Startsidan

Modernt passfoto

I morse var det jobbigt att stiga upp. Jag är ju inte en morgontrött person, även om jag älskar att sova, men i går kväll somnade jag för sent och dessutom vaknade jag flera gånger under natten. Jag var helt säker på att det var fullmåne men det var visst halvmåne. Trots det gick det bra att jobba, jag glömde kanske bort tröttheten eftersom tre av fem var borta.

Efter jobbet hämtade jag mitt nya pass och jag blev tillräckligt fin. Om ungefär en månad ska jag åka utomlands och jag insåg förra veckan att mitt gamla pass har gått ut. Tur för mig att Sammys Patentante var här och kunde passa Sammy medan jag poserade omärkt. 


En härlig helg

I fredags var jag och hanen bjudna på en kräftskiva och eftersom pappa var snäll och barnvaktade Sammy kom jag inte i säng förrän strax efter 2. På natten alltså, har ni hört så sjukt. Jag hade alltså väldigt trevligt och jag hade gärna stannat längre om inte klockan hade varit så mycket.
 
I går och i dag har jag hängt med pappa och Sammy, i går på Avion där vi mest åt och fikade och i dag på vår tomt där pappa fällde de näst sista träden. Nu är det inte så många kvar, enligt mina beräkningar kanske 20 stycken, så om inte alltför länge är vi färdiga med slitet.
 
I morgon börjar jag jobba heltid igen och hanen och jag kommer att turas om att hämta och lämna Sammy. Det ska bli festligt trots att jag börjar jobba klockan 6 några dagar i veckan.
 
 

Att göra i Umeåområdet

Nu har även Sammys Patentante åkt hem och det känns så himla tråkigt. Det har varit så roligt att få umgås med henne ensam och att jag dessutom har fått lära känna henne som en "vuxen" människa och inte ett barn. Vi har hunnit göra mycket saker under de här två veckorna så nu ska ni få nöjet att se lite bilder som jag har tagit och dessutom få lite tips på vad ni kan hitta på i Umeåområdet.
 
Vi var på Älgens hus i Bjurholm där tyskarna blev fascinerade över älgarnas storlek, de trodde att de skulle vara lika låga som hästar. Det var intressant och till och med Sammy fick klappa små älgkalvar.
 
Eftersom Sammys Patentante tycker om att fotografera begav vi oss till Gammlia där vi också passade på att gå in på Västerbottens museum som var trevligt. Fikat på bottenvåningen var gott.
 
Vi var i olika lekparker för att rasta Sammy och oftast tog vi med oss kamerorna och försökte oss på att ta lite fina bilder.
 
Det var visst inte så mycket mer jag fotade. Hur som helst så var vi i alla fall i stan några gånger och när Lillpojken var här gick vi till Bildmuseet. Jag förstår mig inte på konst men utställningen av Ana Mendieta fick mig att må så dåligt att jag var tvungen att gå ut. Hon hade samlat alla mina värsta mardrömmar i ett och samma rum så jag fick ingen luft och kände ett tryck över bröstet. Helt sjukt faktiskt. Utställningen är gratis att gå in på och finns kvar till den 22 oktober. Ha så roligt.
 
Naturligtvis var vi på Umeå Energicentrum i Klabböle också men när vi kom dit insåg jag att batteriet i kameran var slut så jag hann inte fota någonting där. Självklart har jag tvingat dem att bada i havet också. Frisch, som jag brukar säga.

Man kan gråta i duschen

I dag var en dålig dag för först åkte Lillpojken, som dock har haft körkort i över två år och därför kunde skjutsa runt mig, hem och sedan spelade jag en svår fotbollsmatch som inte kändes bra. Nu har jag och Sammys Patentante gjort dagen lite bättre med Idol och Ben & Jerry's och snart ska vi gå och sova.

I morse guidade pappa oss inne på Volvo och det var intressant, kanske mest intressant att jag aldrig har varit med om det tidigare med tanke på att pappa alltid har jobbat där. Efter rundturen åt vi lunch hos mamma och pappa och sedan spelade vi lite fotboll. En bra dag förutom allt dåligt alltså. 


Världens bästa besökare

Nu har ju Sammys Patentante varit här i flera dagar och det har varit fantastiskt! Hon är precis lika rolig och smart som när hon var liten men nu är hon dessutom duktig på att fotografera och kan passa mitt barn. Om några dagar kommer hennes bror också och det ska bli fantastiskt eftersom han är min bästa manliga vän. I och för sig har jag typ ingen annan men det är oväsentligt. 


Extrastövlar till förskolan

Oj vad tiden rinner i väg! Jag har ju jobbat i veckan så det har inte funnits någon tid över till någonting. Dessutom kommer ju Sammys Patentante i kväll så det är en del att göra inför det. Nu ska jag exempelvis byta sängkläder i gästsängen så hon slipper sova i Sammys salivrester.
 
Jag har ju inte visat Sammys nya skor som vi införskaffade på Myrorna, här är de! Sammanlagt kostade de 120 kronor och det är ju lagom och bra. 
 
 

Tips för besökare på Noliamässan

I förmiddags ringde pappa och frågade om jag ville följa med på Noliamässan och eftersom hanen lix skulle vara med Sammy så gjorde jag det. Vi köpte friterad camembertost med hjortronsylt men det var tyvärr en besvikelse, köp alltså inte det i monter nummer 769!!! Däremot köpte jag en fantastiskt god latte av Kaffevagnen Uno som jag avnjöt medan vi lyssnade på Fredrik Paulún när han föreläste om tarmfloran. Till lunch åt vi thaimat och det var gott men mättande.
 
Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa lite i min nya Outlanderbok, tänk att jag bara har två böcker kvar efter den jag håller på med nu! 
 
 

Jag hann också trycka i mig en hel del blåbär

I dag var jag, Sammy och pappa och fixade på tomten igen, det tar en jäkla tid men det går ganska bra ändå. Sammy är inte rädd för motorsågen längre så han kunde sitta i blåbärsriset och äta medan vi arbetade. Arbetet underlättades också av att en grävmaskin hade varit och skrapat bort underlaget där huset ska stå, det var skönt att kunna gå rakt fram och dessutom slippa en hel del djur.

I morgon har jag min sista riktiga lediga dag, för den här gången alltså. Om en vecka är jag ledig igen i nästan två veckor för då kommer Sammys Patentante och hälsar på!!! 


Ny frisyr

Mamma har tjatat på mig sedan i december när hon klippte mitt hår snett att jag måste gå till en frisör och i dag, endast sju månader senare, hände det! Frisören på Centralklippet på sjukhuset i Umeå var snäll och jag blev nöjd. Eftersom jag klipper mig så sällan passade jag på att ta bort 2 dm, smart av mig att få mycket klipp för pengarna. Tyvärr glömde jag fota före men det är ju inte så mycket att se. Inte efter heller i och för sig, jag har ju samma frisyr.
 
I övrigt har jag, mamma och Sammy mest glidit runt i dag. Vi handlade lite på Childrenshouse och det trodde Sammy var en förskola så vi stannade ganska länge och lekte med alla leksaker. Dessutom köpte jag några skor på Myrorna men dem kan ni få se en annan dag.
 
 

En blåsig dag vid havet

I går frågade mammas väninna om mamma ville följa med till havet i dag och det ville hon naturligtvis. Tyvärr för väninnan som gillar lugn och ro så hade mamma bestämt att hon skulle umgås med mig och Sammy så vi följde med. Sammy skvätte sand på filten och ville inte sluta bada i det kalla vattnet, tänk vad lugnt och skönt det var att åka till havet förr i tiden. Tänk på det alla barnlösa!
 
Det här är kanske första gången ni ser en banan i min blogg, jag hatar ju som bekant bananer, men Sammy älskar bananer så de dyker upp i mitt liv nästan varje dag.
 
 

RSS 0.91