3.

Ni har en uppskjuten match mot Stöcke kvar, tar ni en poäng där?
- Det vore ju kul men jag har lovat tjejerna att de får välja position där de vill spela så vi får se om vi har elva forwards på planen, säger Frida Ström, tränare i årets tappraste lag!

Länk

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-mailadress:

URL:

Kommentar:

Trackback